20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • maniac78
    Uccsó kalóz rendszerben csatározgatom, de mára már meguntam.
  • RJoco
    Úgy tudom, ha 0 az ugrás, akkor az azt jelenti, hogy adott szektoron belül van ilyen áron. Ha viszont None, akkor nincs sehol az XVerzumban.

Valamint legalul megadható, hogy idegen hajók szállhatnak e le az állomáson, fölötte pedig, hogy hány szektort távolodhatnak el a hajók az állomástól. Célszerű figyelembe venni, hány szektornyira van kalóz szektor, mert a gép beviszi oda is őket, ha ott a jó üzlet, csak valsz nem érik el a célállomást...
  • RJoco
    És átjutott az Orca?
  • tomonor
    nos először is, google-re ne számíts X3 ügybe.

Másodszor: pénzt nem felejtettél el véletlenül pakolni a gyárba? Csak azért mert azok a kereskedők nem a te pénzedet fogják használni, hanem azt amelyet a gyárba raktál.
  • SaGa
    Juteszembe. Alapból nem is fognak a hajók az állomás igényei szerint kereskedni a Station Manager nélkül, csak annyit tudsz nekik mondani, hogy sipirc megkeresni a legolcsóbban kapható alapanyagot és jól bevásárolni, illetve a legjobb vevőt a készterméknek és szállítani neki. A hajót hozzárendeled az állomáshoz és kiadod a hajó Trade menüjében a megfelelő parancsot...
  • SaGa
    Mark 3 nem kell a szállítóhajónak, elég a 2.
    Állítsd be az állomásnak, hogy mennyiért vegye a kristályt. A zárójelben lévő szám azt mutatja, hány ugrásnyira talál ilyen áron. Ha ez 0, akkor nincs sehol, azaz nem is fog elindulni. Ha a szám kisebb, mint az állomás számára beállított maximális táv, akkor megy és vesz, ha nagyobb, akkor nem.

Egyébként érdemes a Bonus Pack-ban lévő Station Managert felrakni és aktiválni. Az aktiváláskor levon egyszeri 25k Cr-t, majd folyamatosan vezérli a hajó(ka)t. Érdemes minden alapanyaghoz és késztermékhez külön hajót hozzárendelni az állomáshoz és a hajóknál megadni, melyik mit keressen vagy adjon el.
    Mivel a hajók csak azon szektorokról rendelkeznek ár és készlet adatokkal, amelyekben van saját műholdad, ilyeneket sem árt szétszórni a környéken. Az Advanced verzió még jobb, mert az tud best buy/sell-t is...
  • seso
    Hali all!

Bizta full lámának néztek majd kérdésem után de már nagyon idegesít, így felteszem.

Ujjra elővettem a jó öreg "X3: reunion" -om és min már évekkek ezelött is, ismét elakadtam annál, hogy kiraktam 1 "Solar power plant" -et +próbáltam beconfigolni, az már összejött, hogy +veszik a cuccot amit készit, viszont nemtom valamiért +oldani, hogy hozzák az alapanyagot.

Mikor rámegyek a beállitásoknál a kristály árára azzal kapcsolatban azt közli a gép, hogy azzal tom beállitani, hogy a gyár hajói menyiért hozzanak cuccot, na ez nekem sehogy nem jön össze!

Beraktam külön 1 szállitóhajót, +adtam neki hogy az a hely mostantól az otthona... semmi... vettem neki trade mark 3 -ast .... semmi! pedig külön figyeltem és volt mikor a rendszerbe ugyan anyi és volt mikor bőven olcsóbb volt az alapanyag, de a hajó +se moccant. Sőt mi több a saját halyóim ahohy észre vettem nem is nagyon ohalytanak innen készterméket vinni eladni.

Valaki segicsen pliiizzz!!! már nagyon idegesit! (google-t már szétkerestem ez ügybe de nemtaláltam semmit)

Valaki legyen olyan kedves segicsen már, vagy link vagy irja ide hogy-smint.... elörre is thx
  • maniac78
    Már eljutottam Moo-Keys Revenge-be. De közben muszály volt otthagynom egy Q-t, két Carrack-ot és egy Reaver-t amiket ugyebár alapból elfoglaltam volna. Sajog a szívem miattuk. De legalább bevethetem az összes Valhallát!
  • RJoco
    Oldalamra felkerült néhány tipp hajófoglaláshoz, melyet megtekinthettek az
    X Univerzum hasábjain!

maniac78: Várom, hogy neked hogy sikerült a küldi, nagyon kiváncsi vagyok, hogy nálam van a gond, vagy tényleg ilyen a küldi.
  • RJoco

Hát majd a kalózosban!
  • maniac78
    Hát elértem én is egy aszteroidás szektort!
    Űberkirály, ahogy az AI irányít!
  • maniac78
    Akkor most csak ilyen "puritán" módon küldöm.
  • Amaro
    ? Úgy tűnik, nem...
  • RJoco
    Hát sajna gyorsabb gépen sem jobb, igy marad az a verzió, hogy el sem kezdtem a küldit, majd egyszer talán késöbb.
    Azért kiváncsi vagyok maniac78, hogy neked hogy sikerül!
    Ird meg mielöbb!
  • RJoco
    Hát, talán az első kettőnél nálam sem volt különösebb gond, viszont ahol az aszteroida van, ott már manőverezgetett egy sort, utána a kalóz szektoron meg kész káosz.
  • maniac78
    Legjobb tudomásom szerint csak egy Tiger és 3 M6-ossal lehet benne találkozni!
    De egyébként nálam pöccre átment két kapun, a harmadiknál meg éppen foglalok és szívok!
  • RJoco
    Hát csak nem jön össze!
    Közben utolért az Amantra(?), meg bejött két Reaver is a szektorba. Erre az okos Turret kezelők lelőtték az Orca-t.
    Szóval király!
    Most átpakolom nagyobb gépre a játékot, megnézem gyorsabb procival mit tudok kezdeni, az talán jobban számol...
  • maniac78
    Amaro odaért a leírás?
  • maniac78
    Ma már nekiállok, du csak még a melóhelyemre be kell ugranom, az pedig nem tudom mennyi idő lesz. De jelenleg ez lesz az első feladatom majd!

A Tyr-rel feladtam a harcot, nagyot zúgott volna a repum, ami pedig Terranoknál nem egyszerű feladat. Amúgy minden tiszteletem ennek a hajóosztálynak, mert ez igazán megérdemli a romboló nevet. A többit vissza is lehetne minősíteni folyami Monitor osztályba.
  • RJoco
    Hát csak nem akar átmenni.
    Nem tudom, hogy gondolta az illető, hogy ezt végig lehet csinálni.
    Már behivtam a Titan-omat is apritani, de kevésnek bizonyúlt.
    Felszereltem a Frigate-omat is BKYE-ekkel, bár csak 2150 MJ pajzzsal, de ezek legalább jobban céloznak.
    Át is pattantam belé, ezzel legalább jobban tudom követni a TL-t. Valhalla-t el is küldtem odébb, erre nem belém jött
    Na mára ennyi.
    Kiváncsi vagyok, neked hogy fog menni
  • RJoco
    Hát nem biztos, hogy azt meg tudom várni, legközelebb megint éjjel fogok játszani, ha minden igaz.
  • maniac78
    B-EMP miatt kellenek. Bár a Valhalla GPPC-vel is halálos, villámgyorsan átrendezte a Tyr kinézetét.

Ha ezekkel végzek nekiállok és majd szólok ha sikerül a Krait.
  • RJoco
    Hogy fájna mindörökké annak a keze, aki megalkotta a Boron Krait küldetést!!!!
    Hogy lehet valamit ilyen fosul megcsinálni?!
    Már egy órája keringőzik az első kalóz szektorban az Orca, mert képtelen áthaladni a kapun!
    Valaki megcsinálta már ezt a küldit?
    Az legyen szives nekem leirni, hogy is kell végrehajtani, mert megunom, lelövöm az Orca-t, azt hagyom a francba!
    Ennyi veszőtséget nem ér meg, ha ez igy megy minden szektoban!
  • RJoco
    Ha jól emlékszem mindkettő elérhető roncsban.
    Persze az nem olyan izgi, viszont nem romlik a repud a Terranoknál.
  • maniac78
    Hát a pajzsot sikerült leszednem, de transzporter távolságon belül pillanatok alatt szétkapott. Majd még nekiugrok csak sikerül valahogy!
  • maniac78
    Még anno leszkenneltem egy Terran Expedíciós haderőt (1 Tyr, 1 Aegir és két kisebb), ezért ellenségesnek jelöltek. Most azt hiszem szükségem lett a Tyr-re, és egy másik Aegir-re. Kissé veszélyesebb, mint az eddigi fenevadak, mert már 7km-ről tüzet nyit, két B-EMP pedig nem tudja olyan gyorsan lehámozni a pajzsát! De azért majdcsak megoldom valahogyan!
  • RJoco
    Gondoltam megcsinálom a Boron Krait küldetést, jól jönne egy ilyen M6-os hajó.
    Hát sajna az eleje nagyon uncsira sikerült, az a nagy hajó képtelen normálisan haladni, a kapuknál meg kész katasztrófa!
    Ráadásúl az első kalóz szektorban olyan forgalommal találkoztam, hogy nem is tudom, mivel kellene kisérnem a hajót! Nagyondurva! Nem elég, hogy elég közel maradjak, de még apritsam is a népet, különben engem apritanak szét.
    Meg kell küzdeni ezért a hajóért rendesen, remélem meg fogja érni!
  • SaGa
    Ebből, ha az Advanced money transfer bugos, vagy akad valamivel, simán jöhet ilyen probléma...
  • maniac78

Rakok már egy kis rendet a Xenomókusoknál!!!!!!!
    És bocs az előzőért, nem tetszett az az oldal a fórumnak!
  • maniac78

Rakok már egy kis rendet a Xenomókusoknál!!!!!!!
  • McFeet
    XTM mod 7.5, ashley fab, cycrow összes kivéve a mercenaries guild, FFC ,
    debris repair, utilization.
    Pár Xai corpos script: SSRS, Advanced money transfer, NOS, Ship repair facility, Station command suite.
    LV scriptekből három :BBS blueprint offers, jumpdrive delivery, Self repairing hull technology valamint product finder és az nividium sector scanners és végezetül Manage forbidden sectors és AzzPiloteIAIII.
  • NONPLUSZULTRA
    Mit találtam...
    Úgy döntöttem, hogy tisztességes úton szerzek pénzt, és Mobilbányászatba kezdtem (nincs köze a Mobiltelefonhoz).
    Előbb Szilikont roppantottam, majd Manticore-ban felaprítottam egy Nividium aszteroidát (az egyetlen barátságos szektor Nividiummal). Pár igencsak jövedelmező forduló után azt vettem észre, hogy a Nividium aszteroida respawnolt, ugyanoda. Nos ezúttal nem akarok csítelni, de ha ugyanazt az aszteroidát aprítom újra és újra az nagyon jövedelmező lehet hosszú távon - nem tetszik ez nekem. Inkább felszedem a maradék aprólékot, és egyéb tisztességes pénzkeresés után nézek.
  • tomonor
    mely scriptek vannak fent neked?
  • McFeet
    Hmm. Van egy komoly problémám: megcsináltam a story küldetést és amióta kész lett mindig maxra megy a pénzem és hmm, nos ez meglehetősen élvezhetetlenné teszi a dolgokat.
    Nem tudja véletlen valaki miért van ez (tuti hogy valami script csinálja de én nem akarom).
    Egyszer már újrakezdtem emiatt és nem akarnám megint.
  • RJoco
    Arra nem gondoltál, hogy Jumpoltak?
    Én 597-be mentem 347 után, ott találtam a J, K, 2xQ-t. És még ki tudja mi van ott...
    Amúgy érdemes a 347-ben a kapu elött hagyni egy nagy hajót, mert esetleg mig készültél átjöttek rajta.
  • maniac78
    Na szóval az hogy lehet, hogy Xenon 347-ből mentem át ugye 547-be teljesen kipucolva az előbbit nehogy hátba támadjanak. Erre bedob onnan áthaladva egy Q-t a teljes kíséretével.
    Mondanom sem kell, hogy éppen feltöltöttem a készleteket a két HCF-be, illetve rákészültem a következő áldozatra!
  • maniac78
    Átmentem Xenon 547-be és ott várom be a Q-t. Az úgyis tranzit szektor.
  • RJoco
    Igen, először leszedem a pajzsot Typhoone torbedókkal úgy 5% alá. Majd a maradékot a HCF 6 tornyával, melyekben APPC van. Merthogy mire odaérek 5% fölé megy a pajzs és nem küldi át az egységeket. Az Asgard-ot meg nem jó túl közel hagyni, mert hamar szétkapják a GPPC-k.
    Aztán már csak 5km-en belül maradok és manőverezek.
    Ja és mielött átülök a HCF-be leszedem időben a kíséretet is torpedókkal, mert rendesen meg tudják tépázni a HCF-et.
    Mikor kiürül a raktér, akkor ismét elölről és akkor már elég a katona a foglaláshoz. Ez kb. 50 torpedót jelent/J vagy K.

De szándékomban áll kipróbálni a Tyr-es módszert, csak még se hajóm, se fegyverem.

A Q-kat meg egyszerűen foglalom: Asgard-dal lelövöm a pajzs nagy részét, majd HCF-fel a maradékot, aztán beállok az Asgard alá középre. Az M6-os Centaur-ommal (MKI) meg leszedem a kíséretet. Általában a P-ket is, mert ugyanannyi katona kell hozzá, mint a P Raider-hez, viszont csak 4 millát ér.
  • maniac78
    J és K típusokat Asgard segítségével foglalod?
  • RJoco
    Én rá szoktam keresni keresővel.
    Ha nincs barátságos szektorban, akkor beugrom egy Xenon szektorba is akár.
    Múltkor igy fogtam egy szektorban a J, K-t, meg 2 Q-t rögtön egymásutánban.
    Ha kell, beljebb merészkedem, a Valhalla-val már simán apritom a J, K-t. A Q-t meg elfogom...

Bár azért gondolkodom, hogy nekifutok egy Leviatan-os küldinek, kéne egy olyan hajó is. Nameg aztán veszek egy Otas Castrum-ot is majd egyszer.