20430
-
kisviku #2350 Jelenleg a flottám egy Argon Titan, egy Argon Colossus, egy Teladi Albatross és egy Argon Mammoth.A Colossusban jelenleg 18 hajóm van, ennek nagyrésze elfogott kalóz M3-ak és egy másik részét vettem.A Colossus teljesen fel van már szerelve, a Titan-ra kell még négy GPPC meg egy pár Alpha FAA.Mindezek teljesen leürítették a számlámat, de nem is a pajzsok a drágák a maguk 300 ezres árával, hanem a fegyverzet.Az Albatross és a Mammoth is teljesen full, de a hangárjuk még imitt-amott üres.
A Titánnal gond nélkül elintézek egy Khaak Destroyert, a Colossussal meg egy Khaak Carriert, amint azt már mutattam a képeken.Főként kajából és Cloth Rimes-ból nyerem a pénzt, no de a rakéták és a pajzsok is hoznak szépen.A nyolc UT-mből dől a lé, bár időközönként le-lelövik őket.A Xenonos küldik már nevetségesen egyszerűek, csak lassú a Titán és a Colossus, úgyhogy sokszor újra kell kezdenem, hogy ÉN legyek aki lelövi a Xenon Destroyert,mert azért a végén kábé 6 milla jön a zsebbe+ sok rang százalék.
A Colossussal imádok repülni, mert lehet bele dokkolni, ha nagy gáz van, jöhet a Titán.Azért mondjuk megcsinálhatták volna, hogy legalább egy hajóval be lehessen állni a Titánra.Már majdnem mind a negyven(!) ágyú üzemel és ezt a hajót nem lehet megállítani!
Alaposan kikisérleteztem, hogy melyik fegyver a legjobb és hová.A PPC brutálisan erős, de lassú, ezért nem igazán vadászok ellen való.Egy M6-ot pár másodperc alatt elintéz, egy űrállomás 1-2 perc.Csatahajók és anyahajók taktikától függően 30-60 másodperc.Az Artillery Array a legjobb fegyver!
Brutális a tűzereje, rövid hatótáv (kb 1,5 km), de a vadászok meg sem tudnak közelíteni.Gyorsan lő és erős, de csak vadászok és kisebb hajók ellen.
Még annyit, hogy a lézerek a Colossuson gyorsan lemerülnek, de elegendő tűzerőt biztosítanak a továbbiakra.A Titánon meg egyszerűen nem merül le, mert óriási a generátora!Így folyamatos PPC áradat+ minden mehet. -
Új peccset nem ígértek még? -
kisviku #2348 Az Albatrossnak asszem 6*125 Mj-nyi a pajzsa, lehet rá rakni Alpha-Beta HEPT-et, APAC,BPAC,AFAA,BFAA (Flak Artillery Array - a legjobb fegyver) és APSG,BPSG-t.Nekem van egy Albatrossom, bár a Mammothot jobban szeretem, mert nagyobb a raktere.Egy Albatrossal nehezen tudok elvinni 2 gyárat+2 Constr.Kit-et, mert épphogy elég neki a hely.Viszont nagyobb a hangárja és a fegyverzete sem rossz. -
kisviku #2347 Nézd, konkrét helyet nem tudok javasolni, de ami nálam bejött az Ringo Moon,Ianamus Zura,és Family Tkr.
Ez utóbbi kettő körzetében még csak egyetlen egy SPP sincsen.Az más kérdés hogy Crystal Fab sem, de azt legfeljebb megoldod valahogyan.Olyan szektort válassz, ahol nagy a hiány, jó hogy ha sok gyár van, főként olyanok, aminek nagy az energiafogyasztása.Gondolok itt az L-es farmokra, L-es kajagyárakra illetve a fegyverüzemekre.
És hogy hol érdemes SPP-t venni?Szerintem a Teladiknál a legolcsóbb, főleg ha néhány százezer kredit is számít.Spliteknél drága az SPP, Argonoknál sem olcsó, Paranid is drága és még talán a Boron ami viszonylag megfizethető.
Egyébként semmi hatása nincs, hogy milyen a napsugárzás a szektorban, én sosem fiygeltem, őszintén szólva csak az X2-ben volt ilyen.
Egy M-es kábé 500 EC-t termel, az L-es 1200-1400-at, az XL-es 2700-2800-at.Viszont vedd figyelmbe, hogy milyen a kristályfogyasztásuk. -
Zombye #2346 Nekem majdnem ugyanez a felállás volt, csak perenid hajókkal. a pacák egy herculesben ült, meg volt mellett 1x nemesis meg 3x perseus. Én monjuk kentaurral mentem, de csak 5x BPAC + 3X AHEPT volt rajtam így sajna meghóttam.
Azt nem tudom mennyit kaptam volna a küldiért, de ez egy kicsit izmos volt.
-
goyo2 #2345 ja volt ám pajzsa is asszem 6-7 125-ös. az lehetett a könnyítés? -
goyo2 #2344 gyilok küldi: asszondja hogy kapok érte 232 ezret. No megyek. A hajóm egy szaros pirate nova 4 ahept+pár kisebb szar csuzli. Eccer csak előjön egy aszteroida mögül egy másik.
. Vazze ez bedobott nekem egy albatroszt és négy falkont. A falkonokat leszedtem mint a pintyet, de az albatrosszal elvoltam egy darabig. Nem értem igazán. először is az albatrosz tele volt mindenféle csuzlival. 1 másodperc alatt leszedett volna, de az csak hept-ekkel jött rám. Azt meg kerülgettem. másodszor meg: Szép lassan kinyirtam.
-
Monkis #2343 Hali!
Valami oknál fogva nem tudok belépni a magyar x3-as oldalra. Regisztráltam magam, de nem tudom hova kell beírni a regisztrált nevet és kódot. Lehet, hogy az explorer az oka? Le szeretném szedni ezt: Cockpit Call Back. Ha esetleg valaki elküldené e-mailban az is jó :)
[email protected]
Köszi -
Monkis #2342 Itt van egy ha ez jó: bcqn-rn5p-g9ae-2baw -
Borzpapir #2341 Hello mindenkinek!
Az a helyzet, hogy nem passzol a serialom a játékhoz, és nagyon kéne, mert pillanatnyilag nem tudok vele játszani, ami elég kellemetlen.
A lényeg, hogy lécci adjatok egyet!
Thx -
Borzpapir #2340 hali -
Jaja! Ez némileg ellentmondásos. De nézd a dolog jó oldalát! Van még mit fejleszteni, és a PSG szaggatásának problémája azért jóval nagyobb baj! :) Mondjuk nekem nemszaggat. Ezt úgyakarom érteni, hogy remélem kijavítják, de ez legyen a legnagyobb hibája, ha nem!
-
A dolog inkább ott kezdődik, hogy egy ködös(?) vagy csillagporos(?), vagy milyen szektorban hogy lehet 100%-os a napfény, amikor szinte az orrunking nem látunk... :) -
Hááát jaa! Mert így az egésznek nincs túlsok értelme, hacsak annyi nem, hogy a sötétebb szektorokban nehezebb a vizuális navigáció! :) -
Ha belegondolunk a 100% az nem véletlenül 100% szóval alapban jó elgondolás lenne ha nem a szektorok 99%a 100%os lenne. Már leírtam, hogy nagyon jól el lehetne játszadozni ezzekkel a solar % beállításokkal a fejlesztők részéről és egy újabb kihívás lenne találni egy jó szektort ahova érdemes SPP-t tenni mert védett szektor meg van rá kereslet de mondjuk csak 75%os a fény meg lenne olyan ahol 100% de nincsen rá igény és/vagy sok a kalóz/xenon támadás.
Csodálom, hogy ezt az 1.3-as patchből kihagyták... -
Eddig még nem láttam 100% feletti szektort, csak 50 és 0%-ost. -
saba30 #2334 most nézem egosoft-nál a manual-nak is lett update-je
valaki reggelt - please
http://www.egosoft.com/download/x3/patches_en.php -
goyo2 #2333 És mit ajánlasz. Van már egy ormányom, és most majdnem megvan a 4 milla az M-es SPP-re. Honnan vegyek? Talált valaki 100% ,,napzás" feletti szektort? -
kisviku #2332 Azt nem tudom, de érdekes, hogy a fajoknál a gyárak másként termelnek.Ezt észrevettem egy Teladi Crystal Fab-nál, ahol 16 kristályt gyártott le x idő alatt (pontosan nem tudom hány perc), ugyanakkor egy Argon változatnál csak a felét. -
kisviku #2331 Itt az lesz a gond -mivel nálam is szaggat- hogy nem optimalizálták azt az animációt, amikor valaki PSG fegyverrel lő.Brutálisan és undorítóan beszaggat.
Azt még megértem, hogy nagy hajóknál vagy sok hajónál szaggat, mivel egyszrre sok objektumot kell mozgatnia, amik ráadásul nagyon részletesek.Illetve könnyebben megértem, mint hogy egy szar animáció miatt romlana el a játék. -
kisviku #2330 Köszönet, megpróbálom.
Tudod az a gáz,hogy ha megveszem a Khaak térképeket, akkor egyáltalán nem ugrik már, csak a Khaak szektorba.
De onnan sem akar már kiugrani, azt meg utálnám, ha órákon keresztül üdöznének a szektorukban... -
Zombye #2329 Úgy emlékszem, nekem sem oldotta meg, de megpróbálom mégegyszer.
Kisviku!
Írtad korábban, hogy nem tudsz visszaugrani khaak szektorokból. Én ha khaak szektorban shift+j-t nyomok, felajánlja a khaak szektorokat, és legfelül ott van a szektorválasztó, tehát én hálistennek vissza tudok ugrani az X univerzumba.
-
goyo2 #2328 Nekem nem oldja meg. Az 1.3 paccs óta a PSG fegyverek űgy beszaggatják a játékot, hogy kb 5-10 másodpercenként vált képet. Néha begyorsul normálra. Nekem a peccs előtt nem volt gondom a sebességgel.
Meg tudja valaki mondani hogy a Boron SPP M mennyit termel adott idő alatt? -
Valahol itt írták kicsit visszább, hogy az automatikus minőségmenedzsmentet a játékban a grafikai résznél vedd ki. Hátha megoldja. -
Zombye #2326 Azt hiszem, én is azok közé tartozok, akik jó nagyot szívtak az 1.3-as patchel. A harc, gyakorlatilag végrehajthatatlan. Mármint élvezhetetlen, úgy szaggat. már 4 xenon hajóval történt összecsapás esetén is hiperdiavetítésbe csap át a játék.
-
Zombye #2325 Sikerült ablakban elindítani. Szimplán csak 1024x768-ra kellett venni a felbontást.
-
Zombye #2324 Háát én még attól messze vagyok, még csak most vettem egy Orkát. -
kisviku #2323 Nekem már úgyis van M1-esem, bi-bi-bíí... 
A tévén is bejön az M1 és az M2 is....hú, na ez már nagyon gyenge. -
DonCasa #2322 Köszönöm szépen a segítséget, amint tudom kipróbálom. -
Zombye #2321 Van ottan egy aszteroida. Ebben az aszteroidában van egy kristály, amit valahogyan meg kell szerezned. Mivel a perenidek lezárták a határokat a sztori ezen részében, így nem tudsz bányát építeni. Egy perenid viszont igen. Empires mine trading stationján van egy 2 szemű perenid csákó,aki mindent megadna azért, hogy 3 szeme lehessen.
A perenidek ugyanis úgy tartják, hogy csak az tekinthető "normálisnak" akinek legalább 3 szeme ven. Aki nem éri el ezt a limitet, az alsóbbrendű életforma stb. stb.
Szóval ezzel a pereniddel kell beszélni, aki egy bizonyos összegért cserébe elintézi, hogy bányát építhess az adott aszteroidán. Miután felépül a bánya, (ezt nem neked kell felépíteni, automatice felépül oda, ahova kell.) dobj bele egy jó adag EC-t, egy idő után megtalálják a kristályt, amit így elvihetsz, a sztory meg folytatódik tovább.
Kb ennyi.
-
DonCasa #2320 Komolyan , nem tudja senki mit kell csinálni Priest ringnél?(főküldetés) -
Zombye #2319 Én is boldog újédet kívánok mindenkinek!
-
B.Ú.É.K. -
Ha Xenon-t akarsz elfogni vagy a xenon sec 101-be menj 8ot kevesen vannak) vagy szerelkezz fel system ovveride softwarrel és +2 25mj pajzsal, mert ha egy forgalmas szektorban kapsz el egyet, nem hinném, hogy túlélnéd ha kiszálnál űrsétálni miközben 20 xenon L lövöldözik rád, ha claimoltad a gépet transporterrel küld át a két 25mj pajzsot, majd küldd el egy másik, xenon mentes szektorba. -
666 Diablo 666 #2316 BUÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Mindig tanul az ember ennek örömére megyek elfogok egy Xenont olyan hajóm még úgysevolt. :) -
Vegyél egy Docking Computert az a legjobb. Mész 1000el (autopilot-al vagy anélkül) az állomás fele majd ha közelebb érsz. mint 5km shift-d és már bent is vagy.
Boldog új évet mindenkinek! -
Kaziking #2313 BUÉK -
Hát akkor a textúrázók valamit nagyn elbasztak, mert nemtudom hogy egy roncsnak mióta van energiellátása...nah mindegy..
BUÉK!!!

-
Nem hívnám elmebetegségnek, csak magasfokú rajongásnak. 
Na szal lerántom a leplet. Közel jártatok amúgy, de ez nem űrállomás csak egy roncs. (Space Debris - Űrroncs, nem?) A Royal Boron Trading Station azért nem jó, mert még ha egy olyannak lenne a roncsa, de nem gondolnám, hogy Paranid rendszerbe a Boronok betolnak egy tradig stationt. Ezt a valamit kérlekészépen, a Spring of Belief (14;8) szektorban a déli kapunál találtam.
Sajnos jó megfejtés nem érkezett, az M1esek és az M3as kisorsolatlan marad
.
Más: kaptam egy Logitech gamepadot az X3hoz, de elég csíra beállítani. Valaki nem tud véletlen konfigfájlt? Ugyanis a gamepad drivere nem ismeri autómatice az x3at...