20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Lacee
    ööö :)

pedig isten bizony néztem a fAQ-t csak nem elég alaposan.. a 4-et nem vettem észre. azért köszi!
  • Lockheed
    Jaja! Előőbb MINDIG nézd meg a FAQ -t! Ott sokmindenre megoldást találsz! Többek közt erre is!
  • Lacee
    3.47

ezek szerint a frissítés megoldja?
  • Lockheed
    daemon tools 4?
  • Lacee
    még mindig nem tudom elindítani a játékot... kihúztam az optikai meghajtók IDE kábeljét, csak a daemon emulált meghajtója van. ha el akarom indítani a gémet, kiírja hogy "please wait, checking disc", és kb 1/3 résznél leáll, a feladatkezelőben látom hogy 100%-on pörög a CPU de semmi nem történik. ilyenkor mi van??
    a daemonnal is kéne valamit csinálni?
    kezdem feladni...
  • Lockheed
    Hááát ez elején mentsél sűrűn, ez ilyeneket elkerülendő, és SOHA ne maradj pénztartalék nélkül! Könnyen megfeneklik az elején az ember! :) Én az elején capture -oltam úgy szereztem pénzt, és mindig volt egy eladható hajóm, ha megszorulnék!
  • Predmaster
    Bakker nincs pénzem javítani, van 2300-am, és 4ezer valamennyit kér, és egy kicsit se tudok javítani. És gőzöm sincs hol lehet küldetéseket vállalni vagy hogy lehet pénzhez jutni...

VALAKI SEGÍÍÍTSEN!!! :(
  • Predmaster
    Király, köszönöm ezt a hosszú leírást, de még mindíg nem sikerült javítanom... :) Hülye vagyok, ez van :D
  • lammaer
    M3-ig nem is kell sok, csak el kell repülni érte és kicselezni az aknákat :) Persze ha valaki nem leírás alapján megy, akkor tényleg sok idő...
  • [NST]Cifu
    Azért tegyük hozzá, hogy jó sok időbe fog telleni, amíg valaki eljut az M3-ig vagy az M6-ig... :)
  • Amaro
    Remek, bár a vége kicsit nehezen követhető, de lehet, hogy én vagyok fáradt
  • Braveheart
    Nagy nehezen elindítottam a játékot, felraktam a patchet, de annyira szaggat hogy nem lehet vele játszani. Ráadásul 2 mp-enként megáll tölteni, és ki is fagy... szóval asszem pihentetem.
  • Zsolo007
    grat
  • kisviku
    Szép jó reggelt!

Látom sokan vannak akik még nem tudják, hogyan működik a játék,ezért gondoltam írok egy kis összefoglalót.

Tehát, hol is lehet hajónkat javítani, hol vehetünk új hajókat és hogyan szerelhetjük fel őket?

A Shipyard-ok azok az állomások, melyeken hajót lehet venni/eladni és javítani.Minden fajnak van shipyard-ja, általában központi szektorokban, erősen védett helyeken.Igyekszem összeszedni, hogy hol mit talál az ember és később beírom ide.
    Ha hajót szeretnél venni, menj be egy ilyenre vagy válaszd a "távoli" vásárlást,feltéve hogy van a hajódon "Trading System Extension".A hajó
    információi,paraméterei lehívhatók az "I" gombbal, miután beléptél a vásárlási részre és az egyikre ráálltál a kurzorral.Ezután már csak annyi a teendő, hogy
    megadod hány darabot veszel, és ha van pénzed,de főképpen "elismertséged", akkor vásárolgatsz.Mikor megvetted, jön a következő ablak, hogy mindjárt fel is
    szerelheted és/vagy tovább bővítheted.
    Érdemes megjegyezni, hogy ha több hajót vettél egyszerre, akkor itt most MINDET EGYSZERRE szereled fel, tehát figyeljetek a pénztárcátokra!
    Miután mindent okésnak találtok, egyszerűen ki kell lépni a Shipyard "Trade" menüjéből és lehet is élvezni az új szerzeményeket.

Hajóosztályok:
    Tudom, más is leírta már, de "ismétlés a tudás atyja" elven nem árt ha mégegyszer átnézzük. Az X világban a hajók osztlyokra vannak bontva, akárcsak a többi játékban.Itt két betű vagy egy betű,egy szám jelzi az osztályát.Tehát amikor azt hallod itt a fórumon, hogy a "TS hajómmal nem tudok bedokkolni a TL-emre", akkor szépen elolvasod amit itt írok.
    Nézzük a legkisebbtől a legnagyobbig először:

-M5: kicsi,gyors vadászgép, amely inkább felfedezésre való mintsem harcra vagy kereskedésre.Nagyon jól lehet velük szállításos küldiket végrehajtani, ahol az
    idő számít, mivel ezek a leggyorsabb hajók a játékban.

-M4: közepes vadászgép, ez az alap általában, amelynek minden tulajdonság átlagos, fajtól függően lehet nagyobb fegyverzete és/vagy pajzsa.Dinamikus,
    gyors,jól kezelhető és nem lebecsülendő a harcban.

-M3: nehéz vadászgép, ők a favoritok a legtöbb embernél.Nagy tűzerő, közepes vagy alacsony sebesség, nagy pajzs, sokféle fegyverrel kompatibilis, torpedót is tud kilőni, és kicsit nagyobb raktér.

-TP: Személyszállító transzport.Jellemzője, hogy méretéhez képest dinamikus, közepes raktere van, jól irányítható, pajzsok is jók, de nem harcra van
    tervezve.Az egyetlen ilyen "harcosabb" hajó a Split-eknél van.De az sem az igazi.Inkább személyszállítós feladatokra használjuk, ilyeneket az állomásokon
    lehet kapni.A rakteret már lehet használni kereskedésre, de mivel csak limitált méretű áru fér be, nem igazán kereskedő hajó.

-TS: Teherhajó.Na ők a gerince a flottádnak, az első hajó amit meg kell venned, mivel ezzel lehet igazán pénzt keresni.Fajtól függően változik a raktér,sebesség,tűzerő,írányíthatóság illetve a pajzsok. Ez az igazi hajó, ami a kereskedelemre, áruszállításra/ellátásra való.általában egy darab hátsó
    turret van, tehát ne számíts nagy tűzerőre, annyira elég talán, hogy ha egy kisebb csapat megtámad, legalább elijeszted őket vagy rakétavédelemre.Sebesség
    változó, érdemes maxra tuningolni.

-M6 korvett: Az első komlyabb hajód lesz, amint összegyűjtöd erre a min. 6-9 millát.Akárcsak az M3,ez is egy favorit hajó.Komoly tűzerő, jó pajzsok, jó
    sebesség és irányíthatóság jellemzi.Amíg nincs egy zászlóshajód, addig egy ilyen lehet a parancsnoki hajód.Rendkívül jó vadászok, kalózok, Xenon,Khaak és
    minden egyéb hajó elpusztítására.Még a nagy M1 és M2-nek is neki lehet menni vele, de csak óvatosan!.Relatív nagy raktere van, és mindenhová lehet dokkolni!

-TL: óriás transzport.Sokat kell játszani, mire eljut ide az ember, de egy ilyen hajó meg is hálálja a sok pénzt.Ezzel a hajóosztállyal lehet az
    űrállomásokat/gyárakat cipelni, meg minden mást is, mivel ÓRIÁSI a raktere.Egy ilyen hajó általában 1-2 km hosszú, nem igazán vadászgépek ellen való, nehéz
    vezetni, erősen javasolt a jumpdrive és a docking computer!Sebessége és raktere szintén fajfüggő akárcsak a fegyverzete és a hangárja.
    Apropó hangár:a TL és az M1 osztályú hajóknak van hangárja itt az X3-ban.Értelemszerűen ez azt jelzi, hogy egy kisebb vagy nagyobb flottát tarthatsz
    benne,amik egyben jelentős védelmet is biztosítanak.Feltétlenül meg kell tanulni az irnyítást, nehéz,de aztán élvezetes.Külső kamerát kell használni, mert sok hajó ehhez képest egy porszem, de sok gondot okozhatnak még az aszteroidák és a sűrű szektorok is.Fegyverzet tekintetében nem rossz, nagyobb tűzereje van mint egy nehéz vadásznak, de amíg az koncentráltan, egy helyen adja az áldást, addig ezeken a hajókon szétszórva vannak az ágyúk, hogy a legjobban lefedjék az óriási méretét.
    Fontos megfigyelni, hogy hol vannak az ágyúk a hajón és okosan kell kiválasztani, milyet tegyünk rá.Nem biztos, hogy a legerősebb a legjobb!A pajzsok nagyon jók, általában 4-6 db 125 Mj-os pajzs megy fel rá,amivel egy komolyabb csatát is ki lehet bírni simán.Ne támadjunk vele azonban csatahajókat illetve anyahajókat, annyira nem erős!

-M2 csatahajó: Idáig nagyon nehéz eljutni, őrületesen sokat kell játszani, és elképesztően sok pénz kell ide.Ez a legerősebb hajóosztály a játékban.Borzalmas
    a tűzereje, szinte az összes fajta fegyver rászerelhető és félelmetes pajzsai vannak, amiket csak egy ilyen ásik hajó vagy egy óriási flotta tud áttörni.Ha
    van egy ilyen hajód, akkor szinte bármit megtehetsz.A több tucat ágyú úgy ontja magából az áldást, hogy mindenkit elrettent, a közeldbe sem tudnak érni és
    nem tudnak legyőzni sem csak egy hasonló M2-es hajóval.A sebessége kicsi, lassú hajó, nagy méretű, nagy raktér jellemzi, de sajnos ellentétben az X2-vel, itt
    már nem lehet dokkolni a "gyomrába".Irányítása nehéz, de nem lehetetlen.Jó taktikával simán lezúzhatsz úgy más M2-t hogy meg sem érzed a pajzsaidon.
    Nagyon sok pénzbe kerül, de főképpen a felszerelése.

-M1 anyahajó: Hasonló az előző csatahajóhoz,de nem akkora a tűzereje, viszont van egy borzalmasan nagy hangárja, ahol a flottádat tárolhatod.Általában
    minimum 40-50 darab M5-M4-M3 hajó fér el benne, amik teljes védelmet kapnak és támadás esetén mint a darázsraj kirepülnek.Ez az igazi ütőereje az anyahajóknak, habár alap tűzereje is félelmetes, de ha ez meg van támogatva a flottád átal, akkor úgyszintén bármit megtehetsz.Mint az összes nagy hajóra,
    ide is érvényes a kezelés megtanulása, nagyon nagy méretű hajók,több kilométer hosszúak, a sebessége nagyobb mint egy csatahajóé, a pajzsa kisebb vagy ugyanakkora.A fegyverzetet érdemes kipróbálni mindennel, kipuhatolni, melyik a legalkalmasabb.Sebességet, meg mindent maxra húzni, ha van elég pénzed erre,
    akkor már úgyis tökmindegy, hogy mit tuningolsz...

Ezek voltak az osztályok.
    Minden hajóosztályhoz tartozik egy "felszereltségi fokozat" vagy mint az autóknál "komfortfokozat".Jelen esetben ez a "Sentinel" "Vanguard", "Hauler",

"Superfreighter" jelöli.Árban eltérők, felszereltségben pedig a pajzsot,fegyvert,max rakteret és a tuningokat jelöli.Mindegyik fajnál van egy alap típus, pl. Argon Nova.Ennek változatai: Nova Vanguard,Nova,Sentinel, stb.
    A nagy hajókra jellemző, hogy KIZÁRÓLAG Shipyard-ra és EQ Dock-ba tudnak dokkolni, méretük miatt.A kisebbek még az M6-os korvett is, mindenhová.

Kezdetnek ennyi elég.Folyt.köv.
  • Cowek
    Milyen vason?
  • Lockheed
    Vegyél duplex meg triplex scannert és akkor nagyobb területet látsz be egyszerre, aztán keress egy dél felé haladó hajót és állj rá! :) Én sem toltam az előző részeket, de rá lehet jönni... Ja, és igen a ShipYardban lehet javítani. Kérdezz nyugodtan, ha tudok segítek. Sok szerencsét!
  • Predmaster
    Sehol sincs, nálam f***án megy, olyan 20-45FPS-el 1024*768ban minden high-on + 2X FAA és 8X Anisotróp szűréssel. Képet nem akarok berakni mer nagy, de alig értem az játékot. Nekiestem a storyline-nak, mert nem tudtam jobbat, teljesen elveszettnek érzem magam ebben az egész univerzumban. Kár hogy nem toltam előző részeket, de így pl azt se tudom hol lehet megjavítani a hajóm. Gondolom shipyardban, de azt mondják déli kapu de csak északi van.... Mire találok egy helyet... És egyáltalában semmit sem tudok hogy mi micsoda.....
  • o0tomy0o
    Azt hol kell? Nem emlékszem ilyen beállítási opcióra. . .
  • Kockáspiton
    Úgy néz ki ajáték mindenhol LOD (low detail model) -eket használ, próbáld álítgatni a view disistance-ot!
  • o0tomy0o
    Ehh... új peccs óta majdnem minden támadás kezdetének képe, majd egységes befejező mozzanat a Quit menü nehézkes megtalálása...

Sajnos bármit állítok semmi változás, frissítettem videókártya drivert és DirectX-et is.... FPS az kb 1/sec.

Az Tálcán lévő két fekete téglalap az az én művem, de a többi az bug szvsz.
  • Zombye
    Nekem mass driver használatánál nagyon beszaggat a harc. más fegyverrel még nem próbáltam, de ez nagyon zavaró. amúgy tényleg ok, bár nekem még mindíg nem hajlandó elindulni ablakban.

Kíváncsi lennék, hogy folytatódik e a storyline. a nagy hangfileban voltak erre utaló jelek pl. sayával elméletben lesz valami scannelés empire's edge szektorban, meghát ugye a terránokkal is fel kéne venni a kapcsolatot. stb stb.

Ja, és volt még annó a játék megjelenése előtt egy olyan hajótipusról, amivel állomásokat lehet szektoron belül mozgatni.

Ez pl kimaradt a játékból, talán később teszik bele.

• BaLeeX
    Bőven játszható volt már az 1.3 patch előtt is SZVSZ.
  • Predmaster
    Mennyi hiba maradt benn az 1.3 után?
  • o0tomy0o
    Nemtom ki hogy van vele, de énnekem egy százaléknyit sem nő az elismertségem egy fajnál hiába vállalok el küldiket az állomásokon.... Argon területen már vagy 5-6 bérgyilkosos küldetést csináltam meg de még mindig nem változott
  • kisviku
    No kérem,24 órás ivászat után visszatértem.
    Tennék is be egy-két képet, amiket nem oly' rég készítettem az egyik Split szektorban.
    Pont egy Khaak M1-el harcolok:

Lassan kivégzem.Érdemes megfigyelni, hogy az ő pajzsa ugyanakkora,mint az enyém, de ügyes taktikával és jó irányítással le lehet zúzni anélkül hogy bármilyen komoly sérülést szenvednél:

Hopp, itt a szörnyű vég:

Ezt meg egy Xenon szektorban csináltam, sajnos nem sikerült megsemmisítenem a Xenon Station-t, mert nagyon sokan voltak és kergettek:

Bocs, ha nagyok a képek,nem lehet kisebb felbontást használni.
  • Braveheart
    Hali! Van már crack az 1.3-as verzióhoz? Érdemes felrakni a patchet? Több mint 100 mb, sok mindent kijavít, csak nemtom hogy elindulna-e utána a játék.
  • vadaszgoreny
    kÉRDÉS: Mit lehet tundi a destrolyerekről? Melyiket érdemes venni?
  • vadaszgoreny
    hi.. új vagyok az X sorozatban is, meg a fórumot is csak olvastam, de még nem írtam... az én tapasztalataim eddig:

.. a peccs nagyon jó, annyit tettem, hogy van 6 centaur-om egyenként 6-6 novával megtámogatva, akiket elküldtem patrolozni azokra a helyekre, ahogy kapózok spammolnak. Nagyon jó heyl rre pl a Inamous zura vagy miacsöcsö, meghogy ott a teladi shipizében veszik a piratok a cuccost.. ehez hozzá lehet csapni az eighteen billiont, mert oda mega xenonok járnak. A 3 massdriver 8 BHETP es cantaurok meg a 6 AHEPT es és egy massdriveres novák xenonból veszteség nélkül ekármennyit kiírtanak, a kalózokat néha nem érik utol, meg elég primitív a patrol AI, de azért nagyon komoly dolog. Így most 30 UT-s hajómat nem támadja senki, miközben empires wisdom ban a két vége között setázok oda vissza, és körönként 5-8 millát termelnek ki a hajók.

.. sajnos még rombolóm vagy kerrierem nincsen, mert miden pénzt rögtön visszaforgatok.. azonban most már néhány xenon szektor takarítására veszek asszem egy rélyt vagy valami hasonlót. Patrolozni a nova azért nagyon jó , mert a massdriver torony miatt nem csak egy hajót támad az összes ellenfél.. eleinte Perseusaim voltak patrolban, ott viszont volt hogy a 6 M3-asból 1 et lekapott egy sokkal gyengébb pirate csoport.. a falcon 125MJ-s is jó erre a célra, de csak azért mert ott nem veszít az ember hajót, viszont nem is ér utol semmit. Eddigi tapasztalatom alapján patrolozni a boron M6-os ( a sebessége miatt) és mellé 6 nova ideális. Meg nem mondom hogy miért, de ebben a konfigban midnenkit utoloérnek, és nem veszítek semmit.

eddig vett hajóim száma 97 a 30 UT demeter SF 5x25MJ JD no fegyver viszont 11200 as raktér. ( egy ilyen demeter olyan 4 milla a raktér miatt... elvileg nem éri meg , de amikor megszorulnak valahol akkor ugye látszik hogy mennyitt termeltek... 19-25 milla között hoztak eddig ezek.. ... egy hete játszom, és nem is túl sokat)

egy kérdés: shield ellen mi a legjobb? csak mert nagoyn töketlennek találom amíg egy centaurral BHEPT el kicsinálok egy pirat bázist.. vagy 10 perc ( van velem 6 nova is) amikor már nincsen rajta shield, akkor két firestorm megoldja.. de hát az örökké tart meg egy kicsit tovább

.. THX és jó játékot mindenkinek CU next year (/me AFk addig)-- hiányozni fog a game.. meg a 38-ból 20 kilott process.. :P
  • Zombye
    Apropó rangnövelés a fajoknál.

Kérdeztétek egy páran, hogy hogyan lehet hatékonyan rangot növelni.

1: Xenon küldetések, (invázió)

Ez egy jó dolog, lelősz egy rakat xenon hajót kapsz egy csomó pénzt és az adott fajnál elég szép reputációnövekedést érsz el.

2: különféle szállításos küldik.

Az állomásokon lehet bevállalni mindenféle küldetést ehhez mindenféle hajót igényelnek a megrendelők.
    Lehet taxizni M5-el, ahol is állomásról állomásra lehet szállítani egy adott személyt. Minden megállónál pénzt kapsz, és egyre kevesebb időd van a következő cél elérésére. Szintén M5-el lehet apróbb szállítási feladatokat ellátni, pl. bulira kajaszállítást, meg régészeti cuccokat stb. Ehhez néha M4-et de van, hogy M3-as hajót kér a tisztelt megrendelő. A nagyobb szállítási cuccokhoz, pl. "Jaj, kifogyott a mítsztékem, hozzá már x idő alatt y mennyiséget, és fizetek neket stílusban. Ha időben visszaérsz, még jutalékot is kapsz az alap mellé. Vann még utasszállító küldetés, ehhez TP hajó kell. Ez lehet utaztatásos, vagy esetleg pilótákat kell szállítani x helyre. Újra vannak "bérgyilkos" küldetések. Ennek lényege, hogy valaki felbérel, hogy nyírjál ki valakit. Ehhez nagyon magas harci rang kell, de marha jól fizet.

Hát kb ennyi.
  • Zombye
    Ugrókapu meg hát azért nincs, mert a khaakok képesek az ugrókapu nélküli ugrásra. rajtuk kívül asszem már csak a Terránok tudnak ilyesmi cuccot felmutatni.

• Zombye
    Állítólag nem lehet kiugrani a khaak szektorokból. Ez valsz bug lesz, amit illene már kijavítani.
  • Zombye
    Ha van egy jó M2-d fullra felszerelve, van elég energia a visszaugráshoz, akkor remekül lehet vele növelni a harci rangodat. én anno az x2-ben Odysseust használtam erre PSG-t. pakoltam és szép nagy örjöngéseket rendeztem. néha néha egy-egy kahaak hajót is sikerült elfogni.

• [NST]Cifu
    Ha már mindenki műelemzéseket csinál nekem a 00012, a 06000 számok jönnek be nagyon. :)
  • o0tomy0o
    LOL

Ártatlanul vettem meg egy Kha'ak szektorokról térképet, mondom hátha jó cuccokat tudok venni, nomeg pár cluster-rel tuttó elbánok az én kis drága Centaurommal... Erre vazze.... Ahogy megláttam azt a sok kis piros foltot a térképen azonnal egy ugrókaput kerestem, de sehol semmi. Nah itt már tudtam hogy végem, elkeseredettségemben a közeli űrállomásnak csapódtam és meghótam... Igazából mi a bélre jó azok a szektorok? Mert élve nem lehet megúszni az tuti...
  • Zsolo007
    Valóban jó, de akkor is ez a legjobb: 00016.

Amennyire emléxem ez volt az X credit zenéje, de nem mernék rá megesküdni. Kár hogy már nncs meg a gém :(.

Akkoriban rengeteget hallgattam mert gyönyörű.

A másik ami jó az a 00014-es. az Xben az a dokkolási zene.
  • Zombye
    Lefekvés előtt még egy fontos NAGYON FONTOS dolgot ajánlok mindenkinek.

Xenon inváziós küldetésnél mindíg legyen

ISMÉTLEM MINDÍG LEGYEN a szektorban egy szép nagy rakterű, XL-es konténerek szállítására alkalmas TS, vagy TL hajó.

Miért?

a 2 Xenon K-ból összesen 11 írd és mond tizenegy GPPC esett ki. Azt a gyönyörűséget ne tudjátok meg (illetve tudjátok meg!) amikor összekapartam mind a 11-t és eladtam őket a bótban. majdnem 12 milát kaszáltam csak ezzel, + még a xenon fejpénz stb. stb.

Más: Némej xenon L-ből valami rakétaféle potyog ki ami unknown tipusú, és majd 88 ezer cr-t adnak érte a bótban. ebből is már vagy 20 darabot összevakartam.

Ez asszem szép napzárás volt.

Jóéjcakát mindenkinek.
  • BaLeeX
    Igen arra gondoltam, thx a helyesbítést! :)
  • Zombye
    Most nézem, elírtad. amit te írtál az argan prime zenéje.

08101 a boron főszektor muzikja.
    Bocs, nem kötöcködésből írtam.
  • Zombye
    Barátnőmnek is ez a zene tetszik a legjobban. Azt mondja, ez az egyetlen értelmes dolog a játékban. Bár szerintem csak a féltékenység beszél belőle, bár ki tudja.
  • BaLeeX
    08100.mp3 - Ez mekkora zene!
    Mikor először beléptem Kingdoms endbe és meghallottam leparkoltam a hajóval, felhangosítottam a hangfalat és hallgattam vagy negyed óráig. Lassú, nyugtató, fantasztikus.