20430
-
Valaki adjon már valami tippet, hová rakjam az első SPP -met? -
Ez is az
Meg ez is -
Jaja ez InGame... :) -
Ez valami r*h*dt szépen kidolgozott.

-
A harcok ilyen szinten mennek benne,meg a lövések,mert az nagyon karaly.? 
Nézetileg lehet igy is nyomulni benne igaz?
A kamera(gondolom állítható) olyan szinten van mint a Nexus-ban,szoval körbe lehet járni
minden oldalról a hajót?
Thx.
-
Szintén... :) Asszem a második mission után abbahagytam! Majd akkor visszatérek rá, ha "sztorizás" közben kellő ütemben folyik nbe a pénz! Az M6 -ot (Argon Centaur) tegnap sikerült megvenni, meg van vagy 10 millám és 2 gyáram, de egy SPP+ellátóhajók még üzembe helyezek aztán felveszem a sztori fonalát... :)) -
Sajnos ott még nem tartok.
Én a játékmenet történetét alapból elvágtam az elején, és először egy kis tápolásba kezdtem, majd visszatérek a történetszálhoz, ha már lesz egy M6-om. ;) -
Van egyáltalán értelme kereskedni? Elite-ben (Frontier, First Encounters) nem is lehetett más tevékenységgel gyorsabban pénzt keresni, de szerintem ebben a játékban a kereskedelem a zsákmányállat NPC-knek való. Olvastam a FAQban a megveszem-haccázé'-eladom-ezerkettőé' dolgot, de ha ez a legjobb üzlet, akkor aztán végképp nem éri meg a legál bizniszelés.
Egyelőre csak a kalózokat, azon belül is a Falconokat irtom, ha sikerül jó állapotban elkapni, akkor akár több, mint fél millát is érhet. Olyankor nemkicsit ugrik az életszínvonal, főleg az elején.
Lehet így is és úgy is csinálni. Az tény, hogy az alap játékmenetben vért kell izzadni, amire eljutsz oda, hogy lesz egyáltalán egy normálisan felszerelt teherhajód. A capture nem rossz pénzforrás, csak éppen az esély nem különösebben nagy rá. Most írtottam ki délelött vagy harminc különféle kalózt, és csak egy Pirate Harrier pilótája ugrott ki közülük. Igaz persze, hogy a Falconokból mintha kicsit könnyebben ugrálnának ki a pilcsik... -
"Karácsony elött"... :D -
mrzed #1741 Inkább fogalmazzunk úgy, hogy a beállított ár alatt nem adja el a cuccot... természetesen, ha a célálomáson többet adnak a beállított árnál, akkor annyiért hagyja ott a rakományt... sőt mindig a legdrágább helyen próbálja értékesíteni a beállított távolságon belül.
Az #1636 -ra nincs valami ötletetek? -
Van egyáltalán értelme kereskedni? Elite-ben (Frontier, First Encounters) nem is lehetett más tevékenységgel gyorsabban pénzt keresni, de szerintem ebben a játékban a kereskedelem a zsákmányállat NPC-knek való. Olvastam a FAQban a megveszem-haccázé'-eladom-ezerkettőé' dolgot, de ha ez a legjobb üzlet, akkor aztán végképp nem éri meg a legál bizniszelés.
Egyelőre csak a kalózokat, azon belül is a Falconokat irtom, ha sikerül jó állapotban elkapni, akkor akár több, mint fél millát is érhet. Olyankor nemkicsit ugrik az életszínvonal, főleg az elején. -
Hozzátéve, hogy a "hull" az nem "burkolat", hanem "hajótest". -
Neoncsoves #1738 :D Állok elébe :)) -
kisviku #1737 Van illegális cucc is, nehéz hozzájutni és a legtöbb fajnál nem szeretik.A rendőrség és a "vámkommandó" (ilyen is van benne) levadász elég gyorsan, ráadásul csökken az adott fajjal történő viszonyod is.
Ha egyáltalán el tudsz menekülni a rendfenntartó szervek elől.Mert ők aztán bevetik még a csatahajókat is ellened... -
a peccs mikorra várható? -
kisviku #1735 Van Trade Command Software Mk1,Mk2,Mk3, ez utóbbi a legdrágább, ne ezzel kezdj.
Először derítsd fel a terepet, nézd meg mit tudnál jó áron megvenni és eladni.Ez az alap biznisz.Ezután végy a hajódra a fent említett szoftverek közül, javaslom a Mark 1-t és a 2-t.Innetől kezdve kiadhatsz kereskedelmi parancsokat a hajódnak, bár javaslom a manuális keresedést, azaz, hogy te irányítod a transzportodat.Ezzel is felfedezed a világot és rájössz, mi hogyan megy.Aztán ha elég pénzed lesz, vehetsz nagyobb hajót/felszerelheted jobban a meglévődet vagy vehetsz egy űrállomást ami csak a tied.
Ja, és "minden kezdet nehéz" ahogy a mondás tartja és sajnos ez a játék is így megy az elején.
De pont ez a lényeg.Mire belejössz az alapokba, meg a kereskedelembe, mgismered a különböző anyagokat,fegyvereket,hajókat,meg mindent.
És nem baj ha egy játékban egy kicsit használni kell a fejedet is,tehát gondolkodni... -
Neoncsoves #1734 Ja, meg azt kérdezném hogy van benne olyan hogy vmi illegális cuccott hasznalunk amit a faq-ban lehet olvasni. az a kalóz cucc. vannak ur rendorok? -
BladeW #1733 Ugy vettem eszre ebben a jatekban az egyik legnehezebb dolog az indulas. Szoval rogton egy nagyon lama kerdessel kezdenek amire nem nagyon talalok valaszt sehol (2-3 new player's guideot elolvastam), nyilvan mert mindenkinek tul egyertelmu.
Szal: humble trader karrierrel kezdtem, egybol van egy szallito hajom. Hogy tudom neki megadni h egyik helyrol a masikra szallitson cuccot automatikusan, amig en a felderitovel repkedek ossze-vissza. Vmi trade software (mk1? mk2?) kell neki? Es ezt hol tudom beszerezni?
Elore is koszi -
Neoncsoves #1732 Télleg. Direct Connectelni nem lehet a másikra? Mint Age Of Empires 3-ban csak működne routerrel -
Neoncsoves #1731 Hmmm. Ez hasonló mint a FreeLancer. Nagyon komálom azt a gamet. De ebben legalább vannak izgi csaták meg élethű sebződés a hajón amit észre is lehet venni? Amugy ez csak kereskedésről szól vagy ilyen "elit" űrhajós csapatok STB? -
kisviku #1730 Kérlek olvass vissza egy picit ebben a témában!
Nem, nem stratégia, habár stratégiai elemekkel fűszerezve és nem,nem lehet multiban! -
Neoncsoves #1729 Szevasztok! Ez a játék stratégia? Lehet MULTIBAN? -
kisviku #1728 Még egy észrevétel.
Vettem egy Teladi M-es SPP-t is, ami többet termel, mint az Argon verzió.Ha jól emlékszem az Argon 270 egységnyit termel minden percben, ez meg a dupláját.
Az más kérdés, hogy asszem kétszer ennyi idő alatt, tehát megvan a válaszom is az észrevételre, ezért nem értem mi a francnak gépeltem be...
-
kisviku #1727 Itt nem feltétlenül a hajó burkolatára gondolnak, csak nincs külön kitérés a hajtóműre satöbbire. -
kisviku #1726 Egyszerű.
Minden hajónál a Command menüben van egy "Set Home Base" pont.
Belépsz és utána beállítod az adott állomásodhoz.Ennyi.
Ezután a hajó Trade parancsai közt a "Buy ware for best price" illetve a "Sell ware for best price"-vel tudod venni/eladni a gyárad által termelt anyagokat.
Sell ware-nél azon az áron adja el, amit te az állomásnál beállítottál eladási árnak.
használható a sima Sell ware és buy ware is,de ekkor csak egyszer hajtja végre a parancsot a hajó, nem pedig folyamatosan. -
o0tomy0o #1725 Igazad van, köcce
Neked is Cifu
-
o0tomy0o #1724 Szerintem egész egyszerűen romlik a hajó aerodinamikája 

-
Felteszem a háttérben az állhat, hogy egész egyszerűen a fejlesztőknek könnyebb egy egységes "hull" értékkel számolni, mint különálló hajtóművel szórakozni. Egyfelől ugye az egy külön részegység (a hajó részegységei, mint a scanner, fegyverek, stb. lelőhető a hajóról), másfelől akkor meg kell oldani, hogy mit csináljanak azokkal a hajókkal, amelyeknek lelőtték a hajtóművét - ugye ők önerőből nem juthatnak el a shipyard-ra, de mégcsak bedokkolni sem tudnak egy TL-be. A logikus az lenne, hogy valamilyen módon (sárga angyal az űrben, vagy saját TL hajóval) el lehessen jutatni ilyenkor a hajót a shipyardra. Ez azonban nincs megoldva. -
Mondjuk engem azért elgondolkoztatott a gondolat, hogy a burkolat sérülésével miért lesz drasztikusan lassabb a hajó az űrben??? -
Yepp, a Paranidoknak Pegasus Raiderük van (477 max. sebesség), a Boronoknak van az Octopus Raiderük (543 max. sebesség), a leggyorsabb meg a Split Jaguar Raider (596 max. sebesség). -
Ez lesz az, csak nem rémlett ez a Home Base dolog, de így már megtaláltam, köszi. ;) -
Zombye #1719 Nem szeretnék ünneprontó lenni, de az Octopus konkrétan Boron hajó és nem perenid. a perenid m5-öst Pegasusnak híjják. Octopus raydert asszem lucky planetsben lehet kapni a shipyardban, de lehet, hogy kingdoms endben. ezt nem tudom biztosan. De az tuti, hogy az octopus Boron és nem perenid hajó.
-
o0tomy0o #1718 Én úgy csinálom hogy beállítom neki azt a bázist Home Base-nak amelyiket el akarom látni, és ha ezzel megvagyok akkor egyszerűen csak trade menüben kiválasztom a "Buy wares for best price" vagy valami iléyesmi, és azon belül a "crystal"-t.
Asszem így van, de javítsatok ki! -
Apropó, egy kérdés: hogy lehet egy SPP-hez (vagy bármilyen gyárhoz) hozzárendelni TS-t, hogy az szerezze be a nyersanyagot / adja el az árút? Egyszerűen nem találok ilyen opciót... -
Nézz körül a Paranid Shipyardoknál, és keres Octopus Raider nevű hajót. Azt tudni kell, hogy minden shipyard más és más speckó hajókat kínál, valamelyikben kapható Raider, a másikban Vanguard, a harmadikban meg Sentinel. -
Paranid ShipYard esetleg? -
o0tomy0o #1714 Jah, egy kérdés:
Érdemes különböző Trading Dock-okat telepíteni? Mert kb. 50 Millába kerülnek, de hétha érdemes befektetni olyanba... Esetleg termel valamit? Vagy mi a haszon belőle?
-
o0tomy0o #1713 az a baj hogy csak 2x1MJ os a pajzsa, nemtom mivel lőjjem hogy ne essen nagy baja 

-
o0tomy0o #1712 Júúúúújj, tegnap láttam egy Paranid Octopus valamilyen ilysmi nevű hajót aminek 547-es a max sebessége (vagy 537, pontosan nem emlékszem)!!!
Olyat hol lehet venni?
Nem emlékszem olyanra a shipyardban.... -
Zombye #1711 Halihó mindenkinek!
Egy észrevétel:
Ha megtépázzák valamellik hajótok burkolatát 90% fölé nem érdemes javítani, mert 90% burkolat mellett is hozza a max sebességet. X2-ből már ismert, hogy a burkolat károsodásával a hajó max sebessége is drasztikusan lecsökken.