X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Online játék után már nem olyan a Single Player. Fõleg, ha jó a társaság.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Szevasztok, még van élet az RU-ban?
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
XTM-et használok és kérdezném, hogy az Argon Griffon-al, hogyan tudok drone-okat gyártani?
A command konzolban ott a parancs, de inaktív. A raktérben van egy minta drone, ennek ellenére nem tudok gyártani.
Tudna valaki segíteni, hogy pontosan mit kell csinálni?
Thanks!
Végülis logikus és életszerú.
Amúgy ilyen helyeken én vagy nem megyek közel az állomáshoz vagy kikapcsolom a turretek autómatikus tüzelését, inkább irányba állok, átülök a toronyba és én lövöm le. Nagy hajók ellen elég jó, kis hajók annyit nem sebeznek a nagy hajóra, azokat leszedem egy M6-tal. Addig a nagy hajó csak ácsorog.
Köszönöm.
Még egy kérdés: az rendben, hogy flotta támadásból kimaradok. De sajnos "same problem" akkor is, ha egy nagyobb hajóm van, amiben az ütegek a megadott parancs szerint mûködnek. Beállítom, hogy csak a rosszfiúkat lõje, de elkerülhetetlen, hogy néha belelõjön egy állomásba is valamelyik automata üteg.
Ha jól értem, tulajdonképpen az összes olyan nagyobb hajó, amit már nem csak manuálisan irányítok, használhatatlan az állomások közelében? Vagyis elõzõ hsz.-ed alapján csak úgy használható, ha én közvetlen nem vagyok benne és nem irányítom, csak "távvezérléssel" ráküldöm az ellenre?
2. Csak ha SectorTakeover script-et használsz. Viszont elég komoly feltételei vannak, de Unknown szektorokon lehet tesztelni. Azért olvasd el a leírását, ne érjen meglepi.
3. Kimaradsz belõle. Ha nem vagy a szektorban, akkor 'nem lõ mellé' a nem általad irányított hajó. Olyankor konkrét pontokat számol és nincs 'test'.
Azzal pedig a legjobban jövedelmezõ manuális pénzkeresés az elején, ha Cahoonas-al kereskedsz. Home of light-ban mindíg megkapod legalacsonyabb áron (azt hiszem, 30cr), és a CB north west - CB south west- CB south east háromszögön belül bármelyik rendszerben el tudod adni, jó esetben 109Cr-ért.
Ha netán betelne minden gyár, és már nem tudod eladni jó áron, akkor fordilj 2 kört EC-vel, addigra ismét kifogynak a gyárak, és kezdheted elõrõl nyomni a cahoonas-t. Pá óra játékkal milliókat lehet így összehozni, igaz, kissé monoton lesz...
1. Ha flottát építek 40 kisebb hajóból (pl. Buster, Nova), akkor minden egyes hajóra egyesével fel kell aggatni az összes fontos cuccot (pl. jump drive, hardverek, stb.), vagy van rá mód, hogy csoportosan kezeljem?
2. Ha elfoglalok egy szektort, akkor megváltozik a "felségterület neve"? Pl. ha elõtte argon terület volt, vagy ha mondjuk "unknown"?
3. Hogyan csatáztok akkor, ha egy nagyobb ellenséges flotta, baráti célpontokat támad? Addig nincs problémám, amíg egy Novával képes vagyok elintézni õket. Nagyobb flotta esetén viszont több hajó kell, de ez esetben állandó probléma, hogy az AI gépek véletlenül belelõnek az állomásba is, emiatt ugrik a reputációm. Több géppel, nagyobb hajókkal szinte semmit nem tudok kezdeni "lakott" szektorokban emiatt...
Ha LV's cheat-jét használod, na az csalás.
Ha fegyver gyártásra adod a fejed, akkor olyan fegyvert gyárts, ami nincs a közeli EQ dock-ban, mert azt mindig el tudod adni ott is. Ami van, az elöbb utóbb telítõdni fog.
Egy SPP gyár Argon Prime-ban mindig jövedelmezõ és legalább neked is lesz EC-d tankolni.
Vagy Ore Belt-ben hord az EC-t a Mine-oknak, onnan meg a cuccot Home of Light-ba vagy Argon Prime-ba.
ami még nekem bejött és nem drága az 1 vagy 5 MJ-os pajzsgyár, én argon prime tettem be próbaképp és ezzel is sokat kerestem...
olyan gyárat ami gagyi irányítás nélküli rakétát gyárt azt ne vegyél mert senki sem veszi... komolyabb rakétákat biztos veszik de a gagyi féléket nem...
Sajnos a Tyrnek a felsõ és alsó ágyúi elég gyengén szerepelnek, nem sokat érnek.
Scorp mapjával próbáld meg megkeresni, bár, ha az elhagyott cuccokat csalásnak veszed, akkor ezt méginkább annak veheted, viszont le tudod ellenõrizni a játékot.
A telepítési sorrend nagyon nem mindegy XTM-nél, arra figyelj oda, mert bugos lehet a játék.
mondjuk tankolni szerencsére nem kell...
Si vis pacem, para bellum.
Nem is tudtam. Már rég nem játszom vele (X3: Reunion), valahogy a single player már nem az igazi.
Most EVE-Online-nal játszok, már 1 éve.
Az elején olcsó dolgokkal tudsz kereskedni, alacsony az árrés, lassan csepeg a zsé. Késõbb már nagyobb, drágább cuccokat is adhatsz-vehetsz, ahol jobb a haszon.
A kalózokkal az elején nem nagyon kell bajszot akasztani. A hajófoglalás sem úgy meg, hogy mellélövök-kiugrik. Sokat belelõsz,ha elég gyorsan megy le a pajzsa, akkor van rá bizonyos %-od, hogy kiugrik. Vagy sem.
A fõ küldetésekbõl meg ritkán van pénz. Késõbb inkább.
Szóval ez nem egy lineáris pár kattintás-félóra hentelés-közepes flotta játékmenet. Ennél nagyságrendekkel bonyolultabb. Mondjuk a DOOMot sem úgy kezdi az ember, hogy a harmadik sarkon jön a fõmonszta.
A fejlesztõk pedig nagyon jól gondolták. Van benne pár bug/furcsaság, de akkor is egy hihetetlenül komplexen lemodellezett világ.
Mercury:
Ha játékbetöltésenként változik, az elméletileg nem jó és esélyes a bug. Régen volt ilyen, de az utolsó patch, ha jól emlékszem, eltörölte és a játékidõ változtatta, nem a betöltések.
Marine:
HCF hajóval lehet foglalni más M6 vagy annál nagyobb hajót. Nem olcsó dolog, több 10 millió Cr csak a hajó és a felszerelés.
A fajoknak különbözõ harcosai vannak, a Marine Argon, a Cyborg a Paranid, stb. Minden fajhoz 3 állomás tartozik, ahol árulják. Érdemes kapásból rájuk nézni, mert ha 50MCr körül van darabja, akkor kezdj új játékot, mert bugos.
Ha Quick-ban kezded, akkor kapsz egy szállítót is, meg 100k Cr-t.
A kereskedésnél meg egyszerûen meg kell nézni, mennyi az alja ára és mi a teteje és aszerint csinálni, mint a való életben. Az EC-vel lassan fogsz hasznot termelni, viszont a Silicon-nal lehet szépen.
Amúgy meg vannak elhagyatott dolgok a rendszerekben, amik szép summát érnek. És van elhagyatott hajó is, szállító, harci egyaránt.
Érdemes lenne kicsit körbenézned neten. Tudod, google a barátod 😊
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
A Terran Asgard hajóra fel lehet dokkoltatni 2 M1 vagy M2-t (vegyesen is).
Az Asgard-nak 10GJ pajzsa van, ami igencsak erõs a Q-hoz képest.
Elõször lemerítem az Asgard fegyverzet energiaellátását, aztán ledokkolok a HCF-fel és ami maradt pajzsa a Q-nak, leszedem és átküldöm a katonákat. Természetesen gyorsgombbal. Aztán kényelmesen beállok az Asgard alá, néha manõverezek egy kicsit, de a Q tartja a 3-4 km távolságot. Ha már elég katona van a Q-n, visszadokkolok a HCF-fel és egy M6-ossal dokkolok le az Asgard-ról. Azzal kinyírom az aprólékot. Bár a HCF-en is van M6-os, így néha arról dokkolok le, közben mennek át a katonák.
A J-t és K-t az Asgard-ról lõttem rakétákkal megfelelõ távból, aztán mentem neki HCF-fel. De 2-szer is le kell szedni a pajzsot, mert nem tud annyi katonát vinni a HCF, amivel 1 körben el lehetne foglalni. Nagy és üres rendszer szükséges hozzá, az aprólékok eltávolításával kezdve.
Ezek a xenon vadászok elég hamar szétszedik a HCF-et, viszont ha hozok erõsítést, akkor a nagyvad lesz szétkapva.
Ez a fõ ütegen kívül mindenhova ion distruptor dolog nem igazán vált be, normális rakétát meg a HCF nem tud kilõni.
Egyelõre nem lépett ki a játékból, remélem, menni fog.
De az oldalamról még mindig letölthetõ 😊
Van link is az Egosoft oldalára, ahonnan szintén le lehet szedni (elméletileg).
Volt egy példány, amit feltettem, de attól nem indult el a játék, RJoco oldaláról meg nem lehet letölteni, törölték a fájlokat.
A létrehoztam egy webes fordító oldalt, ahol lehet fordítani a játékot.
Az új cím: http://translator.hostoi.com/
Az oldalon a Civ4, Civ5 és a X3 játékok fordítására van lehetõség.
Az oldalon bárki fordíthat, ezt javaslatként kezeljük tehát ezután még elbírálás következik vagyis csak ez után kerül be a fordításba.
De a legjobb megoldás a Docking Computer, fõleg, ha nagy hajóval mész, ami ráadásul lassú is.
Viszont, ha veszel egy hajó a SY-on, akkor asszem autómatikusan átkerül az EQ-ba.
Viszont most ismét lett egy kérdésem: ha a terran hajógyárakba akarok dokkolni, miért teszi ki a jelzõ zöld foltot az állomástól jó messzire?
Mire odaérek, visszavonják a dokkolási engedélyt.
úgy tûnik Beakadt a Voice és azért õrült meg de ahogy visszaugrottam elmondta a mondókáját majd kuss. gyorsan mentem is tovább ^^ U.I : az normális hogy vannak "piros" színû terran Odinok és lövik egymást a "kék" odinokkal? mert tiszta polgárháború van ott ^^jóó sok cuccal :3
Egyszerû, bár nem kellemes rá a megoldás: nem megyek a Heretic's Endbe és Földre😞
Nem tudom már nincs visszatöltési lehetõségem rá de megõrít hogy bárhova ugrok nem tudok már SETA-zni sem mert egyfolytába Ugatnak a köcsög terranok hogy ez lezárt terület húzzak a gennybe!!! oké elmentem de még mindíg folyamatosan ugatnak megállás nélkül az agyam meg kezd besokkolni!! Nem lehet kiiktatni valahogy a beszélõkéjüket? mert seta nélkül megöregszek mér eljutok bárhova is ^^