X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hehó, találtam egy eltévedt lelket xD
klikk ide: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1065423005

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Valszeg azért van ez mert egy öreg ATI9600-os kártyával tolom.

Bocs nem akarok vitatkozni veled, tisztelet meg minden..,de
nagyon nem értek egyet veled ebben. Ha van egy PPC comlexumom vagy
gyáram akkor ne keljen már külön Mercuryval szállítgatnom a PPC.t a szomszédos szektorban dokkoló M2-höz !!! Én sem tartanám helyesnek ha
minden kis vacak helyre belehetne dokkolni egy batár M2-vel,de azért
a fegyvergyárakba ( fõleg ha az a sajátom )igen is lehessen.
Nálam ez hiba, mag az is, hogy nem lehet eladni a gyáramat, meg az is...
Na nem folytatom inkább játszok.

Köszi a választ!
A scriptre emlékeztem én is meg arra, hogy sok volt a problémája
valakinek vele, pont ezért akartam tartózkodni a scriptõl,és
kérdeztem rá, hogy van-e más megoldás.

A Saratoga az ûrháború címû filmbõl való a földi erõk anyahajója volt.
Egyébként a paraméterei szerintem nem igazán jók, de a ship editorral
kb. a Titán szintjére állítottam be. Én azért használom Titán helyett
mert baromi jól néz ki.

Vigyázat! Az Ashleys Factory egyéb modokkal nem megy együtt, csak az XTM-mel, mert ez utóbbi nem "modként" települ. Egy idõben csak egy "modot" tudsz használni, így az XFP, Rogueys, NH nem futtatható együtt az AF-val...

RJoco
Korábban már elég sokat beszéltünk róla: Ashleys Factories & Extended Complex Hubs.
Neked az utóbbi a lényeg, mint ami nekem is.
Én anno ezért szívtam vagy egy hetet, hogy mennyen ez, meg a Costum hajók együtt az XTM-mel és még módosítani is tudjam a Costum hajókat, ha szükséges. Merthogy elötte nagyon megszívtam.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
A BalaGi külinél lehet elõször megvenni és arra jó, amit a neve is mutat. Vontatni lehet vele. Gyárakat, hajókat.

Ha már proci: manapsg érdemesebb a 8xxx szériát venni. 45 nm-esek, így jóval kisebb a fogyasztásuk, ebbõl eredõen a hõtermelésük is. Ráadásul a mai videokártyák rendesen esznek, így a 45 nm-es proci már-már kötelezõ...

Megj: a 8200-as ugyan 2.66-os elvileg, gyakorlatilag kb egyformára húzható a 8400-assal. Mármint annak is a húzott verziójával.
Én alapon használom, még nem éreztem igényt a tunningra. Igaz így csak a videokártya ventilátorának hangját hallom, mikor az felpörög 90% fölé...
X3-nál XTM-mel sem pörög ennyire. Inkább a gyors RAM-ra érdemes költeni, mert abból kell jó sok...

Szerintem ez egy ésszerû megkötés, nem pedig hiba.
A játékokban szabályok vannak, ezt tudomásul kell venni. (a szabályok pedig azért vannak, hogy áthágják õket, pl gonosz scriptekkel)
Próbálj pl. elképzelni egy Mammoth-ot, amint bedokkol egy SPP-ba. Valószínûleg inkább csak elütné - ezért csak a hajógyárakba tud bedokkolni (ami jól jön a javításokhoz), vagy EQ dokkba. Ennyi elég kell, hogy legyen.

Apropó milyen hajó a Saratoga?

Kids, don\'t try this at home!

Pontosan tudom, hogy ez az alap helyzet, de pont ezért no comment
mert illet volna erre gondolni az alapjátékban is, és nem megint
scriptel kipofozni. ( de már megszoktam )

Van valami supersize complex hub script, aminek segítségével nagy hajókat is dokkoltathatsz a komplexeidbe, pörgess vissza egy kicsit, nemrég emlegették itt a fórumon.
Elégé bakot lõttél <#violent>, ez alap. Nem szívatás.

Na ez szuper ! Nagy nehezen összehoztam a 1gj, PPC complexumokat
pontosan azért hogy ne keljen utazgatni a galaxisban a cuccokért,
hanem saját szükségleteimet kielégítsem, erre nem lehet
bedokkolni az M2-el a gyárba. Nagyon klassz mondhatom, tartogat még ilyen
szívatásokat a játék ?, vagy ezzel most már tényleg vége az átgondolatlanságoknak.
Fiúk- fiúk…no comment !

Az "ellenséges" fajok: a Xenon, a Khaak és a kalózok (sima pirate és Yaki). Ezek mindenkire lõnek kérdés nélkül. A "barátságos" fajok a Paranid (részben), Argon, Boron, Split és Teladik, ezek névleges békességben élnek, a hidegháború dúl közöttük, de nyíltan nem támadnak egymásra (ezért kapsz reput egyik fajtól, ha az "ellenségét" lövöd).
Nyílt csetepatét csak te provokálhatsz, ezért vagy feltüntetve a játékban te is külön fajként.
A Sohnen-eket meg sem említem.
A sztorinak az a lényege, hogy lépésrõl lépésre kell megoldanod. Elsõsorban a játékban elhangzó utasításokra figyelj, ha nem boldogulsz csak akkor fordulj külsõ segítségért. Ha elõre elolvasod az egészet belekeveredsz. Annyira nem bonyolult, hogy ne tudd megoldani magadtól.
A #14751-ben leírt tipp jó, tényleg nagyon hasznos az a bizonyos versenyhajó - az enyém azóta is megvan, 1160-nal repeszt.

A legutóbbi küldetésedet visszakeresheted a postaládádban az üzeneteid közt.

Tractor beam.....vonósugár jól értem ? Hol lehet venni és mire jó ?

Na ez az ami zavar engem. Valami olyasmire gondolok, hogy rámrontanak mondjuk a Paranid-ek és védd magad. Aztán adnék visszafelé nekik meg minden. Vagy két faj verné egymás és valamelyik oldalra lehetne állni. De ezek szerint nekem kell odacsapnom nekik hogy balhé legyen ? Mondjuk a belsõbb szektorokba így sem engednek 😄

Mellesleg a küldetéssel kapcsolatos kérdésemben tudna valaki segíteni ? Egyáltalán hol nézem meg a legutóbbi küldetésemet ? Már mint hogy mit kéne csinálni elvileg 😄

Ez gáz.

A Saratoga ugye valami extra hajó - vanillában és XTM-ben nincs ilyen.
"Normál" M2-esekkel simán be lehet dokkolni, EQ-ba és SY-ba. Feltûnt, hogy "gyárak"-ba szeretnél dokkolni egy M2-essel. Ez nem fog menni, max M6-osok tudnak Normál állomásokba dokkolni, afölötti osztályok csak EQ-ba és SY-ba, sorry.

Freddy: hogyne fejlõdnének a dolgok: majd a saját bazi nagy csatahajóid csoportban fognak cirkálni. A többi faj viszonylag békésen megül a saját hatáeain belül.

Vannak lövedékek, célkereszt és automata célzóka. Hangjuk is van a lövedékeknek.

Kösz! Amúgy nálatok látszanak a "lövedékek" ha löttök? Mert nálam nem látszik semmi de még célkereszt sincs bár nemtom hogy kéne-e lennie.

Tényleg a dolgok fejlõdnek egyébként ? Mert nem vettem volna észre, hogy bazi nagy csatahajók cirkálnának csoportosan. vagy ilyen nincs ? A fajok harcolnak és újjáépítenek ? Sajnos nálam eddig nem sok "élet" van ebbõl a szempontból

Pedig kézenfekvõ 😄

Hogy lehet egy M2 hajóval a gyárakba dokkolni ?
Van egy Saratogám és felszeretném rá rakni az 1G pajzsokat, de
nem engedi a gyárba dokkolást. Remélem nem az a megoldás, hogy Mercuryba
bepakolni majd a Mercuryval megközelíteni az M2-t és átrakni.

Na bedokkoltam 30db computer komponensel Bala Gi akárhova. (igen, nem a power planbe 😊 ) És semmi. Dumálok az információs csajjal meg van ott egy ilyen ködlámpa-fejû.

Azonban a kereskedõktöl például útközbnen útbaigazítást kérhetek Olmanckestiats Treaty szektorba. Tehát úgy gondolom nem egy küldetéstõl beszélünk. Mivel Nem Bala gi-t felõl kérdezõsködhetek.

Igen kössz a segítséget tényleg örülök neki, csakhogy ezen a küldetésen túlvagyok már. A korábbi hozzászólásomban van egy link. Ott kicsit feljebb van ez a küldetés amit nekem írtál. Én azt csináltam meg amit beszúrtam ide nektek, csakhogy nem a gonar temple-be kell dokkolnom az üzenet szerint, hanem ebbe a Treaty szektorba. A Gonar temple-ben semmi nem történik.

Szóval ötlet ?

Hi !
Yaki sztori :
Tomonornak igaza van !
Menj a Olamancketslats Treaty bolygórendszerbe. Kis beszélgetés Miriával, és közli hogy szükség lenne pár számítógépkomponensre. A Red Light szektorban találsz gyárat ahol 10000 cr értékben mindjárt tudsz is vásárolni pár komponenst, amit el kellene vinned a Farnham’s Legendtõl keletre található Bala Gi’s Joy szektorba a Quantum Tube Fabba.
Találkozol Jesannal, kapsz tõle egy árbócost, és a feladatot hogy szkenneld a Distruptor Missile Factoryt Délre az Olamancketslats Treaty szektorban.
Repülj a gyár közelébe, és szkeneld, erre jön egy-két rosz fiú így trükközni kell egy kicsit a szkenelés során.
Szkenelés után irány az északi kapun keresztül a már ismert Quantum Tube Fab. Itt egy kicsi trükk dobd ki a Triplex scannerét, majd miután a csónakomba kerülsz szedd össze. Az események után keresd fel Ban Dannát az Argon One fedélzetén (Argon Prime).

dimre
Az kétmagos, ha beleszólhatok a 6750-s, vagy 8500-st ajánlanám a legjobb dualos procik. Az áruk pár ezerrel húzosabb, de megéri a teljestíményük miatt. Az egyik 2,66Ghz a másik 3,16Ghz-s és lehet rendesen nyúzni mindkettöt.
proci lista

X universe Home, sweet home

gondold át, nem én tévedek. Ez egy másik misszió.

Kössz,de szerintem rosszra gondolsz. Íme a leírás a következõ oldalról : http://www.freeweb.hu/x3reunion/content.php?article.21

" 8. Valahol ezidõtájt kisebb xenon inváziót kellett megállítani a Nopileos’ Memorial szektorban, ahol egy igen kellemes, szinte mindenki mindenki ellen küzdelem alakult ki. A piratok is közremûködtek a xenon invázió lefolytásában, miközben heveny csata alakult ki köztük és az Argon, és egyéb más hajók közöt. Nyilván énsem maradtam ki a buliból, és miután elsöpörtük a xenon kiáramlást, bõsszen nekiálltam megfegyelmezni a kalózkodó rosszfiúkat. Néhány hajóra mint xenon n, m, L sikerült is szert tennem, de ami fontosabb megtaláltam a déli kaput, ami egyenessen abba a xenon szektorba vezet ahol majd a kristályt kell felkutatni. A busterrel tett reménytelen kisérletek arra ösztökéltek hogy más módot kerítsek szóban forgo tárgy összeszedésére, így két szektorral odébb a verseny (Freedom’s Reach) színhelyén a kapu és a trading dokk síkjára merõlegessen felfelé haladva (a kaputól) találtam egy elhagyott kis versenyhajót. Eltulajdonítottam, beszálltam, és kerestem egy felszerelés dokkot, majd ügyessen feltuningoltam. Ahogy végeztem a pofozgatással sikerült kisajtolni belõlle 1140 egységnyi sebességet. Ezzel már prímán be lehet gyûjteni bármit annélkül hogy utolérnének. Sokaknak hagyományos módon is megoldható volt a dolog, én inkább lazábbra vettem a mûveletet. Bárhogyis döntesz, a hajóddal nagyjából középre kell manõverezni a szektorban, majd megjelennek az elhagyott csomagok, és az egyikben ráakadsz a fekete kristályra. Gyorsan szedd fel, és irány a Goner templom. "

sztori közbe semmikép se balhéz senkivel kivéve kalózok, xenon, khaak.
Olmancketstat's Treaty? hmmm. Elfelejtettem mi van olyan rég játszottam xD Ja igen, nem kell bedokkolnod oda, hisz az egy yaki állomás. Menj el, vegyél valahol computer componenseket 10 000 cr-ért, majd dokkolj be Bala Gi's Joy sectorba a chip plant állomásba (vagy mittoimén mijen állomás, a lényeg hogy nem a solar power plantba, hanem a másikba) És utánna menj a sráccal el ahhoz a yaki disruptor missile fab-hez és körözz ott addig amíg azt mondja a srác hogy Return to my station. 😄DD

Valaki eltudná küldeni privátban a teljes irányítást (billentyûkiosztást)? Mert elég sok mindenre nem jöttem rá hogy mi micsoda.

Hello mindenki !

Gyûröm a küldetéseket és a következõ a problémám:
Vannak ezek a küldetések Argonnál. Na már most valami kalóz csaj rávett hogy valami hülye kristályokat keressek meg neki meg minden. A leírás szerint Gonar temple-ben kéne leadni,de nekem azt mondja, hogy dokkoljak be Olmanckestiats Treaty-szektorban Egy bázisra. De ahhoz nincs elég rangom még.

Mit csináljak, hogy meglegyen aminek meg kéne lennie (fogalmam sincs mi kéne 😄 )
Egy Centaur-om van, szóval anyagilag kezdek jól állni.

A másik kérdésem, hogy van valami egyébb sztori is? Mert kalózokat irok meg Xenonokat,de ezen kívül csend van meg béke. Az argonok szemmel láthatólag irtják egymást a Paranidokkal. De semmi más nem történik.

össze kéne balhézni valamelyik néppel ?

Vitez77
Az az Intel E6550 1 vagy többmagos?

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Valen
szerintem 2 Gb RAM, Ati x1950 Pro és a Intel E6550 @ 2,33 Ghz, a ezzel már élvezhetõ, folyamatos full 1920x1200 felbontásabn közepes (10v10 BS) ûrcsatában is. Igaz AMD-n nem próbáltam, nem volt a közelben 😄

valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul

Vitez77
Választhatsz: autót (vagy motrot) vezetsz, vagy egy Argon Novát <#alien>

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Hmmm. Majd kérek karácsonyra egy új gépet. o.o Jogsi helyet. >_<

Vitez77
Az már bõven viszi <#email>
Mint mondottam volt, a régi konfigom az csak 0.1GHz-val volt jobb mint amit itt leírtál ajánlottnak (meg a 8600GTS helyett X1950Pro-m van), s akadás nélkül maxon viszi mint forró kés a vajat <#circling>
Bár az is igaz, hogy nagyon gépfüggõ a teljesítmény...

Hi !
Bekapcsolódnék én is egy kicsit a hardver követelményt
illetõen. Nálam a x3 full grafon ( 2.9Ghz intel, 1Gb Ram, 7600GT )- nél
a komolyabb ûrcsatáknál igen csak képregény vol.
Szerintem feltétlenül fontos ennél a játéknál a full grafika
az igazi ízzé csupán akkor mutatkozik meg ! ( nekem )
Az ajánlott köv-e a játéknak szerintem 2.9GHZ CPU, 2GB RAM, 8600GTS

Vitez77
Jaja! Én is szenvedtem low/med graffon több mint 1 évig. Azt elszállt a procim meg a vidkarim, és muszájból újítottam. Most is elõrehozott vála...izé, újítás volt, mivel az alaplapom szállt el, az meg már olyan öreg volt, hogy nem lehetett olyat kapni, amibe belemegy a régi procim XD. Asszem az égiek "vigyáznak" rám..... <#wilting>
Amúgy ja: igaz, hogy az X mindig csilli-villi volt, de nem (csak) a grafikájáért szeretik annyian.

...ám már megszoktam. A lényeg hogy elfusson. :-P

jah, én is. Ráadásul kabazuttul nincs most pénzem újítani, szal gyanítom hogy minden grafika low lesz >.<

Vitez77
A doboz szerint: 1.7 GHz, 512 MB RAM, 128MB-os videókari DX9-cel és pixel shader 1.3 támogatással, valamint 2 giga szabad hely (OMG TC-hez meg már 10GB?!?!)
Ajánlott: 2.4GHz, 1GB RAM, 256MB-os videókari DX9-cel és pixel shader 2.0 támogatással.

Tomonor (nem szívatásból): remélem el fogja vinni a TC-t.<#email><#eljen>

az 1.6 GHz a CPU lol o.o kihagytam >.<

1.6 GHz
NVIDIA 7600 GS
768 MB ram

Bocs, ez nem a min konfig, ez az enyém, ám gond nélkül fut rajta a játék (kivéve csatáknál, ha ilyesmid van, nagyon nagy lagra számíts).

Bocs hogy ide írom csak nem találtam az F.A.Q-ban. Valaki megtudná mondani a minimum gépigényt?
Elõre is kösz.

RJoco
Nekem is T-foslányom van és most néztem, gond nélkül megnyitotta az oldalt.
Az a DNS átalakitó mi a fene?
Amúgy meg szerintem reklamálj a T-nél, hogy csesszék meg, ha nem jön be az oldal, akkor felmondod a szerzõdést, mert a kért szolgáltatást nem tudják biztositani.
Ügyfelet nem szeretnek vesziteni.

Jó, akkor megszüntetem a lézertornyokat.Köszi!

az lesz az

Mellesleg saját szektorban van pár lézertotony, de az csak ellenre tüzel.Azt mindig nézem, mert figyelmeztet támadáskor.