20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Volt egy frankó órám, 2 Q-t fogtam, mindjárt el is adtam.
    Gondoltam beköltözök Proxima Centaur melletti Unknown szektorba, mikor lerakom a Tradinget, mindjárt mellette látok egy Unknown M1-es hajót. Mondanom sem kell Sohnen Beam van rajta és 60 GJ pajzs.
    Úgylátszik muszáj lesz megvárnom a Valhallát, ami mindjárt elkészűl és azzal leszednem, mielött költözöm. Remélem sikerül...
  • maniac78
    Nem tudom mennyi munkád és időd lenne vele, és nem akarok okostojásnak tűnni vagy éppen telhetetlennek tűnni a témában.
    Én a magam észéről szívesen látnék mindent egy helyen pl: scriptek leírásokkal (mit és miért), gazdátlan hajók koordinátái, térképek, modok leírással, elhagyott cuccok (pl azt sem tudom létezik ugyan a TC-ben?). Képek a hajókról és azok leírásai, én pl a dizájnra is adok, bár a használhatóság a döntő. Ilyesmi.
  • tomonor
    Apropó, az X3-TC topikot most újítom éppen én is (amolyan globális ápdéjt ez :D )
    link:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1204839032
  • RJoco
    Írtam új oldaladon, viszont azt elfelejtettem megkérdezni,hogy regisztráltál az extrára?
    Mert nekem nem engedi!
  • Amaro
    RJoco írt a régire, és a leírások nagy részét ki tudtam szedni a sérült adatbázisból, tehát azok visszakerülnek majd az újra is. Most inkább az ötletek kellenének, az eddigi visszajelzések téged igazolnak, úgy tűnik külön menüben akarja mindenki.
  • maniac78
    Szerintem jó lenne egy oldalon, de két külön menüben a TC és RU (vagy fordítva, ez mégis a RU-s fórum). Gondolom sokan nem a TC-vel kezdtek el először játszani, mint pl én!
    Igazság szerint ha láttam is nem emlékszem, milyen volt az oldal, leírást és talán ötleteket cappolás témában RJoco-val karöltve tudnánk készíteni, ha valami hasonlóra gondoltál.
  • Amaro
    Néhányan már észrevették - és figyelmeztettek ;) - hogy a freewebes x3reunion portál (ismét) használhatatlan. Ez a tény, valamint az előző leállás elegendő mérget juttatott a szervezetembe ahhoz, hogy töröljem az egészet. Újjá fogom építeni, és tükrözöm, hogy ne legyen egy szerver(park) kénye-kedvére kiszolgáltatva. A több adminos portál forma megszűnik, mert több kárt okozott, mint hasznot, de ezt inkább nem részletezném. Tervbe vettem régebben egy X3TC oldal készítését, aminél az első lépések meg is történtek, tehát viszonylag gyorsan felállt az alapkód. Ez megtekinthető a leendő főoldalon, valamint a megszokott régi címen is, ami ezentúl tüköroldal lesz. Tartalmat egyelőre ne keressetek rajta, zene és látványvilágot lehet csak állítani, valamint a fő oldalról (extra szerver) nekem üzenetet küldeni - és ez az utolsó dolog az, amiért ezt a hosszú, és talán felesleges szöveget leírtam:
    Akinek ötlete, cikke, leírása, képe van a témában, és azt megosztaná az odalátogatókkal, üzenjen a következő pár napban, és én felveszem vele a kapcsolatot - az ezt és ezt szeretném ott látni típusú üzeneteket vasárnapig várom, akkor szeretném lezárni a kódot. Azért kellene addig, mert most nekiálltam, és biztos nem fog minden eszembe jutni, ami jó lenne oda, új részt pedig a régihez is nehezen írtam lustaságom okán, tehát a keretet készre kellene vágni - a tartalom majd úgyis növekszik szép lassan.
    A legfontosabb kérdés: legyen Terran Conflict rész benne, vagy csak az, vagy csak Reunion, ha mindkettő, akkor legyen külön menükben, vagy csak a tartalomnál legyen jelezve, melyikről van szó?
    Ezt aztán jól megkérdeztem.
    Előre is köszönöm mindazoknak, akik veszik a fáradságot és visszajeleznek akár itt, akár az extrán át üzenve (utóbbi azért jó, mert tesztelni szeretném a mailszerver áteresztő képességét, vagy esetleges lekorlátozását, tehát minél több üzenet, annál jobb).
  • maniac78
    Talán annyival jobb a J, hogy több Gamma PPC van rajta, a K azt hiszem 25 milla körül van. Javítom, mert nincs több PPC rajta, csak többet dob el nálam (más taktika).

Akkor már inkább Khaa'k Frigate.
  • RJoco
    Akkor ezek szerint mégsem bugos játékom e téren.
    Az nemis baj, ha a J meg K nehezebb, Q-kat úgyis könnyen foglaltam már.
    Az áraikat nem tudom még, az első darabokat mindig megtartom.
  • maniac78
    Azt hiszem 250 vagy 270, már nem tudom pontosan. Sajnos igen a J és K szériát túl sokan védik, hogy könnyű legyen elkapni. Bár azt sem értem, hogy a J miért olyan olcsó.
  • RJoco
    Már kezdtelek hiányolni, hová tűnt a hajófoglaló társam? Gondolkodtam magamban...
    Nálad egy Q-ban mennyi egység van? Meg a J, K-ban?
    Nálam utóbbi kettőben 1300 körül voltak, meg is lepődtem, bár azóta Q-t nem fogtam.
  • maniac78
    Szevasztok!
    9 napig bírtam a TC-t. Marad a jó öreg RU. Fel is avattam ismét egy Khaak korvettal. És elkezdtem a hetedik Valhallát javíttatni.
  • tomonor
    TC-ben már nem ;)
  • RJoco
    Fogtam egy J-t is!
    Ennek is kétszer kellett nekifutnom, de gond nélkül meglett!

Érdekes, hogy teljesen egyformán néz ki a K meg a J is... Legalábbis nem vettem észre különbséget köztük...
  • SaGa
    Akkor lehet, hogy valamelyik script összeakadt vele és most ezt telepítetted később, így kiütötte a másik káros hatását. Kérdés, hogy az a másik működik-e jól...
  • RJoco
    Megfogtam első K-mat!
    Nagyondurav!
    1300-an védték, úgyhogy 2x kellett nekifutnom.
    Ott maradt 50 torpedóm, meg egy csomó katona, de nagyon megérte! 45 db GPPC volt rajta! Meg persze sok más is...
  • RJoco
    Már csak kb. 10 óra játékidő és megvan az első Valhallám :))))
  • McFeet
    Hmmm megoldódott a kérdés egy ujratelepítéssel :)
  • McFeet
    Hát pontosan ezt csináltam énis és a leader orca is visszadobja ugyanabba a menübe magát, ha meg menteni akarom a supply listáját azt mondja hogy nincs neki olyan.

Illetve a visszadobás előtt még beadja ugyanúgy a select ware ablakot de nem enged semmit sem választani (igaból nincs is felsorolva semmi csak egy OK gomb) amire nyomva egyből az Communication with PilotAI menübe dob vissza.

A pilóták szintje stimmel úgyhogy ötletem sincs miért dob vissza abba a menübe.

Neked működik rendesen ? Az nem lehet, hogy összeakad valamelyik másik scripttel?
  • SaGa
    Aszondja a leírás, hogy
    Tanker ship on/off (on)

opcionális:
    Tanker Supplier on/off (on) (ez esetben vagy egy TL, vagy egy M1/M2 kell legyen a group leader).

15. szintű pilóta a TL/TS/TP-ben, Transporter Device és a TL/TS/TP kell legyen a group leader. Ő a Tanker
    Kellenek mellé wingmanek, bármilyen hajóval, minimum 8-as szintű pilóták. Ők a Supplier-ek. Az egész squad egy Supply Squadron.

A listát a TL/TP/TS hajónál kell beállítani.

AZ AI extension-nek mindegyik hajón bekacsolt állapotban kell lennie.
  • McFeet
    Elkezdtem ezt énis használni és nekem is nagyon tetszik köszönöm a tippet SaGa.
    Az egyetlen dolog amit nem értek, hogy hogyan tudok benne supply listet csinálni a hajóknak (a general/Communication with PilotAI menű után amikor hozzá akarok adni egy warét a supply listhez akkor kiírja ugyan, hogy select "new ware and quantity" de nem tudok semmiből válogatni, majd visszadob ugyanabba a menűbe ahol az adott hajó AI beállításait lehet megcsinálni).

Abban az esetben is ezt csinálja ha van kijelölve tanker, ha pedig a tankerhez akarok pakolni egy suppliert akkor nem engedi mert követeli a supply listet amit nem tudok egyszerűen beállitani :( Valamit biztos elnézek csak nem tudok rájönni mit.

Előre is köszönöm az idődet :)
  • RJoco
    Scriptem nekem is van, de most nincs fenn.
    Nekem annyi bőven elég lenne, ha el tudnám adni a hajókat, mint a SY-on.
  • tomonor
    hajógyárat nem tud játékos birtokolni.

Illetve tud, de nincs script hozzá hogy úgy működjön mint egy igazi shipyard. Illetve van vmi kezdetleges, de nincs kedvem megkeresni.
  • RJoco
    Nagyon tuti ez az EQ dock.
    Bedokkolok egy csupasz hajóval, aztán minden szoftver rajta terem, amit előzőleg beraktam a dock-ba.
    Eddig van 3 db-om és még kettő roncsról biztosan tudok, de csak az egyiket ellenőriztem eddig.

Hajógyár is van roncsban?
  • SaGa
    Az a valami a Script manager volt és azért tette, mert profilt csináltál vele. Az Ashley's Fab (vagy bármely egyéb) mod felrakása után szokott ilyesmik miatt nyígni és ha nincs észnél az ember, akkor hagyja neki, hogy meg is tegye.

Nem kell profil. Az akkor lenne jó, ha többféle modot is szeretnél használni, hol ezt, hol azt, de arra sem tökéletes.

Mentsd el a mentéseidet valahova, töröld a profilokat a Script Managerből, másold vissza a mentéseket a helyükre és a játék indításakot jelöld ki, hogy az Ashleay Fab-ot használnád. A Debris repair script nem mod, szabadon használható bármivel, nem kell miatta profilozni...

Megj: ha valaki többféle script/mod variációt is kipróbálna X3-mal, akkor a helyes eljárás: telepíted az X3-at, az utolsó patchet, a modpackot. Ez után csinálsz egy másolatot valahova a telepített könyvtárról. Berakod a modokat, scripteket, játszol. Ha más variációt skarsz, átnevezed a telepített könyvtárat, csinálsz egy másikat olyan névre, ami a telepített volt, belemásolod a korábbi frissen telepített másolatot, ide pakolászod a másik modkészletet. Elmented a mentett állásaidet, majd újat indítasz. Ha vissza akarsz térni a mésik verzióhoz, két átnevezés, két másolás és mehet...
    Akár több verziót is összerakhatsz így, ha van elég helyed...
  • tomonor
    ajaj
  • McFeet
    Nagyon köszönöm az ötletet bár nem ott volt de valami átpakolta backup könyvtárba őket. Hálám üldözni fog ezért :)
  • tomonor
    dokumentumok->egosoft-ba vannak a mentett állások, feltéve hogy nem piszkáltál ott, meg kell lennie a mentéseidnek.
  • McFeet
    Igen arra a Debrises cuccra gondoltam amivel szétlőtt gyárakat lehet megjavítani. Felpakoltam a script managert felinstállaltam az Asley féle cuccal együtt de ha aktiv a Debris akkor nem megy a jaték ha disable-re rakom akkor ujra megy. Közben "eltűnt" a mentett állásom ez igy természetes vagy valami elromlott és újra kell kezdenem a játékot ?
  • RJoco
    Na akkor nekifutok másodjára:
    A csomagot én raktam össze.
    Gyárakat javítani a Debries Repair/Utilization scriptekkel lehet, elvileg honlapomról van link is az EGO oldalára.
    A terület tiltónak nem tudom a pontos nevét, nálam is ez a fájl neve.
    Felrakni őket a Cycrow script installer-rel illetve a plugin manager-rel lehet. Utóbbit szedd le.
    Ha kell, akkor át is tudom mailozni, amúgy google a te barátod.
  • maniac78
    Konkrétan mit értesz "feljavítás" alatt?

Mert egyből Ahley féle script jutott eszembe, ezzel XXL-es gyárakat tudsz egymásra kötni! De ha csak simán az alap gyárakat akarod összekötni, akkor csak complex hub kell hozzá. És ez alapból van a játékban!
  • McFeet
    Hát ez nekem nem nagyon akar menni :(

Fennvan az alap X3 Reunion valamint az xtmből a legújabb a 705-ös de amit irtál progit az nem hajlandó felinstallálni a cuccokat azt irja, hogy régi verziók és nem támogatottak. Végulis arra lennék kiváncsi mit is kell felinstallálnom, hogy állomasokat tudjak feljavítani.
  • tomonor
    Doubleshadow's plugin manager
  • McFeet
    Lenne egy kérdésem .spk filokat hogyan lehet installálni a játék alá ?

Van pár parancs amit szeretnék elérni pl tiltani bizonyos rendszereket a freightereknek, stb de csak egy olyan filom van amiben van egy rakás .spk file és az a neve, hogy : XTM_hez_script.zip

Előre is koöszönöm a választ.
  • McFeet
    Én csak arra gondoltam, hogy volt egy videó fent ahol egy Argon Titan halála volt megörökítve. Nos az nagyon bejött vadállat zenével, egyszerűen zseniális volt :)
  • antigua
    Hát igen kinek a pap kinek a papné, lényeg az hogy ráfordított időt, munkát nem kímélve elkészítetted őket és örömet szereztél velük, a többi már ízlés dolga. Köszi !
    Igen ha valami story vonalat is bele építenél akkor az tényleg dobna rajta még!
  • tomonor
    én is ezen gondolkodok, de ennek ellenére előtte még lesz egy ugyanilyen, csak egy hajóra specializálódva. Hogy melyik hajó lesz, az titok.
  • McFeet
    Nekem tetszett alapvetően köszi a közzétételt :)

Legközelebb valami történetest szeretnék ahol egy csatát mesélsz el, vagy egy hadjáratot :)
  • tomonor
    ...meg amúgy is lesz még egy pár videóm, lehetlesz majd válogatni. :D
  • tomonor
    persze hogy nem, kritikát fogadok. Ennek ellenére a többségnek ez jobban bejött.

Az egyetlen dolog amit sajnálok benne az az X3 logó pixelesedése a közepén, de letölthető a vidi szöveg nélkül és HD felbontásban is innen:
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=258042