20430
-
int #16989 Az x2 -t nyomom most és sikerült elfoglalnom egy paramid nemezis M6-ost de nem értem hogyan most ez az első ilyen hogy m6-os beadja a kulcsot/egyébként orinoco-val vadásztam hentelős küldetésben/
Az x2-ben sokkal jobban tetszenek a hajók mint a reunionban meg az állomások , meg nem csigák a hajók az is pozitív -
Nem a pajzs leszedése a legnagyobb gond, hanem az emberek átjuttatása, ez pedig ugyebár csak HCF-el lehetséges! Annak pedig limitált pajzsa van.
Az Ashgard tudtommal hatalmas jószág, kisebb szektorban nem igazán férne el, nem beszélve a manőverezéséről és ha kapu közelben van az áldozat nem jutsz oda hozzá.
Szerintem nem műxik a dolog, de egy próbát megér. Sok sikert hozzá! -
Van egy elméletem, hogy lehet minden hajófoglalás egy körös és viszonylag kockázatmentes.
Az XTM-ben van egy hajó, ami képes kilőni egy EMI-t. Ez leszedi a hajók pajzsát. Sajnos az nem ismert, hogy mely hajókét, de ha hozzájutok egy ilyen hajóhoz, akkor kipróbálom mindenképp.
Aztán van egy Asgard is, ami PtoP ugrásra képes, igy a kiszemelt áldozatnál teremhetünk pillanatok alatt. És ráadásúl rá lehet dokkolni 2 M1/M2-vel.
A többit gondolom összerakod :))) -
Köszi Tomonor!
Mindjárt táblázatba is foglalom :) -
tomonor #16985 Zurán időszámítás:
sezura=1,7 sec
mizura = 2,72 perc
stazura = 4,3 óra
tazura = 1,27 nap
wozura = 8,9 nap
mazura = 62,23 nap
jazua = 1,36 év
quazura = 22 mizura
inzura = 8 mizura
sonne = 1 jazura -
Mennyi 1 Mizura és 1 Stazura? -
Gyakorlásra javaslom a Scale Plate Green szektort, mellette van hajógyár (PTNI HQ) eladni, javítani! Egy P Raider kb 10-11 milliót hoz, hamar visszahozza az árát.
Nagyobb hajóknál pedig érdemes legalább kettő belőle, amíg az egyik töltődik, ott a másik. ..
Katonákat Splitektől veszek 4650Cr asszem. Három helyen fordul elő Family Whi, Patriarch's Retreat és Patriarch's Keep.
Sok sikert! -
OK, nagyon szépen köszönöm!
Ezt nemsokára ki is próbálom, már csak a lóvé kell egy HCF-hez teljes felszereléssel meg katonákkal.
Ha minden jól megy, akkor hétfőre már lesz foglalt hajóm. -
Pajzsbontásra egy Aegirt használok BEMP-vel, minden más FLAK rajta, nehogy komolyabb kárt tegyen az ellenséges hajóban (néha azért ki kellett kapcsolnom). Szorosan mögötte a HCF (1KM körül). Ha lőtávolba ér a hajó, ennél kb 9km, elkezdem bontani a pajzsot, először a nagyobb dózist, azután már csak fazonigazítás, ő is lőtávolba ér és kb 4-5km távolságból gyorsbillentyűvel kiadom a parancsot az ugrásra, persze ekkorra, már szinte semmi pajzsa sincs a kiszemelt hajónak, de gondosan vigyázok nehogy a burok sérüljön. Szóval mielőtt az Aegir elugrik, egy másik kapuhoz áttransportálom magam a HCF-be és padlógáz! Amíg ott van az Aegir azt lövi úgyis, itt újabb mentés ha elég közel vagyok hozzá (2-3km már megfelelő) érdemes a legrövidebb úton menni és minél közelebb kerülni hozzá amíg a másik hajódat lövi, aki persze nem viszonozza a tüzet, esetleg hurkokat leírni a PPC lövedékek elől.
1-5% pajzsnál már engedni szokta a boardingot, ezt gyorsbillentyűvel intézem (Shift+C) és közben a távolságra figyelek a túl közel nem jó, mert könnyen belefordulhatsz, és igyekezz a hátába kerülni és ott is maradni. A HCF-en csak Ion Distruptorok vannak (Fire Selected target módban). szóval kiadod a parancsot boardingra én többször szoktam, mert úgy vettem észre, hogy akkor több ember megy át, itt újabb mentés.
És jön a kézügyesség, minél tovább vagy a közelben, annál több katona megy át, tehát ki kéne manőverezni. De kb 20-30% pajzsnál már ugrásra parancsolom, mert bár ellenféltől függő (tűzerő), de éppenhogy csak marad pajzs mire ugrik! Ugrani az Aegir mögé szoktam, mert ha több fordulós a dolog, ue a szisztéma.
Bármiylen korvettet megeszik a HCF, ha mögötte maradsz, anélkül hogy el kéne ugranod. Tehát javaslom előbb ezeken gyakorolj. Ha HCF-nek adod ki az ugrás parancsot érdemes (Shift+J) megtenni, mert közben tudzs vele manőverezni és nem is áll meg. Ha több fordulós a foglalás a kapuválasztásnál figyelj arra, hogy ellenfele ne essen az útba.
Vagyis elugrassz mondjuk az É kaputól a K-hez, értelem szerűen téged fog követni a legrövidebb úton, arra pedig nem kellene M6 vagy annál nagyobb hajónak kószálni, de még M3-nak sem, mert szeretik szétlőni a pajzsnélküli "majdnem az enyimé" feliratú hajókat! Még valami az Aegirrel pajzsbontásnál figyelj arra, hogy feléd vegye az irányt, mert ha nem szemből lövöd nehéz leszedni a pajzsát, persze az Aegirt tedd üresbe közben.
Ui: ha érdekel és kezdessz belerázódni, szólj és adok még egy titkos receptet is. Ezzel gyorsíthatod a foglalást, de csak többfordulós meneteknél.
Még egy tipp, Xenon P Raider foglalása esetén érdemes leszedni a kíséretet előtte, mert ahoz ugyebár nem kell Aegir, vagyis nincs FLAK a vadászok ellen.
-
Hogyan is vannak az idők?
1 stazuras az mennyi?
És 1 mizuras?
Mióta csatlakoztam a mercenaryhoz, azóta minden állomáson van egy küldi. Sőt, mire végigolvasom lesz mégegy. Mire azt végigolvasom, megint lesz egy.
Getsu Fune-ban egyenlőre eltüntek a Xenonok. Megnéztem a többi Boron rendszert, de épek. -
Ez szép!
Én életemben nem foglaltam el még hajót, csak OWP-t.
Leirhatnád, hogy a fenébe tudod igy irányitan!
Egyszerre kormányozni és lőni a pajzsot, közben átküldeni a katonákat és még maradjon annyi a pajzsból, hogy gyorsan ugorni tudj...
Ez szép! -
Asszem kezdek belerázódni. Ne értsétek félre nem nagyképűsdi, vagy felvágósdi de most számoltam össze és 3 Galleon, 2 Xenon Q, 1 Xenon J, 5 Carrack, 1 Darius és 24 Reaver került saját kézre, az aprólékról nem beszélve (P Raiderek, P-k, teherhajók, egyéb korvettek, amiket nem tartok nyílván.
Szerintem ez a leggyorsabb pénzszerzősdi! -
Nekem nem jöttek folyamatosan, egyetlen alkalmam volt ott egy Q-t foglalni, azóta nem is láttam ott Xenonokat. Pedig szerintem az egyik legkönnyebben cappolható a Galleon mellett! -
SaGa #16976 Getsu Fune-ban minden fajnak van dokkja, és a xenon szektor tőle északra van. Ha valamivel meg nem bolondítottad a dolgot, északról jönnek. A szomszédos Boron szektort támadják kelet felöl, mert ott is xenon szektor van... -
Azért az EGO-sok igazán kifejlesztetthetnének egy(több) érintőképernyős konzolt a játékhoz, amin külön-külön lehet nézni a szektor(univerzum) és parancssori konzolokat. Frankó lenne kicsit fejleszteni a hajókat, igy már kicsit elavultnak tűnnek 
Én megvenném az tuti. -
Nem, a keleti kapun jönnek és észak felé mennek. Ocean of Fantasy-ban megvannak a gyárak, a köztes térséget még nem néztem.
De Getsu Fune-ban is benn van 3 faj EQ dokkja és egy nem Argon Trading is, bár a szektor még Argon kézen van. -
SaGa #16973 Nem az északi kapun jönnek? Keletre egy Boron szektor van, ha onnan is xenonok jönnek, akkor már letarolták azt is...
A Xenon Migrations scripttel csinálnak ilyet. Ha magasabb szintre teszed, mire felfedezed az univerzumot, azt a boron területet gyakorlatilag ledózerolják a xenonok, egész az Ocean of Fantasy szektorig... -
Nagyon durva ez a Getsu Fune szektor. A keleti kapun folyamatosan jönnek be a Q-k P-k, meg LX,L,M kiséretében. Ráadásúl elvállaltam azt a Xenon inváziós küldit, ami még nem a mercenary küldi volt - gondolom. Igaz, 12 millát fizettek, bár a Titan-ommal épphogy el tudtam ugrani, és akkor még csak az első K-t lőttem ki. A másodikat egy Centaur segitségével a Hyperion-nal szedtem le, addig töltődött a Titan pajzsa. Csont nullán volt.
Ide érdemes jönni pénzt szedni. Egy Q 5000 Cr. Eltüntetem az egyiket és jön a másik. Ráadásúl jó fegyókat is dobnak. -
A harmadik Mercenary állomáson engedett csatlakozni, az érdekessége a dolognak, hogy egy korábban általam kipucolt Xenon szektorban van az állomásuk. Ezek szerint nem foglalják vissza a Xenonok, vagy csak lassan jönnek a semmiből elő. 

-
antigua #16970 A Bounty Hunter-el csak óvatosan fiúk, mert itt viszont változik a reprutáció a küldetések során !Egyszer volt egy olyan küldi, hogy két vetélytárs klánt kellet össze ugrasztani, az által, hogy kinyírtam az egyik főnökét. A nehézsége a dolognak csak az volt hogy nem marathattak tanúi az esetnek, így az összes kísérőt is elkellet küldenem a valhalába
( Ezt csak azért írtam le hogy elég színesek a küldijei )
-
SaGa #16969 Ha valaki kedveli az ilyen Guildes küldetéseket, van még pár csapat Cycrow repertoárjában: Bounty Hunter, Assasin, Taxi Drivers, Smugglers, Racers, Race Military...
Mindegyik hasonló elven működik: belépsz némi tagdíjért, és kapod BBS-ekben a feladatokat. A Race Military-ban nemsikerült előrébb jutnom, és elég uncsik a küldetések (egy csapat tagjaként kell őrjáratozni bizonyos ideig), az Assasinok ritkán adnak megbízást, és a célszektor gazdáinál romlik a reputáció, stb... -
A 2.5-ös patch óta biztos hogy nem. Javitották ezt a hibát. Különben működik úgy is, ha beddokkolsz és ott mentesz, majd visszatöltöd. A régebbi verzióknál mindig más üzik voltak.
Amúgy nálam berakta GetsuFune-ban. Cirka 500kCr volt a csatlakozás. Meg kaptam egy szektor védős küldit is, Xenonok akarják megszállni ezt a szektort. De ez még a csatlakozás elött volt. Jobbanmondva a két üzi egyszerre jelent meg.
Már csak a CPU-s küldiket hiányolom, azokkal nagyot lehet kaszálni. -
Az XTM nem lesz érdekesebb?
-
antigua #16966 Tipp: Mielött bedokolsz a MG bázisára ments egyet ( ilyenkor jön jol az unlimited salvage script )nézd meg a BBS-t majd ha nincs felajánlás tölsd be az elöző mentés és lás csodát a BBs-n már új hirek lesznek.Amennyiben megint nem adtabe folyt.köv az elözőket. 4-5probálozás után tuti hogy felajánja a csatlakozást egy klánhoz. Ne ad fel a probálkozást mert nagyon tuti kis script ez, sokkal érdekesebbé válik általa a vanilia. -
tomonor #16965 szerintem ez egészen nemzetközi... -
Hát ha már ez is ott volt, mégiscsak 18 millió és hát amúgy is csóró vagyok ...........

És bocs a képeskönyvért -
De legalább meglett a 3. Galleonom. Plussz 41 millió
-
Hát besza..k, elküldtek Avarice-ba ahol szintén van egy állomásuk, mondanom sem kell, hogy ott sem vettek fel, hanem visszaküldtek oda ahonnan ide küldtek.
Ez biztosan egy magyar script lesz, ez csak nálunk szokás ......... -
SaGa #16961 Nyugi, lesz még alkalom bőven. Ha egyszer beléptél, már minden bbs-ben lesz feladat... -
kobra223 #16960 sziasztok magyaritasok.hu-n keresgéltem dolgokat és rá akadtam erre a topicra úgy néz ki tán lesz még remély a fordításra
http://magyaritasok.hu/index.php?func=forum&id=1563 -
BBS-en felajánlották azt, hogy ha tag akarok lenni keressem meg ezt az állomást és kaput. Felkerestem és szintén kaput. -
SaGa #16958 Nem feltétlenül az ő dokkjukben tudsz belépni. Minden bbs-t végig kell nyálazni, mert bárhol lehet egy felajánlás. Nekem inkább fél millió körüli tagdíj rémlik... -
1.kérd:elöbb utóbb jönnek ez attól függ milyen messze vannak a core rendszerek mert onnan szokták küldeni a hajóikat...
2.kérd:szerintem lesd csak tovább a bbs-t elöbb utóbb felajálja úgy emlékszem olyan 200.000 kredit a belépés de csak ha jól emlékszem -
Két kérdésem lenne.
1: Xenon szektort pucoltam ki, magányos univerzum széli. Eddig nem jöttek vissza érte, pedig fontos szilikon lelőhely lenne. Várhatom őket avagy sem?
2: Megtaláltam a Mercenary Guild EQ dokkját BBS-en keresztül, de hiába dokkolok, nem kérdez semmit, hogy be akarnék-e lépni vagy sem. ..
Mi a teendő? -
antigua #16955 Ez nagyot durrant !
-
Romeo One #16954 Épp manuálisan irányítja az Universal Sector Trader-t. 

(Bocsi SteK, nem hagyhattam ki...) -
Nem hallunk SteK felől, mi történhetett vele?
-
Akkor ezt is felrakom
Köszi! -
antigua #16951 Köszi a kiegészítést, így kerek és tökéletes a leírása ennek a scriptnek.
-
Romeo One #16950 
Na, ennyire ismerem a scripteket...
Már X2 alatt sem használtam őket.