20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • BaLeeX
    Nem hiszem, hogy fölösbe vetted a Centaurt de sztem nem kereskedni. :))
    Kereskedő hajónak vegyél egy jó nagy rakterűt és vegyél bele annyi 25MJ-s pajzsot amennyit tudsz, fegyvert viszont ne. Ilyenkor ha megtámadják elugrik és nem tudják leszedni (nekem még nem lőttek le tradert, mindig elugrott).
    Az egy satelit pedig elég csak jól kell elhelyezni, hogy sokat lásson a szektorból és ne legyen útjában a hajóknak. Úgy vettem észre a szatelit radar hatótávja csak azt befolyásolja, hogy a hajókat is látod ha belül vagy a hatótávon de ha van egy szektorban szatelited akkor az árakat minden gyárban látod még ha kívül is esik a hatókörön.

"Valaki mintha azt írta volna, hogy korvetteket használ UTnek, 6 Nova kísérettel..."
    Sztem te valamit elolvastál vagy félreértettél. :)
    Ez az a kombó ami egy örökkévalóság múlva is nehezen hozná vissza az árát, ellenben egy sima Superfreighter már kb. akkor visszahozza ha eléri a 8as szintet azaz küldheted UTnek.
  • Lord Zax
    Kiprobáltam a benchmarkot, sztem nemsokat ér, egy 800*600-as felbontásban, mediumon szürők nélkül 25 afps, 1280*1024-ben 4* es szürök mellett high-on pedig 20afps. Vagy ennyire mindegy a programnak milyen gép van alatta? :) Ja és minden egyes tesztnél más eredmény jött ki, nagyon eltérőek, ugyanazon beállitással. Ez mitöl van?
  • Monkis
    Hali!
    Egy két kérdés:
    - Hol lehet pilótát felvenni?
    - Ha veszek a Mercuryra jumpdrive-ot akkor pilota nékül nem is lehet használni,
    ha igen akkor hogy?
    Köszi

• dronkZero
    Aham.
    Ezt a szatelit dolgot nem vágtam. Gondolom vannak szektorok, ahová több is kell. Mintha régebben (X,X2) az egész szektort belátta volna egy is...

A 8. szint az OK, de a jumpdriveot nem értem. Egyébként az egyik ingyenhajón, asszem Boron TP-n van most az egyetlen működő traderem. Tudom, kicsi, de még _így sem tölti meg_! Pénzem van elég, szerintem a gyárak termelése akadozik. Meg hát ahogy mondjátok, ha kell hozzá szat, akkor azért hülye, mert nem látja, hogy hová is kéne mennie. Majd kipróbálom.

A korvettnek még a sector trade parancs sem megy... Kézzel meg nem fogok kereskedni, azt nem bírnám idegekkel. (Alapvetően kalóz-fejvadász beállítottságú vagyok :] )
    Ezek szerint majdnem fölösbe' vettem a Centaurt!? Valaki mintha azt írta volna, hogy korvetteket használ UTnek, 6 Nova kísérettel...
    A Split M6-ot próbálta valaki? Hogy bírja a PPC-t?
  • BaLeeX
    Na ahogy én tudom a dolgokat: korvettel lehet kereskedni de csak ha te írányítod, Trade Software MK3-at csak kereskedő hajók tudják normálisan használni. Na meg a legnagyobb rakterű M6osnak is 1500 a raktere amiből lesz kb 1000 ha felcuccolod így kereskedésre eléggé használhatatlan. Főleg, hogy UTknek 8-15000-es rakterű superfregihtereket érdemes "nevelni".

De ahogy nézem a te UTid meg vannak hülyülve. Nekem max annyi gondom van velük hogy ritkán jön egy message, hogy elfogyott az EC-jük és nem érnek el a legközelebbi SPPbe így nekem kell odaterelgetnem őket majd utána újra kiadni az Universe trader parancsot.
    De ilyet még nem is hallottam, hogy nem használják a jumpdriveot. Ugye nem a korvettel próbáltad, mert akkor azért nem ment. Kell venni egy kereskedő hajót, venni MK3-at, jumpdriveot, pajzs sem árt (fegyver nem kell rá mert nekiáll harcolni) majd elküldeni sector tradernek egy jó kis sectorba ahol eléri a megfelelő szintet (azt hiszem 8as, de ez csak tipp) és utána lehet kiadni rá az universe trader parancsot ekkor elindul EC-t venni a jumpdrivehoz aztán nekiáll kereskedni.
    Nem árt még jó sok sectorba kiszórni advanced sateliteokat (tapasztalatom szerint legjobb a szektor közepén -40 vagy +40 kilométerre fel vagy le, hogy ne legyen útba a hajóknak mert elütik. Ez azért jó, mert amelyik sectorban van szatelited ott látja a trader, hogy mennyiért vannak eladó cuccok anélkül, hogy odarepülne.
    Összességében szerintem elég intelligensen végzik a munkájukat az UTk.
  • Zsolo007
    gyárakon van valami On gomb? MErt nekem van egy komplexumom. VAn benne pénz. Van benne nyersanyag. De nem gyárt. A komplexum egy áram gyárból meg egy pac forgeból áll. NEm vágom miért nem gyárt! help!
  • Zsolo007
    öööö ezt nem értem. nektek kimentette meg írta az eredményeket? Nekem csak loopolt a demo de semmi eredmény...
  • BaLeeX
    Javaslatom a Benchmarkolóknak a következő: beállításoknál minden legyen maxon ill bekapcsolva (auto quality is) felbontás pedig 1024x768x32!

Így talán nem lesznek a különböző beállítások miatt olyan nagy eltérések és tudjuk, hogy a kapott értéknél csak jobb lehet ha lejjebb vesszük a felbontást. Na meg nem utolsó sorban az így kapott látvány felér egy vizuális orgazmussal.

Itt az enyém a majd 30fps minden maxon sztem egész korrekt, főleg, hogy sztem átlag konfigom van. Memória 1gb, A64 3200+ szinten megy és a 2. (harci) scene-ben szaggatott be legtöbbször a játék de a minimum fps ott is 7 szóval olyan vészesen sehol sem akad be.

EREDMÉNY
  • dronkZero
    Ja, az UT-k noszogatásához még...
    Elkezdi magától Standby módból újra csinálni a dolgát, vagy tényleg kézzel kell neki mondani? Csak mert most még OK, hogy van egy teljes darab UT-m, de ha majd 20-25 lesz belőlük, akkor már biztosan fárasztó lesz folyton az UT-ket molesztálni...
  • dronkZero
    Nekem az UT-m is leáll néha, és b*szik tovább csinálni a dolgát. Ilyenkor szerintem vár valami árura, hogy vehessen. Azt nem értem, hogy miért nem megy valami olyan helyre magától, ahol tudna is valamit csinálni? Mindig seggbe kell rugdosnom, átküldeni másik szektorba, hogy ugyan, dolgozzon már. A jumpdriveot sem használja, pedig már 22es szintű. Nem valószínű, hogy egyáltalán fogalma lenne róla a pilótának, hogy ilyet is tud a hajója, mert a rápakolt párszáz EC mindig érintetlen marad, még ha azzal kereskedik, akkor is.
    Ami még szintén kiborító, hogy képes 3(!) argnu húst szállítgatni, vagy 6 sunrise virágot, meg ilyesmi. Nincsen "Ne legyél hülye" pipa valahol a beállításainál?
    Aztán... Korvett nem hajlandó kereskedni, vagy mi a baj? Direkt többször is megnéztem, hogy mi kell az UThez, a szoftverek megvannak, mégsem tudom kiadni még a sector trade parancsot sem. Tényleg 25MJ pajzs kell rá? Csak mert van rajta 3x125. Ha tényleg ez a baja, akkor azért ez eléggé bődületes egy bug...
  • Thecserko
    Van egy Mercurym, újonc pilóta, trade mk1, mk3, fight mk1, mk2. beállítom hogy start sector trader és nem csinál semmit. néha megvizsgálja az árakat és ennyi. Több olyan szektorban is megpróbáltam ami alkalmas lenne sector trade-nek de egyszerűen semmi. Már van universe traderem is, azzal nem volt gond amikor sector tradelt, szépen fejlődött. mi lehet a gond?
  • Dracad
    pls help, addig nem tudok tovabb jatszani:(
  • Maxtreme

Minden alapon. Cpu 3.0ghz, VGA 500/900
  • Amaro
    Majd hétfőn beírom az otthoni erőmű eredményeit is...
  • Amaro
    A munkahelyi gépemen:

--------------------------
    X3 - Reunion
    Game version: 1.3.0.US

Graphic card name and driver used: NVIDIA GeForce FX 5700 Version [6.14.10.8194]

CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.60GHz Family 7 Model 2

Video settings during benchmark:
    Screen resolution: 1024 x 768 * [32]
    using shader profile: 2.a
    Antialias Mode: NONE
    Anisotropic Mode: NONE

Graphic & Shader settings
    Texture quality: high
    Shader quality: high
    High quality bumpmaps: enabled
    Environment map: enabled
    Postprocessing: enabled
    using 16bit vertex format: yes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene 00 7.7 average fps 5.0 minimum fps 11.0 maximum fps
    Scene 01 8.6 average fps 1.0 minimum fps 17.0 maximum fps
    Scene 02 9.0 average fps 5.0 minimum fps 14.0 maximum fps
    Scene 03 12.1 average fps 4.0 minimum fps 33.0 maximum fps

Overall average framerate: 9.4 fps
  • Dracad
    No szoval, ma megvettem eletem elso gyarat. Egy BioGas uzem, es ugy dontottem Bluish Snoutba teszem, mivel itt 4 olyan gyar is van ami eszi a bogas-t es szinte mindig uresek, ezenkivul 2 spp is van. A kovetkezo lenne a kerdesem, maximalis aron szeretnem eladni gazt es minimalisan venni az ecell-t tehat venni szeretnek egy elado hajot, meg egy begyujto hajot. Milyen trade illetve flight es fight computereket tegyek ra? Mindkettonel kimaxoljam a sebbesseget, a rakteret, es a ruddert is? Szoval az alap bealitasok erdekelnenek homebase-es kereskedo beallitasa eseten. Elore is koszi
  • Amaro
    Gond egy szál se Pedig már azt hittem, bekerült a hiradóba
  • Lockheed
    Uhhh... Azvolt volt vágólapon, mert előtte linkeltem be 1 másik topicba! MegaSORRRYYY... A helyes link... Mégegyszer SORRY!
  • Cowek
    Benchmark:

X3 - Reunion
    Game version: 1.3.0.US

Graphic card name and driver used: RADEON 9800 PRO Version [6.14.10.6587]

CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz Family 7 Model 2

Video settings during benchmark:
    Screen resolution: 1024 x 768 * [32]
    using shader profile: 2.0
    Antialias Mode: NONE
    Anisotropic Mode: NONE

Graphic & Shader settings
    Texture quality: high
    Shader quality: high
    High quality bumpmaps: enabled
    Environment map: enabled
    Postprocessing: enabled
    using 16bit vertex format: no

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene 00 22.0 average fps 16.0 minimum fps 33.0 maximum fps
    Scene 01 18.1 average fps 8.0 minimum fps 37.0 maximum fps
    Scene 02 22.9 average fps 18.0 minimum fps 37.0 maximum fps
    Scene 03 29.5 average fps 12.0 minimum fps 72.0 maximum fps

Overall average framerate: 23.1 fps
  • Amaro
    "egy X3 -al foglalkozó oldala." a hirado.hu??
  • Lockheed
    Háát ez dicséretes!
  • Amaro
    Szóval valamikor az X4 megjelenése előtt, mert addig úgyse lesz időnk az X3 miatt (se)
  • Amaro
    Nekiálltam letölteni ezt a demót, én is nagyon kíváncs vagyok az ebben mutatott és a valós eredményre. Az integrált/nem integrált hangkártya ügyében: Aopen I945Pa PLF lapom van, integrált Azalia DD 7.1 van rajta, jobban szereti az X3 mint az Audigy2 ZS-t, mert azzal is próbáltam. Az oldal meg nem az enyém, legalábbis szeretném, ha mindenki magáénak érezni picit, és tenne érte, hogy fejlődjön. Az Apocholypse féle útmutatót jövő héten lefordítom, ha lesz időm, és kiegészítem az itt szerzett tudással, hogy legyen egy magyar guide
  • kisviku
    Majd ha nagyon unatkozunk, összedobunk egy magyarosítást...
  • Lockheed
    El kell, hogy keserítselek... Mivel ez eléggé rétegjáték ráadásul igencsak komplex és rengeteg szöveget tartalmaz, magyarítás az nincs hozzá, és szerintem nem is lesz! Szerintem leírás sem létezik hozzá, ha valami manualféleségre gondolsz! Ha kérdezni szeretnél akkor jó helyen jársz, de Amaronak is van egy X3 -al foglalkozó oldala.
  • mano1b
    keresek az x3 reunion hoz magyaritast szeretnem hogy ha tudna segiteni valaki hogy
    hova lehetne fordulni vagy leirast keresek elore is koszonom .
  • Lockheed
    Jahhh...
  • Zsolo007
    Pontosan ugyanazt adja vissza amit a gém, persze elég nagy csaták is vannak benne :D
  • Zsolo007
    ööö megnéztem, király nagy csata van benne, de hogy tudok fpst mérni? mert nem írja az fpst...
  • [NST]Cifu
    Hát a magam részéről inkább az eféle benchmarkokat részesítem előnyben, mint a 3Dmark féle "semmi köze a játékokhoz" típusú dolgokat. Bár arra én is kiváncsi leszek, mi köze lesz a benchmarknak a valódi játék sebességéhez. :)
  • BaLeeX
    Na ezt tőccsük le és benchmarkoljunk.

Kíváncsi leszek az eredményekre és talán hasznos lesz azoknak akik nem tudják eldönteni mire képes a gépük a játékkal.
  • [NST]Cifu
    Persze, meg a paparadzik kergetnek, mi? :Ð
    Na, offtopicot hanyagoljuk. :)

X3 rolling demo, a benchmarkolók kedvéért. :)
  • Lockheed
    Jaaaa... Nemtudtam.
  • Zsolo007
    Nyugi. Már van fanclubja :DDD
  • Lockheed
    Te rosszabb vagy, mint 1 enciklopédia! Ha valaki egyszercsak nemtud valamit itt az SG -n előbb-utóbb előrukkolsz a válasszal! Ha nemvigyázol Fanclubod lesz! Ehhehhhe...

>>>Ezeket mindenféle negatív szándék NÉLKÜL mondtam<<<
  • Zsolo007
    Thx!
  • [NST]Cifu
    Még az Intel hozta létre, AC97 @ wikipedia.
  • Zsolo007
    Ezt nem tudtam :)
  • [NST]Cifu
    Az AC97 nem típus, hanem egy szabvány, ugyanúgy, mint az ATX vagy a PCI-Express...
  • Zsolo007
    Egyébként próbálta már más is az én megoldásomat? másnak használt?