20430
-
o0tomy0o #990 Nah, egészen belejöttem már az egyszemélyes kereskedésbe, sőőt a kalózok elkapásába is, szóval szeretnék mostmár továbblépni, monnyuk valami kisebb gyár építésébe kéne kezdenem. . . Szóval mivel kezdjem? hol? de a legfontosab kérdés hogy kb mennyi az induló tőke amennyitől már lehet építkezni? megjegyzem most vagyok kb 3-3,5 millánál. . .
előre is köszönöm a segítségeket
-
Lord Zax #989 Valaki tudja hogy müködik a mobil bányászás?
összeraktam egy hajot, mobile drilling, ore collector, meg 10k hely az ore-nek, de nemtudok sehogyse bányászni.
Találtam egy jo bányát, szétlövöm a mob drillerrel, félbeszakad, lessz 2, azokat is félbelövöm, lesz sok kicsi, de ha azokat is szétlövöm eltünnek, felvenni pedig nemtudom öket, probáltam nyitott raktérrel is, de csak szétrobban ha nekimegyek..
A másik poén meg probáljátok ki hogyha a mobil driller ágyu nézetben nyomtok autopilotot, vagy jobb klikk, és kidob egy csomo érdekes ikont a képre. (pici bugocska) :)
Szal ha valaki tudna segiteni hogyis kellene müködnie megköszönném.
Trading comp 3-ra tudtok tippeket adni hol érdemes tanittatni öket ahol a leggyorsabban tanulnak?eddig a legjobb a teladis- seiz well volt, de ottis lassu. -
Sajnos nem, s hajó típusok közül a Vanguardnak van a legnagyobb generátora. -
o0tomy0o #987 Lehet volt már, de hogy lehet (ha lehet) a hajó fegyvereinek több energy-t adni? mert olyan hamar "kifogynak"?
-
még az is számit szerintem, hogy te mekkora tüzerövel rendelkezel a célpont géphe képest. -
MorGanN #985
Szerintem ne feltétlenül a legnagyobbat. Mondjuk az Argon One is szép nagy hajó, de nem fog segiteni szállitani. De amúgy teljesen igazad van, nem akarok én kötözködni 
Szóval Argon szektorban Argon Mammoth hajót célszerű keresni.
-
lammaer #984 + egy komment: ha meg van a rangod és hozzá a pénzed is a bányavásárláshoz, akkor még mindig nem tudod megvenni a gyárat. Kell ugyanis bérelned egy szép nagy szállitóhajót és bedokkoltatni az állomásra (majd minden hajógyári szektorban bóklászik ilyen. Keresd a legnagyob hajót, közelitsd meg majd hivd fel a kapitányt). Na, ha bedokkolt, akkor shoppingolhatsz. -
lammaer #983 Igy van. Talán annyi, hogy mintha a pilóta faja is befolyásolni, hogy mennyire tökös a legény. Én úgy láttam, az Argon és Boron fiúk hamarabb kiugranak, a splitek meg szeretnek bennégni a hajóban... de ez csak egy elmélet. -
Nincs. Próbálgatni kell, és vagy bejön, vagy nem. -
Thecserko #981 Egyre másra írjátok hogy így kaptatok el hajókat meg úgy. Egy kettőt nekem is sikerült de általában nem akarnak kiugrani a szájbavert hajóbol hanem inkább megdöglenek. Ez van az esetek 99% -ában. Valami tuti módszer? -
Nincs, de az összes szektorban 100% sun van, ellenben az eddigi x-ekkel ahol volt akár 450 is. -
Lord Zax #979 Rájöttem mi zavart nagyon a játékban, olyan hiányérzetem volt.
A NAP, egyetlen szektorba se láttam egyetlen napot sem.
Nemértem hogy müködnek a solar plantok, hogyan vetül félárnyék a holdakra, bolygokra, és egyáltalán hogy élnek nap nélkül? Vagy ez direkt igy van?
Lehet hogy a medium shader miatt van vagy a kis felbontásom miatt? másnak van napja? :) -
Mert az adott fajnál megfelelő státuszodnak is kell lennie. Ezt a vásárlásnál a felsorolás alatt írja ki, bal oldalon asszem azt, hogy milyenbe vagy, és jobb oldalon, hogy milyen státusznál vásárolhatod meg (pl. Paranid Friend státusznál én semmiféle bányát nem vásárolhatok a Paranidoknál). -
KngAlex #977 Miért van az hogy megvan a pénzem, mégsem engedi megvásárolni a bányát? -
Mayan #976 Mondom, fordulj Kandurexhez. Nekem itt semmi jogom, csak egy atlagos juzer vagyok. -
A miheztartás végett: Mayan nem tudja változtatni a FAQ-ot, mert az Hixer-é, és nincs hozzá jogosultsága.
BTW szólj Kandurexnek, hogy rakja be a te FAQ-dat is, és akkor lesz két FAQ is. Bár szerintem jobb lenne, ha egy FAQ lenne, és megosztanátok a melót egymás között, elég nagy és összetett játék, bőven lehetne miről írni... -
Talán a beállított ártól? -
Ok, de legalább a crackelést javítsd ki! Mert ez így felesleges! Ja és igazán szólhattál volna mielőtt elküldöd, mert akkor feltötltöttem volna az új updatelt faq-t! -
MÉg 1 kérdés.
Látom hogy a gyáraknak kell 2. lagos nyersanyag is... Én csináltam egy Wheat Farmot és neki nem kell 2. nyersanyag! Ez miért van!? Miben különbözöm én a hasonló gyártól, hoyg nem kell nekem ilyen!? -
HEHE :) Tuti szabira ment, uyganis volt pénzem és profit lehetőség is volt :) -
Én mindenbe beleegyezem. :Ð
Mondjuk az dicséretes, hogy amíg máshol vasvillával és mézesmadzaggal sem lehet rávenni senkit egy FAQ összedobására, itt rögtön ketten is rárepültek a témára. :) -
Mayan #969 Irtam Kandurex-nek privit (o keresett korabban faq-t), elkuldtem neki mindket linket, o ezt valasztotta. Ha nem tetszik, nala lehet reklamalni. :)
Viszont ha te karbantartod a faq-t, akkor ajanlanam Cifu 749-es hozzaszolasat feldolgozasra, persze csak ha o is beleegyezik. -
Na mostmár nagyon kibővítettem a faq-mat és dizájn is adtam neki! És naprakészebb infókat tartalmaz!!! -
HÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ mér nem az én faq-m került beee? EZ nem is naprakészz! Azóta megjelent a daemon 4!! nem kell mindenféle sfcure-al szarakdoni!!!!! Ez csak a zavart játékosokat mégjobban összezavarja + nem is működik mindenkinél!!!!! -
A mk3 8 szintől már uni trader onnan már dől a lé, egy jó szektortréder tréning hely a home of light sector. Ja, szerintem több oka islehet annak hogy megállt: 1. elköltötted aq pénzed és íy ő nem tudta miből megvenni az e-celleket 2. ha volt homebase akor onnan vehetted el a pénzt és azért nem tud tradelni 3. akkor állt meg amikor már nem volt proit de mire te ellenőrizted már újra lett 4. a pilóta elment szabadságra
-
Mayan #965 Egosoft forumon semmi ilyet nem lattam, ott meg mindenki az 1.3-ast varja, mint a megvaltast. :) Mondjuk az 1.2.1 ota a fejlesztok nem nagyon hajlandoak nyilatkozni a kovetkezo patch-rol. Akkor meg azt mondtak, ez a honap, de ebbol mar csak egy het van... -
kisviku #964 Esetleges megoldás...de inkább magam csinálom.Csak akkor vége a szabadságomnak. -
kisviku #963 Zsolo007: privi element! Kérdésed van, írj kérlek! -
Most lesz 1.3, vagy csak később lesz 1.4? Mert itt terjengtek ilyen rémhírek is. -
Mayan #961 Annyit tennek hozza, hogy a jelek szerint a generatornak nincs koze a fegyverekhez, csak a pajzsok toltodesehez.
Mobile mining egyelore nem mukodik, meg kell varni az erre a honapra igert 1.3-as patch-et. -
Mayan #960 Turelem, a trader eloszor nagyon buta, de fokozatosan tanul. Viszont teljesen magatol, nem kell foglalkozni vele, max ha megtamadjak. Kesobb mar milliokat fog hozni, csak ki kell varni. -
A kérdéseid többségére megkaptad volna a választ, ha fogod magad, és visszaolvasol kicsit...
Át szeretnék térni a bányászásra. Az hogy oldhato meg? milyen hajora lehet szerelni a bányászlézert, meg a begyüjtöt? mert a ts-emre nem lehet.
Én személy szerint nem tartom értelmesnek a bányászatott hajóról, időigényes és kevés a profit. Akkor már inkább kesekedj, és vegyél adott esetben egy bányát.
Megmég azt szeretném tudni a trade 3-as hogy müködik? mert beállitottam, de nemnagyon csinál semmit, csak vár egy helyben.
Sector trade-et kell beállítani neki egy olyan szektorba, ahol tud mivel kereskedni.
És még azt hogyha ablakban játszok, és átlépek egy másik programba leálla játék a háttérben, nem lehetne megoldani hogy menjen amig másik ablakba vagyok? mert addig legalább megnéznék egy filmet amig hosszabb utra megyek. :)
Indísd el Windowed módban a játékot. -
Lord Zax #958 Üdv!
Játszogatok a játékkal tegnap ota, és lenne pár kérdésem, 1 nap alatt összeszedtem egy ts-es hajot, delfinest L-est, 10k kapacitással és elkezdtem kereskedni, de nagyon bajos, eleinte ec-vel kereskedtem, aztán biogas, most ore. Át szeretnék térni a bányászásra. Az hogy oldhato meg? milyen hajora lehet szerelni a bányászlézert, meg a begyüjtöt? mert a ts-emre nem lehet. :(
Megmég azt szeretném tudni a trade 3-as hogy müködik? mert beállitottam, de nemnagyon csinál semmit, csak vár egy helyben. És még azt hogyha ablakban játszok, és átlépek egy másik programba leálla játék a háttérben, nem lehetne megoldani hogy menjen amig másik ablakba vagyok? mert addig legalább megnéznék egy filmet amig hosszabb utra megyek. :)
Ha van x3-as magyar fan oldal, vagy valami help kezdöknek leirások mit érdemes kereskedni, és hol, tudnátok adni? Elörre is köszi a válaszokat.
Amugy nagyon szuper a játék bejön nagyon, tegnap délbe elkezdtem azota abba se tudom hagyni, lassan telepitem az elsö gyáramat :) -
Emlékszem anno a TL-el valóságos ámokfutó gyilkos voltam X2-ben, mert a jumpgate-eket használva menetrend szerint elgázoltam jópár óvatlan hajót... Vajon ez megmaradt itt is? -
Az S, M, L változat annyit tesz, mennyire van felszerelve. Az S változatban általában van egy darab pajzs, és olykor semmi fegyverzet. Az M egy közepesen felszerelt változat, az L pedig minden téren fel van töltve (pajzs és fegyverzet). Az utóbii értelme az, hogy nem neked kell felkutatni a galaxist mondjuk 25Mj-os pajzsért és HEPT-ért, hanem alapból megkapod hozzá.
A vadászoknál általánosságban:
Alapváltozat: no komment. Általában kicsivel kevesebb energiát képes adni a fegyvereknek, mint a többi három változat. (Argon Buster: Speed: 175, Shield: 3x5MJ, Generator: 250MW)
Raider: a leggyorsabb változat, nagyobb sebesség, de általában kevesebb pajzs lehet csak rajta. (Argon Buster Raider: Speed: 223, Shield: 2x5MJ, Generator: 275MW)
Vanguard: az alapváltozat és a Raider közötti átmenet, az alapváltozatnál gyorsabb, és ugyanannyi pajzsa van. (Argon Buster Vanguard: Speed: 193, Shield: 3x5MJ, Generator: 275MW)
Sentinel: Lassabb, mint az alapváltozat, de egyel több pajzsa van. (Argon Buster Sentinel: Speed: 144, Shield: 4x5MJ, Generator: 275MW).
TS hajóknál általában:
Alapváltozat: no komment.
Hauler: valamivel lasabb, de több pajzs fér rá, és kétszer akkora a raktere.
Tanker 1: a legkisebb sebességgel, a Haulernél valamivel kisebb raktérrel, és még több pajzsal rendelkező változat.
Tanker 2: Az alapváltozat sebességével és rakterével, de a tanker 1.-el azonos pajzsmennyiséggel rendelkezik.
Super Freighter 1: közepes sebességgel, és a legnagyobb raktérrel rendelkezik.
Super Freighter 2: Valamivel gyorsabb, mint az elöbbi, de a raktere kissebb. -
kisviku #955 Egész elkeserítő dolgokat olvastam most az Egosoft fórumon.
Egy M6 korvett, már nem tud fogadni M5-ös hajót, tehát nem tudsz bedokkolni egy Scout hajóval egy korvettre.
Azt írják, hogy ez azért van,mert az M6-os itt már sokkal több állomásra tud dokkolni, mint az X2-ben lévő Shipyard és EQ Dock-ok.Ez így okés.
Kicsit továbbmentem, megnéztem mi a helyzet a TL és M2-vel.
Itt sem rózsás a helyzet, annak ellenére, hogy mit ír a kézikönyv, mit látsz a játékban, A DESTROYER ÉS A TL HAJÓK NEM TUDNAK FOGADNI MÁS HAJÓKAT!
Felmerül a kérdés, hogy a francba fogom "megtankolni" EC-vel, ha ugrándozni akarok.Namost, javasolják, hogy egy Super Freighter és egy TL vagy M2 álljon be közösen egy Shipyard-ra és ott a Freight Exchange paranccsal át lehet pakolni.Kicsit túl lett bonyolítva a dolog.Gondolom ez azért volt, hogy ne legyen annyira egyszerű az ember dolga, miután 1 év játék után eljut egy ilyen hajóhoz.
Sajnos a 69 millába itt is csak egy szaros 125 Mj-os pajzs fér bele, semmit sem kapsz mellé, sem fegyvert,sem semmit (ja meg a 4 kilométer hosszú hajót
).
-
kisviku #954 Másik dolog.
Már tudom,miért olyan drága az SPP.Vettem egyet én is, egyelőre csak egy M-est, hogy az egyik komplexumomat ellássa.
De ez annyit termel, hogy még vagy 5 másik gyárat is elláthatna vagy, hogy állandóan el tudod adni.
Argon szektorokban és a Boronoknál nagy hiány van EC-ből, ergo sokat kereshetsz vele, gyorsan termel, sokat.
Hamarosan meglesz a Centaur, szerintem 1-2 nap, oszt majd jelentkezek még.
A rangjaim szépen fejlődnek, úgyhogy lehet inkább egy TL-t veszek majd... -
kisviku #953 Ez az amit nem akartam lelőni, mint jó bizniszt, mivel én ezt csináltam az X2-ben is.
Nézzük csak:
Paranidok használnak Bogas-t, mint másodlagos nyersanyagot, valamint Teladianiumot is.Boron-ok használnak asszem Stott Spices-ot valamihez.
Nemes egyszerűséggel elvitettem anno a Teladiktól egy Teladianium Foundry-t valamelyik Paranid szektorba, mivel ott sem közelben sem távolban nincs ilyen, én megtermelem, mindig lesz rá kereslet, mindig drágán adom.Ha nem tetszik nekik, menjenek 20-30 szektorral odébb... -
lammaer #952 Probalkoztatok mar raalni az idegen fajok cuccainak termelesevel a szektorokban? Pl az argonok a wheat farmban (ha jol emlekszem) hasznalnak masodlagos nyersanyagkent Boron Bogas-t. Ezt viszont szinte senki nem szallitja ide... ergo vettem egy ilyen gyarat a Borononal, levittem a power circlebe es belekezdtem a termelesbe. Darabonkent olyan 200cr credit a haszon, nincs konkurencia, mindent el tudok adni full aron (sok a wheat farm) - itt az automata elado hajoknak nincs problemajuk, az ar tutira nem valtozik :) -
Thecserko #951 Az Argon Shipyardban kb. minden hajóból van M,L, meg S típus. Áraik különbözőek. Találtam egy hajó ismertetőt a neten, miszerint ugye van pl Buster, Buster Sentinel, Buster Raider stb. Na akkor most mi mit jelent?