20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Sephi
    Koszonom szepen! Meg naon kezdo vagyok orulok hogy el tudom inditani a gepet.

"gy ugrás vadásznál 5 EC,TS-nél 10 EC, M6-nál 10 EC, M1,M2-nél meg 20 EC."

Ezen naon rohogtem mert nekem ez totalis kinai :DDDD
  • [NST]Cifu
    Már korábban is téma volt, hogy a játékban minden hajó alapból tud strafelni (oldalazni, illetve fel/le "csúszni"). Legalábbis a vadászoknál és az M6-nál nekem is alapból működik. TL-el, TS-el nem nagyon próbáltam, bár szerintem azoknál túl sok értelme nem is lenne.
  • kisviku
    Én nem tudok "elstréfelni vagy elsztréfelni", inkább megTRÉFÁLOM a Titánnal.
    Centaurral is megy, de a másik kényelmesebb...
    Egyébkénz még mindig nem találok Strafe Drive Extensiont.
    Ötlet, hogy merre van?
  • kisviku
    SIKERÜLT!!!
    Sikerült megcsinálnom, hogy menjen PDA-n az internet Bluetooth-on keresztül.
    Ja, ez nem ide tartozik, de azért még a poén kedvéért: át kéne írni PDA-ra az X3-at...

Más.

-A jumpdrive a szektorok közötti gyors "ugrálásra" való.Venni a Goner Temple-ben lehet, Cloudbase South East-ben.Ára 100000 credit.Venned kell hozzá energy cell-t is mivel anélkül nem megy.A Shift+J vagy menü -navigációból tudod előhívni s használni.Az M5-ös hajók kivételével rászerelheted az összesre.Egy ugrás vadásznál 5 EC,TS-nél 10 EC, M6-nál 10 EC, M1,M2-nél meg 20 EC.

-Az 1234 szám a csoportjaikat jelentik, mert csoportba tudod szedni őket, hogy aztán csatában a billentyűzet számgombjaival gyorsan elő tudd hívni.

-Milyen repülőre akarsz vásárolni? Az EQ Dockban tudod felszerelni ŰRHAJÓDAT vagy magukban a fegyvergyárakban.

-A pénzedet a Personal/Property menü alatt a Statistics-ben adja ki.

Asszem ennyi.
  • Sephi
    PAr kerdes :

Mi az a jumpdrive es hogy hasznalom?

Baloldalon lent vannak a fegyverek gondolom de mi az a 1 2 3 4 szam ott?

Hol lehet vasarolni cuccokat a repulore?

Hol irja ki mennyi penzem van?

Egyenlore ennyi :D
  • [NST]Cifu
    Arra ott vannak a kisérő Mambák és Scorpionok. Ellenben PPC-vel nagyszerűen lehet Xenon P-re vadászni. :)
  • Gryllus
    sokan kérdeztétek a rangokat. Amaro honlapján megvan valamelyik táblázatban.

Az excelből kimásoltam a rangokat, akiknek még nincs meg a táblázat:
    ARGON
    Enemy of the Federation
    Confirmed Enemy
    Confirmed Insurgent
    Known Antagonist
    Suspected Foe
    Citizen
    Federation Member
    Federation Associate
    Confirmed Friend
    Accepted Advisor
    Trusted Ally
    Federation Guardian
    Federation Marshall
    Federation Overwatch
    Protector of the Federation
    Hero of the Federation

BORON
    Enemy of the Kingdom
    Queen's Nemesis
    Enemy of Menelaus
    Confirmed Adversary
    Antagonist
    Acquaintance
    Friend
    Accepted Friend
    Trusted Courtier
    Noble Peer
    Queen's Guard
    Queen's Knight
    Queen's Protectorate
    King's Knight
    King's Protectorate
    Knight of the Kingdom

PARANID
    Enemy of Priest Xaar
    Enemy of Priest Duke
    Desecrator of Holy Light
    Tainted Wanderer
    Unholy Nomad
    Nomad
    Friend
    Friend of Priest
    Priest Confidante
    Friend of Priest Duke
    Friend of Priest King
    Priest Protectorate
    Friend of Emperor
    Emperor's Protectorate
    Seeker of the Holy Light
    Honour Guard of Xaar

SPLIT
    Enemy of all Split Families
    Enemy of Rhonkar
    Family Enemy
    Family Outcast
    Shameless Creature
    Creature
    Known Venturer
    Friend
    Comrade
    Family Friend
    Distinguished Associate
    Family Protector
    Privilidged Associate of Rhonkar
    Inner Circle of Rhonkar
    Honoured Imperator of Rhonkar
    Honoured Strong Arm of Rhonkar

TELADI
    Enemy of the Corporation
    Commercial Enemy
    Commercial Anarchist
    Mercantile Rebel
    Profit Liability
    Profit Initiate
    Profit Opportunity
    Company Helper
    Company Trader
    Shareholder
    Majority Shareholder
    Company Manager
    Company Owner
    Venture Profiteer
    Venture Capatalist
    Company Director

• mrzed
    Nekem is az van, csak siralmas a fegyverzete, ezért nagyon kell rá figyelni. Lehet, hogy lecserélem egy albatros-ra, arra lehet tenni BFA-t is, akkor legalább a vadászok ellen biztonságban lesz.
  • [NST]Cifu
    Én azt tudom mondani, hogy a Spliteknél 15-20% rangnövekedést jelent egy Xenon P és kisérete (3-4 Xenon L és egy tucat M illetve N) lenyomása. Már megvan az Elephant, nagyon pöpec kis játékszer :)
  • a_n_d_r_e_w
    Szerintem a legjobb rangnövelő a bérgyilkos küldetés. Míg egy teljes Xenon portyázó flotta lezúzása mindössze 2%-ot ért Teladi Venture Profiteer rangnál, addig egy 900ezres Teladi kormány által megbízott bérgyilkosság szintén 2%, 3-4 milliós, nem kormány általi megbízás 5%-6%, ugyanilyen értékű kormánymegbízás 10%-12%, ami ilyen magas rangnál nagyon jó, és még fizetnek is érte :D Más kérdés, hogy ritka mint a fehér holló...
  • o0tomy0o
    Amaro oldalán sok-sok hasznos anyag van, ott megtalálod azt a táblázatot amiben le vannak írva a rangok is... asszem

Rang... nagyon sokan küzdünk keményen a rangokért, de sajnos nem pénzért adják...
  • Thecserko
    Valaki meg tudná mondani hogy a boronoknál milyen rangok vannak? Vagy hol lehet erről információt találni. Már rég fenem a fogam egy boron sharkra és most hogy összejött rájöttem hogy még csak queen's knight vagyok, így nem adják oda. Valami queen's protectorate vagy mi kell hozzá. Az mennyire van a knighttól?
    A másik kérdésem, hogy hogyan lehet a rangot gyorsabban feltornászni? Annyit tudok hogy a velük való kereskedéstől meg az ellenség irtásától megy föl, de ez nagyon lassú.
  • o0tomy0o
    Azért kíváncsi lennék hogy ki tud elstrafe-elni egy khaak destroyer lézerei elől...
  • Kaziking
    khaak destroyer m6-al? igaz nekifutottam vagy 15*
  • Lockheed
    Öhhh... Minden elismerésem!
  • a_n_d_r_e_w
    "Kiváncsi lennék ki tud lezúzni egy M2-t egy M3-as vadásszal..."
    Jelen! :DD
    Türelem és lankadatlan kitartás a kulcsa ;)
  • goyo2
    Én meg olyan cuccot szedtem össze mint pl. poszterek. Hol lehet ezt eladni?
  • kisviku
    Szerintem írjuk ki valahová eme oldalon belül a "kezdők kézikönyve" vagy "beginners faq-t" vagy valami ilyesmit, hogy az új játékosok és/vagy régiek is gyorsan tudjanak tájékozódni.
    Asszem én (is) elég sokat hozzátettem eme iromány kialakulásához és szerintem sokan örülnének neki.Gondolok esetleg egy linkre a FAQ felirat alá vagy rátok bízom.Ha meg már van ilyen akkor szorri.
    ...igen van, megnéztem a faq-t...nem túl bő és a "milyen hajó jó milyen ellen" kicsit nevetséges.
    Kiváncsi lennék ki tud lezúzni egy M2-t egy M3-as vadásszal...
  • mano1b

szevasztok szeretnem tudni hogy mijen rakomany ez az egyik hajon talaltam a pontos neve ..very important passengers .. mi ez vagy hol lehet eladni
    segitsen valaki ha tud koszonom elore is
  • Arden
    hátha jó lesz valamire, :-)
    az egosoft forumán találtam (joy profil)
    http://members.chello.nl/a.jong154/X3/Other/X3-X52-Profile.zip
  • Lockheed
    Örülök!
  • achime
    köszi
  • Lysandus
    Megvan a gond. Nem úgy csináltam mindent, ahogy a FAQ-ban le vagyon írva. Amint az ottani első metódust követtem minden megoldódott! :-) Szal műkszik!
  • Lockheed
    Igen!
  • Thecserko
    A beta patch ugye nem az 1.3 patch? A kettő két különböző?
  • Lockheed
    Hellóka! Nekem is x52 van és az X3 gond nélkül felismerte! Profilt sem csináltam csak a játékban rendeltem hozzá a gombokhoz a funkciókat! Viszont, ha a manualban benne van a billentyűzetkiosztás (nemtudom, nemnéztem), akkor az alapján csinálj neki egy profilt! Megéri, mert utána az info gombbal (gázkaron a bal hüvelykullyadnál) ki tudod íratni, hogy melyik gomb mit csinál! ÉS így már tudod használni a profilváltó switchet is! Ami a joy jobb oldalán van amivel a profilokat kiosztásokat tudod variálni! (1,2,3) Azt nézted már, hogy a vezérlőpult =>>> játékvezérlők résznél látja -e a joyt? A játékban engedélyezve van?
  • mano1b
    Hajó elfoglalása a következő.
    1.Lövöd, amíg meg nem adja magát.
    2.Megadta magát, közelmész hozzá űrruhában (!), kábé 20-30 méterre.Fontos a távolság!Minél közelebb, de nekimenni nem kell...
    3."I" gomb vagy menü,target és a CLAIM. Erre bemond egy ilyet, hogy "Ship computer control transferred" és már tied is a hajó és zöldre vált.
    4. Ezután "C" gomb az újonnan elfogott hajódon, Navigation,Dock at, és kijelölsz egy Shipyardot.
  • Gombocka
    Felraktam az 1.3.01 beta patch-et főként a PSG javitás miatt és annak ellenére, hogy a readme-ben nem irják megnövelték az M6-osok laser regen-jét.
    A Centaur-nak 168-ról 262-re, Nemesis-nek 184 -> 287, Dragon-nak 251 -> 392.
    Igy már kicsivel jobban használhatóak az M6-ok. :)
  • Etele1
    Sziasztok!
    Most először írok a fórumba mert jó sokáig tartott, mire becsületesen végig olvastam ezt a több mint 3000 bejegyzést. :)Én régi X fan vagyok már az első résszt is végig játszottam és azóta is rendületlenül a szívem csücske az X Univerzum. :-) Normal módban kezdtem, a story vonalam már végignyomtam (én már az 1.3-as patch-el kezdtem el játszani) most pedig kereskedek.Sok hasznos dolgot tudtam meg itt a korábbi hozzászólásokból pl: az új hajólistát mert az ugye változott az X2 óta. Sok felmerült ötletemet más már "lelőtte" de van itt még olyan, amit szerintem tudtok használni, leginkább az, aki még csak most kezdi a játékot. Volt már szó arról,h XY BBS küldit elválalva sikeresen legyakott egy TL hajót+ 4 Nova-ból álló kiséretét is és kapott vagy 900 ezret érte. Egy korvett osztályú hajóval ez nem is nagy durranás de mire olyan hajód van, addigra már a 900 ezer sem az, és inkább a Xenon küldetésekre ácsingózol a 6 milláért. Viszont ha még nagyon az elején vagy és csak Argon Nova-d van (kalóztól foglaltam el egy szál Argon Busterrel strafelve kijátszva a back turretjét)azzal is megcsinálható a küldetés. Persze önmagában odamenni öngyilkosság de nem is mindenkinek van még ütőképes flottája. Szóval bemész 1 Drone factoryba és veszel kb: 20-24 drone-t (és nem 2000-et mint az az őrült erőmű tulajdonos :-) ),ami nem olyan vészes összeg. Keresel jól fizető küldetést, elvállalod. Odajumpolva szemből elindulsz feléjük, droneokat kidobálod menet közben. Ott köröznek körülötted, nem hagynak magadra. Nekiesel a TL-nek. Na és itt jön a csattanó mert a Nova-k elkezdenek tüzelni a droneokra lőnek mindent szemből és a back turettel is. Én simán levadásztam a TL-t BPAC-okkal többször ráfordulva, aztán pedig a Nova-kat is egyenként úgy,h engem konkrét találat már csak akkor ért, mikor a legutolsót üldöztem. A dronjaimból meghalt 2(!)és bekaszáltam a 900 ezret, ami ekkor még igencsak jól jön! (még HEPT-ekre se nagyon volt pénzem...
    Aztán dronokat összefogdostam egyenként mert sajnos nem találtam nekik vissza a raktérbe parancsot bár nem tudtam mindet, mert 1 idő után vmi miatt az álló, parancs nélküli Dronok felrobbannak. Mind! Na mind1...ennyi veszteség belefért :)
    Még 1-2 észrevétel: írtátok többen,h Xenon inváziós küldi során 2 K-t is kivégeztetek és jött a 12 milla...na ilyen nekem még sosem volt pedig már sacper 5-6 ilyen küldetést lenyomtam. Mindig csak 1 K volt. Mondjuk kósza Xenon M1 és M2-ket se láttam még 1 baráti szektorban sem, csak kis xenon hajók és kalózok mászkálását. Aztán ami még nekem furcsa,h baromi nehéz a kereskedés. Minden késztermék gyártó drágábban ad cuccokat, mint amennyiért megérné eladni max. a világ tulsó végén van jó áron, ahová sok nyersanyag nem jut el a közbülső Xenon szektorok miatt. Pedig aztán van rálátásom az árakra mert minden valamire való szektorban van advanced sat.-om úgy 120-130 bár elég sokat kiírtanak belőlük időröl-időre, de pótolom. Szóval most ott tartok,h van a Nova-m meg 2 M3, 2 M4, 1 M5. Van 2 Ore mine (egyik a storryvonalból) 1 Silicon Mine, 1 Bogas factorym Power circle-ban és egy L-es SPP Ianamus Zura-ban bár azt még csak most építettem. A gyárakból alig viszik a cuccot csak akkor ha már veszteségesen adom el. Az SPP-ről még nem tudok nyilatkozni bár abban van minden reményem mert ott van bazinagy energiahiány, ahová építettem. Picit el vagyok keseredve mert nem akar ez a kereskedés sehogy sem akar beindulni és a fő bevételi forrásom a Xenon küldi 6 millája,amit hamar felélek hajók fejlesztésére v. 1-1 gyár vásárlásra...komplexumokról még nem is álmodok. Nem tudom,h másnak is ennyire nyögvenyelősen indult-e a dolog, de már kicsit bánom,h normál módban indítottam a játékot, lehet,h emiatt szívat. Ja van UT-m is 20-as is de aliug tölti meg a rakteret, szóval sokat nem keres...ja és állandóan oda ugrálnak az idióták, ahol nem tud energicell tankolást végezni és még azt is nekem kell irányítanom.
    Bocs a bőléért de most úgy éreztem ezt ki kell írnom magamból...már jobban vagyok :)

• achime
    helllooo!!!

Tud nekem abban valaki segíteni hogy hogy kell más elhagyott gépbe beszálni vagy csak valahogy írányítani????????????

Ja és hogy csináljak lóvét az elején mert még csak pár küldetésen vagyok túl!!!

Ha valaki tud segiteni annak megköszönöm!!!!
  • Lysandus
    Egyáltalán hol lehet hozzájutni a manualhoz?
  • Sephi

Valki help pliz...
  • Bucser
    Ezt nem tudom.
  • Lysandus
    Oké, a gombokhoz hozzá tudok rendelni dolgokat, de a tengelyekkel nem tudok mit csinálni. És mégscsak az lenne az irányítás alapja. Úgy értem: Nincs X-tengely le meg föl külön, amihez a le meg fel gombokat tudnám rendelni.
  • Bucser
    Próbáld meg. Nekem Cougarom van és az ugyanezen az elven működik mint az X52 és ott van DirectX mode amikor számozott gombonként jelennek meg a gombok a joy kezelőben is) meg van a programozott gomb amikor a billről hozzárendelt gombokat nyomogatja windowsban is.

btw: Profilt mindig érdemes csinálni mindenhez egyrészt mert gyakorlod a profil készítést másrészt meg csak így adja a joy a saját szabadságát.
  • Lysandus
    Vagy az nem segít, ha berakom az X3-on belül classic módba, és az X52-ben meg beloadolom a saitek X2-es profilját?
  • Lysandus
    Azt hol látom hogy milyen módban van?

Az a baj, hogy meg se nyikkan a joyyal. Az égvilágon semmi. Úgy érted, hogy csináljak neki egy profilt az X52 profil editorban? Mer épp ezt akartam volna elkerülni! :-)
  • Bucser
    kérdés, hogy programozott vagy directX módban hasznalod??

HA programozottban akkor szerintem csak tengelyeket tudod beállítani mást nem a többit gombhoz(billentyűhöz) kell rendelni (akkor viszont elotte meg kell irnod a profilt) ha directX-es modban akkor meg egyenként a gombokra kell állítani a funkciókat.
  • Lysandus
    Hali!

Kéne egy kis help. Indul a progi, azzal nincs baj, de nem látja a joystickot. Hiába állítom be az elején interface-nek egyszerűen nem működik a gamén belül. Saitek X52-őm van. Tud valaki vmi megoldást?
  • Sephi
    Ohh... nos naon bena vaok. Kicsit atolvastam a manualt de meg mindig nem ertem. Szal en Quickstart-ot kezdem el es maris mondja a kapitany hogy vigyek el a Eszaki kaputol egy csapatot messzire.

Nos en elmegyek a Eszaki kapuhoz de fogalmam nincs hogy hivom elo a csapatot. Kicsit ugy az iranyitas megvan alap szinten de fogalmam nincs mit kel tovvab csinalni.

Valaki elmagyizna hogy csinalom meg az elso kuldit? Es egyaltalan jot kezdtem el? Nem kellet volna valami tutorial felet az elejen?

HELP PLZ