20430
-
Hubert #3270 Köszi Kaziking, erre gondoltam en is. :) -
o0tomy0o #3269 Igen, ezt már rég szerettem volna kérdezni, hogy az az Ore collector az mennyivel jobb vagy rosszabb mint egy telepített bánya? Ugye sokan vártak hogy az 1.3 as peccsel ennek a működését is kijavítsák... -
Kaziking #3268 Dolphinnal nehéz lessz, mivel a mobil drilling systemt egy fegyver felhelyezési pontra kell rakni, arra meg semmilyen fegyvert nem lehet rakni.
paranid split vagy teladi ts-t vegyél. -
Hubert #3267 Bámyászni hogyan kell ? Vettem már:
Mineral Scanner
Special Command Software MK I
Ore Collector
Mobile Drilling System
Feltettem gy Dolphin-ra, de nem tudom aktiválni
Semmi fegyver nincs a Dolphin-on, és én vezetem -
Az 1.0-ás kimentések működnek az 1.3-as patchel?A kimentésben lévő bugokat kijavítja a patch? -
A másik gondom az, hogy vettem két bányát az egyik egy ore mine a másik egy silicon mine és nem akarnak jönni transportok, hogy elvigyék a cuccot.Az Omicron Lyrae szektorban vannak a bányák. -
Etele1 #3264 Pedig ott kellene lennie egy álló goner hajónak ha jól értem. Közel kell menni hozzá aztán rádiózni. Mondjuk én már az 1.3-as patch-el nyomtam végig de olvastam,h voltak, akik megakadtak a storry vonalban korábbi patchekkel. Szóval nem árt ha fenn van az 1.3... -
Sziasztok elakadtam az X3 storyjában ott járok amikor a Thomus nevű tagot kell megkeresni.Volt egy verseny azt megnyertem.Goran azt üzente, hogy Freedom Reachen találkozzunk a keleti aszteroid mezőben de ott senki sincs.Valaki segítsen lécci. -
Etele1 #3262 kisviku van 1 script ami felfejleszti a Laser towereket 125 MW-os pajzsúra de kerül vagy 70.000-be szóval elég korrekt dolog nem tűnik cheat-nek így. Én használom mert megéri... -
kisviku #3261 Sajnos nem Kovács, hanem valami Admiral Kobach...vagy mi a fene.A szöveget lehet feliratozni, úgyhogy én is csak onnan tudom.
A másik, hogy szerintem a fejlesztőkön kívül még senki sem tudta teljesen simán és egyenletesen lefuttatni a finálét.
Több beállítással próbáltam már, de semmi.Nem kell ide benchmark meg ilyen dolgok.Majd ha ott simán fut a játék, akkor fogom mondani, hogy tökéletes és készen van!
Ja, igen és meg egy dolog.A Lasertowerekkel elég sokat foglalkoztam már, de sajna nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan tudnám a pajzsát kicserélni nagyobbra.Beülni már tudtam, meg forogni is vele, igaz lőni nem. -
Etele1 #3260 Szevasztok ! Ha valaki nagyon ráér összedobna 1 kis FAQ-t a script-ekkel feltett extra trade és egyébb parancsokhoz ? Konkrétan az a gondom,h egy gyárhoz hozzárendelt hajónak adhatok most már vagy 6 féle kereskedő parancsot és nem igazán értem konkréta melyik micsoda. Van itt best sell or buy (ezek ugye az alapok) de van még Maintenance station, Export, Import, Xai manual trade meg ilyenek... ez még nem is lenne bajd de ha mondjuk azt szeretném,h 1 konkrét gyár folyamatosan vásárolgasson EC-t a szintén abban a szektorban lévő SPP-mből, akkor hol ezt, hol azt kell kiadnom,h kegyeskedjen elindulni. Van ott 1 crystal fab-om is. Az SPP crystal kereskedőjét ha manuálisan kiadom, akkor odamegy és megveszi de a trade parancsokkal meg elmegy a világ végére pedig az árak jól bevannak állítva, a gyár engedné abban a rendszerben is a crystal vásárlást, tehát megvehetné ott is. -
PSGhunter #3259 Na ez az... akkor nem csak én láttam így. Remélem a kiegészítőben majd erre is odafigyelnek. Lépek alukálni, az univerzum meg van mentve... -
Én a aktívan részt vettem benne, bár tök fölösleges volt. Addig nincs baj, hogy azt mondták szedegessem az apróbbját, a Novámnak az úgy is jobban tetszett, mint a nagy Kha'ak hajók zaklatása. De mivel a story elemek sebezhetetlenek, ezért úgy éreztem tök fölösleges ott lődörögjek és életemet kockára téve mentegetni az egyébként sebezhetetlen társaimat... -
PSGhunter #3257 Nna.. befejeztem a story line-t. Most komolyan, jól hallottam a végén, hogy a földi erők parancsnoka "Kovács" néven mutatkozott be??? Akkor mégis lesz magyar feltámadás!! 
Amúgy az X3-at nem németek írták?-na mindegy...
Én nem vagyok freelancer fan, de annak százszor élvezetesebb volt a végső csatája! Ott én is aktívan lőttem, meg minden, itt meg a pálya széléről figyelhettem, ahogy képregény stílusban zajlik az ütközet. Közel menni se lehetett, mert a Khaak lézerek azonnal ízekre szedtek (ezek elől kitérni meg ugye nem lehet) egyáltalán van akinek futott annyira folyamatosan a végső csata, hogy bele tudott szólni? 3500-ös AMD-m, Sapphire X800Pro, meg 1Giga RAM-om van, de ez már kevés hozzá... egyszerűen uncsi volt. Még jó, hogy a kereskedés, meg a BBS küldik kárpótolnak... na mindegy, most legalább letudtam a storyt.
Más: megfigyelte már más is, hogy a laser tower részletes tulajdonságainál azt írja ki, hogy 25MJ-os pajzsa van, de Max=125MJ!! Akkor ez most azt jelenti, hogy fel lehet rá szerelni 125-et is??-én nem jöttem rá hogyan, de ha valaki tudja, az nagy nyereség volna! (így már nem pukkannának el egy sorozattól) -
kisviku #3256 A lényeg, hogy vegyél Computer Components-et, mert asszem az kell annak a cracker f*sznak.Elviszed neki a kért cuccost, ő átül hozzád és elmentek hekkelni vagy szkennelni a kalóz állomást. -
Lysandus #3255 Köszi, aszittem a csaj megveszi a 10 ezerből... Várhattam volna...

-
PSGhunter #3254 asszem a csajnak "computer components" cucc kell 10.000 credit értékben, és még 10 ropi... utána mentek scannelni... -
Lysandus #3253 Nem tudjátok, hogy mit kell csinálni a distruptor missile factorys küldinél? A csaj valami csipet emleget, adok neki 10 k-át, de aztán nem csinál semmit... -
Gombocka #3252 Nézegettem X3 Editor-ral a beta patch file-okat, és úgy néz ki, hogy nemcsak az M6-osok laser regen-jének a növelése az egyetlen változás ami nincs a readme-ben.
A Flak-ok lőtávolságát is megnöveltek:
Alpha Flak: ~1km -> ~1.3km
Beta Flak : ~1.1km -> ~1.5km
Azért lehetne meg egy kicsivel nagyobb. :)
-
goyo2 #3251 Feltettem egy Asteroida Scennelő scriptet Amaro lapjára. (by Goyo)
-
goyo2 #3250 Ezt magyarázza meg valaki:
Bérgyilok küldi: 1 hercules 4-5 perseus. Ha simán ráeresztek ez hammerhed-et akkor leszedi. Ha közel megyek 2-3 kilcsire akkor betalál, még csak rá se lő (valószínű nincs ideje ráfordítani a csuzlit), de nekem is kaput. Azt a cselt akartam bevetni, hogy amikor 4 km-re vagyok akkor elinditom az ugrási manővert, kb 2 kilcsinél amikor 90% az ugrás kilövöm a rakcsit, és mire robban pont elugrok. De nem jött be, nem robban a herci. Lehet hogy ha nincs látómezőben a cucc, akkor a fegyverei is gyorsan mozognak, (mint amikor nem vagyok szektoron belül és akkor nincs collision det. ?)
Most megpróbálom mit tud egy pirate falcon wingman. -
Etele1 #3249 Az a baj,h nem bírom abbahagyni...megyek vissza játszani :) Csak az UT-k ne piszkálnának folyton,h nincs üzemanyaguk...GRRR ! :) -
Etele1 #3248 Hát igen...mikor az UT-d már 25-ös szintű képes akár keresztbe átugrani az egész univerzumot, de ha meggondolatlanul TP hajóba teszed bele, ami ugyan gyors (ezáltal gyorsan fejlődik a pilóta) viszont kicsi a raktere, akkor magas szinten állandóan kifogy az EC és nem jön rá,h ott van 1 SPP a szomszéd szektorban (jobb esetben.) Szóval amíg nem javítják ki egyértelműre ezt a 'move pilot to new ship' dolgot, addig jól gondoljátok meg milyen hajóba ültettek UT-t... -
Lysandus #3247 Igen, az UT-ék alapból használnak jumpdrive-ot és fighter drone-t. Legutóbb figyeltem, és asszem 15-ös szinttől használja az UT a jumpdrive-ot. Vegyél bele neki alapból úgy 1000-1500 EC-t, abból ugorhat. Sőt, nekem úgy tünt, hogy fe is tölti az EC készletét, bár egyszer már kaptam olyan üzenetet tőle, hogy utasítást vár, mert nincs jumdrivefuel ugrásközelben. Akkor manuálisan elküldtem egy SPP-hez tankolni. A jumpdrivot akkor is használhatja, ha megtámadják. Akkor kidobja a fighter drone-okat és elugrik, vagy bedokkol valahova. Erről téged értesít is, sőt, még a támadó ID-jét (rendszámát) is megadja. A drone-okat később pótolja magának. Szal mind kereskedéshez, mind meneküléshez használja az ugrómeghajtót.
A gyár biztos jövedelmezőbb, viszont az elején nem volt pénzem gyárra, így kénytelen voltam superfreightert konfiskálni. -
PSGhunter #3246 Ez komoly?! Ahol nem jegyzik őket ott akármennyit el lehet passzolni??!
Én barom meg azért nem gyártottam őket, mert azt hittem, hogy csak azonosat árusító helyen veszik át...
Köszi, azt hiszem új időszámítás kezdődik mostantól az intergalaktikus dömpingtermelésben..
-
Gryllus #3245 hát igen, laser towert nehéz elsózni. Eleinte a jó árrés miatt én is megvettem, de van összesen vagy 6 trading station ami megveszi és annyi. És csak 2 fér beléjük.
Érdemes fegyvereket és pajzsokat gyártani. Ezeket el lehet adni olyan equipment dockban adni, ahol nem árulják az adott típust. Ilyenkor tetszőlegesen sokat átvesznek belőle. -
PSGhunter #3244 Az UT-kel "station trader" nélkül is lehet sok pénzt csinálni? (úgy értem nem érdemesebb-e inkább gyárba fektetni)
Másik kérdés, hogy a script nélkül is használnak jumpdrive-ot, és fighter drone-t?
Kicsit eluntam a komplex építgetést, és mostanában Xenon küldit sem nagyon oszt a gép.
Nem kell valakinek lasertower? Olcsón megszámítanám! -gyártom őket, aztán senkinek sem kell,... nekem sem
-
Kaziking #3243 Nekem a bérgyilkos küldikben, rendszeresen lelövi a célpont az unknown rakétámat. Mostmár csak xenonok ellen használom K ellen ideális, meg én imádom mikor elkezdenek szépen sorban vonulni miután megjelentek 1 teladi hajógyárnál. Kiválasztom a sorból a középsőt és olyan 2km-ről seggbelövön egy unknownal, valami csodálatos látvány hogy 1 lövéstől 10-12 xenon vadász csillagporrá válik
általában a legszélsők élik túl csak azok meg gyorsan kifekszenek a Centaurom (alias: Sniper) sortüze alatt.
-
Lysandus #3242 Én eddig egyetlen unknown objectet találtam, ami nem UFO volt. Befogtam, és utána jött a géphang, hogy database frissítés törént. Ezt követően eltünt az unknow object és helyette firefly missile lett belőle. Lehet hogy nem "igazi" unkown object volt, mert már van egy secret container foundom. Tehát lehet hogy a secret konténerek is unknown objectek a radaron. Meg ugye az UFO-k is, de azok mozognak. -
Gryllus #3241 Hammerhead Missile = Unknown Object. Nem tudom erről volt-e már szó, illetve észrevette-e már más is.
Tegnap egy bérgyilkos küldinál találtam magam egy kicsavart helyzetben. Éppen hogy csak elé tudtam ugrani a menekülő mammuth-nak, 5 km.re volt a kaputól és közeledett 3 db centaur kíséretében.
Gyorsan ki akartam rá lőni az erre a célra tartogatott Unknown Object rakétámat. De vlt nálam 6 féle rakéta és épp a legkisebb volt kiválasztva. Mire végignyomogatom a joyon vagy a billentyűn, nekem jön a mammuth, vagy én is felrobbanok.
Így jobb kézben a joy, bal kézzel odakaptam az egérért, és az egérrel kiválasztottam a legutolsó rakétát, tűz, megfordul, elsprintel. Minden össze is jött, viszont feltűnt valami az egeres rakétaválasztásnál.
Amikor az egéret az utolsó rakéta felé vittem azt írta ki, hogy Hammerhead Missile. Viszont amikor kiválasztom, azt írja ki, hogy unknown object.
Hát ennyi, nem tudom más észrevette-e már. -
Lysandus #3240 Még egy kérdés: másnál is úgy van, hogy az Advanced Sat. Factory-k sima navigation relay satokat gyártanak? Mert nálam igen. Ez valami bug? Mondjuk annyira nem zavaró, mert az a lényeg, hogy minden szektorban legyen valamilyen sat, azzal már látom az árakat. Csak a trafficot sem lenne rossz nagyobb hatósugárban figyelemmel kísérni. És gondolom az advanced sat mégiscsak nagyobb körben lát, mint a sima navigation relay.
A tegnapi napot azzal zártam, hogy összeszedtem hat millát. Nálam Argon Primban kivétel nélkül minden gyár áll EC hiány miatt. Nagyot fogok kaszálni egy SPP-vel a szektorban.
-
Lysandus #3239 A manualba is benn van, hogy az UT pilóták ahogy nő a rangjuk úgy követelnek egyre több dolgot maguknak. Most senki ne gondoljon vmi drasztikusra, de ide tartoznak a fighter dronok is. Ezzel szerintem sincs baj, mert tényleg nagyon jók az AI hajókon. Amikor megtámadják így el tud menekülni. Egy UT superfrighterben pedig igazán elfér vagy 12 belőlük. Hogy egyébként milyen cuccokat vennének még maguknak azt nem tudom, mert mindig kompletten felszerelve indítom el az UT-ét (jumpdrive, valamennyi EC, full pajzs és fegyverek).
Más: nem tudja valaki mit keres két mercury Argon Prime-ban? Fullosak (raktér, pajzs, engine tuning) asszem csak fegyver nincs rajtuk. 0 sebességgel lebegnek az űrben. Először azt hittem, hogy "ajándékok" mint a mamba. De nem lehet őket elfoglalni, és tényleg van pilótájuk. Vagy a sztorivonalhoz tartoznak? -
Etele1 #3238 bocs ez a #3235-re lett volna hozzászólás. -
Etele1 #3237 kisviku össze lehet szedni a dronokat! Mint írtad lehet nekik adni bizonyos parancsokat.Azt kell adni nekik,h None...ettől megáll mind, lehet begyűjteni őket mint a lepkéket. csak igyekezz vele mert úgy vettem észre ha parancs nélkül leállnak még jobban lecsökken az amúgy is rövidre tervezett űréletük :)
Persze az UT-id nem fogják összeszedni őket, majd vesznek újjat automatán. -
o0tomy0o #3236 Én úgy vettem észre hogy hiába akarsz vagy nem akarsz Fighter drone-kat a TS-edre akkor is vesz magának... De szerintem sem rossz cuccok, pláne ha 2-3000 db el tud pusztítani egy Destroyert...
-
kisviku #3235 A Fighter Drone nagyon jó!
A TS hajók (sima és UT) használják!Ha támadás éri őket, azonnal kilövik.Ez részben elvonja a támadók figyelmét, részben pedig meg is semmisíthetik az ellenséget, de csak ha kisebb hajók támadnak.Én általában 10-15 db-ot szoktam berakni egy hajóra.Sajnos felszedni nem tudtam kilövés után, de ha egy szektorban vagy vele, tudsz bizonyos parancsokat adni nekik. -
Hubert #3234 Köszi, nem is tudtam. Akkor megyek s teszek turret-eket ... Fighter Drone-t érdemes, vagy csak foglalja a rakteret ? -
Hubert #3233 Örvendek hogy segíthettem. Nekem 3-4 napba került amíg az egosoft fórum guide-jai alapján az alapveto dolgokat megértettem, ha ez a kis összefoglalót kinyomtatja az illeto, akkor ez az ido lerövidülhet, s több X3 rajongó lesz, s akkor talán többen meg is veszik, s akkor az Egosoft nem bukik be, s akkor lesz X4, s ez volt önzo módon az összefoglalóm célja. :) -
Unknown object téma: még a múlt héten bevállaltam egy "criminal" küldetést, nem sok pénz, de ugye a rang növekedés... mikor bepottyantam a megjelölt szektorba eltátottam a számat, mert egy elefánt körül hat split mamba keringett zárt alakzatban. Figyelembe véve, hogy egy mambával voltam én is (nem tehetek róla, kedvencem, mert megszenvedtem érte
), szkennelés nélkül az elefántra tippeltem, de mondom, mindegy, ráeresztek egy objectet, és bezsebelem az elismerést. Raketta ment, megfordultam, vártam, "Aarrgh", elefánt látványosan robbangat, "You got a message", tehát kész a küldi, a hat mambának viszont semmi baja, ellenben ezerrel tépnek felém, bősz lövöldözés közepette, tehát 10,20...90,jumping. Még a pajzsuk sem pörkölődött meg, pedig úgy védték az elefántit, hogy majdnem összeértek.
-
Félreértetted, a pilóta nem lebeg sehol, azt nem látod kiszállni. A hajója lebegett a nagy űrben, míg a másik bedokkolt, de ez végül is lényegtelen. Nem tudom, miért nem csinálja meg, ebből a szempontból mindegy, hogy 1.3 vagy 1.3.1b a verzió, de mint írtam elsőre nekem sem ment. Amit olvastam az EGO fórumjain: néha gondot okoz, ha előtte már ültél abban a hajóban, ahová küldöd, ez esetben többször kell próbálkozni. Másik variáció, hogy volt, akinek csak akkor ment a csere, ha ő maga is bedokkolt egy harmadik hajóval, és onnan adata ki a parancsot, kivárta, míg beérnek, stb. Mindenképpen sziszifuszi meló, de egy 25-ös szintű pilótát azért megéri átküldeni.