20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    van rá script, ám alapba nem.
  • int
    Miként lehet hajót javítani shipyardon kívül?
    Van erre mód a "sima" reunionban is?
  • Amaro
    A portálon megkeresett sucellus, aki szeretné az ott megjelent cikkeket és leírásokat felhasználni egy esetleges X3 magyarításhoz. Részemről az engedélyt örömmel megadtam, kérem a többi szerzőt, tegyék meg ők is. Mivel néhányukat már elég régen láttam, a hallgatást beleegyezésnek vesszük - de szerintem még olvassák a fórumokat, csak ritkán írnak, ahogy én is. Igaz, kisviku?
  • RJoco
    Faunus hajóroncsot merre találok?

Panos-t, meg Anastasius-t már találtam, de nekem Faunus kellene.

Ha valaki tud, akkor legyenszives egy szektor koordinátával szolgálni!
  • RJoco
    Ja és mellesleg 3 fps mellett elég nehéz kiadni bármilyen parancsot is...
  • RJoco
    A Costum hajókat a játék csak késöbb tölti be. Ez nem azt jelenti, hogy várni kell több percet, de mikor utoljára raktam be Costum hajókat (kb. 25), megfigyelhető volt a shipyard-on, hogy a hajók szép sorban jelennek meg, ahogy betölti a játék őket.
    Nekem is voltak velük gondjaim, de aztán ügyesen kiküszöböltem őket.
  • RJoco
    Nah, az Akuma foglalása odébb lesz!
    Egyrészt több mint 1000 harcos van a hajón és ráadásúl az egész szektor pirosra vált, ha elkezdem támadni.
    Elöbb lesz szerintem J-m vagy K-m, mint Akuma-m.
  • antigua

Szeretném felhívni a figyelmet egy kifagyási problémára, mivel többen jártak már úgy hogy a korábbi mentéseik kifagytak miután felraktak,töröltek egy scriptet. No ez a probléma nálam csak akkor jelentkezett ha custom hajókat is használtam. Mível ha használjuk a Plugin Managert és ezen keresztül rakjuk, vesszük le a scriptet miútán már van custom hajókkal való mentésünk akkor a shipyard hajó listájában megváltozik a korábbi custom hajó feljegyzés (duplázódik) és így az új bejegyzésnek köszönhetően elvesznek a korábbi custom hajók.Ebből adódik a mentés kifagyása is !(remélem érthető)Lehet módosítani a scripteinket miután már használjuk a custom hajókat, de NE a Plugin Managerrel rakjuk fel hanem másoljuk be őket a script, t könyvtárakba, ugyanis ilyenkor nem fog módosulni a Plugin Manager bejegyzése és ebből adódóan a shipjard hajó lista. (persze ezt csak a nem .spk scriptekkel lehet megoldani)Régebben én nagyon sokat szívtam és többször is újra kellett kezdenem mert azoknak a mentéseknek annyi lett melyekben extra hajók voltak.Ezek a kifagyások 100% hogy ebből adódtak mert azóta semmilyen problémám nem volt a scriptek módosításaiból kifolyólag.
  • RJoco
    Köszi, de asszem majd elviselem valahogy a rakétákat. Nincs kedvem megint kockáztatni a játékom.
  • RJoco
    Hát mint irtam korábban (bár lehet, hogy a képet Te nem nézted meg) az első igazán foglalt hajóm egy P Raider volt. És csak APPC volt a HCF-en.
    Másodjára sikerült, mert először nekimentem.
    A Marauder-nél meg azért is kellett trükköznöm, mert a 2 Falcon, 1 Scorpion PSG-vel támadt. És akkor még volt 1 Nova is. Mondjuk az első 3-at elintéztem 9 rakétával, a Novát meg kilőttem a Centaur-ral (jó kis M6).

Nekem pont azért van fenn a HRT script, nem szeretek hajógyárban méregdrágán javittatni. És mivelhogy a HQ sem ingyenes és több idő is, ezért sokkal jobb.

M1-nek egy Akuma-t akarok fogni. Hyperion BHEPT-jeivel múltkor simán szétlőttem egyet. Igaz csak 1GJ pajzsa volt. Most is keresek egy olyant, azt nem olyan nehéz elfogni. Főleg, hogy még nem néznek céltáblának...

Régen pont az első mondatod miatt nem foglaltam hajókat. Viszont most már van elég tapasztalatom, hogy érdemes legyen próbálkozni.
  • RJoco
    Ezt nem tudtam.
  • antigua
    Ez a script kizárólag csak az ellenséges rakétákat lövi :)
    Missile Defence Mark II
  • maniac78
    Kedved kell szegjem. Szerinted nagyobb hajónál, amelyik szintén rendelkezik APPC helyekkel, vagy BPPC, GPPC. Mi fog történni? Már ha alfával lő is rád, nem marad pajzsod, hogy cappolni tudd.

M6-os osztálynál pedig felesleges trükközni, mert a pajzsod kibírja, ráadásul ott az emberi tényező is ugyebár! Sértetlen hajóért kapod a legtöbb pénzt.

A Marauder sem rendelkezik APPC-vel, akkor mi történik ha P, vagy P Raider akad az utadba?
  • SaGa
    A Missile Defense csak annyiban különbözik a sima Defense-től, hogy addig nem lövi az ellenséges hajót, amíg az ki nem lő rád egy rakétát. A rakéta leszedése után elkezdi azt a hajót agyalni, amelyik rád engedte az cuccot...
  • maniac78
    Tegyél csak egy próbát az Ionos rakétavédelemmel! Csodálkozni fogsz!
  • RJoco
    Hát a Maraudert nem volt egy könnyű dolog elfogni.
    Az a rohadt hátsó turret rendesen bekavart. Hiába van missile defense-re állítva, önállósítja magát és elkezd tüzelni minden ellenre.
  • RJoco
    ÁÁÁÁ!
    Én ennél jobbat tudok!
    Felszereltem minden turretet Ion-nal. Na jó, csak majdnem mindet.
    A hátsóra AHEPT ment rakéta védelemnek, a main-ra pedig APPC.
    Minden turret - kivéve back - a 'My attack enemie" parancsot kapta.
    APPC-vel lelövöm a pajzsot, majd AutoAttack és gyors készenlétbe rakom a katonákat. Amikor a pajzs tényleg 0, akkor adom ki a parancsot a transportra. Ha kell még katona, akkor ugyan ez a művelet. A Cyborg-ok jobbak, mint a Marines-ek, úgyhogy asszem inkább azokat veszem majd.
  • RJoco
    Jah!
    Kétszer próbáltam ki a HCF-et ez elött és akkor is csak OWP-t foglaltam.
    Most foglaltam hajót először.
    Nem TC-zek, mert nincs hozzá elég angol tudásom. De neked jó játékot hozzá!
  • maniac78
    Minden turretnek add ki a "Turret Attack Enemies" parancsot és azok folyamatosan lövik. Boardingra pedig javaslom a Shift+C billentyűket, így legalább irányítani tudod a hajót.
  • tomonor
    ez újdonság? Mindenesetre TC-hez van olyan mod, ami kiveszi a creditet.
    Ámbár az TC :P
  • antigua
    G R A T U L A !

Lehet hogy én is kedvet kapok a hajó foglalásra, eddig csak lemészároltam az enemyt.
  • RJoco
    Az első igazán foglalt hajómat megtekinthetitek az xvilag.try.hu kép-tár menüpont alatt.
    Igaz először felrobbant, mert véletlenül nekimentem, de másodjára sikerült!
  • RJoco
    Majd elfelejtem!
    A HQ nem ingyé javitja a hajókat.
    A Centaur-ra leszedett nagyjából 100kCr-t és nemtom mennyi nyersit a 17% kárhoz. És 16 perc volt a javitási idő.
    A Titan-om 1%-a, ami csak gyárakban volt látható - sehol máshol nem látszott, nem lehetett tapasztalni a kárt - 146kCr volt és nyersi.
    Szal' a HRT jobban megéri...
  • tomonor
    no igen, a cycrow és LV féle scriptek mindig is ették a gépek teljesítményét, nem is csodálom ha egy olyan kavart be.
  • RJoco
    Ja és mióta Plugin Manager-rel leszedtem a mercenary scriptet, azóta (lekopogom) jók a mentések.
  • RJoco
    Nah, megvolt az első hajófoglalásom. Elég pocsékul sikerült. A Centaur-t foglaltam el a Xenon Sector 258-ban. 17%-os hull sérülést okoztam neki, mert teljesen le kellett szednem a pajzsát és valahogy ott tartani, mig kiadom a parancsot a foglalásra. Igaz APPC-k voltak csak a hajón, még be kell szereznem Ion Disruptorokat.
    Sajna az nem működik, hogy először kiadom, aztán lelövöm a pajzsot. Mondjuk, miután elkezdte átküldeni a katonákat, nem lényeg, hogy a pajzs lent maradjon, átküldi a meghatározott darabszámot.
    A szektorban hagytam egy P Raider-t, azért szerintem visszamegyek.
  • Phoenix lord
    nekem bármilyen távolságból engedi a boarding parancsot csak ha még van pajzsa és nem vagy 5-km-en belül addig semmi sem történt...
    volt olyan hogy az egyik Khaak Destrolyerem a szomszédos rendszerben hentelt egy carriert a szomszéd rendszerböl kiadtam a boardingot
    de én vezettem a hcf-et átmentem a másik rendszerbe addig a destrolyer már végzett a hámozással 5-km en belül már küldte át a bácsikat játszani :)
  • maniac78
    Flangáltak is elég sokan arra. Nálam 2,5-3km távból engedi ha nincs pajzsa.
  • RJoco
    A transporter hatósugara 5 km.
    Mikor én utoljára foglaltam HCF-fel (.3-as XTM), akkor nekem addig nem küldte át a katonákat, míg le nem scannel-tem (3 km a hatótáv). Viszont azt már nem tudom, hogy közben nem kerültem e hozzá 1 km-en belülre.
    Holnap végre lesz időm, hogy foglaljak néhány hajót.
    Az első az egyik Xenon szektorban lévő Centaur lesz. El van hagyva, viszont M6-os mivolta miatt csak HCF-fel foglalható.
  • tomonor
    ez olyan, mint pl az X-BtF-es modellek is benne vannak az X3-ban. Az ilyeneket benne hagyják archív fájlnak. Vagy mittomén. Camoflouge device is benne van pl és semmi haszna.
  • antigua
    Köszi !
    Hát akkor meg minek rakták bele, dísznek ?
  • tomonor
    reunionban semmire, X2-ben javította a turretek célzását ha volt hozzá elég millitary personel-ed.
  • antigua
    Tud nekem valaki segíteni abban hogy mire is jó a AEGIS weapon system ?
    Eddig semmi féle különbséget nem tapasztaltam, akkor ha felraktam a hajókra.
  • maniac78
    Mennyi is a tranporter hatósugara? És vajon csak egy km-en belül adható ki neki a boarding parancs? Röviden ennyi.

Lelőni a pajzsot, HCF-el megközelíteni (esetleg leszedni a maradék pajzsot), és boarding, azután már csak 5km-en belül kell maradni. PPC lövedékek elkerülhetőek a többi pedig nem tehet komoly kárt a hajóban.
  • antigua
    No akkor kíváncsian várjuk azt a brutális módszert .
  • RJoco
    Ennek majd utánanézek, a PluginManager-ben kapcsoltam csak ki a scriptet, nincs teljesen eltávolítva.
    Viszont a script megléte alatt is csinálta, lehet, hogy épp ez okozza a problémát és teljesen el kellene távolítanom.
  • maniac78
    XTM amint egyre nagyobb verziószámot kapott változtattak valamit a hajófoglalás mikéntjén! Értem azt, hogy anno valaki részletesen leírta ide a foglalás tudományát, és most már azt kell mondjam arra, hogy fikarcnyit sem konyított hozzá....................

Felejtsétek el azt is amit írtam, van egy brutálisabb módszer. Rizikó ultra csekély és biztos siker! Még mindig script és cheat mentesen játszom, mielőtt még valaki megbundázná!
  • tomonor
    nos, ha a scriptet úgy távolítodtad el, hogy az AL Pluginsba nem kapcsoltad ki, akkor a játék még mindig keresi a scriptjeit és próbálja futtatni - Amely kifagyásokat/korrupt mentéseket okozhat.
  • antigua
    Nekem kb.3hónapja van fent az MG script én is Xp alatt használom az X3-t és eddig nem volt vele ilyen jellegű problémám.
    ( Ami nekem eddig bekevert az a custom hajók voltak, de már kitapasztaltam hogy lehet kivédeni a fagyásokat )
  • RJoco
    Nah, sikerült végre megvenni a HCF-et és nem is robbant fel, viszont az utolsó mentésem így is xar lett. Nem értem mi van a játékkal.
    Mi okozhat ilyen problémát? XP alatt játszom most már vele.
    Mercenary script kilőve, az okozta hogy nem voltak néha BBS hírek.
    A Merchant Guild belekeverhet?