20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Zsolo007
    lehet hogy a függőleges tengelyen is mozgatható lesz a célkereszt...

És ez miért lenne jó?
  • Bucser
    Off

Bocs én azt sem tudtam mi az a klasszikus fizikai törvény amíg le nem írtátok de őszintén nem is érdekelt mert logikusan kellett volna csak végiggondolni...

ON

Nem tudhatod hogy a célkereszt mozgatható lesz-e és éppen olyan helyzetben készült-e a shot. Ezen a shoton oldalra néznek az általatok szénásszekérnek nevezett hajóból és a célkereszt mozgott a képernyővel... lehet hogy a függőleges tengelyen is mozgatható lesz a célkereszt...
  • Zsolo007
    Nem tud valaki valami ingyen FTPt amin fenn csücsül? :D
  • Zsolo007
    Vazze annyit beszélünk róla, hogy egészen megjött a kedvem X2zni :). De sajnos nincs már meg :(
  • [Jakuza]
    Off:
    Na de a klasszikus fizikai torvenyeket is elfelejteni ?
    raadasul ugy, hogy kozben meg lebassza az embert, hogy milyen hulye ? :p
    On:
    Na mindegy visszaterve en nem vagyok annyira elfogult a jatekkal szemben, hogy az ilyen valtozasoknak orulnek.
    Mert eleg kiabrandito, hogy latom az urhajo orat ugy mintha rajta ulnek es elol meg egy celkeresztet.
    Kisse viccesnek hat.

• lammaer
    Hát csak elkeverte a 2. és a 3. kozmikus sebességet... nem nagy ügy :)
  • Bucser
    Arc azért nálad is megvan tisztességesen... Kisebb arccal és több fantáziával és gondolkodással többre mennél szerintem a sci-fi-ről szóló vitában:D
  • [Jakuza]
    "De olyat, amely olyan szonda burkolatát mutatja, amely 3. kozmikus sebességre gyorsítottak, vagyis elhagyta a Föld gravitációs mezejét!"

Latom ertesz a temahoz.
    Neked a 3. kozmikus sebessegre van szukseged a fold gravitaciojanak elhagyasahoz. :P
    Kicsit szallj magadba es nezz utana, foleg ugy hogy nagykepuen, megkerdezed az embertol, hogy hol tanult barmit is amikor hulyesegeket irsz alapbol.

"kozmikus sebesség
    Az égi mechanikában és az űrhajózásban fontos kritikus sebességek összefoglaló neve. Az első kozmikus sebesség (körsebesség) az egy égitest körül körpályán haladó test sebessége (a Föld felszínén ez 7,91 km/s, azaz kb. 28000 km/h), a második kozmikus sebesség (szökési sebesség) az égitest parabolapályán való elhagyásához szükséges sebesség (a Föld felszínére 11,19 km/s). A harmadik kozmikus sebesség a Naprendszert parabolapályán elhagyó test indítási sebessége (a Föld távolságában 42,3 km/s)."
  • [NST]Cifu
    Na en azert megneznem, hogy te 20000km/sec sebesseggel szaguldo urhajo tetejen ,hogy setalnal a nyilt urben. Van egy sanda gyanum, hogy sehogy mert a mikrometeorok kisse kilyuggatnak a szkafandered.

Skac, szerintem ezt a témát hanyagold... Úgytünik nem tudsz elszakadni az űrruhás próbálkozásodtól. Ha nem tetszik a pilótafülke nélküli nézet, és nem tudod elfogadni, hogy erre teljesen reális lehetőségek léteznek, akkor feleslegesen tépem itt a szám. Van egy elképzelésed, és szigorúan kizársz bármilyen más lehetőséget...

De minnel nagyobb a sebesseg annal nagyobb a valoszinusege, hogy hogy szetszaggatjak a mikrometeorok a setafikalo testet.
    Lattam nehany urszonda burkolatat, hogy mit csinal veluk a neha mindossze mikronnyi por ki. Raadasul azoknak a sebessege mindossze 3. kozmikus sebesseggel repulnek az urben, mmeg sem kozelitve a 20000Km/sec sebesseget.

Ez hihetettlen. Nekiállsz itt pedálódzni a XXV.sz. technológiával, de azután jössz megint a XX.sz. technológiával, mint példával. Természetesen majd tudnak csinálni az igényednek megfelelő pilótafülkét, de űrruhát, na azt nem...

Amúgy légyszives mutasd már meg nekem is azokat a képeket, mert ilyen engem is nagyon érdekelne. De olyat, amely olyan szonda burkolatát mutatja, amely 3. kozmikus sebességre gyorsítottak, vagyis elhagyta a Föld gravitációs mezejét!
  • Nem3sis At Work
    a lepenyhal meg eloszor,a remeny hal meg utoljara.:-)
  • Thanatos
    jah, evvan :( mind1, amig élünk remélünk :)
  • Nem3sis At Work
    hat en is osszesen jatszottam vele 1 orat kb. aztan idegeim felmondtak a szolgalatot. en is nagyon remelem hogy korrekt iranyitasa lesz,mert kulonben ez is megy a levesbe mint x2 :-D
  • Zsolo007
    Hát a 2ben nem volt az űrruhán pajzs...

Legalábbis ha jól emléxem...már rég nem toltam
  • dronkZero
    Egyébként érdemesebb olyan szemszögből vizsgálni a kérdést, hogy nem te mész 20000km/s-el(továbbiakban 'x'), hanem a mirometeor jön feléd x-szel. Viszont ebből kiindulva tökmindegy, hogy milyen gyorsnak érzed magad (tehát, hogy mész-e x-szel, vagy éppen állsz), a mikrometeor tőled tök függetlenül jöhet feléd x-szel vagy akár ötször annyival.
    De
    Az X-ekben van pajzs, nem? Űrruhán nem lehet?
    Na, mikrometeor kérdés megoldva.
  • Thanatos
    ez spec nekem is :)
  • Zsolo007
    Hát reméljük hogy legalább az irányítás jobb lett. Nekem megfelel ha a jobb irányítás érdekében áldozzák fel a pilótafülkét :D
  • Thanatos
    őszintén megmodnom én anyit nem nyomtam vele hogy beletanuljam, sajnos akkoriban se időm s ekedvem nem volt hozzá igy ejtettem, majd talán ez, ha meg ezsem akkor előveszem elite-t :D
  • Zsolo007
    Hát valóban vicces irányítása volt, de azért meg lehetett szokni. Bár nekem nagyon sok idő volt mire sikerült normálisan betanulni, hogy hogy kell harcolni benne...
  • Thanatos
    őszintén szovla x2 nekem s ejött be, mindenféle okokbol, iráynitást is belevéve halvány emlékeim szerint, végre nem vok egyedül, de azért ez majd már hátha :D
  • Zsolo007
    Szerintem is teljesen korrekt. Nem azt mondom hogy jobb mint a cockpitos rendszer (erről tényleg nem szeretnék nyilatkozni, amíg le nem teszteltem), de ha má r ez lesz....

#127: Ez egy sci-fi. Nem gondolod, hogy pár száz év múlva már simán lesznek olyan anyagok amiknek nem jelent problémát egy mikrometeor?
  • Bucser
    Az lehet de ez már erősen offtopic.

Egyébként azért néz ki azon a screenshoton úgy ahogy kinéz mert ha megnézed a hajón a cockpit úgy van elhelyezve, hogy egynagy kocsirúdon van a cockpit és a cocpit nincs felrajzolva hanem a hudot látod és az űrhajó elejét. Szerintem ez tök jó...

Tehát Ezen a hajón a világoskék rész hátul a cockpit és abból Így látsz ki. Ebből jobbra nézve ezt balra nézve pedig ezt látod... Szerintem tök rendben van perspektívában is...
  • [Jakuza]
    En nem magara a sebessegre ertem a seta kivihetetlenseget, ezt en nem is emlitettem meg sehol.
    De minnel nagyobb a sebesseg annal nagyobb a valoszinusege, hogy hogy szetszaggatjak a mikrometeorok a setafikalo testet.
    Lattam nehany urszonda burkolatat, hogy mit csinal veluk a neha mindossze mikronnyi por ki.
    Raadasul azoknak a sebessege mindossze 3. kozmikus sebesseggel repulnek az urben, mmeg sem kozelitve a 20000Km/sec sebesseget.
  • Nem3sis At Work
    engem se fog zavarni ha nem lesz cockpit, viszont az mar inkabb ha az iranyitas olyan marad mint x2-ben volt. nekem az nagyon nem jott be.
  • Bucser
    De tényleg lehet kötöszködésnek hangzik de miért ne állhatna ott?? hisz nincs surlódó közeg ami lesodorhatná onnan:) túl sok volt az amcsi film szerintem nálad:)
  • Bucser
    Attól függ, hogy a sebességed mihez képest 20000km/sec??? A sebességfogalom ami az ellenállással teli közegben kialakult nem igaz az űrben. HA te kilépsz egy 20000km/sec-el haladó űrhajóból akkor mivel nincs más gravitációs vagy súrlódásból fellépő lassító vagy gyorsítótényező a sebességed meg fog egyezni a bázissebességeddel tehát az űrhajó sebességével. A mikrometeorok pedig más tészta megint.. de mondom mihez képest 20000km/sec a sebességed??? mivel méred le??? Az űrben minden relatív.... Éppen ezért csak gyorsulás és lassulás mértékéről beszélnek állandó sebességről nem.
  • [Jakuza]
    Na en azert megneznem, hogy te 20000km/sec sebesseggel szaguldo urhajo tetejen ,hogy setalnal a nyilt urben. Van egy sanda gyanum, hogy sehogy mert a mikrometeorok kisse kilyuggatnak a szkafandered.
  • [Jakuza]
    Hat nalad ugy tunik, hogy egy 1kg tomegu test allando energiaval ugyanolyan gyorsulast vegez mint egy egymillio tonna tomegu test ugyangyazon mozgasi energia segitsegenel a klasszikus fizikai torvenyeknel.
    Grat. :P
  • [NST]Cifu
    Ilyen az, ha kapkodva írok, jogos, IFH -> B5:I've Found Her. :D
  • Bucser
    IFH demo cifu nem IFV:)
  • [NST]Cifu
    Mint pl a Elite 3ban, amikor egy nagyobb vagy jobban telepakolt urhajoval sokkal tovabb tartott a gyorsitas es a lassitas. :P

Ez neked newtoni fizika?!?!?!?
    Milyen fizikai tankönyvből tanultál?!?!?
  • [NST]Cifu
    Ne keverjuk mar ossze a 20. szazadi jelen helyzetet a 25. szazadi fantasztikummal.
    Szerinted allandoan a mai technologiat fogjak alkalmazni ?
    Nem lesznek uj anyagok, amikkel fulket lehet majd eloallitani ?

Szerinted miért kell a mai értelembe vett pilótfülkét elképzelni egy 25. századi űrhajón? Ez összegyeztethető a 25. századi fantasztikummal, de egy optikai rendszer nem?

De az tuti ,hogy 20000km/sec sebessegnel a hajo tetejen nem teszel ursetat. :P

Attól tartok nem ártana némileg utánanézni a fizikai törvényeknek, különben ilyen aranyköpéseket hozol össze...
    Az űrséta folyamán az űrhajóhoz képest a sebességed nulla, vagy külső viszonyítási pontról nézve az űrhajóval megegyező. Tehát ha az ISS-ről kilép egy űrhajós űrsétára, akkor az a Földhöz viszonyítve egy ~27.000km/óra sebességel haladó űrállomáson végez űrsétát...
    Szóval a helyzet az, hogy minden további nélkül végezhetsz űrsétát akár egy 20.000km/sec sebességel haladó űrhajón is. Bajban csak akkor leszel, ha gyorsítani kezd valamelyik vektoron...

Szerintem azokkal komoly baj van, akik ezek utan nincsenek fentartasaik a jatekkal kapcsolatban.

Azért mert nincs pilótafülke, csak HUD? Miért kellene emiatt fentartásaimnak lennie? Ha neked nem tetszik a játék, mert csak HUD nézet van, akkor nem játszol vele. Kész, ennyi. Én attól még nagyszerűen játszhatok vele, mert véleményem szerint ettől még lehet jó egy játék (az IFV demoban is csak HUD nézet volt, mégis a legjobb űrszimulátor, ami valaha is kijött, az Orbiter mellett)...
  • Thanatos
    nemtom, ilyesmiben nekem anyi csalodás volt mrá hogy én ilyenekhez inkább ugy állok hozzá hogy úgyse és akkor max kellemes csalódás érhet :D
  • [Jakuza]
    En azert bizakodo vagyok. :P
    http://www.frontier.co.uk/

De akkor lennek igazan, ha a fejlesztesben David Braben es Ian Bell is resztvenne.
  • Zsolo007
    Erre csak ennyit tudok válaszolni:

Zsolo007 - VIP 2004. 11. 11. óta regisztrált VIP fórumozó
    2005. aug. 16. 22:31 | Privát | Galéria | Válasz | #826
    Értem...

Csak optimista voltam...
    Válasz '[Jakuza]' üzenetére (#825)

A naívság és az optimizmus valóban közel áll egymáshoz. De jelen esetben egyik sem áll fent.
  • Thanatos
    "Teaht itt lenne az ideje az Elite 4.nek vagy Elite Onlinenek, hogy vegre benepesithessuk az univerzumot. :P"

hát pont nem sajnos mivel ha manapság adnák őket ki 99.9% hogy csak a nevet akarnák emglovagolni és kapnánk cserébe egy nagy határ fost..., ez is tendencia sajnos...., utobbi pár évben gyk nem jött ki olyan folytatás ami ne lett volna többé kevésbé csalódás :(
  • Thanatos
    jah és utolag is szeretnék bocsánatot kérni hogy félbeszakitottam a mindenféle magasröptű vitákat itten :D
  • [Jakuza]
    Zsolo en nem kepzelek el semmit, mindig megprobalok targyilagos maradni.

Off:
    Csak az a baj, hogy nagyon naiv vagy, emlekezz a DT esetere augusztusban, amikor egybol ravagtad, hogy hulyesegeket beszelek, mert te ugy vartad mar a Deamon Tools-t, azota kiderult, hogy abban is nekem volt igazam.

On:

Szoval nekem hianyerzeteim vannak.
    Ezzel a fulkevel es a multival kapcsolatban is.
    Amugy gondolom ezzel nem en vagyok egyedul, pedig nagyon sokan vagynanak valami hasonlo ilyen jatekra, amivel multiban is lehetne jatszani egy kepzelt univerzumban.
    Nem veletlen, hogy az EVE Onlinenak van a legnagyobb kozossege, mtahat az embereknek lenne ra igenye.
    De ott is engem kiabranditott a nem pilotafulkebol zajlo cselekves.
    Raadasul szvsz meg egy kicsit rosszabb a helyzet, mert hatulrol kamerabol latja az ember a hajokat.
    Teaht itt lenne az ideje az Elite 4.nek vagy Elite Onlinenek, hogy vegre benepesithessuk az univerzumot. :P
  • Thanatos
    ez a tendencia, evvan :(
  • Zsolo007
    Ez sajnos így van :(. Kár hogy nem követik az I-War példáját, nekem is az az egyik nagy kedvencem a fizika miatt. És nem csak azért mert reálisabb, sokkal inkább azért mert nagyobb a kihívás :)
  • [Jakuza]
    Persze Newtoni fizikaval.
    Mint pl a Elite 3ban, amikor egy nagyobb vagy jobban telepakolt urhajoval sokkal tovabb tartott a gyorsitas es a lassitas. :P
    Es bizony azert van a sok sok hianyosag amit leirsz, hogy manapsag a kiadok kapkodnak, hogy kiadjak meg egy szemet alapotban levo jatekot is.
    Aztan majd kismillio patchel probaljak utana orvosolni a hibakat, hianyossagokat.