20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Arden

na végre müxik a gépem ! :-)

--------------------------
    X3 - Reunion
    --------------------------
    Game version: 1.3.0.US

Graphic card name and driver used: NVIDIA GeForce 6600 GT Version [6.14.10.8195]

CPU name: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ Family 7 Model H

Video settings during benchmark:
    Screen resolution: 1280 x 1024 * [32]
    using shader profile: 3.0
    Antialias Mode: NONE
    Anisotropic Mode: NONE

Graphic & Shader settings
    Texture quality: high
    Shader quality: high
    High quality bumpmaps: enabled
    Environment map: enabled
    Postprocessing: enabled
    using 16bit vertex format: yes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene 00 28.0 average fps 21.0 minimum fps 39.0 maximum fps
    Scene 01 25.6 average fps 11.0 minimum fps 51.0 maximum fps
    Scene 02 26.6 average fps 20.0 minimum fps 37.0 maximum fps
    Scene 03 35.6 average fps 20.0 minimum fps 75.0 maximum fps

Overall average framerate: 29.0 fps

1024ben 35fps

off:

de tele van a hócipöm azzal a 3 betüs nagykerrel !
    nem az alaplapom volt a hibás hanem a proci (amd):-(
    és nem tudtak adni ugyan olyat, rá kellet fizetnem 1 másikra
    ami igaz hogy jobb de most rosszkor jött a pénzkiadás.
    meg se nézték az alaplapot, csak rá irták hogy csere !
    na de a lényeg hogy most ezerrel nyomom tovább!! :-))
  • Kaziking
    No végre én is kaszáltam Xenon irtós küldetésben, 2K+az apraja 12.5 milló. ahhoz képest hogy csak 1 rozzant pirate falconnal repkedek .
  • Gryllus
    Hát nekem most esett ki a joystick alakú lant a kezemből...

ájulás-szerű alvás következik és remélem hogy nem SPP-kkel álmodok majd, mint tegnap.
  • ilozÁ
    Az értelmét abban látom, hogy amit a széthajtott fejlesztői csapat nem tud megvalósítani, azt a lelkes "amatőr" (sok esetben profi) csapat megcsinál, és ezzel az átlag felhasználó jobban érzi magát, mert úgy tűnik számára a pénzéért még a hibák javítása mellett, kap valami újat is...
    A sok "jó munkás embernek" üzenem én most teszem le a lantot és sajnos azt az ismeretlen űrös valamit nem használtam....
  • [NST]Cifu
    Sejtelmünk sincs, itt a topicban senki nem találkozott még ilyesmi játékkal. :D

Egyébként a DoD:Source szvsz a legjobb II.VH-s MP játék, nagyon szép, első osztályú grafika, fizika, egy szóval csúcs kis játék. Csak sajna magyar szerver nincs.
  • Gryllus
    tudtommal nem lehet itthon kapni még.

Az új HL Source alapú DODot próbálta már valaki? Én terveztem hogy megveszem és kipróbálom, de közbejött egy másik játék amit azóta nem tudok abbahagyni. Tudjátok, lehet benne űrhajókkal röpködni, meg lövöldözni, ja, és kereskedni is. Meg építkezni.
    Na, tudjátok már mi az? :D
  • [NST]Cifu
    Ezért mondom, hogy ennek nincs értelme. A CS és a DoD is addig volt jó, amíg a Valve ki nem vásárolta. :\
  • Cowek
    Lehet már kapni itthon a játékot?
  • Bucser
    Úgy érted a pénzéhesebb kiadók amik az free modok felvásárlásában és kiadásában igen nagy fantáziát látnak (lásd valve) (vagy éppenséggel nincs vásárlás csak kiadás mivel freeware a cucc de az ő sápuk rajta van...)
  • [NST]Cifu
    Nyugi sorstárs, én féltizenegyre érek haza... és hétvégén se lesz sok időm X3-azni. :\
  • [NST]Cifu
    1.: A tehetősebb fejlesztők el szokták ezt játszani, lásd Valve -> Counter-Strike és Day of Defeat eset, vagy az UT Goty edition, amire rákerültek a nívósabb UT MOD-ok.
    2.: Egy Single-player játéknál miért kellene ilyet tenni? Ott vannak a scriptek az Egosoft fórumában, végignézheted őket, és azt töltöd le, illetve telepíted fel, amelyik neked tetszik.
  • Amaro
    Hosszú csend, mindenki játszik, csak én dolgozok Jó hétvégét mindekinek.
  • ilozÁ
    Igen sok a jó és a nívós munka. Igazából azt nem értem, hogy egy bizonyos idő után a játékfejlesztő cégek jelen esetben az Egosoft miért nem használja ki ezt az óriási kreativitást.
    Meg kellene keresni azokat az embereket, és az általuk készített mod-ot vagy script-et hivatalosan egy patch formában kiadni…
    Kérdés itt is a kiadó cég merevsége ill. rugalmassága, a szerzői jogokról nem is beszélve...

• Amaro
    M0 is készülődik :) Azonkívül Savarius barátom földi rombolóval repked ;) Scriptekkel és modokkal nagyon sok dolog elérhető.
  • ilozÁ
    A sok lúd disznót győz alapon !
    Én is nézelődtem a script-ek házatáján és találtam egy érdekességet ami inkább mod-nak készül m7 hajóosztály??? sajna a kollégám levágta a szünetmentest és azóta nem találom, pedig már egy képet is beraktak a béta verzióból az argon m7-es látszott rajta, igen csinos daran lesz.
  • o0tomy0o
    jah, és a Földmodellező szuperszámitógép számolta a röppályákat...
  • kisviku
    Egosoft fórumon leltem rá eme pár mulatságos sorra avagy "hogyan intézzünk el egy Khaak Destroyer-t"?
    Íme a válasz:

"I decided to put my drone factory to good use and sent in 2000 drones to kill it off."

Mit is mondjak?! Ez tök hülye...

Aki nem értené, 2000 darab Fighter Drone-t küldött rá egy Khaak M2-re. Ez is egy lehetséges megoldás...
  • Sephi
    A gep amin jelenleg jaccom az X3 az melobol van es az uzenet iras elott 4-5 oraval hoztak be. Meloba van 40-50 gep. Mit kell ilyen baratsagtalan lenni.

Egyebkent koszi a manualt :D
  • kisviku
    No, nekem semmi nem változott, sőt rosszabb lett, ha felveszem 1280-ba.Viszont 1024-ben szép és jó, úgyhogy megmaradok az első választásomnál.
    Úgyis mindig azt mondják, hogy "első gondolat a jó gondolat".
  • kisviku
    Három kristálygyár tud ellátni egy XL-es SPP-t anélkül, hogy gondjai lennének.
    Ne növeld túl nagyra a komplexumot, részben mert kurvára belassítja a játékot, részben meg mi van ha esetleg egy-két hajó nekimegy...

• ilozÁ
    Köszönöm, és támogatom Amaro fellövős ötletét..
  • kisviku
    Na jól van visszavontam az abszolút off topic témámat...
  • Amaro
    ... és ezt utána fellövöd a netre, hogy az olyan kíváncsiak, mint én, megnézhessék a multikomplexedet
  • Gryllus
    ja, és lehet vele videókat is felvenni, tervezek egy gyárlátogatás videót, amiben körbehajózok az Ore beltben tekergőző gyárkígyóm körül.
  • Gryllus
    én a fraps nevű csodálatos programmal íratom ki. fut a háttérben és kiírja a sarokba az aktuális FPS-t.

http://www.fraps.com/download.php
  • ilozÁ
    Bocsi FPS lenne a kérdés?
  • ilozÁ
    Azt, hogy hány Fsp-vel megy a játék azt hol írja ki?
    Normál esetben egy kalóz bázis teljes pusztításához nekem is 4 db unknown rakéta kellett, de Xenon inváziós küldiben simán szétkapta. Valaki már írta, hogy a küldetések során gyengébb pajzzsal jönnek a nagy hajók... ez lehet a magyarázat.
  • Gryllus
    Tegnap este próbáltam meg a 1280*1024-et az eddigi 1024*768 helyett. Bánom hogy nem tettem meg korábban...
    Megduplázódott az FPS-em. Csatában is, sima zóna közlekedéskor is.
    Még Ore beltben is, ahol az Ore Belt Holding Corporation folyamatosan terjeszkedik. Itt 1024*768-ban 4 FPS-t bírt a gép, ha a komplexumom a képernyőn volt, most 8-10 FPS-sel nyomja.

Tényleg erre a felbontásra lehet minde optimalizálva a játékban. Még a Xenon sector csaták is teljesen élvezhetők lettek, két Xenon K-t sikerült a centaurommal elcsalogatni a fő xenon rajtól messzebb és kivégezni őket. Eddig erről nem is álmodtam, mert xenon szektorokban 4-5 fps fölé nem mentem.

3 Ghz P4, 1 giga RAM, X800 GTO.

"Kölcsönöztem" unknown objecteket is a xenon sectorban tett udvariassági látogatás során. Nekem nem végezte ki a K-t, csak a pajzsa 40-50%-át cuppantotta le, és egy-két balszerencsés L veszett oda a robbanásban.

Xenon J-re kilőve sem volt átütő ereje, a J pajzsa 60-70%-a odalett, 1-2 L mehhalt, de nekem kellett a maradékot kivégezni.

Az Ore beltbe letett amőba jellegű gyáram tovább terjeszkedik, kiegészítettem egy Ore Mine-nal, BPAC gyárral, további SPP-vel, az ezekhez szükséges extra kajaellátás miatt beraktam egy L-es cattle ranch-ot és cahoona bakeryt.

Elég kényelmes az óriáskomplexum. Amit pluszba termel, azt lehet belőle eladni, bevinni meg nem kell semmit.

Most azon dilemmázok, hogy megálljak-e ennél a méretnél, mert ennyit még ellát a silicon mine L és az ore mine L. Ha tovább növesztem, akkor nyersanyag bevitelről is kell gondoskodni. Már most is 12 vagy 13 gyárból áll az egész, nem emlékszem ,hogy a 3. crystal fab-ot betettem-e már.

A másik alternatíva, hogy elkezdek egy másik borgot növeszteni egy olyan helyen, ahol közel esik egymáshoz egy jó ore és egy jó silicon asteroida.

• Lockheed
    Én úgy vettem észre, hogy csak akkor működik, ha nincs nyitva semmi menü, vagy ablak! kivéve a 2 monitort amin a célt tudod befogni! Vagy pl. ha a dokkolás miatt folytatsz dialógust, vagy vmelyik hajóval beszélsz akkor sem megy.
  • Amaro
    A WASD nálam olyan, mint az asszony: hol reagál, hol nem, és az okra megfelelő logikát még nem találtam... Ezek szerint 'strafe drive extension'-t sem fogok.
  • Amaro
    Sőt, ha "tisztaságmániás" vagy, használhatod Cycrow script-telepítőjét, ezzel nyom nélkül el lehet távolítani a vele feltett scripteket, ha mégse kéne. A hozzá tartozó scriptekkel együtt ott van a portálon, annak a címe meg itt a lábjegyzetben.
  • Lockheed
    Támogatom! A nem cheat scripteket tényleg ÉRDEMES használni, mert nagyonsokat dobnak a játékon! Ja, és a WASD nekem im minden gond nélkül működik!
  • lammaer
    Alapjátékban nem lehet, de ha nem vagy "tisztaságmániás" akkor rengeteg, jobbnál jobb scriptet le lehet tölteni a hivatalos fórum scripting topikjából.
    Van egy olyan, hogy "stationtrader", na az tud olyat hogy egy hajó vesz és elad is, attól függően, hogy éppen miből mennyi van az állomáson. Ráadásul a kereskedőhajók használják a jumpdriveot is, ha több hajó ad el egyszerre, akkor nem ugyanahhoz a célponthoz mennek stb stb.
    A scriptek általában jól kiteszteltek, folyamatosan fejlesztik őket és a legtöbb igen jól ki van egyensúlyozva - értsd: nem cheat hogy berak 1000 millió creditet meg ilyenek.

Továbbra is hirdetem: érdemes megnézni a scripteket, sokat dobnak a játékélményen, új küldik, BBS üzenetek és rengeteg extra funkció.
  • lammaer
    #2259 (hogy ne mondhasd, hogy csak kekeckedni tudok )
  • lammaer
    Most nem értem mire kellett neked itt hőbörögni egy egyszerű kérdésért. Pláne, hogy mint bevallod, gyakorlatilag nem tudod mi van a gépedben.
  • lammaer
    Skacok, strafe drive extension alapból van a hajókon. Ki lehet próbálni, a wsad nekem tökéletesen működik, minden hajón - a frissen vásároltakon is. Tehát szvsz nem kell külön megvenni, benne van.

Tudom, X2-ben volt külön, szerintem itt alap.
  • Sephi
    Honnan lehetne azt letolteni?
  • Dracad
    Mit tudtok arrol hogy allitolag egy hajoval lehet intezni egy gyarnal a beszerzest es az eladast is? Ezt lehet tenyleg?
  • goyo2
    Mútkor, irtam hogy egy sectorban a khaak-ok irtanak, én meg szedegetem a cuccokat. Volt olyan hogy egy BHEPT esett ki. :-)
  • goyo2
    Az elkapott pirate novámban bent volt, bibí