20430
-
1.: Hasonló játék, mint az Elite, lehet benne kalózkodni, kalózt írtani, kereskedni, plusz lehetnek saját gyáraid, stb. Minde mellett van egy fő történetszál is.
2.: Legalább azt az istenverte fórumkeresőt használd, ott van, jobb oldalt felül. Tudnillik van X2 - The threat topic -
MiB #869 VAN BENNE MULTI?!?!
(SEJTEM MI LESZ A VÁLASZ ÉS EZÉRT A KÖV KÉRDÉS:
ÉS HA NINCS MIRE JÓ????? -
Dracad #868 hat nekem az alap felszerelessel nem nagyon akar menni a capture:( Elena's Fortuneben probaltam de mindig ott van egy vagy ket nova is a tobbi kalozzal es leszednek:( -
KngAlex #867 Hali. Most kezdtem játszani az x2 the threat-tel és nem nagyon tudom mi a célja a játéknak, pilótaként kezdek és csak lassan száningózni sz űrben nem olyan jó dolog. Ha valaki segítene nagyon megköszönném. Bocsi hogy ide írtam de x2-es topic nem volt. A segítségért előre is köszi. -
kisviku #866 Jaj, most jutott eszembe!
Ezzel a kepcsörös dologgal kapcsolatban.Én úgy emlékszem az X2-ben csak akkor vesztettél az "elismertségből", ha azt egy adott faj szektorában követted el.
De mi van, ha egy semleges, pl. Pirate szektorban támadsz valakire?
Akkor is levesz az elismertségből? -
esetleg :) -
kisviku #864 Ez egy nagyon szép leírás, de én leegyszerűsíteném a dolgot.
Van egy L-es silicon mine-om Elena's Fortune-ben egy 64 yield-es aszteroidán.
Gyönyörűen termel, nem győzöm vinni az EC-t.10 egységnyit termel kb 1 perc alatt.Az EC-t a Teladiktól veszem, mindig a legolcsóbb és mindig van, a Company Pride-ból.Itt három SPP van, két medium és egy XL-es.Az esetek 99 %-ban 12 Cr-ért adják az EC-t.Innen jumpdrive-val viszem a bányába, majd pedig Home Of Light, Paranid Prime, Argon prime, Red Light,stb szektorokban nyomom el.
Ahogy már mondtam nem túl könnyű mindig jó áron eladni, de nagyon sokat kerestem eddig vele.
Ha meg nem tudod egyáltalán eladni, építs rá egy olyan gyárat, ami felhasználja.
Más.A fájörfláj misszájl fektöri nagyon megy...
az egyetlen baj, hogy tipikusan nem jó az én TS Mercurymra, ami vagy 8 féle rakétát támogat, ezt nem.Mindegy így is dől a lé.
Remélem elég segítséget nyújtottam.
-
Az már megvan, hogy a kalózvadászatok miatt, vagy más miatt nem tudom, de venni már tudok. Vagyis nem tudok. Nincs rá pénzem ugyanis. :) -
mermalior #862 Nem fogsz tudni venni TC Mk3-at. Rang kell hozzá!
-
Ehhh.... Azthiszem én nagyon gyorsan hanyagolni fogom a kereskedelmet, és inkább összegyűjtöm a pénzt a Trade Computer Mk.3.-ra... A hülye fejemmel vettem egy Argon Mercury Tankert, ami lassú mint a csiga. Még SETA mellett is megőszültem, amire eljutottam vele az Argon Primetól a Menelaus Frotier-ig... -
A capture már az alap hajóval is megy. Ha egy hajót lőve egyszer csak nem vörös lesz a célkereszt, akkor kiugrott belőle az űrhajós (astronaut), őt lődd ki, és utána vedd birtokba a hajóját. -
mermalior #859 Mégvalami. Satellite-ok kidobása kötelező. Bányákhoz nem kell, minden más legalább két gyáras rendszerbe muszály (CBSW-be sem árt), hogy lásd az árakat és tudjad hova érdemes eladni.
Gyárakban lesd meg a BBS küldiket. Én legutóbb egy 197 ezres küldit kaptam (hozz 4800 energiát). Ezek is segítenek mind rangban, mind pénzt szerezni...
-
mermalior #858 Hali!
Alaposan körülnéztem a teljes Paranid Prime-os szektorgyűrűben, és ráálltam a silicon szállításra. Néhány tapasztalat:
Még egy teljes faji rendszer sem nyújt elegendő területet ahhoz, hogy a végtelenségig egyetlen áruval kereskedj. A Paranid Prime környékén (beleértve a közeli argonos Red Light-ot és a Cloudbase SW-et) 16 gyárnak kell silicon. Hiába ez a hatalmas terület, ha jump drive-al mész, akkor előbb-utóbb összeesnek az árrések, és azt tapasztalod, hogy legtöbbször csak középárfolyam alatt tudod eladni a cuccot. Ez bizonyos szempontból lényegtelen, hiszen mindíg 232-ért (absz. minimális áron) tudod megvenni, és a hasznod így is meg lesz, de ilyen üzleteknél nem jutsz feljebb az adott fajnál (csak a vételnél nő a rangod, az sem sokat). Ergo legalább 2-3 cuccal kell foglalkozni ahhoz, hogy konstans fejlődést mutass.
Bányák:
Emperor's Mine (1 bánya) (sokszor drága. Csak ha útba esik akkor vásárolj itt)
Duke's Vision (2 bánya) (a jó ár biztos. Közelebb van mindenhez, innen érdemes!)
Pontifex Realm (2 bánya) (jó ár, de messze a felvevőpiactól)
Gyárak (akik vesznek tőled):
Paranid Prime (4) Adv. Sat, High Yield, Q. Tube, Swarm miss. (Hiába a 4 gyár, szinte mindíg ár alatt vesznek, a szektor teljesen önellátó. A rangfejlődés miatt mégis érdemes idejönni, meg ha nem tudod elpasszolni a maradékot.)
Priest Rings (2) Adv Sat, Seeker miss.
Priest's Pity (2) Chip, Computer
Emperor's Ridge (2) Computer, Swarm miss.
Trinity Sanctum (1) Quantum Tube (ritkán jössz majd ide)
Preacher's Refuge (1) Chip Plant (ide még ritkábban)
Cloudbase Southwest (1) Sat. (érdemes benézni mert útban van a Red Light felé)
Red Light (3) Chip, Computer, Drone (a fő értékesítő hely, itt nem terítenek, mert nem központi hely és majdnem mindíg jó az ár)
Egyéb:
Fontos ismerni az energiagyárak helyét is. Egyrészt mert energia kell a jump drive-odhoz, másrészt, mert sokszor elakad energia hiányában a gyártás a fent említett gyáraknál, így nem használják fel a silicon-t, és ezért nem tudsz eladni nekik újabbat. Na ezekből nincs sok (pl. a Paranidoknál csak 3 van)
Duke's Vision
Preacher's Void
Empire's Edge
Ore Belt argon, a Red Light & CBSW kombó mellett
A siliconról, az árrésekről és szállításról
A silicon ára 232-776-ig változik átl. 504, viszont 18 rakteret foglal egy adag, ami azt jelenti, hogy optimális esetben 30-as haszon körül van 1 raktérnyi (ez egy 8000-es hajóval jóval 200.000 felett hozna, azonban tapasztalataim szerint csak átlag 100 körül lehet keresni az árrések összecsúszása miatt). Érdemes figyelni arra is, hogy max árrésnél (ha üres a gyár ahova szállítod) 200-at vesznek meg, ami 3600 raktérnyi. Ergo nem tudod egyszerre eladni a cuccot, egy Hauler kategóriájú hajóval legalább 2-3-4 helyre kell szállítanod, tehát jobban megéri időben és energiában a nagyobb rendszereknek szállítani Red Light, Paranid Prime, vagy a két egymás melett lévő Priest rendszer, mint egy nagyobb árrés miatt lemenni a Trinity Sanctum felé. Superfreighterrrel a dolog méginkább lényegessé válik. A módszerrel a egy este alatt szvsz kb. egy-másfél milkót lehet összeszedni. Nekem legalábbis ennyi jött össze kényelmesen. Nem tudom, hogy más hajóval (esetleg több kisebbel) hatékonyabb-e, talán vannak jobb módszerek is...
-
Dracad #857 pls, valaki nyujtson egy kis helpet abban hogy normal fokozaton a kezdo hajoval meg az 5000 credittel hogy lehet kigazdalkodni valami olyan fegyver rendszert amivel megy a ship capturing? koszi -
Esetleg Dreamweawer hmm ? :) -
tudom, én is szívtam már ilyesmivel sajna. :( a coffeecup viszont egész jó :D -
Tudom, sajnos a Namo Web editor csinálja, átírja az összes ékezetet kivéve az ú-t és az í-t, de még mindig jobb mint a Mikrofos Frontpégy. -
érdemes lenne egy helyesírás ellenőrzésen átengedni, mert elveszett egy csomó ékezet, meg hasonlók. -
Ok, updateltem a FAQ-mat de még közel sincs kész. http://kockaspiton.uw.hu/x3/faq.htm -
Minek bonyolítod ennyire túl? Egyébként az SFnightmare nem mindenkinál megy. Amit én írtam mindenhol működik és egyszerű, nem kell leszedned mindenféle progit, csak a daemon tools 4.0-t, egyébként dolgozok egy telejesen komplet x3 weblapon. -
Davidxxx #850 Köszönöm a segítséget! -
Te kis optimista. :D -
Ööö addigra csak megjelenik már itthon is :) . -
Neked mennyi volt cakumpakk a kiszállítással? Mert ha emberi áron van, akkor lehet befizetek karácsonyra magamnak egyet. :) -
Valamelyik modinak kell szólni, pl. moderátoroknak topic. :) -
Kijavítva. Egyébként hogy teccik? Szóval nem tudom ki operálja itt a topik logó, meg F.A.Q-részét de rakja be valamelyik F.A.Q.-t és akkor talán nem lesz ennyi kérdés. -
kisviku #844 Esetleg javasolhatom az Egosoft Online Shop-ot...nekem ez a verzió soha nem lép ki semmilyen problémával... :) -
Amúgy nálam meglepően jól megy ( na jó nem 80 fps ) úgy a 25 fps átlagban megvan , élsimitás nélkül és mégy úgy is nagyon szép :) . Szóval ütős . -
Jah , végülis nem szerncsétlenkedtem vele sokat .... csak kb 2 és fél órát :D
Mondjuk még picit el vagyok benne veszve de majd alakul :D -
No, de fut végre nem, Demo koma? :) -
FAQ túltengésben van részünk. :)))
Észrevételek, szigorúan építő jelleggel:
-Laggol a gém...
Lagolni a hálózatos játék szokott, szvsz helyesebb a 'szaggatás'. :)
-A joystickkal kapcsolatban: a Force Feedback erősen alul van méretezve, normál szinten (Adult) gyakorlatilag semmit sem érzni, ezért célszerű felvenni, ha FF-es joyod van. -
Nálam Daemon Tools 4-el , mindenféle SF nightmare nélkül , IDE KÁBEL LEHUZÁSSAL , megy . Szvaz az Ide kábelt célszerű mindig lehúzni , mert az Sfnightmare-t én nem tartom valami megbízhatónak , tekintve hogy először az alcoholba bemountolós sfcure + sf nightmare-os ,megoldással jottányit nem volt hajlandó elindulni ... -
nah én is összedobtam egy kis FAQ-t véleményt szeretnék hallani! Nem nagy dizájn, meg ilyenek, csak szimpla HTMl kód, a lényeg szerintem benne van, szóval, aki bármilyen hibát talál benne az szőljon, én is csak ember vagyok! :D
X3 - F.A.Q. -
Igen, nekem is fekete képernyő a kapu-ugrásnál (GeForce 6800GT, Forceware 81.87). -
Hát kérem a mai modern másolásvédelmi technológiák esetén bizony fel kell készülni az embernek mindenre, így arra is, hogy például neki kell állnia lehúzni az IDE kábelt a CD/DVD meghajtójáról. Röviden és tömören nálam így működik:
Eset 1.:
-Először is csak egy virtuális CD emuláló programod legyen ez esetben Alcohol 120% 1.9.5.3105
-Ebbe bemountolod az első CD-t.
-Alcohol 120% esetén SFCure 0.1k (vagy a legújabb) programot telepíted, majd elindítod, utána pedig a StarForce Nightmare 1.12-vel eljátszod a Disable Node, DisableCD, Disable Node sorozatot (ha a CD/DVD kábele nincs lehúzva, akkor itt le is tilthatod a Disable Pri.Slave (vagy amelyikre van dugva) gombal). Utána remélhetőleg működik.
Nekem nem működött, még IDE-kábel lehúzással sem. Állítólag kell neki SP2, mások szerint nem. Nekem nincs SP2-őt, lehet ezért nem ment.
Eset 2.:
-Először is csak egy virtuális CD emuláló programod legyen ez esetben Daemon Tools 4.0
-Daemon Tools-ba bemountolod a CD-t, és kiválasztod az Emulation-nél az ALL opciót (vagyis hogy mindegyik be legyen pipálva)
-A StarForce Nightmare-re, Disable Node, Disable CD, Disable Node sorozat (ill. Disable Pri.Slave, ha kell).
Így nekem ment. Lehet, hogy a StarForce Nightmare IDE-letiltása nálad nem működik valamiért, ilyenkor sajnos le kell húzni az IDE kábelt a CD/DVD romról. Próba cseresznye.
A programokat itt megtalálod
(kockáspiton: szvsz ez is mehetne a FAQ-ba) -
Dracad #835 ti se lattok semmit amikor egy ugrokapun keresztul mentek vagy csak nekem sotet a kepernyom olyankor? -
Davidxxx #834 Szisztok!
Nézegettem a fórumot de nem jutottam elöbbre!
Meg tudnátok mondani, hogy hogyan lehet elinditani a tört verziót?
Itt most emlitettétek hogy daemon tools-al simán megy, na de hogyan (máshol meg azt láttam h nem kell, csak az alcohol)?
-
Zombye #833 Érdekes dolog történt velem. amióta megvásároltam a teladi rendőrigazolványt hiába lövöldözöm a kalózokat, péznt kapok, de nem nő az elismertségem. Na erre varjatok gombot.
-
Anno próbálgattam az SFCure-t az Alcohol mellett, de nem segített. Utána felraktam a Daemon Tools 4.0-át és az, valamint a StarForce Nightmare simán lekezelte a problémát a lent leírt módon, tehát SFCure-t nem használok jelenleg.
Amit még tudok esetleg javasolni, hogy távolísd el az Alcohol 120%-ot, hogy ne kavarjon esetleg be (vagy legalábbis a virtuális driveját kapcsold ki). -
mermalior #831 Ez avásárláshoz szükséges rangokat tartalmazza:
Ranked list