20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • NONPLUSZULTRA
    M6-os hajóval tudsz csak rádokkolni.
    M6-osra pedig M3-4-5-el.
    TS-el csak TL-re tudsz dokkolni.
    Mindez persze XTM esetében értendő de mivel HCF-ed van, gondolom te is az XTM-et nyomod.

(A fenti rövidítések nem internetszlengek, a magyarázatuk megtalálható a játék kézikönyvében. És nem kell talpig kockának lenni a megértésükhöz)
  • maniac78
    OK.

De mondcsak Tomonor, véletlenül nem lettél internetfüggő?
    Csak mert eljárok dolgozni, játszom a lányaimmal, segítek a háztartásban, naponta játszom egy kicsit a gépen ........... és igen ülve pisilek, nem érzem magam sötétnek. Attól, hogy ezt meg valami más baromságot kitalált valami hülyegyerek Amerikában, még nem fogom tudatlannak érezni magam. Csupán nem értem, minek kell egy hülyét, ötven másiknak követni.
    Talán mert már annyit ült az illető a gép előtt, hogy kommunikálni is elfelejtett, miért kell űberkirály fa..a csávónak nézni?
  • RJoco
  • tomonor
    természetes hogy ti nem értitek meg. És nem magyar ember talál ki ilyet, hanem az internacionális internet társadalom, az underground, a /b/, vagyis az internet legalja, egyben legteteje, legsötétebb fénypontja, az internet rákja.

De addig ti csak pisiljetek ülve nyugodtan, engem hidegen hagy.
  • RJoco
    internet szleng
    vakker, nem semmi mennyi hülyeséget ki nem talál a magyar ember
    a legtöbbet a retro-n szoktam röhögni, hogy ennyire félrefordítsanak valamit
    na mindegy, lassan az X3 is retro lesz...
    viszont akkor sem értem mit akar jelenteni, amit írtál. biztos én nem tudni magyar
  • tomonor
    internet szleng
  • maniac78
    "kthxbai" ez mit akar jelenteni? Egyáltalán milyen nyelvezet ez?
  • tomonor
    fölöslegesen nem kell szaporítani a szót - ha nem tetszik nem kell játszani. kthxbai.
  • maniac78
    Örülünk eme értékes hozzászolásodhoz, biztosan rövid idő kellett hozzá, hogy megértsd mi is a "think" szó jelentése.
  • davidka003
    Megvettem az egyik PC GURU-t amihez ez volt a teljes játék de nekem nem tetszik.
    Talán ha nem lenne ilyen faszláma a mentés rendszer akkor még játszanék is vele de így kuka.
  • maniac78
    Háát va...e, keresel egy Heavy Shield Factory-t. Vagy keressünk mi neked?
  • Freddy TNT
    Ceo's Spirite szektorban szoktam venni.
  • lalinov
    Ja tényleg az ki is ment a fejmeből sry, de még meg tudnátok mondani merre találok olyan gyárat ami 1GJ pajzsokat árul mert nem igazán találok.
  • Freddy TNT
    Mondom, hogy marauder-el például lehet dokkolni rá.

Kétféle képp lehet átpakolni egyik hajórol a másikra cuccokat:
    1;
    Tegyük fel ülsz a hcf-ben.Bedokkolsz mondjuk egy EQ dokkba és kiválasztod a dokkolt hajók listáját,(legyen bedokkolva pl: a Mercury) majd a listában kiválasztod a mercury-t. Aztán a parancsok között megjelenik egy új menüpont (nagy F gombal is előhívhatod vagy rákattintasz) és freight exchange..... azaz árúcsere. Allul mintha vásárolnál úgy tologatod a csúszkát annak megfelően amit szeretnél.

2;
    Menj a goner temple-ben vegyél Transporter device-t. Közelítsd meg a HCF-el a Mercury-t (kattints is rá) és nyomj egy i gombot. Itt az ikonok között allul lesz egy új gomb. (freight exchange) majd ugyan úgy működik mint fent leírva

Ha ez megvan akkor menj a HCF
  • lalinov
    És mégis mivel tudok akkor dokkolni az otas HCF re? mert kéne rá fegyver , pajzs és katona, ezeket meg át kell valahogy vinni.
  • tomonor
    Minden. Ha egy hajó felrobban, az az univerzum másik végén újraspawnolódik. Ha egy gyár felrobban, akkor az egy TL-ben újraspawnolódik, és az majd lerakja.
  • maniac78
    Tegyél rá gyárat és akkor már tudod vontatni!
  • Freddy TNT
    Tractor beam-el hogy lehet sziklákat elmozgatni ? Hajót már vontattam meg állomásokat is,de sziklát nem tudok.

Vagy nem is lehet ? Már 3 db is van a hajón de még mindig nem lehet kezdeni vele semmit.
  • Freddy TNT
    Idővel elvileg visszaépülnek a lerombolt gyárak, csak kicsit máshova.
    Kivétel a sector takeover esetében. Ekkor szektorokat tudsz elfoglalni. Ekkor nem épül oda vissza semmi.
  • Freddy TNT
    Mercury-al nem lehet rá dokkolni. Én szoktam fogni egy Maraudert (pirate) azzal már lehet
    Kb 200 marine elég hogy elfoglalj egyet
  • lalinov
    Halljátok megvettem az otas HCF et, de nem tudok a mercurymmal bedokkolni rá, miért nem tudok? Vagy lehetséges mercuryval bedokkolni, vagy csak rossz helyne keresem a parancsot, vagy kell rá valamit venni? Mert egyenlőre csont üres.
  • maniac78
    Az X univerzum állandó? Mármint, a xenonok respawnolnak, de akkor minden más is?
  • Freddy TNT
    A minap beparkoltam egy ASgard-al a Goner Aran-ba. Hát mit ne mondjak elég hülyén néznek ki. Szabályosan kettévágják egymást.
    MEgoldhatták volna valahogy okosabban is.

Pedig remek ötlet, hogy dokkolni lehet rá. Egy Q vagy Custodian esetében még jól is néz ki. Na de ez ??!
  • Freddy TNT
    Szerintem csináld meg a Boron Krait küldetést. Nem könnyű,de ha van 20 millád akkor annyiért lehet venni valami ladikot amivel meg lehet csinálni. Persze nem lesz egyszerű.

De a küldetés végefelé kiszóródik a Boron Orcaból pár láda amik 130 millát érnek összesen.
    Szóval megéri befektetni ebbe azt a 20 misit.

DE MENTSÉL ELÖTTE EGY JÓ NAGYOT AMIRE NEM MENTESZ RÁ. (ha mégsem lenne elég neked 20 milla egy megfelelő hajóra)
    A küldetés végén a Tigristől nem kell igazán félni. Az állomással lesz elfoglalva. Persze odapörköl párat de fontosabb neki a bázis.
  • lalinov
    Igazából repu annyira nem probléma, paranidoknál csak kereskedéssel lassan m7re elég rangom lesz.(2 complex van ott + n , tehát egy darabig sztorit se csinálok, mert az paranid repu romlással jár.)
  • RJoco
    Viszont adott fajnál repunövekedést okoz, mégha az állomást nem is tudod kilőni (azért úgysem kapsz semmit csak a küldihez kell)
  • lalinov
    Jó hát a 40ksokba nem igazán fogok bele, mert azért annyit meg nem ér. :S Egy jó kis soyahuskal való forduló jó esetben 200kt is hoz, és azzal el lehet egy darabig kereskedni, ha a soyahusk elfogy, ami szinte lehetetlen, akkor veszek soya beant és adom a soya husk gyárnak max áron.
  • maniac78
  • RJoco
    Valósznű a drágábbakhoz kell valamilyen szint, mert a 10-20 millásakat nekem sem dobta még be. De azokhoz nagy hajó is kell mert először K-k, meg J-k védik és állomást is el kell pusztítani.
    A 40k-sat fogadd el, csak egy P, meg néhány kisebb hajó védi először. Aztán minnél többet csinálsz, annál többet fizet, persze annál erősebb védelem lesz. De olyan hajód is legyen, amivel el tudsz pusztítani egy Xenon állomást.
    Még jó pénzt hoz az M5-ös szállítós küldi. Kell hozzá egy gyors M5 mondjuk Starburst, Arrow, aztán mehet a menet. Mindig vidd tovább az utast, annál többet ad. Hamar 100k ölé ugrik a kereset és viszonylag gyorsan megy.
  • lalinov
    Ahha már csak össze kell kaparnom vagy 60 milliót. Nem lesz gyors. Az ilyen xenon irtós küldetések hogy vannak? Látom az oldaladon írva, ennyit meg ennyit fizetnek, de én még nem láttam olyat mai 40knál többet adott volna.
  • RJoco
    Nem, a trasporter device-szal mindent át tudsz pakolni, a szoftvereket is.
    A Goner Templomban találsz ilyet.
    Az átrakáshoz mindig 5 km-en belül kell lenned és akkor ha kijelölöd a hajót, amivel cserélni akarsz és megnyomod az 'i' betűt megjelennek még lehetőségek a megjelenő panelon.
  • lalinov
    Szerintem én a kisebb falatokkal kezdem a foglalástpl egy xenon p raiderrel aztán ha belejöttem, akkor madj jöhetnek a Qk. Ja és olvasgattam már hogy a katonákat valami transporter devicevel tudom átküldeni, olyat hol tudok szerezni? Másik meg a docking computert hogy rakom át? Nem csak állomáson lehet átrakni?
  • RJoco
    Elöbb HCF-et vegyél, mert utána dőlni fog a lé!
    Az igaz, hogy nem lesz egy egyszerű dolog, de P Raider-eket simán lehet foglalni vele és 10 milla csak a gép. Nézd csak meg az oldalamon a képeket, mindegyik P Raider ugyan abban az árban megy.
    Hogy hogy csináld: Lelövöd a pajzsot, majd átküldesz min. 200 katonát, elvileg ennyi elég. Aztán elhúzól tőle 4,5-5 km távra, mert onnan még megy a transzport. És a manőverező rakétákkal (WASD) kikerülöd az esetleg feléd tartó PPC-ket. A kis hajókkal nem kell annyira foglalkozni, de ha zavarnak, akkor foglalás elött lődd le azokat másik kisebb hajóval pl. Hyperion és aztán ess neki az M6-nak. Viszont ha nem zavar, akkor mindenképp ajánlott foglalás után átdobni a szerzeményre a Docking Computer-t, aztán magunkat és mily jó, hogy a HCF tud hordozni M6-ot, gombnyomásra bent vagyunk és ugorhatunk is, mielött a kicsik szétszednének minket.
    Q-t is lehet fogni ilyen módszerekkel, akár szét lövöd a kis hajókat, akár nem, sőt az egy kicsit egyszerűbb is. Ha oda átment jó 300 katona - ilyenkor már csak 200 vagy az alatt van neki, akár el is ugorhatunk. Arra persze vigyázzunk, hogy a kicsik majd neki esnek. A P-ket mindenképp érdemes leszedni. Egy Q ára olyan 30 milla, szintén van képem róla. Szal' ezzel gyorsabban szerzel pénzt és nagyobb hajót, mint bármi mással. Viszont a katonák is pénzbe kerülnek és nem olcsók: 520 Marine * 20.000 Cr. Nagyjából kicsit több, mint milla, ha jól számolok, de ebből simán megvan 2 P Raider vagy 1 Q, de lehet 2 is.
    Sok sikert!
  • lalinov
    Az otas hcf egymagában elég elfoglalni egy hajót?Mármint értem én ezalatt, hogy ugye van a HCF és mittomén kell még egy másik amivel szétkapom a pajzsot, aztán otas, vagy lebontom a pajzsot az otassal, mennek a katonák, elcsusszanok onnan, persez tovább lövök ion disruptorral, aztán szépen meg is van?Mert ha kell másik hajó is , akkor nehéz lesz 2t összeszedni egyenlőre, és akkor nem otast fogok elsőre venni, mert az a drágább(50 milla + fegyver+pajzs), ebből meg nekem össz vissz 20 milla van meg.
  • RJoco
    jűpí, hogy mennyi eszük van ezeknek a logitecheseknek!
    Az egész billentyűzeten úgy variálható a gomb, ahogy akarjuk. Az angol kiosztás tartalmazz a lehetőséget a németre, csak 4 gombot kell beszerezni hozzá és beilleszteni a megfelelő helyre!
  • RJoco
    Hajó vételhez nem kell dokkolni, elég ha kijelölöd az állomást és úgy veszed meg.
    Ha nagy hajót veszel, akkor nem is célszerű a szektorban tartózkodni, mert könnyen baleset történhet. Én igy jártam a HCF-fel, belement az OTAS HQ-ba. Aztán inkább átmentem a másik szektorba és ott vártam be.
  • tomonor
    mármint dokkolni, ez a szó lemaradt :p
  • tomonor
    otas/terran/terracorp shipyardra nem is fogsz tudni. Ha megveszel ott egy hajót akkor az rögtön a scriptel hozzákapcsolt equipment dockba fog kerülni. Ha egy hajót át akarsz küldeni a shipyardba, van egy olyan additional ship command parancs, hogy send to shipyard ha jól emlékszem. TErmészetesen dokkolva kell lennie eközben.
  • lalinov
    Jó így hogy mondjátok nekem is eszembe jutott, hogy a hajó menüjében meg lehet nézni a fegyvereket, meg hasonlókat. Meg is vettem , fel is szereltem, az otas hqra is be tudtam dokkolni , de az otas shipyardra még mindig nem, de egyenlőre nem is baj, madj rájövök később, úgysincs egynelőre annyi zsém, hogy vegyek valami hajót. De ha már a lóvénál tartunk melyik az a gyár ami jól adja a pénzt? Mert most be akarnék valamibe fektetni, de nem tudom mibe kéne . Van egy soya babot termelő complexem , van egy soya huskot termelő complexem( a soya huskos jól adja 10 millió van nála, 40milliónál veszem el tőle a pénzt egy m7esre :D) Aztán van még plankton farmom, na ilyet ne vegyen senki, van egy teladianiumom a boronoknál, ez is egész jó, van egy flower farm, elején jó volt most meg már .... Most arra gondoltam, befektetek egy teladianiumba, vagy bogasbaa paranidokhoz, de nem tudom hogy megérné e , mert ahogy számolom elég gyorsan tele lehet rakni a gyárakat (14 gyár van ami megvenné ezeket a termékeket, és egy darab ellátó sincs)Esetleg solar powerplant valahova M es az mennyire adja jól a pénzt?
  • RJoco
    most hogy mondod!...
    de minek találni? hisz van az a Paranid Shipyardon és ott is meg lehet nyomni az i betűt