X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egy oldalt a fórumban, sõt a végére már nálam teljesen lement a
lila köd. Túl kell tudni lépni rajta függetlenül, hogy kinek is van igaza.
Emberek vagyunk néha akaratlanul is megbántunk másokat, szerintem
most is errõl van itt szó.
valen.uw.hu - Rajta X2 Argonopedia magyarul
Kerestem,nem találtam, angolom gyatra magyar oldalon tört info morzsákat találtam. Itt NEM volt leírva például az OTAS fõhadiszállás helye. Vallen írta most le nekem. (a sztori egyébként tényleg le van itt írva)
És az oldalaitokat is olvasgatom,de van mikor az ember nem talál meg dolgokat.
Ha ez nektek teher akkor ezer bocsánat nem kell válaszolni. Én megpróbáltam szépen kérni. Szerintem.
Az oldalamon elég szájbarágósan (sokadik végigjátszás után igyekeztem) írtam le a küldit.
Nehéz tán elolvasni?
Hibásan írtam?
Akkor mi a gond?
Elég sok más is fenn van.
És a fórumon visszalapozva vagy a lap alján a keresõt használva is megtalálsz sokmindent.
És angol oldalakon pl.: Egosoft találkozhatsz az OWP teljes kiírásával és akkor azt mondod: Jaj de hülye voltam! (Orbital Weapon Platform)
Minden újoncnak azt tanácsolom, hogy fegye azt a fáradságot, hogy átnézi azok emberek oldalait, akik készítettek a játékhoz!
Nem hiába csinálták.
Utána lehet kérdezni, akár az oldalra hivatkozva, hogy ott õk azt olvasták.
Bocs a hosszú írásért!
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Amúgy meg: az xtm behoz egy új konzorciumot a játékba, ez az OTAS. Nekik van egy küldetéssorozatuk, aminek keretében megtudhatod a központjuk helyét illetve megszerezhetsz egy jó nagy hajót (otas scarab). Nem rögtön kapod meg az infókat, elõször össze kell fuss egy meghibásodott OTAS hajóval valamelyik Argon szektorban...
Bejön egy "új" faj is, a Sohnen-ek Nekik is van küldetéssorozatuk, aminek keretében megtudhatod az õ szektoruk koordinátáit és szerezhetsz sohnen hajót (ha befejezték végre azt a küldetéssort. A 0.7.3-ban még nem volt teljes).
Az XTM terran szektoraiban lehet kalandozni, kereskedni, növelni a reputációt, ha átjutsz Heretics End-en. Az ott cirkáló terran flotta a játékban fixen bekódolva ellenséges, míg végig nem viszed a fõ sztorit (plot), így ezen a mod nem tud változtatni. A terran-okhoz való viszonyodat nem látod a játékon belül, csak a beállításoknál kérdezheted le, amikor kiváncsi vagy rá.
Hajófoglalás: M3 fölötti méretû hajókat nem lehet "claimolni", csak katonákkal elfoglaltatni. Ehhez kell a HCF jól felszerelve.
Kids, don\'t try this at home!
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Most már én is tudok legalább ebben segíteni ha valaki kérdezi
Nekem ez szúrt szemet. Én segítek ha tudok. (lásd lejjebb,mg is köszönték és örülök hogy segíthettem) tehát ne szónokolj nekem hogy gondolam meg máskor meg ilyenek. Én sem úgy kezdtem hogy "ezt sem tudod, jaj de gyík vagy"
Ha akarod máskor kiírom kipontozás nélkül. CSupán azt a célt szolgálta, hogy szemléltese hogy elszakadt a cérna nálam.
Az egy dolog hogy neked nem segített senki az elején,de ha nincs kedved segíteni legalább ne fûzz hozzá gúnyos vagy legalábbis félreérthetõ megjegyzéseket (segítség helyett)
az OTAS nem önálló faj, hanem amolyan Mammut cég.
Tehát önálló reputációval a X3 szerint nem rendelkezik. Ezért a General menü alatt a standing-nél nem is látszik.
Mégis az XTM önálló frakciónak ismeri el, ezért egyik faj reputációja sem jó nekik.
Na ennyi errõl. Igen, amikrõl ÉN beszélek az XTM alatt érhetõ el csak (99% esetben).
Szal OTAS HCF-t az OTAS bázison tudsz venni, Akeela's Beacon-ban (nem a rendszer közepén van az OTAS bázis, hanem bal lent (asszem)).
a röviditések meg azért használjuk, mert a játék is használja 😊
M0 helyett irhattam volna anyahajót is, de azt se értetted volna.
Elfoglalás:
'''''''''''
OTAS bázison illetve még 1-2 helyen (ezeket nem tudom hol vannak pontosan) lehet venni marines-t, és azzal lehet elfoglalni valahogy (igen, sosem próbáltam).
Majd a többi GURU elmondja részletese, de nem is olyan rég volt leírva (400-500 hozzászólással ezelött).
Az OTAS-kal elöbb fel kell venni a kapcsolatot a rendszerbe érve (a rendszer közepe táján kóvájog egy Otas Elite (asszem) és azzal kell beszélni (X-tended communication-nel (game option/control/utolsó elöti fül/legalul lehet beállítani vmi hasonló néven "X-tended communicaton")). Õ ad egy egyszerû küldetést és utánna mehetsz az állomásukhoz.
illetve ha valaki félmondatból válaszol az azt jelenti hogy nemtudja egész pontosan, ami egy ekkore játéknál megesik
a rövidítéseket nem kommentálnám
továbbá egy jó tanács tõlem: nem ajánlatos az X3-at XTM-el kezdeni, sõt, nem tanácsos X3-al kezdeni. X2 sokkal egyszerûbb és megérthetõbb
(tisztelet a kivételnek)
Próbáltam szépen is kérni többször is erre félmondatokból hámozzam ki hogy hova a retekbe kell menni meg kitõl kell kapni ezt a küldetést.A rohadt rövidítések is nektek olyan természetesek már hogy itt röhögtök meg flegmáskodtok ha az emeber megkérdezi hogy mégis mit jelent ez meg az.
Ti is kezdtétek valahogy basszus !!
Tehát a terranoknál lehet ilyen hajót szerezni amivel lehet más hajókat elfoglalgatni ?
mert néha nem megy elsõre a telpítés rendesen. Ha igen, akkor Heretics End-bõl tudsz a "jó" Terranok-hoz menni (gyors erõs hajó ajánlott 😄 )
XTM-ben van csak M0, szal anélkül nem lesz 😄
BBS-n kell nézelõdni idõnként, egyszer csak feltünik 😄
scriptet, majd vedd meg a szoftwaret, és állítsd be az interfaceban
a hotkeyét.
Rákattintasz az üres hajóra és nyomsz egy " i" gombot. Allul megjelennek kis ikonok meg minden. Válaszd a CLAIM-et. Ekkor a hajó bezöldül és irányíthatod vagy akár be is szállhatsz
Kössz,de még mindig nem teljesen világos <#vigyor5>#vigyor5>
Argon Boron, Paranid, Split, Teladi, Pirate, Xenon, Yaki
Én csak ezeket látom a térképemen. XTM fenn van. Azzal tolom. Szóval ezeket a küldetéseket BBS-en kapom vagy mifene ?
még egy kérdés😊😊 bocsi érte elõre is
complex warehouse kit-et hol tok venni? mert néztem majdnem minden shipyardon de nem mutatott semmit
Nos aki ismeri a scriptek mûködését az ír egyet magának.
Aki meg nem, annak itt van LV csítrendszere
A "hammerhead" rakétát is csak ezután nevezi nevén "unkown object" helyett.
Ez vanilla-ban van így, Módokat(XTM, stb) nem tudom nem használom õket.
Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.
valami tipp?😊
Ilyen HCF-et hol lehet vásárolni ? Nézegetem a shipyardokat de nem látom. Vagy csak rossz helyen keresem ?
Hogy megy ez az elfoglalósdi ?
Kapu nélküli szektorba csak M0-s hajókkal lehet menni (Point to Point Jump Drive miatt), de csakis akkor, ha megszerezted a csillagtérkép koordinátáit (a csillagtérképen megjelenik). BBS és egyébb helyeken érdeklõdj.
Igen feltettem az 0.7.4-t, de ahogy néztem nem mûködik rendesen a régi mentésemmel, szal vagy 0.7.3 és építem tovább birodalmam VAGY 0.7.4 és kezdem elõrõl 😞
XTM alatt:
Otas HCF - Heavy Capture Frigate (Nehéz Elfoglaló Hajó), arra tervezték, hogy más nagy hajókat elfoglaljon.
OWP - Orbital Weapon Platform (többször telepíthetõ és felszedhetõ fegyver állomás védelmi célból)
EC - Enegy Crysstal (Energia Kristály) minden energiaforrás alapja (üzemanyaga) 😄
----------------------------------------------------
Megnéztem az egyik új kezdési lehetõséget, a Peacefull Gonar (Békés Gonar), namost szép és jó, kapsz egy alap Gonar M3 körüli hajót 0 fegyverrel (nem megy fel rá), üresen, 0 Credit kezdõ összeggel.
Másik meg a Otas Exile (vagy mi), mikor az Otas cégtõl kirugnak, van egy Otas Reaper-ed (M6-s alap fegyverzettel + cuccal) és egy Otas Elite
(M3-s alap fegyverzettel + cuccal), üresen, 0 Credit kezdõ összeggel, a Pirate-k is barátok 😊
Keress pénzt 😄
Khaak Survivor : Khaak Interceptorban ülsz, Khaakok haverok, mindenki más téged lõ. Boldogulj ahogy tudsz 😄
Kapu nélküli szektor meg a koordináta az OK. De azt be kell majd valahova írni, vagy megjelenik a térképen mint szektor ?