20430
-
1.: Az Securom, ez meg Starforce. Ha az SF hibát talál (a DVD-t vizsgálja, plusz a meghajtókat), akkor nem indul el a játék. Ennyi. Más gondot nem okozhat.
2.: A bugok, optimalizálatlanságok ebből fakadóan sajnos nem véletlen anomáliák, hanem tényleg a készítők, illetve a megjelenést siettető kiadó lelkén száradnak.
3.: Az X2 esetén is adtak ki másolásvédelmet kikapcsoló patchet. Másfél évvel a megjelenés után... -
Megfogalmazódott bennem egy gondoltat.
Igaz, nem sok értelme van, de elétek tárom!

A lényege az volna, hogy egy másik játékkal kapcsolatban (F.E.A.R.) olvastam a Gamestar.hu-n, hogy ott a másolás elleni védelem (Securom7) okozott problémákat, bugokat futás alatt, még az eredeti játékot űzők számára is. És az a véleményem, hogy a Starforce 3,6xxxx (nem tom pontosan mennyi az X3nak, sry) sokkal agresszívabb, és nehezebben kicselezhető.
Gondolom, ez a fellelhető bugok és optimalizálatlanságok egy részét megmagyarázhatná, ha védeni akarnám a készítőket....
De nem akarom :P Miért védték le! Oldják meg!
(Máskülönben a FEAR esetében úgy oldották meg hogy adtak ki patch-t a Securomhoz. Talán itt is lesz ilyesmi? Jó volna...) -
Kösz az infót Kockáspiton. Nem nagyon örülök neki, de ez van...
A gamet majd úgyis csak karácsonykor kezdem el, mert vennem kell ramot meg videókarit, de gondolom addig úgyse jön ki crack, pláne stabil és hibamentes... -
mégvalami. kell rendes banner? asszem tudok szerkeszteni! (csak mert mintha régebben írták volna hogy kőne! vagy az még egy másik banner volt betéve? (nah ez a mondatom sem értelmes... :D ))
Milyen formátumban kell hogy legyen, és mekkorának kell lennie?
:D
(A F.A.Q oldal kinézetét is megfejleszthetném, bár ott nem a kinézet a lényeg) -
Elég egyszer megcsinálni, úgyértem, hogy nem kell minden indítás előtt újratelepíteni a játékot, de a cd-nek mindenképpen lehúzva kell lennie. -
kösz. de azt nem mondtad hogy minden egyes indításnál meg kell-e csinálni....
Várható egyáltalán könnyebb módszer???
:) -
Egyenlőre nincs jobb módszer, az amerikai kiadás ugyan az mint az Európai. Ha lessz könnyebb majd flerkaom F.A.Q-ba. -
Ja, és a legfontosabb, nem tudom kérdeztem-e már.... Ha igen sry...
Régebben írtátok hogy a warezosok megvárják az amerikai kiadást, hátha gyangébb a védelme... Azzal végülis mi lett? Tényleg gyengébb? Ami a F.A.Q-ban van az helytálló most is, úgy értem nincsen azóta egyszerűbb módszer?
És minden alkalommal ugyanezt végig kell csinálni indítás előtt, vagy elég egyszer, első indításnál? -
Közepes szinten. Játszható a játék, de optimalizáció és egy kis bugvadászat még ráférne. -
Mint mondottam nem kevés idő lenne végigolvasni mindent... :D A legjobb lett volna ha kezdetektől fogva fórumozok talán. De sajna időutazásra még nem vagyok képes, egyenlőre csak olasom/nézem/játszom a sci-fit, nem pedig csinálom :D
Az pedig ha segítenétek, nektek fórumtéma, nekem könnyebbség lenne...
Arra még nem feleltetek pl, hogy milyen sznten áll az X3 hibák kijavítása terén!
:D
Mindenesetre köszönöm Valen a hozzászólást -
Kidobod, eltűnik egy időre, ha meg akarod találni őket egyszerűen álj meg a hajóval abban a szektorban ahol kidobtad, seta bekapcs 1-2 percen belül már vígan lökdösik a hajódat. -
Serintem olvasd el az X majd az X2 topicot majd legvégül ezt a topicot és a kérdéseidre megkapod a választ.
Az X-t tudom ajánlani, bár kicsit randa mai szemmel nézve :) az X2 viszont az 1.4-s patch-l egész játszható és még szép is.
Elméletileg nem kell a korábbi részek ismerete, de persze ártani nem árt :) -
o0tomy0o #1338 Ha megszerzek a kalózoktól egy szpéjszflájt, és azt csak simán kidobom valahol akkor az ottmarad? vagy elkószál (esetleg teret is vált?)?
-
Először be kéne ugranod Saya barracudájába, megpróbállhatod szét harapni, de azzal a 8xIRE-vel gyorsabb lesz. -
Szevasztok.... Nem akarok láma lenni, de rá vagyok kényszerülve... Most regeltem, szal elég newbee vagyok ebben a fórumban, nem is nagyon szokásom. Ígérem, csak a bevezetőt írom ilyen sz**rra, de nem tudom máshogy...
Szóval a helyzet:
Imádom az űrszimulátoros játékokat. A kedvenc műfajom, bár nem nagyon jutok hozzá. Kedvencem a FreeSpace volt, ha esetleg ismeri valaki, első eredeti játékom volt. Küldetéslemezestül végigtoltam háromszor is. Játszottam a második részével is, de valahogy nem stimmelt a hangulat, pedig jó volt... Freelancert is végigpörgettem, most várok valami honosítást és átjátszom újra. Tetszett az Open-Ended dolog.
Az X sorozathoz annyi közöm van csak (sajnos) hogy az első rész demójával játszottam valamikor az ősidőkben, és nagyon tetszett, de nagyon gyenge gépem is volt. Mindezek után nem igazán hallottam egy űrszimulátorról se sokat.
A másik kedvenc stílusom a stratégia, és ha jól olvastam el a topic első felét, (kb 8-9 oldal utnán nem bírtam tovább) elég sok rokonságot mutat, és érdekesnek találom az "űr-gazdaság szimulátor" ötletet...
Nem tartozom azok közé, akik mindenféle konfigokkal jönnek, hogy jól fut-e, otthon vagyok a gépekben, úgy kb 20-30 FPSre számítok a karácsonyi fejlesztésem után. (jelenleg örülnék a 15-nek is :D ) Azt is olvastam, milyen optimizálatlan a játék... Szeretném tudni, hogy állunk most ezen a téren. Mennyit javított eddig a patch az alapokon? Mi várható még? Hogy áll a játék? (magyarítás, kieg, multi, mi a helyzet a pilótafülkével, stb...)
Az Xsorozat többi részeit érdemes ilyen későn elővennem? (Értem itt: kezdjem az egytől, hátha mire a háromhoz jutok játszható lesz? Érdemes megvenni a korábbi részeket?)
Türelmeteket köszönöm, gyakori vendég leszek! Bocs a hosszú "bemutatkozásért" -
Zombye #1335 mer lász = már lesz.
Tényleg Qrva fáradt fagyok.
-
Zombye #1334 No, megyek szunnyadni. talán péntek este mer lász egy is időm jáccani is.
Jóccakát!
-
Zombye #1333 Már próbáltam, nem jött be.
-
goyo2 #1332 Nézz rá csúnyán!
-
Zombye #1331 elméletben elég, ha egyet lerax, magától el fog szaporodni. Én nem tudom biztosra, mert még nem próbáltam.
Más:
Most akkor van az űrruhámban valami fegyver, vagy nincs. Gömb megvan, de mivel lövöm szét, legjobb tudomásom szerint semmien kézifegyverem nincs. Harapjam ketté? Rűgjam szét? Mitévő legyek? Közel nem mehetek a gömbhöz, mert akkor lelő a lézer.
-
o0tomy0o #1330 de mit kezdjek vele? én pároztatni karom őket! -
Zombye #1329 Sajnos én mostanság mindíg ilyen korán kelek, és csak kb este fél nyóc környékére érek haza, így játszani sincs sok időm. mist is csak megpróbálom megcsinálni ezt a yakis küldetést és alszom is, mert marhára fáradt vagyok.
Lukacsos gömböt már találtam, de hogy mivel fogom szétlőni azt nem tudom. van valami kis kézifegyverem vagy mi? Merhát ugye szkáfánderben vónék vagy mi a szösz.
-
Jaja nekem is... -
Lőjj ki kalózhajókat, nálam egy csomó Falconban volt Spacefly konténer... :) -
Esetleg ha normálisan írnád...mondtam bb entryket figyelni...
amúgy sem széjszfláj, hanem szpészfláj... -
o0tomy0o #1325 SZZÉÉÉJJJSSSZZZFFLLÁÁÁJJOOKKAAATT AAAKKAAARROOOOOOOOKKKK 

-
Persze. :) -
Ezt berakhatom a F.A.Q.-ba, ha odaírom hogy te írtad? -
Uhhhh... Hááát ez kimerítő válasz volt! Nagyon szépen köszönöm... 
-
M1: vadászgép-hordozó, kapitális hajókhoz képest közepsen erős fegyverzet, közepes sebesség, közepes pajzs.
M2: csatahajó, a kapitális hajókhoz képest a legerősebb fegyverzet és pajzs, viszont legkisebb sebesség, de nem tud vadászokat szállítani.
M6: korvett, a vadászoknál nagyobb, de valamivel lassabb, hozzájuk képest igen erős fegyverzetű hadihajó, általában 1 toronnyal (kivétel az Argon M6, amelynek három tornya van).
M3: nehézvadász, vadászhoz mérten erős fegyverzet és pajzs, néhány változat rendelkezik egy hátsó toronnyal.
M4: közepes vadász, közepes fegyverzet és pajzs.
M5: könnyű vadász, gyenge fegyverzet, jelképes pajzs, de gyors, mint a veszedelem
TL: kapitális méretű teherhajó, amely a gyárakat is képes szállítani, és elég fegyverzettel, valamint pajzsal rendelkezik, hogy azért meg is tudja védeni magát egy kalóztámadástól.
TS: teherhajó, különféle alváltozatai vannak, ők a gazdaság mozgatórugói
TP: személyszállító űrhajó
S, M, L felszereltsége csak a vadászoknak, a TS és TP hajóknak van (M1, M2, M6 és TL esetén kapsz egy darab pajzsot a hajóra, és slussz):
Az S annyit tesz, hogy kapsz egy gyakorlatilag üres hajót, amire a fegyverzettől kezdve a pajzson át mindent neked kell még megvenned, és mivel ezek felkutatása nem egyszerű dolog, ezért kicsit macerás.
Az M felszereltségnél már félig fel van töltve a pajzsbank, van némi fegyverzete is a hajónak.
Az L felszereltségnél a pajzsbank teljesen fel van töltve, és a hajó által hordozható fegyverekből elég potens szinten el van látva.
Az árak természetesen ennek megfelelően változnak.
A hajók hozzávetőleges tulajdonságait és felszerelhetőségét egy .XLS fileban itt találod. -
Hi All! Valaki segítene nekem, hogy képbekerüljek a hajóosztályokkal kapcsolatban? Pl: Mi az az M3, M4, M6 osztályú hajó? Mert ebben a fórumban olvastam, hogy az S,M,L (small,medium,large) a méretet jelenti, de akkor mi a szám? És mi az a TL?
Előre is köszönöm... -
goyo2 #1319
Az már nekem hasítás 
Mire meglesz, addigra lehet hogy egy paccs is kijön.
-
kisviku #1318 Csak az a baj, hogy nem sűrűn találok ilyen küldetést mostanában.
érdekes, hogy az argonoknál, meg egyáltalán nincs ilyen (még) pedig ott magasabb rangban is vagyok mint a Teladiknál. -
Ja, bocs, ilyenkor suli után olvasni se tudok.. -
6 millió 500 ezer creditet kaptam
Ő nem 500król beszél...el vagy tévedve.... -
Azért csak 500k kaptál mert, nem te, hanem a kisérőid lőtték le a xenon k-t, én eddig két XI-t csináltam meg, mindkettőnél 6 millát kaptam. -
Ha az hasításnak számít, hogy az Argon Prime-ben egyes helyeken csak 10-15fps-re esik le...
-
goyo2 #1313 Mér rég akartam irni a tapasztalatom a mostani gépemmel. Ami most van: P4 2.4 Northwood/512 Cache, 768MB memcsi, Gef3/TI200. Amig nincs új masina addig szépen lehet boldogulni a játékban így:
A kalóz szektorokban tökéletes a sebessége a játéknak. A durva lassulást én az Argon Proime, President End, Ore Belt ben vettem észre, és a bányák közelében. Szóval a bányáknál kb 0.5 FPS, a pirate szektorokban meg saccra min 30. Ja és a xenonok tényleg nagyon belassítanak. Szóval lassú gépűek fel a fejjel, azért el lehet kezdeni.
(Had dicsekedjek, karácsonyra felujitom a gépem, az holnap: P5GD2 Premium, 2x1GB 533 Kingmax memcsi dualban, P4 3.06 LGA/775 2M cache, Gigabyte 6600GT/128MB)
Remélem ezen már hasít a game. -
kisviku #1312 No, tegnap lenyomtam egy Xenon küldetést a Teladiknál, amikor harcba hívnak egy Xenon szektorhoz közeli Teladiba.
Meglepődtem, hogy most nem 20 db Xenon L és 30 db M jött, hanem egy darab Xenon K,kb 5-6 L és 1-2 M.
Legalább nem lassult be a játék.
Hát mit is mondjak, először nagyon könnyűnek tűnt, mert a Centaurral nekimentem a vadászgépeknek, majd a rombolónak.Érdekes volt, hogy levettem a K pajzsát nullára és a hull-jának a felét, amikor elkezdett lőni.De akkor brutálisan.Majdnem meghaltam, mert bár a PPC lassú, de iszonyatosan erős, ha eltalál.Sikerült elmenekülnöm a lőtávjából,de a hajóm annyira lelasult már hogy nem értem utol a vadászgépeket sem.Így segítségül hívtam a Mammothot a benne rejlő 5 vadászommal együtt és a vadászoknak kiadtam a támadás parancsot a csatahjó ellen.
Na ekkor örültem a legjobban, mert tényleg zseniálisak az AI-s hajók az X2-höz képest.Végre tényleg támadnak, nem öngyilkos merényletet hajtanak végre, tehát ha merül a pajzs,akkor menekülnek.Teljesen mindegy, hogy csatahajót vagy vadászokat támadnak.Kábé egy perc alatt lezúzták a K-t én meg a maradék L-et.
Annyit a csatához, hogy a "baráti" flotta 2 db M6-ból és pár darab M4-bő állt, tehát a nagyja munkát én végeztem el.
Viszont a hála nem maradt el.6 millió 500 ezer creditet kaptam és durvan 30-40 %-os rangbeli ugrást a Teladiknál!Ezt egy Xenon K és 7 darab vadászgép lelövéséért. -
kisviku #1311 Hm, szép korai ébredésed volt ma... 
A Paranidok miatt ne aggódj, a sztori végén visszaáll minden rangod velük.
A generátorok asszem nagy gömbök, kicsit lyukasak.Szét kell lőni őket, aztán meg valami...hogy is mondjam, valami kijáratokat vagy szellőzőket kell szétlőni, amik két helyen vannak egyenként kilenc-kilenc darab.
Nincs előttem a játék és sajna nem tudok már odáig visszatölteni, mert akkor a képet ide beszúrva meg tudnám mutatni, miről van szó.
Nem nehéz, figyelni kell és nem szégyen ha nem elsőre megy a küldi.