20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Vertigo1982
    Még az a szerencse hogy nem is köt le a game... Ránézek az órára 21:00 legközelebb ránézek 03:20 !! :D:D Rjoco az oldaladon van egy letöltés XTM elhagyott dolgok ... csak sérült a file... Az mi is akarna lenni ?

Valaki írta, hogy lehet hajót szerkeszteni... meg is találtam csak épp nem értem hogy hogy is mükődik :S...
  • Romeo One
    Mert megvizsgálják, hol a legjobb a biznisz. Adott pillanatban nyilván mindnek ugynaz a gyár jön ki, tehát szépen elindulnak felé. Az első odaér, elad, a többi odaér, nem ad el, keres egy új gyárat, és a maradék elindul oda, szintén együtt...
    Az eladásnál ugyanígy működik, ezért én nem nagyon szoktam két hajót beállítani ugyanarra, csak nagyon ritkán, mert inkább zavarják, mint segítik egymást.
    Állítólag van egy script, ami javítja ezt a sajátos áruforgalmazást.
  • lalinov
    Jó hát én mercurikat veszek csak az a legolcsóbb 200k darabja. A célnak meg megfelel pl nekem egy complexemnél paranidoknál van 10 mercury. Am valamit mondjatok már meg nekem miért van az hogy elad kb 5 mercury és mind 1 helyen akarja eladni a cuccot? Ezt hogy tudom megoldani, hogy ne egy helyre vigyék?
  • maniac78
    Mindhárom kérdésed állítása helytálló. Vagyis nincs, igen és szintén igen.
  • Romeo One
    2.0 vanillában nincs System Overwrite 2? Az 1. meg illegal, jól tudom? Vagy ez is script?
  • RJoco
    3 km-re meg kell közelíteni a célhajót.
  • maniac78
    Command - Piracy és abban van egy claim parancs. De nálam csak akkor működött ha a hajóban ültem.
  • Dorgal
    Hali!Nem tudjátok,miért nem működik a System overwrait Mk 2?Kell még valami más is hozzá?
  • SaGa
    Tévedés. Az SPP termelését két hajó simán elhordja, csak jó nagyok kellenek. 7-9000-es rakteret meg de tudod rakni rendesen...
  • Phoenix lord
    help please! :
    -goner plot:
    most szedegetem a goner data sorange devicéket
    már 8 van mennyi kell még összeszedni mert már nagyon unom...
  • lalinov
    Hát kell hozzá 10-15 hajó:D ugyanis az Mes SPP 552 ect termel, ha már 2 van az ugye 1100 na gyorsan televág egy hajót az tuti.

Meg Rjoco egyébként tudom hogy kell még so minden a hajóhoz de MKIII nélkül nem csinál semmit azért ckas azt írtam. Am minden fent van amaro oldalán ezzel kapcsolatban. Annyit hozzátennék fegyveert ne vegyél a hajóra ha olyat csinálsz.
  • RJoco
    Ok, köszi és mi lehet az a külső program egy W7 esetében?
  • tomonor
    nos, mivel a játék csak egy magot kezel...

ám ha egy külső probrammal meg tudod oldani, hogy a másik mag a windowst kezelje, akkor a 2 magos valamivel jobb lesz, ám nem sokkal.
  • RJoco
    Egy számítástechnikai kérdésem lenne az X3-mal kapcsolatban:
    Mi a jobb?
    1 magos 2,3 GHz-es proci vagy 2 magos 2,0 GHz-es proci?

És most főként a játék teljesítménye miatt érdekel, melyiket lenne érdemesebb vennem?
  • RJoco
    Tapasztalataim alapján, ha nincs rajta fegyver, akkor is szétlövik.
  • SaGa
    Automatikusan kereskedő hajókra ne rakj fegyvert! Soha. Vegyél neki jumpdrive-ot és gondoskodj róla, hogy legyen rajta EC. Ha megtámadják elugrik ás bedokkol valami biztos helyre, majd megy tovább kereskedni. Ha felfegyverzed, leáll verekedni, garantáltan szétlövik.
  • SaGa
    Khmmm...

Mindenképp érdemes telepíteni a BonusPack legfrisebb verzióját. Letőlthető az Egosoft oldaláról. Ebben van pár script, ami a gyárak kezelését, a kereskedést és a mobil bányászatot segíti.
    Az MK3-as kereskedelmi szoft önmagában kevés, a hajóra kell legalább egy 25 MJ-s pajzs, némi kp, amiből a pilóta vásárolgat, szétszórni pár műholdat a megfelelő szektorokban, stb...

Első körben érdemes a Teladi központi szektor és a fölött lévő szektorok közül egyet kinézni és oda telepíteni a hajót szektor tradernek. Ha elérte a 8-as szitnet, akkor már lehet universal trader is. Sokat lehet keresni az Argon Prime szektor EC ellátásával (silicon mine Ore Beltben valamelyik 64-es aszteroidra, erre telepíteni egy Crystal Fab-ot és SPP-ket.) Kell hozzá 4-5 hajó.
    Kettő a Crystal Fab-ot eteti másodlagos alapanyagokkal, egy a a bányából hordja a szilíciumot a kristály gyárba (vagy összerakod komplexnek, akkor ez nem kell), egy a kristályokat az SPP-kbe, 1-2 meg az EC-t Argon Prime-ba. Pár millióból megvan az egész...
  • RJoco
    Minek olyan messze menni, mikor van Home fo Ligth-ban is a Terracorp HQ-n.

Amúgy tényleg nagyon jó, először érdemes egy olyan hejre rakni, ahol sok bánya és SPP van, mert itt gyorsan fejlődik. Ugyanis a 8. szintig csak szektoron belül kereskedik, utána már átmegy más szektorokba is. Persze ehhez már egy fullra felszerelt hajó kell (max pajzs Fight szoftver MKI,II, némi fegyver).
    És érdemes satelliteket is lerakni, hogy ne menjen a vakvilágba. De arra vigyázz, ha te épp egy kalóz szektorban tartózkodsz és ott lát jó üzletet, akkor elindul arra, nem számít, hogy lelőhetik. Persze erre is van egy script.
  • lalinov
    Vertigo te tévedésben élsz, attól, hogy veszel kereskedelmi hajót, attól azok nem kezdenek el kereskedni. Erre találták ki a trade softwer MKIII-at 600000-be kerül teladiknál biztos lehet kapni, és azzal kezd el magától kereskedni a pilóta , vagy ha nem ilyet akarsz venni, akkor kell gyár, a kereskedőhajónak beállítod homebasenek az állomást, megmondod neki sellware/buy ware és megmutatod neki mit, és kész is már ad vagy vesz de csakis az állomásnak, olyan script meg szerintem nincs hogy magától kereskednek, mert mondom erre van a trade MKIII.
  • SaGa
    Ha bekapcsolod az AI beállításoknál a Terrans for non plot game opciót, akkor lehet velük találkozni, sőt van Terran kezdés is, emlékeim szerint.
  • Romeo One
    De van olyan script. Player-nek hívják...

Fighter típusú hajó? Van benne jó néhány, és még rakhatsz is be egyedieket. Hogy merre vannak a hajóid, azt a játék saját menürendszere is mutatja, minek oda script? Vezérelni a hajókat parancsokkal kell, ezek automatizálására vannak ugyan scriptek, de amíg nem tudok, mit kell csinálni, addig azt sem tudod, a scripteket hogy használd.
  • Vertigo1982
    Feltettem az XTM et. Köszi a tippet mindenkinek :) jól nézz ki, bár szerintem még nem tettem fel sok scriptet. A EQ nem változik külalakra ? nekem csak a shipyard kinézete alakult át. A terranokkal nem lehet találkozni ? Van e olyan script ami ad egy kicsivel több fighter típusú hajót ? A kereskedésnél van e valami tipp a hajókkal kapcsolatban, mert nekem most 3 ker hajóm van de már ezt is mindig elfelejtem hogy merre dokkolt be :S olyan script nincs ami vezérli a ker hajókat vagy a fene tudja ... Thx ...
  • NONPLUSZULTRA
    XTM-ben van ezekszerint, mert scripteket nem használok és találkoztam ilyen üzenettel.
  • SaGa
    A Hacker Station a PiloteAI része, ott tudsz venni-eladni-fejleszteni AI pilótákat.
    A kalózbázison üldögélő hacker (aki állomásokról veszi le a "haragot", vagy a kiválasztot fajnál növeli az elfogadottságot, egy másik script része, vagy a Cycrow féle bbs "javítóé", vagy valami notoriety fixeré.
    Az alapjátékban nincs ilyen, az XTM-ben talán helyből van...
  • maniac78
    Akkor csak nálam voltak, vannak ilyen furcsaságok. Előző játékomban volt "egy" (amit megtaláltam) Hacker Station.
    A másik meg, hogy zsír új telepítés és új játék kezdése óta ismét nincsen Castrum. A Scorp szerint meg nem is létezik ilyen vas.

Ha az Argonokkal nagyon jóban leszek, akkor nem lőnek majd a Terranok?
  • Romeo One
    Igen, szektoron belül ez elmegy, mert az AI amúgy is körbejáratja a vasat, de ha két-három szektort akarnék őrjáratozni, az már nem megy, hogy kétpercenként kiadom a manuális parancsot.
  • Romeo One
    Hát, kalózbázison nem sok bbs olvasható, ahol tudsz bármit válaszolni.
    Én már nagyon sokszor dokkoltam be kalózokhoz, de még sohasem találtam ilyet. (Nekem is van két ellenséges gyáram. Pedig direkte azért kímélem őket...!
  • Freddy TNT
    Ez baró jó ! Szarok rá hogy a terranoknál nem jó a repu,csak dokkoljak be pajzsokat venni
    Nem tudod véletlenül hogy kb mit ír a hacker ? Annyira nem jó az angolom.
  • NONPLUSZULTRA
    Kalóz bázison olvasd a BBS-t, néha egy hekker felejánlja a szolgálatait, hogy x szektoron belül visszaállítja 1 állomásnál a repudat.
    Ha nem fontosak a gyárak neked, nem kell foglalkoznod velük, mert a hekker nem a fajnál állítja vissza a repudat, csak az adott állomásoknál.
  • Freddy TNT
    Ezt a hacker stationt meséld már el nekem légyszives. Nem látok ilyet egyik szektorban sem. Ha megvan akkor BBS-en ajálják fel vagy kommunikációs úton kell valakivel az állomáson beszélni vagy micsoda ?
  • Freddy TNT
    A terranok nem kedvelnek azóta valahogy
    De sebaj. Van két valhallám. Amúgy sem szerettem őket.Bedokkoltam velük a Goner Aran-ba (nagyon durván néznek ki. Háromba vágják az Aran-t. Aztán repaired docked fighters parancsal meg javítom őket. Csak épp elfogyott a zseton. Anélkül meg nem javít a piszok.

Military 10Gj pajzsot hol lehet venni ? Ugye nem csak a terranoknál ?
  • Freddy TNT
    A küldetés alatt annyi van csak rajta. Meg egy jumpdrive. De asszem még a spot leírásban is írják. (angol nyelvű fórumon)
  • maniac78
    1 Gj-s Valhalla? Hmmmm ......... érdekes.
  • Freddy TNT
    Hacker állomás ?? Ez valami extra scipt ? Mert én sosem láttam ilyet.
  • Freddy TNT
    gyerekek !

Embertelen hírem van nektek ! Egy foglalással két Valhallát kaptam !
    Ez komoly ! Épp elugrott Moo kye's rev. szektorba én meg persze utána. (csináltam a küldit) HCF-el fedeztem engem meg egy Otas Custodian. A Q-t lelőttem a kiséretét meg egyszerűen elgázoltam. A kalózokat visszavertem...és semmi. Nem történt semmi. Aztán jobban körbenéztem és látom, hogy egy M álldogál egy helyben. Kissé sérült volt de a pajzsa már újra fent volt. Ekkor ugrott be, hogy ha valamelyik hajót kilövöd akkor a kisérete olykor készenléti állapotba vált addig míg meg nem lövöd.

Át is szaladt a fejemen az ötlet rögtön. Itt a Valhallának nincs fegyvere és csak 1 GJ pajzsa van. Nosza essünk neki. Gondoltam megcsinálom mint az Otas Scarab küldit (ott is elfoglaltam és magam dokkoltam be a shipyard-ra.)
    Szóval bekültem egy valag osztagot és az enyém lett a szekér. Persze rögtön kaptam az üzit, hogy buktam a küldetést....sebaj.
    Nézem a csillagtérképet és azt látom, hogy két valhalla van a listában. Körbenézek de csak egy van. Na átdobáltam jumpdrive-ot meg ami kell és küldtem a legközelebbi shipyard-ba hogy lássuk mennyit ér.

Elugrik....és mégsem. Ugyan ott áll. Nézem a listát egy valhalla van. Nézem a célkikötőt és láss csodát ! A másik a shipyard felé baktat
  • maniac78
    Hacker's Station-on valakit meg kell bíznod.
  • Freddy TNT
    Ezt a hackeres dolgot hogy kell csinálni konrkétan ?
  • tomonor
    kész az új videóm. Ugyan TC-n alapszik, de tartalmaz Reunionos elemeket is.
  • NONPLUSZULTRA
    Vertigo: próbáld végig mindet. Én is torrentről szedtem le.

Freddy: sajna állomásokat nem lehet kibékíteni csak úgy, hogy megbízol egy hekkert a legközelebbi kalózbázison. Egyébként életed végéig emlékezni fognak rád. Ha nem kulcsfontosságú állomások, nem kell törődnöd velük.
    Állomásokat nagyon könnyű eltalálni tök véletlenül is. A turretek is elvétik néha a célt, egyszerűen annyira le akarják lőni az ellenséges hajókat, hogy nem foglalkoznak vele, ha mást is eltalálnak közben, pl egy közeli állomást.
  • Vertigo1982
    Komolyan nem akarok akadékoskodni de az XTM letöltése sem megy :S és nem is találom.... honnan kell leszedni (szintén gond van a korábban megadott linkkel, de most sajna nem találok más útat sem)... pls help... thx