20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Kaziking
    továbbra is 1.4 patch szidása (részemről) nemtom hogy sikerült ezt elbaszniuk de most tünt fel, hogy mindeggy mire állítom a gyáraimat, az npc kereskedők tudnak velük kereskedni.
  • erdos
    Félre ne érts, nem kizárt hogy a hiba bennem van, csakugye ezidáig a legnagyobb ellenfeleim az m3-asok voltak.
  • a_n_d_r_e_w
    Tévedsz, a Centaur az egyik legjobban használható, nagyon jól eltalált hajó. Csak meg kell szokni. A novát kicsinek fogod érezni, azzal még egy M6-os is kihívás, nem hogy 3-4 db vagy esetleg M1-M2, míg egy jól felszerelt Centaurral ezeket be lehet vállalni.
    A felfegyverzésre meg keress vissza, annyi helyen előjött már itt a topikban...
  • Etele1
    Én többek között ilyenek eladásával is foglalkozom, úgyhogy tudok segíteni. Pont e két márka, amit igényesebb vásárlóknak ajánlok és én is ezen tipusok közül választanék. Nekem Saitek van...mindig is az volt mert régebben, mikor még nem volt divat a balkezes joy ők gondoltak arra is,h mi is élünk ezen a világon...azóta megmaradtam a Saitek-nél, most is az van. Meg tetszik is a vagányabb kivitelezés. Remélem tudtam segíteni. ;)
  • Etele1
    Amaro szerintem a te géped már túl jó ehhez a játékkhoz ! :)
    Viccet félretéve nekem az 1.3-al is simán végigjátszható volt a storryline 1-2 apróbb grafikai bug-al, de el nem szállt sosem...azért ilyenkor el kellene gondolkodni,h mi is lehet a baj. Lehet,h ha neked nem eredeti a progi (nekem nem), akkor rossz lehet a törésed...ezen gondolkodtál már ? Én leszedném a helyedben újra. Ha érdekel privátban leírom,h én honnan húztam le. Pénzes, de nem vészes.
  • deph
    Egy apró kérdés: Van-e valamilyen arányszám, hogy melyik yieldű silicon aszeroidán menniy idő alatt megy le 1 ciklus. Mert 1 cilus alatt 10 silicon waffer termelődik. Mert a 64-esen 1:15 alatt, akkor a 32-esen 2:30 alatt?

Ja és van valahol olyan lista, hogy melyik gyárnak mennyi idő 1 ciklus?

Ja, 1.4 patch: Megy a beta savegame alatta és szerintem kicsit gyorsabb is lett. 10-15%-al.
  • MartinIsti
    Köszi a választ lammaer!

Most kettőre szűkült a választás, az egyik a Saitek Cyborg EVO, amit a Nyugatinál megkapok 8910 Ft-ért, a másik a Logitech Wingman Extreme 3D Pro, ami 8150 Ft szintén a Nyugati közelében. Mondjuk árban ez már egy kategória, talán a Saitek jobban tetszik, de ezt csak kinézet és valami halvány sejtés révén tudom kijelenteni.

Vélemény?
  • Amaro
    Feltettem az 1.4-et. Gondoltam, most már ideje nekiállni a sztorinak, meg tiszta lappal tesztelem az új peccset, szóval új játékot kezdtem. Julian dialógusa idős mentorával lement, utána az X3.exe hibát észlelt... Nem adjuk fel, összes szkript le, újraindít. Nyitó párbeszéd el, desktop be. Nem adjuk fel, X3 le, friss telepítés, peccsek fel, start. Duma vége, desktop. Nem adjuk fel, wincsi leköt, másik wincsi rendszernek, szűz XP telepít, X3 fel, foltokat rá, indít. Párbeszéd vége, X3 vége. No én itt be is fejeztem a sztori módot, nem igaz, hogy nem tudják megcsinálni normálisra.
  • lammaer
    Az elején szerintem nagyon jól meg lehetsz joystick nélkül is. A kisebb vadászokat (m5-m4-m3 kategória) nagyon jól el lehet egérrel is irányitani, én csak akkor vettem elő a joyokat amikor hosszú-hosszú napok után sikerült vennem egy kisebb romboló kategáóriájú hajót. Azok már lassan fordulnak, ergo az egérrel nagyon sokat kell szaladgálni a padon egy fordulóhoz.

A joy szerintem izlés kérdése: javaslom, menj be egy "hülye azért nem vagyok" boltba, és tapizd meg a kiállitott botokat, hogy melyik áll neked kézre, mennyire massziv stb. Aztán ha megvan a szimpatikus, keress rá a neten, hogy holl lehet olcsóért megkapni, esetleg olvass el róla némi review-t is.
    Hosszú távon érdemes lehet valami nevesebb gyártó botkormányát forszirozni, nekem vagy 5-6 éve (vagy mikor is volt SW: X-wing alliance?) van egy "logitech wingman 3d extreme" force feedback nélküli joyom, és még most is jól szolgál (kivéve azokban a játékokban, ahol nem lehet az érzékenységet, deadzone-t állitgatni).
  • MartinIsti
    Hali!

Jómagam új vagyok az X-es játékokban, bár megvan az X2 és anno játszottam is vele egy kicsit. Nagyon tetszett a hangulata, a grafikája, a zenéje és a stílusa is. De ezt most nem részletezem. Az egyetlen, ami gond volt nálam, az irányítás. Tudom, nem billentyűzetre meg egérre optimalizálták, nekem viszont nem volt másom. Aztán valahogy abbahagytam. Sajnos. Most viszont szemezgetek az X3-mal, de akkor már az X2-t is elő kellene vennem, nem igaz?:o) Ahhoz pedig hogy jót játszak vele, úgy gondoltam érdemes beruháznom egy joystickba.
    Van valamilyen tanácsotok, hogy mire figyeljek, mikor joyt veszek? Esetleg hol vegyem, milyen márkát, mennyiért?

Előre is köszi!
    ([email protected])
  • erdos
    Hát ez a centaur elég nagy csalódás. Olyan lassan fordul hogy m4-m5-öt eltalálni nem lehet vele, az m3-at elég combos, viszont az oldalsó ágyúin ha APAC vagy BPAC van az találni talál csak nincs benne elég kraft. Van valami ötlet a felfegyverzésére? 4 buster meg egy m3-as bolondot csinált belőlem, vissza is pattantam a novába gyorsan...
  • jano1
    Próbáld meg itt: http://www.egosoft.com/shop/default.asp?lang=44&cat=0
  • Kaziking
    Nos tehát 1.4 patch, gondoltam mi zsír biztos a gyár összekapcsolásos fagyást is orvosolták, de nem eszik olyan forrón azt a kását. szóval úgyanugy kifagy, csk most van kb 30 mp fekete képernyő is mielött az "x3 exe hibáz ászlelt és leált" nevű jól ismert ablak megjelenne. talán a következő patch (már ha nem ez volt az utolsó)
  • Zeenoo
    Hmm ...

Estleg egy linket vagy egy konkrét oldalcimet tudna valaki?
  • Zeenoo
    Yess ...

Miért van az, hogy meg sem lepödök ...

Köszi :)
  • Amaro
    MO-n senki nem forgalmazza... No komment. Próbáld megrendelni neten az Ego-tól, eddig mindenkinek megjött, ha jól emlékszem 2 hét volt a leghosszabb várakozási idő.
  • Zeenoo
    Hi all !

Kipróbáltam az x3 demót és érdekelne, hogy honnan tudnám megrendelni?
    Annó az x2-vel rengeteget játszottam és most ismét kedvet kaptam hozzá, hogy elmerüljek egy jó kis ürszimulátorban.
    Az általam ismert játékforgalmazóknál nem találtam listán az x3-at ezért ha tudtok egy cimet a rendelésre megköszönném
    ty
  • BorK
    akor ez a baj kérd el töle vinyón vagy próbáldj meg más formátumú képet csinálni róla
  • vulpi
    a kép amit használok egy sráctól kaptam dvd-n és a képet dc-ről töltötte le...
  • BorK
    esetleg még az lehet a probléma hogy a file amit használsz az lemezrő készítet kép vagy alapbó vinyón van mert havernak odatam lemezen és amikor kép filet készítet róla úgy nem működöt de elvite utána vinyón és már ment is neki
  • vulpi
    próbáltam... próbáltam úgy hogy csak 1 daemonos van.. aztán azt leszedtem, próbáltam alcohollal, azzal is hasonló erdeményt értem el és most visszatértem az 1 daemonos verzióhoz
  • kisviku
    Köszönet...ennyire még nem hiányoztam sehonnan sem...
  • BorK
    más virtuális meghajtó sem lehet, csak a daemoné abból is egy, tehát optikai meghajtó csak egy legyen, így próbáltad már
  • vulpi
    Na igen.. mindenki ezt mondja... nálam is fent van a daemon 4.03, le vannak húzva a meghajtók és mégsem megy.... kezdek már lassan nagyon mérges lenni :)
  • erdos
    Nem is emlékszem hogy kell hozzá cd kulcs. úgy emlékszem hogy daemon tools 4.x kell hozzá, meg le kell szedni a meghajókat és működött. asszem.
  • erdos
    fasza :-) Már a béta is nagyon jó volt, előrelépés az 1.3 hoz képest. Ma veszek egy centaurt, ideje komolyabban harcolgatni. Nagyon remélem hogy hálás kis paripa lesz.
  • vulpi
    Szép jó reggelt mindenkinek!

Nemrég sikerült szert tennem az x3-ra , aminek nagyon örültem csak a telepítés során gondjaim léptek fel.Sajnos nem eredeti a játék és miután telepítem elkezd genyózni a védelmi rendszere.Kihúztam minden cd/dvd mehajtót, mindent megcsináltam ami a mellékelt leírásban szerepelt, de amikor próbálom elindítani felugrik egy ablak ami a cd-t keresi, majd kis várakozás után kiírja hogy nem tetszik neki a cd és írjak be egy cd key-t ( de a mellélelt kulcsot nem fogdja el).Valamelyikőtöknek volt hasonló problémája?És ha volt hogyan sikerült megoldani?Vagy mit lehet tenni ilyenkor?Sajnos az eredeti példány beszerzése egy ideig nem lehetséges de már nagyon szeretnék játszani ezzel a játékal.
    Előre is köszönök minden segítséget!
  • Kaziking
    nos én olyan nagyon sok külömbséget nem látok a betahoz képest, működik a task váltás, ez tuti új
  • GungHo
    Én a Xenonos küldiket egy Nova Raiderrel csinálom. A J-k amikor bejumpolnak megjegyzem a koordinátáikat, visszatöltés unknown object nekik jó közelről, majd jön az élvezetes rész, vagyis az L-ek lavadászása.
  • BEAST #4160
    mondjuk lehetne több Xenon és mégkevesebb Kha'ak :D ... mocskok pillanatok alatt megeszik a gyakorlatozó M5,M4 hajóimat :)) ... persze a Combat Tour alatt meg minden ellenségesnek nekimennek , legyen az 2-3 Nova/Falcon vagy egy Kha'ak Cluster :D
  • Etele1
    Aha...hát én örültem volna ha ilyeneket látok, de nálam éppenhogy erősebb pajzsaik voltak mint az Inváziós küldetéseikben olyan 4-5 unknown rakéta kellett, hogy egyet elpusztítsak, és volt a szektorban vagy 5-6 + a J-k. Pucoltam is onnan...
  • jano1
    Ha jól emlékszem a Gamestar következő számában is az X2 lesz a teljes játék.
  • Kaziking
    egen a xenon szektorok tele voltak eddig olyan K-val amin nics pajzs, ezt javították. (ha jól értem)
  • Etele1
    "Newly built Xenon M2 ships are properly equipped with shields"
    Ezt ti értitek ?
  • Kaziking
    Ó mester térj vissza hozzánk!
  • Kaziking
    "Number of Xenon ships roaming the universe has been reducedegen" hát ennek én se nagyon örülük, bár nálam amugy se nagyon van idejük mozogni sehova, mert az összes utvonaluk be van műhodazva, és a szektorba lépésük után nem sokkal odaugrok és aprítok.
  • kisviku
    Na, most nézem, hogy végre-valahára megjelent az 1.4-es peccs.
    Jó ideje nem foglalkozom a játékkal, de lehet hogy egy kicsit visszatérek...
  • BEAST #4152
    Number of Xenon ships roaming the universe has been reduced

Alt-Tab should no longer cause a crash!
    Freeze caused by story mission fixed
    Freeze caused by Trade Command Software MK3 fixed
  • Kaziking
    és kompatibis a betaval azért én még nem kapkodom el, várom a tapasztalokat
  • mrzed
    Egy jól felszerelt M3-assal is megoldhatóak.