20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Kockáspiton
    1. shipyardokban
    2. az az árútól függ
    3. saya mondja a helyet, hogy hova jumpolj, ez megjelenik a navigation/jumpdrive menuben!
  • zozo15
    no megint pár kérdés:D
    1.Hogyan lehet javítani a hajómat?
    2.hogyan tudom eladni a cuccokat a hajomról mert a cargo bay tele van?!
    3.quickstartal csinálom és a legjobb kérdés hogy mit kell ebbe a küldibe csinálni.
    elküld a farnham's legend sektorba majd ott jön 3vadász meg 1 nagy hajó elhúz hyperjumpal. mit csináljak miután lelőttem a vadászokat?
    (amugy nem szoktam ennyit kérdezni csak ez a játék valahogy nagyon nem megy nekem.)
    előre is köszi a helpet.
  • Lockheed
    Nincsmit... :)
  • Valen
    1280x1024 full noAA
  • zozo15
    értem... az open cargo bay megvolt csak nem gondoltam volna hogy át kell rajta menni...
    kösszi szépen mindkettőtöknek
  • Kockáspiton
    O-gomb (nem nulla hanem ó) hogy a cargo bay kinyíljon, majd lassan átmenni rajta, vigyázz, mert ha nagyobb mint a hajód befogdóképessége egyszerűen felrobban és a nyitott cargo bay miatt te is sérülsz, szóval nem célszerű egy m4-el felvenni egy 10000-e celles dobozt!
  • Lockheed
    Kinyitod a raktér ajtaját(O) és nekimégy! Ha nem fér be felrobban... De VIGYÁzZz! A pajzsod ilyenkor inaktív!
  • zozo15
    okés már stimmel egy...
    még 1 kérdés:D
    ha valami cuccot kidobnak a hajóból mint pl az elöbb a superfreight nem adta meg magát de ki dobott valami cuccot... azt hogyan tudom felvenni?(nem a pilota ugrott ki.)
  • Kockáspiton
    Csak nézd a térképet a legutolsó betű a hajó után pl.: Argon Energy Transporer Mercury S. ez az s azt jelenti hogy superfreighter, a T a tanker a H a hauler!
  • kisviku
    Valami olyasmit kellene, hogy folyamatosan játssza le az animot (loop) vagy csak egyszer, amikor belép az oldalra.Végülis tök mindegy.Egy flash nem foglal nagy helyet.
    Zene?Háát, nem is tudom, hogy kéne-e.Ha meg igen, javaslom a játék zenéit, mivel mp3 formátumban vannak.Ebből kivágsz egy neked tetsző részt, és berakod a flashbe.Ha zenét is raksz, figyelj arra, hogy ne legyen idegesítő a sokszori ismétlés miatt.Jártam egy-két flashes oldalon és sajnos hiányoltam a hangerő szabályozást vagy a ki/be kapcsolható hangokat.
    Ha mégis kell valami, szólj bátran.
  • zozo15
    köszi!
    Bár a nevébe még nem hallotam egyiknekse ilyet hogy superfreight mert azt figyeltem csak:P
    Most megpróbálom ezt a raktereset.
  • lammaer
    Mindenfelé koricál ilyen :) Ha befogod, valami olyasmit hallassz, hogy ..... "super freighter" meg ilyenek.
    Esetleg csekkeld le a hajót: 8-10.000 raktér körül az már superfreighter kategória.
  • zozo15
    na egy újabb hülye kérdés lesz tooom:D
    ugye a FAQ-ba az van hogy fogjunk el egy superfreightet mert az sok pénzt ad...
    ez mind szép meg jó de hol találok ilyen hajót?:D
    (teljesen kezdő vok. nem játszottam semelyik előző résszel)
  • kisviku
    Nem is a színekkel van gond, inkább egy kicsit világosítani kéne vagy kontrasztosabbá tenni photoshoppal.De egyébként szépek és jók.
    Őszintén megmondom, azért nem mertem eddig képeket rakni ide, mert lehet hogy vannak akiknek lassabban jön be az oldal a nagy méretű képek miatt, aztán már az egyik topicban kaptam érte leba*ást...
  • kisviku
    Dühödben? Én ezt egy nagyon jó pénzforrásnak találom.
    Ugyanez a problémám nekem is, így tegnap vettem egy 125 Mj-s pajzsgyárat és Ore Belt-ben gyártom a pajzsokat.Ha jobb lesz a kapcsolatom a Splitekkel (pár óra játék kédése), mellérakom a 25-öst is.
  • Zsolo007
    Vazzze! Én nemértem. Nekem minden highon van és mégsem úgy néz ki a Jumpgate effekt ahogy neked valen! Egyszer láttam csak hogy úgy nézett ki, de azóta nem, éls nem értem miért...te milyen beállításokkal játszol? (jah x800am van..)
  • [NST]Cifu
    A Presidents End-ben vannak ilyenek, mivel ez a rendszer volt egy Khaak támadás első áldozata. Azt most hirtelen nem tudom, hogy ha egy állomást elpusztítanak (pl. kalózok) akkor is space debris marad-e utána...
  • Predmaster
    kisviku: Hát, tudod a háttérképeket én is megcsinálom, azzal no problem, az acttion scriptekhez meg én sem értek, de hétfőtől kezdve éjjel egyig meg félkettőkig action scriptezek hogy menyjen, és egész jól haladok. Most a duplicateMovieClip és a removeMovieClip függvényeket gyakorlom ami a csillagos háttér mozgatásakor kell. Hogy miért kell abba most nem megyek bele :)
    Hamarosan kifundálom az új ablak nyitását is meg a zenelejátszást és lassan minden meglesz ami kell. :)
  • BladeW
    Mas ilyen meglepi nincs a jatekban?
    Valamint: lattam szetrombolt allomasokat/gyarakat; az AI epit magatol ilyeneket?
  • Lockheed
    Jaja tényleg így van! Tényleg nem fair, dehát ez van! Nekem 1 SPP_M van és azért nemeszik olyan sokat... :) 20-30 cristalból 550ECC -t gyárt. :)
  • BladeW
    Enhye csalodas szamomra ha ez tenyleg igy van... Picit unfair a dolog
  • Valen
    Egy kis nosztalgia
  • Valen
    Ja vigyázz, nagyok a képek (yyyy x zzzz méretre :)
  • Valen
    Teszek ide énis pár képet (sajna a JPG 90% tömörítésénél eléggé fakul a szín, de ez van)

Argon Centaur

Boron Shark

Boron Shark 2

Argon Colossus

Argon Colossus 2

Paranid Odysseus

Paranid Odysseus 2

Argon Mammoth

Boron Hydra and/or Teladi Osprey

Boron Ray

Solar Power Plant

Solar Power Plant 2

Solar Power Plant 3

Jump Gate with Argon Centaur

Teladi Condor

Teladi Condor 2

Split Dragon

Argon Discoverer Rider

Argon Discoverer Rider 2

Argon Discoverer Rider 3
  • Lockheed
    Nemúúúúgy... :) Ha kiugrik a pájröt belőle! Én amikor még az Argon Nova -m volt vagy 6szor találkoztam "elszigetelt" Pirate Nova -val, és asszem háromszor sikerült elkapnom! Az Argon Nova -nak nagyobb a generátora, és gyorsabb is...
  • [NST]Cifu
    5000 credit, ha a Teladiknál lövöm le, no persze először túl is kell éljem, hiszen ott van az az átkozott tornya AHEPT-vel...
  • Lockheed
    Mi a bajod a Novával? Tök jól fizetnek érte! :)
  • [NST]Cifu
    Egy kis képes:

[center]
    Pirate Nova (hogy én mennyire uuuutttttáááállllooommmmm....)

Teladi Albatros (TL), vagy erre, vagy a Split Elephantra hajtok most ;)

Teladi Condor (M1)
  • [NST]Cifu
    Na igen, a régi probléma... a gép "ingyen" gyártja az energiát (a Crystal csak secondary res.), nekünk meg persze primary resource a Crystal...
  • [NST]Cifu
    Egen, ismerem ezt a favágó módszert, de eléggé gáz, hogy ilyen megoldásokhoz kell folyamodni...
  • Lockheed
    Kisviku, Cifu : köszönöm szépen!
  • Lockheed
    Pffff... :)
  • mrzed
    Veszel egy fullos teherhajót, azt mindig, mindenhol kapni... leveszed róla a 25-ös pajzsokat, oszt piacra vele... :D
  • Kockáspiton
    Na elkezdtem scriptleni, elég bonyolult ,de nagyon jó érzés, ha fél óra szenvedés után végre sikerül megoldani egy problémát (aztán rá jössz hogy nem is ezt akartad)!
  • [NST]Cifu
    Általában a gyárakat érdemes stirőlni, ott nagyobb az esély arra, hogy megvehesed. Viszont nekem megint tele a hócipőm azzal, hogy szinte sehol se lehet 25MW-os pajzsot kapni. A vége megint az lesz, hogy dühömben kénytelen leszek felépíteni egy saját gyárláncot, hogy meglegyenek a szükséges cuccok...
  • [NST]Cifu
    Az X2-ben sem nagyon ment. Legalábbis én kinyírtam rengeteg (cirka 200+) Xenon vadászt, és mindössze egyetlen Xenon N-ből ugrott ki a pilótája. Igaz utána egy ideig azzal repkedtem, mert nagyon tettszett a pilótafülkéje. :)))
  • dronkZero
    Még egy kicsit próbállak titeket csábítani a sötét oldalra...

"Az tény, hogy az alap játékmenetben vért kell izzadni, amire eljutsz oda, hogy lesz egyáltalán egy normálisan felszerelt teherhajód."

Ha az csalásnak számít, hogy itt a fórumon olvastam az elhagyott Mamba esetét, akkor csaltam. De szerintem az a hajó a leginkább alkalmas a kalózkodásra. (M6-om, pláne nagyobb még sosem volt) És hamar megszerezhető. Teherhajóra nem vágytam soha, csak amikor már a gyárakhoz kellett.

"A capture nem rossz pénzforrás, csak éppen az esély nem különösebben nagy rá. ..."
    Na ja. Ha sikerül, a pénzed nő, ha nem, akkor a statod. Mindenképp pozitív!
    Én űgy csinálom, hogy van pár felderítőhajóm, azokat járőröztetem a kalózbázisok körüli szektorokban, aztán ha Falcont vagy Novát látok, akkor jumpdrive, aztán nekiesek. Ha kiugrik, kitakarítom a környéket, ha nem, és nincs másik M3 a szektorban, akkor jumpdrive egy közeli SPPhez, EC-t fullra, aztán a térkép figyelgetése addig, amíg új préda nem bukkan fel. Így nem gyűjtöm halomra az M4- eket M5-öket.
    Eléggé az elején járok még egyébként, a sztorit én is az üldözéses szitu után hagytam abba. Mostanra kissé megritkultak a kalózok. Remélem lesz sok megint. Ha nem, nem marad más, rasszistává kell válnom. Sajnos előtte ki kell néznem, hogy melyik fajra nem lesz szükségem a továbbiakban...
    Szerintem peccsig elleszek ezzel, aztán majd keresek helyet a birodalmamnak. Van még elég sok felderítenivaló szektorom is. Meg be kéne nyalnom a boronoknak, hogy tudjak venni tőlük alfaHEPTet. (Esetleg gyárban lehet, csak trading station-ben nem?)
  • kisviku
    Olyan helyre, ahol nagy az energiahiány és lehetőleg nincs a közelben (3-4 szektornyi távolság)SPP.
    Az én elsőm Red Light-ban,a második Ringo Moon-ban (ez egy XL-es), a harmadik Family Tkr-ben van.Egyelőre nekem ennyi elég, mert az XL-el látom el kábé 5 komplexumomat és további 4-5 gyárat.Igaz már 2 db crystal fab is üzemel mellette, hogy elég legyen a kristály, de egy harmadik is jó lenne,mert falja a sok kristályt.
  • [NST]Cifu
    Pl. Home of Light.
  • kisviku
    Huh, találkoztam egy Xenon P-vel.
    Újdonság számomra a Xenon M6-os,de sajnos egyben kellő utálatomat is kiérdemelte.
    Ez a jószág - ha minden igaz - kb 140-es sebességgel rendelkezik és a LÉTEZŐ ÖSSZES FAJTA fegyver jó rá!Ebbe beletartozik a Kyon Emitter Alfától Gammáig természetesen.
    Nem igazán sikerült legyőznöm, mivel a Centaur lassabb és volt vele kábé 5 L is kisérőnek.Ha ez nem lett volna elég, a drágám feltehetően Gamma PPC-vel lőtt rám, mivel egy találat is egy harmad résznyit vett le a 3x125 Mj pajzsomból.
    Gondoltam, hogy behozom a Mammothot és elütöm, amikor nem oly' messze megjelent egy K is majd egy J.Ennek a fele se tréfa!
    Képeket hamarosan közlök...megpróbálom lezúzni.
    Addig is, sikerült valakinek elfogni Xenon hajót?
    Az X2-ben ment,itt még nem.