20430
-
mermalior #790 Nem lesz 1.3-as patch csak 1.4 -
Amennyire ki lehet venni, a memóriakezelésével vannak gondok, az lesz helyrerakva az 1.3-as patchban. Majd kiderül. -
Faxa gép lesz. Menni fog rajta szépen.....már ha normálisan leoptimalizálják... -
Gryllus #787 Sziasztok!
mostanában kezdtem el játszani az X3-mal, és eddig csak kereskedtem vele, mert nagyon gyenge hozzá a PC-m.
Volna pár kérdésem. Bocs ha már korábban voltak, pár oldalt elolvastam, de nem az egész topicot.
Könnyű fokozaton indítottam, 100.000 cr, két hajó.
1, Kalózok. Ore belt északi kapujától északra találtam egy egész kalózbázist, de kalózhajót nem, pedig ott lófráltam egy darabig.
Szétlőttem még a lézertornyokat is, de semmi.
2, Most rakom össze az új gépet, P4 3ghz 2MB cache, 1GB DDR2 533, MSI RX800 GTO 256MB ram. Remélem ezen már nem marad 10 alatt az FPS. Hasonló konfiggal van valakinek tapasztalata?
3, A 2. küldetésbe beletört a fogam, az alap hajó turretjével alig tudtam valamit szétszedni. Ki lehet a turretet cserélni izmosabbra? Ha igen, hol?
4, Ha nem a legkönnyebb fokozaton kezdek, csak annyival lesz nehezebb, hogy kevesebb creditet és csak egy hajót kapok? Vagy az univerzum is másképp fog viselkedni?
Nu, ennyi egyelőre, ha összeraktam az új gépet, és mindent újrainstallálgattam, majd jelentkezek... :)
Gryllus
-
Pedig a legjobb kalozokbol lesznek a egfondorlatosabb kereskedök:) -
lammaer #785 Jo kis sztori :)
Dicseretes az elvhuseged, hogyha mar kereskedonek adtad a fejed akkor nem lopkodsz. En is a kereskedesre gyurok, de a kezdo hajok melle eleg hamar lottem magamnak egy superfreightert, 11.000-es rakodoterrel. Azzal aztan lehet uresre szipokazni a teli banyakat...
-
mermalior #784 Mese a kalmár legkisebb fiáról, aki elment világgá
Kezdetben nem tudtam mihez kezdjek. Pénz kellene, ez evidens, és az sem baj, ha a mások által unalmasnak tartott kereskedéssel tudom csak megszeretni. Nekem bejön az árrésezés. Mi az amim van? 100.000 credit meg két kis argon hajó, egy Buster és egy Mercury. Hmmm... ez nem sok, de indulásnak teljesen jó lesz. Mit szeretnék még? A kereskedés mellett mondjuk felfedezni. Ok.
Először is körbenéztem az Argon Prime környékén. 1-2 szektort utazgattam csak, megnéztem a környék gyárait, és a piacot, hogy mire van szükség. Aztán arra jutottam, hogy a Buster-t eladom, mindent átpakoltam a Mercury-ba, felturboztam a sebességét (néhány engine tuning upgrade), majd elindultam északra, a Power Circle Solar Power Plantjaihoz, mert arra 12 körül lehetett energiacellákat venni, máshol meg láttam, hogy 19-ért is megvennék. Televettem a rakteret, majd előbb a Three Worlds gyárainak passzoltam el a cellákat, aztán ingajárattal az energiaéhségben szenvedő Boron szektorokat terítettem be. Elég hamar sikerült super dealer kereskedő rangba lépnem, pár százezret összekalapálnom, és mind az Argon, mind a Boron srácoknál státuszban előrelépni. Ez nem elhanyagolható, ha az ember később jobb cuccokba akar beruházni. Egy idő után már baromi kényelmetlenné vált a sok apró kis fuvar és el kellett döntenem, hogy veszek még egy kis Mercury-t, vagy egy kiszuperált Superfreighterre ruházok be, avagy állomást építek.
Végül egyik mellett sem döntöttem. A másik kishajó ugyan nem rossz ötlet, de nem volt kedvem két hajót ingáztatni, és a fejlődés is egysíkú. A Superfreighter ugyan nagy (lenne, ha nem az S-et adnák), de baromi lassú(!!!) és az auto-dokk, meg a kerülgetés halálos kimértség vele:). Emellett ha megfizethető árkategóriában akarom (S-verzió), akkor annyira kasztrált szegénykém, hogy a világ összes pénze se lenne elég később gatyába rázni.
Ezért arra jutottam, hogy világgá megyek és veszek egy Mercury Haulert a Light of Heartban. Ez a távoli argon szektor a világ (bátran állíthatom) másik felén van. Épp a boron Kingdom's End és a Rolks Drift között kóvályogtam mikor gyors számolásba kezdtem: 19 szektor, ha nem a kalózok felől közelítek. Sietni nem sietek, úgyhogy a boron szektorokat elhagyva szépen elindultam dél felé a Ringo Moon-on át a Cloudbase Southwest-ig, míg el nem értem a paranid felségűrbe. Közben még ellátogattam a Goner templomba, de az imán kívül még egy Jump Drive-ot, meg egy transzportert is vettem magamhoz, gondolva a hazaútra:). Mondjuk úgy, hogy a pöccre kiszámolt "új hajós" lóvém el is csúszott az ügyleten, úgyhogy tankoltam cellákat, gondoltam majd út közben kereskedek egy kicsit, meg ha valami megtetszik a "kirakatban", akkor jut majd a zsebpénzemből arra is.
A Pananid Prime-on jött az első meglepetés. A fiúk enyhén szólva nem kedveltek. Unholy Nomad besorolással nem tudtam sehol leszállni a központ környékén. A másik érdekes dolog, hogy még ha le tudtam volna, akkor sem kellett volna a kutyának sem a cellám, mert arrafelé elég önellátóak ezügyben a fiúk. Szívás...
Emberek: olyan cuccok vannak a Paranid Prime-on, hogy a nyálam bő lével csorgott. Pajzsgyár hegyek, fegyverek, advanced satellite-ok meg minden mi szemnek-szájnak ingere. De akkor még sem pénzem, sem leszállási engedélyem nem volt.
Kifelé menet, dél felé (paranid szittya vidék, urbanizációmentes övezet Preachers Void, Duke's Vision) szóltak az ekés parasztok a Silicon Mine-okban, hogy arrafelé nem tartanak már annyira szőrös tenyerűnek, és egyes lepusztult gyárakban leszállhatok:) Én hálásan megköszöntem, és örültem, hogy nullszaldósan eladhatom a celláimat. Nem a pénzért tettem, hanem mert egyből urott a reputációm, és így a belsőbb szektorokban is megtűrtek. Hát ezen a vidéken vannak gondok mással is, kb. 2 szektoron keresztül Khaak és kalóz hajók dongtak körbe, egyszer riadóztattak is, szerencsére egy húsfarmon sikerül meghúzni magam. Na igen, közigazgatási foghíjak vannak ott rendesen.
Egy kis kavarás még kifelé menet (kelet felé - Trinity Sanctum) fincsi cuccok (főleg fegyverek), hajógyár meg minden, aztán át egy pár boron szektoron, ahol mindent ércek, meg szilikonbányák borítanak. A Lucky Planets erős szektor, igazi helyi főváros ízzel, fátyolos ködök úsznak az aszteroidák körül, de sokáig nem időztem, mert a Rolks Legacy-nál északi csapást kellett vennem fölfelé. Kellett volna, de akkor jött az isteni csoda.
No nem a lottó (3 számot is kitöltöttem útközben), hanem a bulletin bordon egy küldi. 110 artifactet elvinni 4 vagy 5 szektorral arrább. A megbízó srácok valami fontos ügynek tartották, ami a fajuk eredetével kapcsolatos, nekem meg rohadtul kellett a két részletben felajánlott 70 rugó (35 alap - 35 ha gyors vagyok). Végülis átgázoltam a Light of Heart-on (pedig az lett volna az utazásom végcéla), és átmentem egy kalózszektoron is Hatikvah's Faith (ahol meglepő módon egy darab kalóz nem volt, se állomás, se semmi - csak aszteroidák), majd a Company Pride-ig meg sem álltam. 50 lett a 70-ből, de az nagyon jókor jött.
A teladiktól visszaugrottam jump drive-val (10xszektorok száma energiát zabál a kicsike) és végre megvehettem a Hauler L-t.
Megvehettem volna. De ebben a gyárban mindenből csak S típus van. Mindegy. Szépen apránként mindent ráraktam (engine tuningot és raktérbővétést nem lehet leszedni a másik gépről, illetve a built-in-nel megjelelőlt cumókat sem), visszaküzdöttem 80-ra a sebességét, 8-as környékre a manőverező hajtóműveket, egy kis raktér plussz, meg miegymás:).
A másik hajót (alap Mercury) itt nem lehet eladni, úgyhogy beállítottam neki az Argon Prime útirányt és érzékeny búcsút vettem tőle, mikor láttam lefordulni a dokkban mellőlem. Perverz volt, hogy szegénykével eddig jöttem, most meg kibelezve visszaküldöm:)
Én is 4-esbe kapcsoltam, de mivel alig valami kanyim maradt, visszafelé benéztem a szilikonos bácsikhoz Duke's Vision némi útravalóért (nevetségesen olcsón 232-ért árulták az 505-ös középárfolyamú cuccot), errefelé mindenhol szilikon meg érc van. Televásároltam az egyenlőre 7000-es rakteret (lesz majd 8000 is), és jumpoltam a Paranid Prime-ra, ahol már barátként fogadtak. Szétdobtam (majdnem 100.000 haszonnal) a szilikont a műholdas, a quantum tube, hight yield és a swarm missile gyárakban, majd leadtam az 5-ös pajzsokat a small shield üzemben. Eddigre már retailer kereskedőfokozatban voltam (13. rang), és a "paranid friend of priest" státuszú. Mi állíthat meg a 25-ös pajzsok megvételében? (ahol egyébként 125-ösök is vannak). Hát az, hogy "paranid friend of priest Duke" státusz kell (ami kettővel felette van a jelenleginek). Suxxxxx....
Egyenlőre itt tartok egy teljes napi játék (kb. 7-8 óra) után:)
Mellékelt útmutató: Térkép
bye!
-
már az x-beyond és az x-tension is is :D
Meg még egy csomó másik játék... -
Repiv #782 már az x2 is beleakadt :) -
Dracad #781 Ember, megoldottad a problemamat, a rohadt ace codec pack miatt nem ment tenyleg. Soha nem gondoltam volna hogy egy jatek bele tud akadni egy codec packba pedig igen. thx -
Zombye #780 Még egy aprócska hátrány, 1 km a lőtáv, ellenben a lövedékek nagyon gyorsak.
-
Zombye #779 Hííí de konvergál már a monitorom!!!
Hónap elején elindítok Egy 17 colos TFT-t részletre, mer már kiugrik a szemem!!!
Szóval, amiért írni akartam.
Tudom mindenkinek ajánlani a Mass Drivert. Eszméletlen jó cucc, találtam egy Novát és felpakoltam rá 8-at, meg hátra 1x. Mivel nem energiafegyver, így nem fogy ki az energiből, ráadásul közvetlen a burkolatra hat, kvázi átlő a pajzson.
Egy hátránya van, lőszert kell venni hozzá, 200 lővedék kerül valami 690 cr-be. én 6x200-al leírtottam vagy 15 kalózt, ugrani persze senki nem ugrott, bár azt meg lehet próbálni, hogy ionnal leszedni a pajzsot és utána lőni ezzel, bár ha már nincs pajzs a mass drivernek nem sok értelme van, elvégre pont az a lényege, hogy átlő rajta. De behozza az árát a lőszer még így is, mert öszeszedtem egy rakás rakétát meg fegyvert a lelőtt kalózhajókból. Most már biztos, hogy Mass Driver Ammunition gyáram biztosan lesz, így a lőszerutánpótlás se lesz gond. Már csak egy Split Mamba kéne, (Raider verzió) arra is rámegy ráadásul annak majdnem 200 a végsebessége. Jó kis dogfightet lehet vele csinálni.
-
ACE megacodec ha fentvan akkor leszedni, esetleg minden olyan audio codecet, amire nincs szükséged -
Dracad #777 audio codec? ez mit jelent mit rakjak fel? a legfrissebb sb driver fent van. -
Zombye #776 Háát nekem ez a versenyes küldetés sehogy sem akar öszejönni.
-
audio codec -
Dracad #774 Kovetkezo a problemam, elinditom az intro nem jon be, aztan menubol elinditom a jatekot es felvezeto resznel mindig pont ugyan ott amikor a kamera vegig menne annak a nagy hajonak a testenel lefagy a jatek. Probaltam ugyis hogy minden high-on volt, ugyis hogy minden low-n, kiprobaltam 1024-ben es 1280-ban is. Mindig ugyan annyira akad a felvezeto es ugyan ott lefagy. Legujabb patch fent van. Valaki valami otlet? elore is koszi -
Mayan #773 Van angol is. -
sztem sokuknak jó lenne, köszi!
-
kisviku #771 Nagyon kellemesen tudok kereskedni a Teladikkal.Az alap nyersanyagok (EC,Ore,Silicon) nagyon olcsó, ergo nagyon sokat keresek véle.
Nekem a kézikönyvben le van írva, hogy hol mivel érdemes kereskedni, melyik fajnál mi olcsó, és mit lehet jó drágán eladni.
Ha valakinek kell ilyen infó, be tudom rakni ide a fórumba, de csak ha hazaértem... -
kisviku #770 Ezek Copyright-os tanácsok...
-
köszi!!! Ez jó... -
Zombye #768 Én mégnem találtam, de lehet, hogy barkácsolok egy EXCEL filét mert tényleg jó lenne.
-
Elég csak a DVDt lehúzni? :O -
Repiv #766 hajólista:
(kár hogy német)
stewings:
a legegyszerübb megoldás a daemon tools4 és az hogy: lehúzod a dvd meghajtódat.
nekem jelenleg így simán működik.
-
steweee #765 :) biztató. na de az enyém sem gyenge, ha nem is ennyire über -
mermalior #764 Hali!
Én kezdésnél energiacelláztam. A Boron rendszerek éheznek az energiára, majdnem mindenhol 19-ért veszik, a Power Circle-ben pedig 2 SPP is van, ahol kis szerencsével 12-ért veszed. Kb 4-5 óra tiszta (SETA6x) játékkal 3500-as fuvarokkal 4-500K-t lehet összeharácsolni sima szállítással, retailer kereskedő rangig el lehet jutni (13. szint), és az eladott Busterrel meg fegyverekkel már egy jobb kereskedőhajóra is futja (7-10000-es rakterű jószág), vagy el lehet kezdeni gyárazni.
Haverom véleménye: a Solar Power Plant építésénél nem elhanyagolható a hatékonyság. Ami pedig nagyban függ attól, hogy hova teszed (kettős csillagrendszerben pl. több fényt kap, jobban termel)
-
Laza izom. Kb. ennyi. Legalábbis most. Egy 2Ghz feletti proci, 1Gbyte ram és egy decens videókártya nagyon nem árt alá.
Most két óráig az X3-at nyomtam (amíg három Pirate Harrier rá nem ébresztett, hogy Discovererben nem bölcs dolog a kalózvadászat), és végülis játszható (ie.: egy-két esetett leszámítva nem esett 25fps alá a sebesség, az átlag pedig 30 és 50 között volt) - egy A64 3000+ (@3400+), 2Gbyte ram, Gf6800Gt (@Ultra) gépen... -
Ha már itt tartunk, nem tud valaki véletlenül egy normális hajólistát. Anno az X2-höz nagyszerű listák voltak a tulajdonságokkal, rápakolható fegyverekkel, stb... -
steweee #761 még nem telepítettem. mi a gépigénye a kettőhöz képest? mert annak sem volt gyenge éppen -
Zombye #760 Háát én még nem. X2-ben iszonyat sokat csináltam, főleg perenideket hurcibáltam mert azok jól tejeltek. volt olyan kör, hogy végigjártunk vagy 20 állomást, és majd 1/2 mila cr-t legomboltam az ipslről. Ameddig nem szerzek a perenideknél dokkoló komputert, nem is nagyon kezdek bele ilyesmibe, mert elég sok gyárat végig kell nézni, és hát az autodock kicsit lassú erre a feladatra. Épp most találtam egy Novát az egyik unknown szektorban, asszem eladom, mert ez "csak" a klasszikus nova, nem vengard vagy szentimel vagy mi a bús. Split mamba nagyon jó lenne.
Ja, egy kérdés. a második küldetésnél mien fegyver van a hátsó toreten? Meglehetősen hatékony cucc, szeretnék vele felszerelni egy arra alkalmas vadászt.
-
ezer hála!
mégvalami: személyszálitást végzet már valaki? -
stewings #758 Sziasztok.. Egy kis segítséget kérnék hogy hogy sikerűlt elindítaní az X3 Reunion Clone CD-s vátozatát.Én felraktam az Sfcuer01 csomagot, fel telepítettem sfdrvup.exe -t , Sfnightmare.exe -er kikapcsoltam a Dvd drive-imet.De sajna a khock védelem az modja hogy rossz a berakott lemez és cseszik elíndúlni. Help ha valakinek lenne ötlete. Úgyanilyen szenvedés volt az X2-vel is az elején. Köszönöm a segítséget.. -
X2! :DDDD -
Még egy tanács a játékot kezdőknek, aztán eldugulok:
A játék történetének fonalát érdemes rögtön az elején kicsit megszakítani, mikor a Gamma vadászok kisérgetésének vége, bármennyire is vonzó rögtön belépni a Goner Templomba - ne tegyük. Célszerű akkor visszatérni ide, ha már van egy rendesebben felszerelt hajónk, és nem utolsó sorban a rakterünkben némi energiacella. -
kis érdekesség:
Paranid Zeus in X2
és
Paranid Zeus in X3
Lehet szavazni, melyik a szebb :) -
zoknak akikki már rendelkeznek egy vagy több gyárral:
X2-s tapasztalat alapján probáljatok meg vagy önellátó gyárat létrehozni, melybe a nyersanyagot illetve melyből a kész terméket nem a te hajóidnak kell elhordania, hanem a gépi kereskedők teszik ezt, ezáltal sokkal kevesebb TS/TP hajót kell használni, ami átláthatóbbá teszi a játékot.
Másik, hogy ha saját magadnak akarod legyártania 1GW-s pajzsot vagy a GPPC-t, stb. fegyvereket, eszközöket, akkor érdemes gyárláncokat építened egy elhagyott (UNKNOWN) szektorban, ahol van ORE és SILICON (ilyen pl. a Wasteland melletti UNKNOWN szektor) ahol kvázi ingyen gyártod le magadnak a cuccot, igaz egy GPPC legyártása az X2-ben 20 óra volt :)
Továbbá érdemes a gyárakat miután kitetted elnevezni valami értelmes szisztéma szerint, mert a 10+ egyforma SPP-det nem fogod tudni megkülönböztetni.
gyk: van 2SPP gyárad ARGON PRIME-n, akkor érdemes valami hasonsló módon elnevezni: A.P.SPP1,
a hozzá tartozó 3 db Mercury-t meg A.P.SPP1.Merc.EC vagy --II--.Merc.Cryst, hogy tudd melyiknek mi a feladata, mivel ezen hajókat ha már 50-60 db van belőlük akkor nehéz megkülönböztetni :)
-
Kb. fél órát játszottam eddig a játékkal, még én sem vágom pontosan melyik billentyű mit csinál, ezért a Manual ide vonatkozó részét hívtam segítségül. -
Ajánlom továbbá figyelmetekbe a honlapomról letölthető filetmely ugyan X2-höz készült, azonban a trade és a fegyverek zöme valószínüleg még pontosnak nevezhető belöle. -
Cifu>
A megadott billentyük nem az alap beállításra vonatkozna azt azért tedd hozzá !!!
mivel alapbóla "t"-vel fogod be a célkeresztben lévő tárgyat és SHIFT-T-vel a legközelebbi ellent, az "s"-el pedig lefele STRAFE-l el a hajó, stb..