X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Engem nem vonz a multi. Fõként azért, mert nem szeretem kifizet egyazon játék árát havonta újra és újra (pl. EVE). :-)
Én még elõveszem, bár inkább már TC/AP megy.
RJoco
A topicot szoktam nézni, de már jó rég játszottam vele.
Online játék után már nem olyan a Single Player. Fõleg, ha jó a társaság.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

maniac78
Háhá.
Szevasztok, még van élet az RU-ban?

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Közben megoldottam!
Sziasztok,

XTM-et használok és kérdezném, hogy az Argon Griffon-al, hogyan tudok drone-okat gyártani?
A command konzolban ott a parancs, de inaktív. A raktérben van egy minta drone, ennek ellenére nem tudok gyártani.
Tudna valaki segíteni, hogy pontosan mit kell csinálni?
Thanks!
Köszönöm, akkor tehát más taktika kell. :-)
Végülis logikus és életszerú.
RJoco
Ha jól emlékszem, akkor a script neve M.A.R.S., ami elvileg úgy rakosgatja az ágyúkat a tornyokba, hogy barátot ne találjon el. Illetve M4-re nem fog PPC-vel tüzelni pl.
Amúgy ilyen helyeken én vagy nem megyek közel az állomáshoz vagy kikapcsolom a turretek autómatikus tüzelését, inkább irányba állok, átülök a toronyba és én lövöm le. Nagy hajók ellen elég jó, kis hajók annyit nem sebeznek a nagy hajóra, azokat leszedem egy M6-tal. Addig a nagy hajó csak ácsorog.

RJoco

Köszönöm.
Még egy kérdés: az rendben, hogy flotta támadásból kimaradok. De sajnos "same problem" akkor is, ha egy nagyobb hajóm van, amiben az ütegek a megadott parancs szerint mûködnek. Beállítom, hogy csak a rosszfiúkat lõje, de elkerülhetetlen, hogy néha belelõjön egy állomásba is valamelyik automata üteg.

Ha jól értem, tulajdonképpen az összes olyan nagyobb hajó, amit már nem csak manuálisan irányítok, használhatatlan az állomások közelében? Vagyis elõzõ hsz.-ed alapján csak úgy használható, ha én közvetlen nem vagyok benne és nem irányítom, csak "távvezérléssel" ráküldöm az ellenre?
RJoco
1. Van. Most pontosan nem emlékszem, hogy script vagy a játékban van benne, de M1-be dokkolva fel lehet valahogy fittelni õket egyszerre.

2. Csak ha SectorTakeover script-et használsz. Viszont elég komoly feltételei vannak, de Unknown szektorokon lehet tesztelni. Azért olvasd el a leírását, ne érjen meglepi.

3. Kimaradsz belõle. Ha nem vagy a szektorban, akkor 'nem lõ mellé' a nem általad irányított hajó. Olyankor konkrét pontokat számol és nincs 'test'.

Vegyél egy Boron Dolphin-t!
Azzal pedig a legjobban jövedelmezõ manuális pénzkeresés az elején, ha Cahoonas-al kereskedsz. Home of light-ban mindíg megkapod legalacsonyabb áron (azt hiszem, 30cr), és a CB north west - CB south west- CB south east háromszögön belül bármelyik rendszerben el tudod adni, jó esetben 109Cr-ért.
Ha netán betelne minden gyár, és már nem tudod eladni jó áron, akkor fordilj 2 kört EC-vel, addigra ismét kifogynak a gyárak, és kezdheted elõrõl nyomni a cahoonas-t. Pá óra játékkal milliókat lehet így összehozni, igaz, kissé monoton lesz...
Lenne néhány kérdésem:

1. Ha flottát építek 40 kisebb hajóból (pl. Buster, Nova), akkor minden egyes hajóra egyesével fel kell aggatni az összes fontos cuccot (pl. jump drive, hardverek, stb.), vagy van rá mód, hogy csoportosan kezeljem?

2. Ha elfoglalok egy szektort, akkor megváltozik a "felségterület neve"? Pl. ha elõtte argon terület volt, vagy ha mondjuk "unknown"?

3. Hogyan csatáztok akkor, ha egy nagyobb ellenséges flotta, baráti célpontokat támad? Addig nincs problémám, amíg egy Novával képes vagyok elintézni õket. Nagyobb flotta esetén viszont több hajó kell, de ez esetben állandó probléma, hogy az AI gépek véletlenül belelõnek az állomásba is, emiatt ugrik a reputációm. Több géppel, nagyobb hajókkal szinte semmit nem tudok kezdeni "lakott" szektorokban emiatt...
RJoco
A kiskapuk kihasználása, titkok felkeresése nem csalás.
Ha LV's cheat-jét használod, na az csalás.
Ha fegyver gyártásra adod a fejed, akkor olyan fegyvert gyárts, ami nincs a közeli EQ dock-ban, mert azt mindig el tudod adni ott is. Ami van, az elöbb utóbb telítõdni fog.
Egy SPP gyár Argon Prime-ban mindig jövedelmezõ és legalább neked is lesz EC-d tankolni.
Vagy Ore Belt-ben hord az EC-t a Mine-oknak, onnan meg a cuccot Home of Light-ba vagy Argon Prime-ba.

köszönöm a hasznos infót😊
ha összegyûlik elég pénzed akkor vegyél valami olyan gyárat ami fegyvert gyárt azokat viszik mint a cukrot meg elég sok profitot is termel mert jóval drágábban adod el mint amennyibe kerül a gyártásuk...

ami még nekem bejött és nem drága az 1 vagy 5 MJ-os pajzsgyár, én argon prime tettem be próbaképp és ezzel is sokat kerestem...

olyan gyárat ami gagyi irányítás nélküli rakétát gyárt azt ne vegyél mert senki sem veszi... komolyabb rakétákat biztos veszik de a gagyi féléket nem...

Van 3 plankton gyáram 1 ore 1 silicon és 1 wheat farmom sajnos így is elég lassan csordogál a pénz és sokszor van hogy egyáltalán nem veszik a termékeket kb fél napig(!) aztán meg mindenki csak olyat akar venni. tudtok ajánlani egy kicsit jobb bevételi forrást ami nem csalás? (Csalás: kiskapuk kihasználása titkok felkeresése)
Terran hajóknál lévõ turret bugra van valamilyen megoldás?
Sajnos a Tyrnek a felsõ és alsó ágyúi elég gyengén szerepelnek, nem sokat érnek.
A problémát megoldottam
Telepítettem egy ore mine-t a meggazdagodás reményében. 36 EC-t eszik 6 db ore-ra utánnanéztem és az osszes ilyenfajta bánya ilyen aránnyal dolgozik azaz 72 creditbe kerül 1 ore a játékban meg mindenhol 50-ért veszik. Grat ugyancsak nem értem ezt sem hogy gondolták.
A telepítési útmutatót szigorúan betartottam. Egyébként ez a scorp map nagyon jó😊
RJoco
Korábban azt írtad, XTM-mel játszod, abban pedig van Marine.
Scorp mapjával próbáld meg megkeresni, bár, ha az elhagyott cuccokat csalásnak veszed, akkor ezt méginkább annak veheted, viszont le tudod ellenõrizni a játékot.
A telepítési sorrend nagyon nem mindegy XTM-nél, arra figyelj oda, mert bugos lehet a játék.

XTM-ben is vannak.De 1 óra alatt amúgy sem tudod bejárni az összes létezõ argon rendszert, némelyik "kiképzõ tábor" pedig a rendszer kiesõ részén van (legalábbis nálam).
Lehet hülyeség amit mondok de 1 óra keresgélés után arra következtetek hogy x3 reunion-ba nincsenek Marine-ek sõt semmi katona féleség amivel lehet foglalni. Kerestem googlebe még a Manual-t is megnéztem sõt bejártam a játékba néhány szektort de sehol semmi. Nem lehet hogy ez a Terran conflict-al jött be?
RJoco
Ahogy érzed, amúgy a játéknak elég élet szaga van, hisz ez 1 ûrszimulátor.
mondjuk tankolni szerencsére nem kell...

Tavaly késõ õsszel jött ki. Azért kérdem, érdemes-e foglalkozni vele.

Si vis pacem, para bellum.

Köszi a hozzászólásokat mindenbõl tanul az ember. Viszont nem tudom hogy normálon hogyan lehet egy kicsi csalás nélkül elkezdeni a játékot mivel van egy buster-ed amibe nem fér bele semmi és ha pl ec-vel kereskedsz a legjobb árakon akkor is kb 700 a nyereség. Akkor hány forduló kell hogy a legolcsóbb mercury összejöjjön? Kb annyi hogy mire végzel megund az életed😄
RJoco
Megjelent már?
Nem is tudtam. Már rég nem játszom vele (X3: Reunion), valahogy a single player már nem az igazi.
Most EVE-Online-nal játszok, már 1 éve.

Az ALBION PRELUDE-t próbálta már valaki? Tapasztalatok?

Eddig elég sok embernek sikerült elkezdenie a rejtett cuccok nélkül is. Persze nem olyan látványos, de ezért játék. Az árucikkeket meg nem feltétlenül abban a rendszerben kell eladni, ahol vetted. Plusz még idõérzékeny is a dolog, mert van benne egy egyszerû kereslet-kínálat heurisztika. Ha a termelõ gyár árukészlete kevés, magas az ára. Ha sok van, alacsony. Az alapanyagok felvásárlásánál ugyanez a helyzet. Ha kevés van, magas az ára, ha tele a raktár, alacsony.
Az elején olcsó dolgokkal tudsz kereskedni, alacsony az árrés, lassan csepeg a zsé. Késõbb már nagyobb, drágább cuccokat is adhatsz-vehetsz, ahol jobb a haszon.
A kalózokkal az elején nem nagyon kell bajszot akasztani. A hajófoglalás sem úgy meg, hogy mellélövök-kiugrik. Sokat belelõsz,ha elég gyorsan megy le a pajzsa, akkor van rá bizonyos %-od, hogy kiugrik. Vagy sem.
A fõ küldetésekbõl meg ritkán van pénz. Késõbb inkább.
Szóval ez nem egy lineáris pár kattintás-félóra hentelés-közepes flotta játékmenet. Ennél nagyságrendekkel bonyolultabb. Mondjuk a DOOMot sem úgy kezdi az ember, hogy a harmadik sarkon jön a fõmonszta.
A fejlesztõk pedig nagyon jól gondolták. Van benne pár bug/furcsaság, de akkor is egy hihetetlenül komplexen lemodellezett világ.

RJoco
Igazság szerint, szerintem nem csalás, mert van külön arra is script. De ha ez megnyugtat, az elsõ részben nem volt ilyen lehetõség és tényleg csak a kereskedés volt az elején, ráadásul egy csúnya "bug"gal, ami nem is biztos, hogy bug volt. (Nem is javították ki és a történet szempontjából helytálló is volt.)
Mercury:
Ha játékbetöltésenként változik, az elméletileg nem jó és esélyes a bug. Régen volt ilyen, de az utolsó patch, ha jól emlékszem, eltörölte és a játékidõ változtatta, nem a betöltések.
Marine:
HCF hajóval lehet foglalni más M6 vagy annál nagyobb hajót. Nem olcsó dolog, több 10 millió Cr csak a hajó és a felszerelés.
A fajoknak különbözõ harcosai vannak, a Marine Argon, a Cyborg a Paranid, stb. Minden fajhoz 3 állomás tartozik, ahol árulják. Érdemes kapásból rájuk nézni, mert ha 50MCr körül van darabja, akkor kezdj új játékot, mert bugos.

Jut eszembe eltudnátok mondani hogy mi is ez a Marine-es dolog? Olvastam hogy lehet katonákkal foglalni hajókat de nem tudom hogy hogy kell õket használni illetve hol lehet õket venni és milyen hajók ellen jó stb XD
Nos sikerült vennem egy mercuryt xl úgy hogy kerestem rejtett cuccokat és eladtam õket (magyarul csaltam aminek nem igazán örülök de nem tudom máshogy hogy tudtam volna megcsinálni)viszont észrevettem egy furcsa dolgot hogy ahányszor bemegyek az argon shipyard-ba, vagyis inkább ahányszor betöltöm a játékot mindig más áru van készleten! Van amikor 0 mercury xl van van amikor meg 10 db. Ez normális vagy egy csúnya gonosz bug?
Igen igazad van köszönöm szépen a segítségedet csak úgy kicsit csalásnak éreztem volna ha egybõl megkeresem a "rejtett" jó cuccokat a google alapján de lehet hogy nem lesz más választásom. esetleg utána nézek még ennek a silicon dolognak amit mondtál.
RJoco
Ezt nagyon jól kitalálták a fejlesztõk, már az elején szabad vagy, azt csinálsz amit akarsz (tudsz).
Ha Quick-ban kezded, akkor kapsz egy szállítót is, meg 100k Cr-t.
A kereskedésnél meg egyszerûen meg kell nézni, mennyi az alja ára és mi a teteje és aszerint csinálni, mint a való életben. Az EC-vel lassan fogsz hasznot termelni, viszont a Silicon-nal lehet szépen.
Amúgy meg vannak elhagyatott dolgok a rendszerekben, amik szép summát érnek. És van elhagyatott hajó is, szállító, harci egyaránt.
Érdemes lenne kicsit körbenézned neten. Tudod, google a barátod 😊

Fasza a játék. Normálon kezdtem egy fityingem sincs és nem is tudok szerezni mert ha veszek valamit közel ugyan annyiért tudom csak eladni vagy veszteségesen(!) még egy kereskedõ hajóm sincs. Nincs is rá pénzem és nem is tudok szerezni sehogy ugyebár. Vettem két új fegyvert a gépemre de ugyan olyan szar mint a régi mert így kétszer olyan gyorsan fogy az energia ezért mégy egyszerü kalózokat sem tudok megölni hogy abból szerezzek legalább valami hasznot. Elfoglalni kalóz hajókat nem lehet szétlövöm õket és hiába lövök eléjük melléjük nem ugranak ki belõle muszáj megölni õket. Xtm-ben játszom egyetlen nagy bevételem az volt mikor az argonok szétlõttek egy kalózcsapatot és én felszedtem utánuk a rakétákat azóta viszont semmi. Sõt még a fõküldetésért sem kapok semmit sem ami eléggé nagy hülyeség tekintve hányszor kockáztatta az életét a fõhõs. Igaz még csak a 2. küldetést csináltam meg. komolyan nem értem hogy gondolták ezt a fejlesztõk!
Sziasztok! Melyik résszel kéne kezdenem a sorozatot, ami elmagyarázza, hogy mit hogyan? Esetleg tutorial, gamepad beállítás?

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

RJoco
Én mindig trükköztem, így foglaltam J-t, K-t és rengeteg Q-t.
A Terran Asgard hajóra fel lehet dokkoltatni 2 M1 vagy M2-t (vegyesen is).
Az Asgard-nak 10GJ pajzsa van, ami igencsak erõs a Q-hoz képest.
Elõször lemerítem az Asgard fegyverzet energiaellátását, aztán ledokkolok a HCF-fel és ami maradt pajzsa a Q-nak, leszedem és átküldöm a katonákat. Természetesen gyorsgombbal. Aztán kényelmesen beállok az Asgard alá, néha manõverezek egy kicsit, de a Q tartja a 3-4 km távolságot. Ha már elég katona van a Q-n, visszadokkolok a HCF-fel és egy M6-ossal dokkolok le az Asgard-ról. Azzal kinyírom az aprólékot. Bár a HCF-en is van M6-os, így néha arról dokkolok le, közben mennek át a katonák.
A J-t és K-t az Asgard-ról lõttem rakétákkal megfelelõ távból, aztán mentem neki HCF-fel. De 2-szer is le kell szedni a pajzsot, mert nem tud annyi katonát vinni a HCF, amivel 1 körben el lehetne foglalni. Nagy és üres rendszer szükséges hozzá, az aprólékok eltávolításával kezdve.

Komolyabb hajó foglalásánál mivel lehet a "sallangot" lekapni?
Ezek a xenon vadászok elég hamar szétszedik a HCF-et, viszont ha hozok erõsítést, akkor a nagyvad lesz szétkapva.
Ez a fõ ütegen kívül mindenhova ion distruptor dolog nem igazán vált be, normális rakétát meg a HCF nem tud kilõni.
RJoco
Nekem nem volt gondom vele.

A letöltés menüpont felett átsiklottam valahogy, de legalább megvan, köszönöm!
Egyelõre nem lépett ki a játékból, remélem, menni fog.
RJoco
Helyesbítek, sajnos az Ego oldalán lévõ linkeken már nincs fájl.
De az oldalamról még mindig letölthetõ 😊

RJoco
Az oldalamon tökéletesen mûködik, próbáld meg még egyszer szerintem. Valamit biztos rosszul csináltál.
Van link is az Egosoft oldalára, ahonnan szintén le lehet szedni (elméletileg).

Létezik XTM-kompatibilis roncs-javító script?
Volt egy példány, amit feltettem, de attól nem indult el a játék, RJoco oldaláról meg nem lehet letölteni, törölték a fájlokat.
Sziasztok

A létrehoztam egy webes fordító oldalt, ahol lehet fordítani a játékot.
Az új cím: http://translator.hostoi.com/
Az oldalon a Civ4, Civ5 és a X3 játékok fordítására van lehetõség.
Az oldalon bárki fordíthat, ezt javaslatként kezeljük tehát ezután még elbírálás következik vagyis csak ez után kerül be a fordításba.
RJoco
Másik megoldás, bedokkolsz EQ-ba és a parancsoknál megkeresed azt, amelyik átrak a SY-ra. Ez biztos mûködik.
De a legjobb megoldás a Docking Computer, fõleg, ha nagy hajóval mész, ami ráadásul lassú is.
Viszont, ha veszel egy hajó a SY-on, akkor asszem autómatikusan átkerül az EQ-ba.

Phoenix lord
azért mert emlékeim szerint Terran Hajógyárra nem lehet dokkolni ^^ nekem legalábbis nem engedi ^^ egyben van a shipyard a Eq-val és engem csak eq-ra enged dokkolni ^^ alternatív megoldás---> Vegyél Docking computert paláktól és hajrá 😉

Köszi a tippet, bevált.Elkussoltak a biztonságiak.
Viszont most ismét lett egy kérdésem: ha a terran hajógyárakba akarok dokkolni, miért teszi ki a jelzõ zöld foltot az állomástól jó messzire?
Mire odaérek, visszavonják a dokkolási engedélyt.
Phoenix lord
a probléma megoldása : ugorj vissza Heretic end-be és helyre jön.
úgy tûnik Beakadt a Voice és azért õrült meg de ahogy visszaugrottam elmondta a mondókáját majd kuss. gyorsan mentem is tovább ^^ U.I : az normális hogy vannak "piros" színû terran Odinok és lövik egymást a "kék" odinokkal? mert tiszta polgárháború van ott ^^jóó sok cuccal :3

Talán bug lehet, mert nálam is ugyanez a helyzet.
Egyszerû, bár nem kellemes rá a megoldás: nem megyek a Heretic's Endbe és Földre😞
Phoenix lord
nem vagyok új játékos de kezd az agyamra menni:

Nem tudom már nincs visszatöltési lehetõségem rá de megõrít hogy bárhova ugrok nem tudok már SETA-zni sem mert egyfolytába Ugatnak a köcsög terranok hogy ez lezárt terület húzzak a gennybe!!! oké elmentem de még mindíg folyamatosan ugatnak megállás nélkül az agyam meg kezd besokkolni!! Nem lehet kiiktatni valahogy a beszélõkéjüket? mert seta nélkül megöregszek mér eljutok bárhova is ^^