20430
-
MorGanN #590 Jaja, arra felé van, már emlékszek. Herron's Nebulán van 2 is.
Ott egyébként van egy kis egyéb pénzszerzési lehetőség is, csak nem lehet
sűrűn használni. De az elején a Space Fuel Distillery szinte tele van, meg lehet venni (kb 600cr). Ugyanebben a szektorban az Argon Trade Station pedig meg is veszi 1200 körül (vagy egy kicsivel többért, nem emlékszek pontosan).
Valószinűleg nekem azért tűnt olyan egyszerűnek a "vegyél silicon"-t dolog, mert én ship capture-rel kezdtem. Abból szereztem olyan 1M Cr-t, és abból vettem egy Mercury L-t és maxra fejlesztettem (még egy trade MK3-at veszek hozzá később). És csak ezután kezdtem kereskedni egy kicsit. Valószinűleg eddigre már beindultak a dolgok a kezdeti pangáshoz képest.
Ha minden jól megy, akkor lassan meglesz a Silicon Mine-om Ore Belt-ben. Majd én látom el az egész Argon sector-t siliconnal
-
Arden #589 kha'ak hajót fogott már el valaki? -
Arden #588 nekem be jött a silicon, 250ért vettem adtam 700 fölött
a drone , a satelite, és a lasertower hozott nég jó pénzt a konyhára
csak mindig oda kell figyelni rájuk hogy mennyi van készen
az automata pilota 1 fos, majdnem midig a hosszabbik utat választja
és igy valaki mindig elöbb veszi meg a cuccot,
kétszer igy jártam azóta nem igazán használom
megvettem már a mk3 softvert, most a bustert akarom vissza vásárolni, kell még 100k cr, aztán hagyom had dolgozzon a mercury -
lammaer #587 Értem én értem, nem ma kezdtem az X-et :)
A probléma a "vegyél silicont" mondattal van :) - az Argon indulószektorokban én egyetlen szilikonbányát találtam (1 v 2 szektorral az Argon Prime felett), még az Ore beltben sincs több. Nekem is feltűnt hogy mekkora a hiány szilikonból, de az nem véletlen - nincs forrás :(
Energia meg a Boronokna kell nagyon, ott meg solar plant nincsen. -
lammaer #586 Persze nehéz a kezdet, de szvsz az X2-ben nem volt ennyire nehéz - ott is becsületesen küzdöttem fel magam nulláról :). Itt nagyon kevés az állomás, kezdetben jól fel is vannak tankolva szóval nincs túl sok opció a business-re. Ráadásul kevés a fóka és sok a vadász :) -
MorGanN #585 Állitólag az egyes fegyvereknek van valamekkora "elrettentési faktora".
(Sorry a hülye a kifejezésért, de valami ilyesmiről van szó)
Valószinűleg az AI számitásba vesz egy csomó ilyesmi doglot, hogy "milyen és mennyi fegyerrel tüzelek rá", "mennyi idő alatt szedte le a pajzsom", "hány haver van még a közelben"...stb...
De a lényeg, hogy a tapasztalataim (és másoké szerint is) a "döntés" abban a pillanatban születik, amikor elvesziti a gép a pajzsát. Én pölö ha leszedtem valakinek a pajzsát, és nem katapultált, akkor hiába lőttem őt egyesével, akkor már sohasem katapultált, hanem inkább meghalt. Mig ha békén hagytam, feltöltődött a pajzsa, akkor szinte további HULL sebzés nélkül rá tudtam venni a katapultálásra.
Hát mérgemben egyszer (kétszer) én is nekimentem egy Nova-nak a Buster-emmel. Az első rárepülésből (4xBeta PAC 2x Beta IRE) sikerült ugyan leszednem a pajzsait, node amit ezután kaaptam tőle, miközben menekülni próbáltam...
Sajna egyenlőre maradok a Buster-ben. Van ugyan egy Split Mambám, de sajna még 1M hiányzik csak a kijavitáshoz... És hol vagyok még az full-ra upgrade-től...
Egyébként nincs valakinek valami link-je valami gyorstalpalóhoz a fegyverek területén? Új vagyok az X universum-ban és nem sokat mondanak a fegyvernevek.
(eddig a "drágább biztosan jobb elven vásároltam") -
Mayan #584 Allitolag az is szamit, hogy milyen gyorsan szeded le a pajzsat.
Egyebkent M4-es hajoval egy Nova meg nem gond. Na de ketto... :) Par kiserletbol 1x mar eljutottam addig, hogy az egyik pajzsat nagyreszt leszedtem, csak kozben mogemkerult a masik, es pillanatok alatt leszedett. -
MorGanN #583 Azért annyira nem nehéz profitot termelni.
Végy olcsón Silicon-t, és add el a belső Argon sectorokban.
Pölö Argon Prime-ban szinte minden hi-tech gyár éhezi a silicont.
Jó hely a kezdetekhez Antigone Memorial (ÉK-re Argon Prime-tól).
Vagy Solar Power Plant ott, általában tele vannak, ezért olcsó.
És akár sectoron belül is eladhatod, de viheted délebbre is bányákhoz, gyárakhoz. Nem nehéz olyan helyet találni, ahol 19-ért eladod, miután 6-8 (esetleg 10)-ért megvetted.
Nem mondom, hogy hipp-hopp meg is lesz a pénz egy gyárra, de azért nem nehéz 100%-os profittal dolgozni. -
MorGanN #582 Hi Zsolo!
Én általában mentek egy állás Enlena's Fortune-ben az Free Argon Trading Station-ön, és onnan megyek vadászni. Eslőnek rögtön Split Fire-be, majd beljebb ha kell a Pirate sectorokba. Különösen az elején elég sok Pirate Buzzard és Pirate Falcon jelenik meg arrafelé. Sajna úgy tűnik, hogy lassan ugyan de fogy a kalózok száma. Egy idő után már csak nagyobb kötelékekben látom őket, mondjuk egy Pirate Nova kiséretében. Márpedig a Nova-któl menekülni kell, mert nem igazán vagyunk egy súlycsoportban !!!!
A capturinghoz egy jó kis útmutatás :
----S_P_O_I_L_E_R---------
1. Végy egy egyedülálló hajót.
2. Szedd le a pajzsát. Ebben a pillanatban szokott dönteni a gép, hogy eject, vagy nem eject. (Elsőre valószinűleg nem fog)
3. A HULL-t is amortizáld le kb. 75-80%-ra.
4. Hagyd békén amig fel nem töltődik a pajzsa.
5. újra támadd meg, pajzsát lődd le, de vigyázz a HULL-ra, mert egy roncsért nem sokat fognak adni.
6. Ismételd 4-től, amig nem katapultál. (Eddig még csak egy hajó volt, amit 4x kellett rábeszélnem, hogy nem is kell neki a hajója annyira.
-------End of SPOLIER ------------------
Ezzen az úton viszonylag hamar összesjön egy kis kezdőtőke a kereskedéshez/gyárépitéshez.
Good hunting! -
kisviku #581 Minden kezdet nehéz...szokták mondani.
Az X2-ben ugyanígy volt az elején, hogy nehezen indul be a dolog.
Jó, tudom mindenki azt szeretné, hogy legyen már egy saját űrállomása, de odáig el kell jutni.És pont az a szép benne, hogy ez sok időbe telik.Utána már minden egyszerűbb.
Más.Azt látom, hog bizonyos hajótípusok vásárlását már nem csak a bukszádhoz mérik, hanem a rangodhoz is.Hmm, ez így elég érdekessé teheti a játékot, kérdés milyen gyorsan fejlődik a karakterünk.Látom azt is, hogy egy csatahajóhoz már egy igencsak magas rangú "Argon-barátnak" kell lenni. -
lammaer #580 Jaja, Zsolo, nem vagy egyedül. Nekem se nagyon jönnek kalózok, captureolni eddig csak egy Harrier-t sikerült tőlük. Biztos kicsi még a rangom hogy nem nagyon ugrálnak ki a fiúk a gépekből. De asszem a kereskedést tényleg nem fogom erőltetni, nagyon nehéz profitot csinálni.
Mondjuk olvastam olyat hogy pár óra játék után kezd bepörögni a gazdaság, az elején meg lanyha, de hát én játszani akarok, nem SETA-zni :)
-
kisviku #579 Mondjuk kicsit érdekes, hogy a dobozon illetve a kézikönyvben az ajánlott konfigurációnál megjelölték a 2 Gb lemez tár igényt.Ennek ellenére (igaz az 1.2-es patchel) az alap install az nálam 4.2 giga (!), ami azért nem semmi.
Jó, sajnos kezdünk hozzászokni az ilyen óriási helyet foglaló játékokhoz (pl.Battlefield 2 vagy HL2,stb,stb) de azért nem rossz.
Az ajánlott konfig a min. 1 Gb ram és a 256 Mb-os videókártya, meg ugye az ehhez tartozó processzor is...
Tegnap "belecsekkoltam" :), nálam csak kicsit szaggat, bár visszaveszem a felbontást, mert minden nagyon apró a HUD-on és kifolyik a szemem, mire észreveszek valamit. -
kisviku #578 Ahogy megnéztem légi postával adták fel a németek és a visszaigazoló levélben is azt írták, hogy a "legtöbb Európai országban 2-4 nap a kiszállítás".
Most sikerült bebizonyítaniuk, hogy tényleg pontosak.
A lényeg, hogy azért írtam csak ide, hátha lesz még valaki, aki szeretné megrendelni tőlük.Én tudok segíteni,hogy mi a menete a rendelésnek.
-
Felejtesd el, sorry, ne engem szidj! :( -
Kaziking #576 huu akkor most nagyon ügyes volt a posta. vagy futár hozta?
-
Tommy H #575 Akit idegesít a kérdésem(mert már volt ilyen kérdésből 1-pár)az ugorjon át légyszi!Ezzel a konfiggal szeretném elkezdeni a játékot:asusp4p800-x,celeron 2.2 mhz,ati 9600xt(256mb),1gb ram(dual-ba megy),160gb-os winyó választ előre is köszönöm!!! -
Zombye #574 Köszönet. Máris megnézem. -
kisviku #573 No, kedves X3 rajongók!
Megérkezett!
Írd és mond 2 nap alatt megjött a rendelésem.November 8-án adták fel Egosofték és ma 10-én már itt is van.Azért tényleg sokat fejlődtünk (sajna csak ezen a téren) az EU-ba lépésünk óta, mivel ahogy már említettem, tavaly ez másfél hónapomba került, mire megkaptam.
Rögvest meg is nézem, addig is itt van a borítója:
Most már én is látni fogom, mi ez a szarul futása a proginak... -
Arden #572 hajó lista
http://www.valfisken.com/X3Ships.xls
-
Jó neked hogy te találkoztál pirate-ekkel. Én talán 1-el vagy 2-vel találkoztam, miközben felderítettem az argon, boron és pirate rendszereket. Az a pár akivel meg találkoztam meg nem adta a hajóját, vagy ha igen, lószart sem ért a hajó már.. -
MorGanN #570 követjező = következő -
MorGanN #569 Szerintem az első bányára/gyárra valót relative könnyen össze tudod szedni a pirate ship-ek elkapkodásával. Egy Pirate Falcon-t, olyan 70-75%-os hull-lal el tudsz adni kb 4-500.000 Cr-ért. Szóval néhány jó fogással könnyen összejön a beinduláshoz szükséges 1-1.5M. Ha már megy a gyár, és jól fogy a cucc, akkor lehet egy kicsit kalandozgatni. Közben a gyár ki fogja termelni a követjező gyárra valót. (legalábbis remélem
)
Esetleg a bányán kivül még jó ötlet lehet a belső Argon sector-okban Wheet Farom-ot épiteni. Egy csomó hi-tech gyárnak ott szüksége ilyen nyersanyagra. -
lammaer #568 Silicon bányát már én is kinéztem magamnak, az Argon szektorok éhezik a szilikont és csak egy bányát találtam náluk.
Kiváncsiságból benéztem Boronékhoz is, ott meg energia nincsen.
Hihetetlen hogy le van pukkanva a galaxis, alig birok kereskedni valamivel, mindenből hiány van.
Nincs valami jó tippetek az elejére? -
MorGanN #567 Köszi, meg fogom őt keresni, csak most éppen félretettem egy kicsit a storyline-t. Még egy két jó capture, és meglesz a pénzem egy silicon mine-ra, +2 teherhajóra hozzá, és esetleg kellene még neki némi vadászvédelem is. -
lammaer #566 Csak hogy megóvjalak az öncsonkitástól: itt is van change ship, vagy 3-szor használtam. Az állomás menüjében megtalálod, talán a personal ikon alatt. Nézz körbe, ott van az :) -
Zombye #565 Azt észrevettétek, hogy a hajóknak nem csak a "megszokott" S (small) M (medium) és L (large) változatát lehet kapni hanem a nagy hajókat (M6,M2,M1) Korvett, romboló, Hordozó kivételével az összes többi hajótipusnak van egy "izmosabb" válltozata is?
-
Zombye #564 Srácok én már lassan tökönszúrom magam.
HOGY LEHET ÁTSZÁLLNI EGY MSÁIK HAJÓBA, AMI UGYANAZON AZ ÁLLOMÁSON VAN DOKKOLT ÁLLAPOTBAN?
X2-ben a ship infó menüben volt egy aszzem Change ship, vagyz change your current ship menü és kész gyakorlatilag dokk után nyomtam egy S+X-et kijelöltem a hajót és kész!!!
-
Egerben van az üzlet de nem hiszem hogy van mert ezt is megrendelésre hozták. -
© MorGanN, ha ez az a küldetés amelyikre gondolok akkor beszélj Ban Danával. -
goyo2 #561 MEGVAAAAAN a jelszóóóó
-
goyo2 #560 ja én a torrentportal-ról szedtem. -
goyo2 #559 Szia mindenki.
Köszi a jelszó tippeket, nem jött be egyik se. Adna valaki priviben egy torrent linket, ami nem jelszós? -
MorGanN #558 ThX Zsolo, sokat segitettél.
Akit esetleg érdekel :
X3 Resources
Még nincs túl sokminden itt, de gyorsan fejlődik.
Hamarosan számszerű leirásokkal mindenről ami repül, lő, vagy csak úgy van az X3-ban.
Egosoft forum
Itt pedig némi segitség/ötlet azoknak akik ship capturing-gel szerzik meg a napi betevő falatokra valót :) Tudom, ez az X2-höz készült guide, de nagy valószinűséggel alapnak felhasználható az X3-hoz is. -
Argon prime-ba menj. Argon One-t keresd (anyahajó). Beszélj Ban Dannaval.. -
Aki még nem profi a játék irányításában, annak ajánlom ezt az oldalt:
http://www.pathfinderstudios.com/
Az első két mission leírása van itt, az elsőben elég részletes kezelési útmutatóval. (fontosabb billentyűk, stb...) -
MorGanN #555 Egy kérdés a storyline-nal kapcsolatban
----S_P_O_I_L_E_R---- (esetleg)
Ore Beltben végre megleltem Thomas-t (vagy valami ilyesmi nevű elvtársat).
A vele történt beszélgetésből kiderült, hogy a továbbiakhoz szükség lesz valami eszközre. Az Argon Equipment Dock-ban bejött valami animáció, kedvenc papunk beszélt volna hozzám, de sajna az állomás default üdvözlő szövege volt csak hallható. Ezért nem tudom mit mondott az az idétlen pap. Mit kellene beszerezni a továbbjutáshoz? Gondolom miután megvettem ezt a valamit, vissza kell térni Ore Belt-be ehhez a hajóhoz?
----------------
Előre is köszönöm a tippeket. -
Arden #554 amd64 3k, 1gb ram, 6600gt, 1.2 patch, 1024ben, high textura, high shader, 30 körüli fps
este kiprobálom 1280-ban is -
[VS]Thomas #553 Az 1.2es patch et felraktátok, vagy a nélkül játszotok ? -
Nekem X800GTvel (ami a leggyengébb X800) 1280x1024-el high textúrarészletességgel, és low shaderekkel 20-30 fpst visz simán.. -
a shadow-t hol lehet állítani? én csak a shader és textúra részletességére emlékszem...amúgy tényleg fura, hogy ezek mediumra állítva 1280x1024-be jobban megy mint 1024x768-ban..