X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Si vis pacem, para bellum.
Amúgy én egy jól feltöltött Solar Power Plant-ra szoktam menni, ahol 12Cr/db. Ez a legolcsóbb.
Van elég hely a cargo-ban?
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Megmondom én neked!
Felmész az oldalamra és a Sztori fülön megnézed, mit is kell csinálni <#wave>#wave>
Tehát nem tudom h most mit tegyek repkedek jobra-balra de semmi üzi vagy fõ mission. HELP PLZ!
Nono, ez is csak félig igaz. Jó taktikával sok mindent el lehet érni. Meglepõdnél, ha végigsorolnánk, mivel mit lehet kiirtani...
Tehát: be lehet-e valahol állítani az eredeti X3R mouse control módot?
A TC-ben egyelõre csak úgy voltam képes beállítani a játékot, hogy bár a bal egérgomb megnyomásával kiválasztódik az object is, de ha kicsit is megmozdul a mouse, akkor a hajó is fordul össze-vissza.
Nézegettem a control beállításokat és van ott valami "classic control" funkció, de annak használatával is mászkál a hajó.
Én Joystick-al repülök, az egér csak arra kellene, hogy infókat gyûjtsek az objektumokról.
A Reunionban ez tökéletesen mûködik, TC-ben viszont képtelen vagyok az egeret úgy konfigurálni, hogy a bal gomb ne legyen hatással a hajó irányítására is. Mivel az egér mindenképpen mozgatja a hajót is, az autopilot állandóan lekapcsol ha dokkolás közben rákattintok valamire a képernyõn.
Köszönöm a válaszokt.
Csatahajó kérdésben logikus amit írtok, de vannak helyzetek, amikor egy kisebb hajó nem elég a feladathoz. Pl. egy nagyobb cluster, egy Pirate Dragon, vagy egy Xenon Q esetén nem sokra megyek egyetlen Nova-val. Ezek a nagyobb ellenséges hajók elég sokszor repdesnek baráti szektorokban is, és a cél elvileg az lenne, hogy ki tudjam õket pucolni onnan.
Most azt fogom kipróbálni, hogy a csatahajót kiviszem lõtávból. Így a lövedékek nem érhetik el a gyárat. Egy kisebb hajóval pedig odacsalom a cluster tagjait, vagy adott esetben a nagyobb ellenséges hajót.
Simánál meg csak adatokat, és radarképet kapsz.
Még azon gondolkodtam, de ez nem biztos, hogy annyival lehet több, esetleg van beépített Best Buy, Best Sell lokátora, ami kisebbik verziójában nincs.
Én azért raktam ilyeneket fõleg, mert sok olyan rendszer van, ahol, ha középre berakok egy ilyent, látom az összes kaput is vele.
Mikor nagy hajóval ugrik az ember forgalmas szektorba, akkor nagyon nem mindegy, hogy mi várja a kapu elött. Persze ez XTM-ben lényeges.
1, Az advanced képet is ad, nem csak adatot.
2, Baráti szektorban óvakodunk M3-M6 hajónál nagyobb ûrjármû harcbavetésétõl.
2. Baráti rendszerekben nem lövöldözünk nagy hajókkal gyárak közelében!
Amúgy ebben az esetben le szoktam kapcsolni a turreteket és én lövöldözöm, nem a gép. Mondjuk a támadók ellen elég lett volna neked egy M3 vagy M6-os osztály, nem kellett volna egybõl M1-el menni. Asszem a Cerberus M1.
Illetve van egy script is, a MARS, ha jól emlékszem, ami cserélgeti a fegyvereket (ha van a raktérben) és elméletileg gyárat nem talál el.
De én inkább kis hajóra váltok, már csak azért is, mert gyorsabb és jobb a manõverezõképessége is.
Két kérdésem lenne:
1. Mivel tud többet az advanced satellite a simánál?
2. Ti hogyan használjátok harcban a nagyobb hajókat? Én még csak most vettem az elsõ ilyet (Cerberus), de gondjaim akadtak vele. Konkrétan: a turreteket beállítottam, hogy támadják az ellenséget. Ezzel nincs is baj egészen addig, amíg nincs a közelben egy gyár. Ha viszont van, akkor elõfordul, hogy a lövegek eltalálják a gyárat is, így az adott fajnál szépen mélyrepülésbe kezd, az addig nagy munkával kiharcolt reputációm. Pl. volt egy rendszer, ahol 4db kalóz támadott egy gyárat. Odamentem rendet rakni, de csata közben kapott a gyár is az automata turretektõl. Megmentõ helyett azonnal ellenség lettem... :-)
Nagyobb hajókkal más taktika kell?
Aztán ha jól emlékszem, akkor a Combat parancsnál találod a fegyvereket is.
Missile Defense-t keress. De lehet, erre nem jól emlékszem.
Ha bent hagysz hajót, akkor jön egy Xenon flotta és lelövi. Valamint az állomás is visszakerül a helyére elöbb utóbb. Bár ez XTM esetében van inkább, vanillában nem lesz szerintem akkora forgalom.
Ezt a hátsó turretes megoldást próbálgatom, még nem leltem rá a beállításra.
Aszteroidához ha jól emlékszem 10km-en belülre mész és az 'i' betûre a Yield-nél látni fogod.
Kis hajók ellen a leghatásosabb talán a Wasp missile. Gyors és olyan ütést kap a hajó, hogy egy darabig meg is vakulhat a pilótája.
Rakétaelhárítást Romeo One írta.
Az ûrszemét alatt azt értem, hogy ha szétlövök egy hajót, abból idõnként kipottyan rakéta. Azt hogy tudom összeszedni?
Xenon szektort takarítanám, ellenük kéne valami tuti módszer.
Elõször is nézd meg, mivel vagy, és milyen rakétát lõttek rád, mert lehet, hogy gyorsabb vagy nála...
- Ha van szkennered megnézed az Információját.
- Tevékenységek sorrendben: A hátsó tornyot rakétaelhárításra állítod. Megpróbálod manuálisan lelõni. Imádkozol.
- Nagy és gyors rakéta a legjobb. Nincs típus, mert melyik M3 ellen? A hajók is különböznek, egyik gyorsabb, másiknak nagyobb a pajzsa, harmadiknak van hátsó torony, stb. Végignézed a hajókat, meg a rakétákat, és megpróbálod kitalálni, hogy melyik ellen vajon melyiket használnád.
Hogyan tudok raktérbe berakni ûrszemetet? Hiába nyitom ki és repülök rá, csak eltolja.
Aszteroidát hogyan tudok szkennelni? Szkennelõm van, billentyû parancsot nem látok.
Ha az ellenség rám lõ rakétát, mit tudok tenni?
Melyik a leghatékonyabb rakéta az m4, m3 hajók ellen?
Szerintem az XTM-modban megtalálod mind ezeket.Valamint kiegészíted még a következõkkel:
AzzPiloteIII : Rajokat tudsz vele létrehozni, illetve parancsokkal meghatározni a feladatukat.Nagyon összetett mod, rengeteg mindent tud!
Mercenaries Guild : Ez egy küldetés mod. Miután felraktad különbözõ küldetéseket tudsz felvenni.( Elõször be kell lépned egy klánba,ezt a Mercenaries Guild bázison tudod megtenni.hogy hol? Na erre nem tudok pontos választ adni mert bárhová rakhatja be a progi. <#nevetes1>#nevetes1>)
Ami a lényeg ez a mod nem befolyásolja az elért reprudat a különbözõ fajoknál,vagyis nem fog csökkenni annak ellenére,hogy a küldetésekben harcolsz valamely faj ellen.
Az oldalamon találsz linkeket, leírást, én ezeket használtam legfõbbképpen, de volt ami csak benne volt a játékban, mert nem használtam ki.
Neked mindenképp az XTM kell az alap mellé. A TerranConflict-ról érdeklõdj abban a topicban, ott tudnak segíteni.
Persze a Valhalla Terran fegyverzettel...
A leviathan küldetés leírása : (idézet másoktól)
Leviathan Megmentése
"Követelmény:
ARGON Protector Of The Federation rang elérése után vállalható el.
Összegezés: A lerobbant Argon Leviathant kell a Xenon és Kha'ak flották támadásától megmenteni.
Nehézség: 9 - Jelentõs támadást kell legyûrni úgy hogy a Leviathan megmaradjon.
Jutalom: Az Argon hajógyárakban megvásárolható lesz ez az M0 - óriási méretû, és erejû hordozóhajó.
Szükséges hajó: Valószínûleg egy hajóval nem megoldható a dolog, ezért erõsen javasolt egy kisebb flottát vinni, illetve lasertowereket telepíteni a megfelelõ pozíciókba!
Ellentétes Eredmények: Amennyiben nem oldod meg a küldetést, a Leviathan nem lesz megvásárolható.
Hogyan lehet megtalálni: A küldetést a BBS en keresztül veheted fel. Megkérdezik hogy segítenél e védeni a meghibásodott Argon Leviathant
Leírás :
A küldetés felvétele után elugrasz a megadott rendszerbe, és egybõl bejelentkezik a Leviathan. Megkér hogy segíts elintézni az õket támadó xenon egységeket.
Nyilvánvaló a dolog, le kell vadászni az ellenséget, és csak a gyengécske Leviathan kísérõ flottára hagyatkozhatsz, ami 2 Titánból, és néhány kisebb madárból áll.
Amint elfogyott az ellenség, egy újabb xenon támadóhullám érkezik, és amikor evvel is elbántál, ismét üzenetet kapsz, amely egy elég húzós Khaak flottáról értesít.
Ez az a pont ahol igazán nehézzé válik a küldetés, tekintettel arra hogy nagyon közel a Leviathanhoz lépnek be a rendszerbe, és a Kyon emitterek bizony értik a dolgukat.
Amire számítanod kell az a következõ felállás :
-2x destroyer
-3x fregatt
-3x Corvett
-2x nagy cluster
Amennyiben nem foglalod le õket valamivel, villámgyorsan nekiesnek a Leviathannak, és a Gamma kyon emitterek bizony nem nagyon tévesztenek el nagyobb méretû hajókat, hamar ízzé – porrá lövik a kis tehetetlent.
Amint túlvagy ezen ellenség legyûrésén is, megköszöni a Leviathan a segítséget, és elrajtolhatsz az Argon Prime rendszerbe. Megérkezésed után a Szenátor megköszöni amit tettél, és felhívja a figyelmed, hogy a Leviathan elérhetõvé vállt a hajógyár vásárlási listáján. "
Azért ajánlom mielöbb megcsinálni a sztorit, késöbb lehet benne bug. Én már jártam úgy.
Gyakorlott pilótának 8 óra az egész, újoncnak inkább 16 😊)
Szégyen szemre quick start-al kezdtem :-)
Valóban a legnagyobb elõnye a játéknak, hogy nem lineáris, és gyakorlatilag mindíg lehet új célokat kitûzni. Én még nagyon az elején vagyok, mindössze 3hónapja játszom vele. Egyelõre gazdasági/kereskedelmi céllal építkezem, hogy késõbb legyen pénzem egy nagyobb flottára.
Rá fogok hajtani a küldetésekre, nem is hittem, hogy ennyire fontosak.
A Reunion XTM-mel egy nagyon jó játék, de azért bugokra érdemes felkészülni, elõfordulnak.
Pl. volt aki elfoglalta a Leviathant mert nem adta be neki a SY-ra.
A sztorit annyira nem muszáj megcsinálni, fõleg ha Custom game-ben kezdted, csak akkor be kell kapcsolni a földi rendszereket, különben nem lesz meg a kapu, ami oda visz. A sztori nem ad plusz pénzt sem, ami kell a megcsinálásához, azt neked kell összeszedned. De errõl írtam is az oldalamon. Arra viszont nagyon jó, hogy az Argon-oknák olyan reput érsz el, amivel Titan vehetõ.
A Bala'Gi-rõl írt SaGa, elég egyértelmûek a feladatok, a poénokat nem lövöm le.
Az XTM-ben rengeteg küldetés lelhetõ fel, amik különbözõ hajókhoz juttatnak, állomáshoz vezetnek. Elég izgalmas és a vagyonod nagy részét be lehet zsebelni küldikbõl. Csak mondok egyet: Lõjj szét 1 Xenon CPU állomást! 20 milla Cr üti a markod. Persze ehhez kell a jó repu.
De vannak olyanok is, hogy Xenon invázió készül és szét kell lõnöd 1 állomást a védelemmel 1 meghatározott rendszerben. Ez pl. adott rendszert uraló fajnál repuemelkedést okoz.
De van sok-sok más lehetõség, egy a lényeg, hogy mindig legyen 1 célod, amit el akarsz érni!
Köszönöm a választ!
Igen, a reputációt figyelem én is, de a többi hajó esetén a shipyardokban mindíg látszanak a megvásárolható hajók, csak pirossal jelzi a rendszer, hogy én még nem rendelkezem a szükséges repuval ezért azokat nem vehetem meg (pl. Titam stb.). A leviathan viszont nincs a listában sehol, ezért nem értettem.
SaGa
Köszönöm a linket!
Akkor tehát mégis csinálgatnom kell a küldetéseket. Nem tudtam, hogy ahhoz is kötõdnek elérhetõ opciók. Köszönöm a segítséget.
Vannak olyan kezdések, amelyek akkor szabadulnak föl, ha már eljutottál valameddig a játékban, de ezekhez van egy registry átírós trükk is, amivel bármelyik kezdés elérhetõ.
A fõhadiszállást csak akkor tudod megszerezni, ha elvégezted a Bala Gi küldetéssort, ami egy adott reputáció és rang elérése után vehetõ fel. A Boronokkal jóban kell lenni mindenképp és nem szabad ellenséges viszonyban lenni a splitekkel és a paranidokkal. Meg kell egy saját állomás és 5 millió Cr...
Részletek itt.
Régi a game, de én eddig valahogy elsiklottam felette, noha ez a stílus a kedvencem. Már csak Steam-en tudtam megvenni, a TC-vel együtt. Nagyon jó, kiváló a játék, bár vannak benne érhetetlen megoldások (pl. komplex építés). A TC elõtt még a Reunionnal szeretnék egy tisztes szintet ellérni, és bár a TC-ben láthatóan kijavították a Reunion fõbb hibáit, mégis maradok egyelõre ennél (XTM-el persze). Én nem csinálom a lineáris küldetést, jobban szeretem a sandbox játékokat.
Ha még jár erre valaki, akkor az alábbi pár kérdésben kérnék segítséget:
1. Állítólag az utolsó patch óta lehetõség van fõhadiszállást építeni, de én nem találom ezt az opciót sehol (olyan helyet sem találtam ,ahol vásárolni lehet ilyet).
2. Az XTM-ben a nagy hajókat (pl. Leviathan), sehol nem lehet kapni. Pontosítok, én eddig sehol nem találtam meg, bár még csak 96 rendszert derítettem fel. Nem spoilert várok a konkrét címmel (ha van ilyen), csak abban kérnék segítséget, hogy továbbra is nyugodtan keresgéljek, vagy esetleg egészen más módon lehet egy ilyen hajóhoz jutni?
3. Sem a Reunionban, sem a TC-ben nem mûködik nálam a "custom game". Ha ezt indítom el, akkor simán betesz az Argon Prime-ba, egy kis hajóval és 1000cr-el. Állítani nem lehet semmit.
Ez egy hiba, vagy én értettem félre valamit? (pl. Galactic Civilization-ban a custom game azt jelenti, hogy a teljes játékkörnyezetet tetszés szerint állíthatom össze)
Rjoco
Neked külön köszönet az X3R oldaladért, sokat tanultam ott kezdéskor! :-)
A másik megoldás, ha átülsz bele. Akkor autómatikusan kidokkolsz.
Meg tudná valaki mondani, hogy lehet egy nagyobb hajóban lévõ géppel kidokkolni?Már mindenhol néztem a játékban, de egyszerûen nem találom...
Konkrétan egy Cerberusban van a Nova, de nem tudom elõcsalogatni.
Ha nincs fenn, akkor úgy tudom nincs adó. Illetve ki is kapcsolható.
A sztori csinálása közben elveszhet az Ore Mine, amit Paranid Prime-on telepítettél, mert egy idõre 0 lesz a vagyonod. De ezt az idõt ki kell fogni, nekem a 10-15 sztori végigjátszása alkalmával csak 1-szer vette el a Paranid fennhatóság. A gyár ott van a sziklán, csak nem az enyém.
Meg van, hogy pontosan milyen idõközönként vonja a gép az adót, de erre nem emlékszem már.
És a saját kasszából vonja, nem az állomáséból.
"Elõrehaladott" állapotban nem érdemes mod-ot felrakni, mert általában elrontanak valamit a már mentett állásokhoz képest és ebbõl is lehet ilyen gond.