20430
-
Gryllus #4069 wingmant nem bérelni kell, hanem beállítod a command console-ban, hogy wingman-e vagy nem.
Vannak parancsok, amiket wingman-ekre lehet kiadni, pl. támadd meg ezt, védj meg engem, stb.
-
Megtalaltam vegre. :P -
Es hogyan lehet a sajat hajorol transfertalni az alapanyagokat a sajat bazisra ?
Vettem elsodleges alapanyagot de egyszeruen nem talalom meg azt a menut amellyel attudnam szallitani a gyaramnak a kristalyokat, hogy vegre elinduljon a termeles. -
Node ha az ezzel felszerelt hajóval összehozol egy universal tradert az megcsinál mindent, neked csak a lóvét kell számolni. És jól is dolgozik, drone-okat vásárol, lelép ha gáz van és csak ritkán hülyül meg, szal sztem nem is kell jobb ennél. -
Koszi az infokat, de en teljes automatizaciora gondoltam.
Na mindegy akkor marad a Trade Command Software MK3.
Amugy mondjatok egy-par szot legyszives a wingman-ekrol valamit, ami fontos lehet.
Hogy lehet berelni oket, stb. -
mrzed #4064 Még annyit a manuális kereskedésről, hogy az érintett hajóknál érdemes bekapcsolni a jelentést. Nem tudom, hogy hányas verziótól van ez a szolgáltatás, de amikor végzett a kiadott paranccsal, akkor jön egy üzi, amin keresztül meg tudod nyitni a hajó parancskonzolját.
-
Gryllus #4063 jakuza sima távirányítással lehet trade-elgetni két állomás között, ha csak néhány hajóval akarod csinálni, nem is sok idő.
űrben az r gombra bejön a property menü. itt kiválasztod hogy ships. Ha sok hajód van, beállítod a filterekben, hogy csak a kereskedő hajókat mutassa.
Előtted a hajók listája, látod melyik mit csinál. Amelyik NONE-n van, az épp utasításra vár. Ennek kiadod, hogy pl. vegyen valamit az állomáson, ez azonnal megtörténik. Azután azt mondod neki ,hogy jump and fly to station. (c a konzol, 1 - navigation - jumpn and fly...) kiválasztod a célállomást és kész. Időnként rá kell nézni, pl amikor bekapcsolnád a SETA-t.
Amíg így is kereskedtem, addig azt csináltam, hogy azt a hajót amiben ültem, beállítottam irányba, felhoztam a hajólistát és megnyomtam a SETA gombot. amikor bármelyik hajó NONE állapotba váltott, akkor azt gyorsan lerendeztem, kiadtam neki a parancsokat, és vissza SETA.
Később már nem foglalkoztam manuálisan irányítással, vagy Universe Tradert használtam, vagy a Station Trader scripttel tettem be a kereskedőhajóimat egy-egy bázisom ellátására. Még ezek mellett is sokáig megérte egy Mercuryval fegyvereket felvásárolni és eladni a EQ dokkokban. Ha van tőkéd és megvehetsz bizonyos fegyvereket a fajok gyáraiból, nagy profitot lehet vele csinálni, minimális odafigyeléssel. (szektorlista, kiválasztasz egy szektort, 6-os gomb best buys, megnézed van-e jó fegyver. ha van, odaküldöd a kereskedődet, 2 perc múlva ránézel, felvásárlod, és elküldöd egy EQ dokkba, vagy a köv. fegyvergyárba.)
Én megjelöltem a kinyomtatott térképemen azt a pár szektort, ahol jó fegyveripar volt, mondjuk 3+ fegyvergyár, és azokat időnként felvásároltam.
Később amikor EC-t és kristályt kedtem tömegesen exportálni, még gyorsabban teltek meg a gyárak, nagyobb profitot lehetett rajta akasztani.
Magas szinten is érdemes ránézni, egy-egy teletöltött FAA, PPC gyáron félmilla feletti profit is lehet és csak oda kell nyúlni érte.
Összefoglalva annak, aki kezdő a távvezérlés kérdésében:
űrben r betű - hajó és bázis lista (érdemes a filtereket babrálni)
a listában c betű a konzol, vagy enter és Command Console
Ha még nincs jumpdrive, akkor 1 - navigation -> dock at ... és állomás kiváalasztása
a van jumpdrive, akkor időnként tankolj be EC-vel és 1 - navigation -> Jump and fly to station
Ha bedokkolt a hajód, akkor d - trade with station és bejön a trade menü mintha te lennél ott.
Arra oda kell figyelni, hogy jumpdrive nélkül megadhatsz nekik hosszabb utakat, is, de agyatlanul elindulnak kalóz és xenon szektorokon át is, és megpusztulnak a kis buták. Nézd meg merre küldöd őket.
-
jano1 #4062 A Trade Command Software MK3 benne van a játékban,nem kell hozzá külön
script. -
Kaziking #4061 ugrálnak veled, állitsd öket protectre, és autopilottal ugorj (command menüböl) -
Esetleg az is megfelelo lenne, ha valaki tudna megoldast arra, hogy a Mercurymmal, hogyan tudok tradelni ket allomas (nem sajat) kozott, mig a masik hajommal jarom az univerzumot.
-
A Trade Command Software MK3 scripthez tud adni valaki egy letoltesi helyet ? -
Ha szeretnék wingmeneket magam mellé és adok nekik jumpdrive-t akkor ugrálnak utánam vagy ne is álmodjak ilyenről? -
lammaer #4057 Igen, ablakban teljesen jó, viszont a felbontás csaka desktopod felbontása lehet.... -
Etele1 #4056 Nem ez az első és nem is az utolsó olyan játék, amiben nem müködik a task váltás (persze ezen felül van még hiba bőven). Mondjuk szerintem az ablakban futtatás adja magát...sőt nekem így kissé jobban is futott, igaz így korlátozott felbontások közül választhatsz. -
Kaziking #4055 valahol megnézhető, én már láttam a táblázatot csak azt nem tudom hogy hol (ezért nem válaszoltam) -
mrzed #4054 Akkor nem marad más megoldás, mint ablakban futtatni... -
Legjobban az zavar, hogy nem tudok taskot valtani.
Ha megakarok nezni valamit a neten, ki kell lepnem a programbol, mert kovetkezo visszalepesnel nagy feketeseg fogad.. -
Gryllus #4052 sok szempontbol elég összecsapott munka a játék. A hozzáadott kézikönyv meg valami X2 copy paste dolog lehet, egész alap dolgok is hibásan vannak benne.
Az Elite ezzel szemben egy aprólékosan kidolgozott, stabil, pontosan működő játék volt. Igazából az Elite jelentette az összes ilyen játék alapját, anno hónapokig nem voltam képes otthagyni... -
Hat ez nagyon gaz.
Nem hiszem el, hogy a keszitok nem tudtak volna a fegyverek tulajdonsaglapjait megcsinalni, kulon weblapokat kell nezegetni hozza.
Raadasul nem is tudok taskot valtani, mert taskvaltasnal a jatekba torteno visszalepeskor fekete kepernyo fogad.
Azert ez eleg gaz, foleg azokutan, hogy Elite-nel, ami egy floppys volt megvolt oldva a fegyver tulajdonsaglap, itt meg egy DVDsnel nincs. -
noharka #4050 http://roguey.roxr.com/gaming/pc/x3/help/lasers.php
Itt meg tudod nézni, lehet hogy regisztrálni kell ! -
"Valahol megnezheto a fegyverek sebzesi erteke ?"
Senki nem tudja a valaszt ?
Amugy lenne megegy kerdesem.
Sehogysem akarnak nalam mukodni a Shift+"billentyu" parancs kombok, pl Jumpdrive azaz Shift+J billetyu es a tobbi sem.
Valaki talalkozott mar ezzel a hibaval ? Es esetleg tudjatok mi a teendo ilyen esetben ? -
Gryllus #4048 elég nagy a punnyadás, én is spajzoltam kicsit a játékot, pedig már nem sok kell a titánhoz... -
kisviku #4047 De rég voltam itt.
Semmi hír új peccsről?
Persze miért is lenne... -
kerek1224 #4046 érdekes, nálam nincs ott sehol...lehet, hogy lelőtték a helyi erők? -
Valahol megnezheto a fegyverek sebzesi erteke ? -
Kaziking #4044 az pedig ott van a szektor belsejében, a kapuk vonalán belül mindenképp -
kerek1224 #4043 Ok, most olvasom, hogy igazából space fuel distilleryt kell keresnem....szóval az hol van?
-
mrzed #4042 Az lenne a meglepő, ha találnád... ugyanis ott nincs is Pirate Base.
A legközelebbi The Hole-ban van, vagy egy kicsit délebbre, Ore Belt-ben. A körnéyken van még Priests Pity-ben, vagy a kalózok fennhatósága alatt lévő területen, Brennan's Triumph-tban, de az utóbbiba csak akkor menj, ha már akad egy M3-asod, mert nem fogadnak szívesen. Ha a Spacefuel-es biznisz miatt keresed, akkor a helybéli Trading Port a Te célpontod. -
kerek1224 #4041 segítsetek pls, egyszerűen nem találom Herrons Nebulában a pirate stationt, merre van?
Gondolom, hogy a kapukon túl, vhol a szélén, de melyik irányban? A többi bázissal egy magasságban?
köszi -
kerek1224 #4040 köszi a választ mindkettőtöknek! -
Kaziking #4039 a command consolon állitsd friend-re a pirate-okat és már nem is lőnek rád a lézerek (csak a vadászok) -
mrzed #4038 Mire odakerülsz, hogy M1-2 vegyél, addigra álmodból felébredve is fújni fogod a hajókategoriákat... 
Egyébként Amaro-tól is tölthetsz le ilyesmit:
http://x3reunion.fw.hu/ -
kerek1224 #4037 Hogyan tudok dokkolni egy pirate bázisra, hiszen elenségesek, és egyből lőnek.
Illetve van valahol egy lista a játékbeli hajókról? Azért is jó lenne, mert ha a shipyardban nézegetem a hajók paramétereit, nem írja oda az adatok közé, hogy M1, M2, stb hajóról van-e szó, hanem úgy kell kisilabizálni az adatokból, hogy ez milyen hajó is.
Tehát jó lenne egy összefoglaló lista. -
mrzed #4036 Azt észrevettétek, hogy, ha a auto pilot-al ugrasz másik szektorba, akkor mennek veled a wingman-ek!? Persze, csak ha van rajtuk jd, és ec, na meg persze, ha van parancsuk, hogy a sarkadban legyenek. -
goyo2 #4035 bocsi téves ez x2.
-
goyo2 #4034 1.4 patch infó
Released.
De hol? Remélem azért közzé is teszik.
-
Gryllus #4033 hiányzik az általános célú raktár építmény a játékból, amibe bármit belepakolhatsz, míg fér. -
Etele1 #4032 Nekem nincs EQ dokkom így nem tudom kipróbálni, de a saját dokknál nem müködik az a 'bug',ami az AI-nál ? Konkrétan,h ha van valamidből mondjuk 6 db és el akarod adni, akkor csak 2-őt tudsz egyszerre. Le enterezed, de ekkor az a kettő eltűnik és megint el tudsz adni kettőt és így tovább...lehet,h láma kérdés de próbáltad ezt ? (Bár saját dokknál nem tudom hová kerülne. Nem szerencsés ha sehová sem) -
goyo2 #4031 Én ezt anno az X2-ben úgy oldottam meg, hogy (részben saját) scriptek a következőket csinálták:
minden gyárból automatikusan vitték a kész árut (jd-vel) egy herkulesbe. Melette állt egy eq. dock ami a herculesből automatikusan mindig feltötlötte magát. Igy ha kiurult valami akkor ment egy hajó és átvitte a herculesből.
Itt még jd-t triplex scannert és minden egyebet is tudtam tárolni.
-
mrzed #4030 Asszem, inkább veszek egy mammoth-ot, az még mobil "benzikútnak" is jó lesz, és jó sok cuccos elfér rajta. Csak így nincs megoldva a távpakolás...