20430
-
tehen_m #4349 1.4.1 beta2 :D
Próbáltam azt hogy egy előbbi mentést töltök vissza akkor meg 2 "fordulóval" késöbb jönnek.
1db buster +1 db mercury + kb 1milla + khaak flotta.
Hogyan oldjam meg? -
Csak mert baromira irigyellek, mert nekem bezzeg alig mászkál marha ritkán 1 db k'haak scout... -
Milyen verziójú a játékod? -
tehen_m #4346 Hopsz linkbe akartam, bocsi. -
tehen_m #4345 Olyankor mi van, amikor a játék elején (1millát még nem is kerestem) és már megtámadja az egyik szektort (ahová tervezek kereskedni) a khaak.
2db destroyerrel, 1db carrier és millio scout+fighter....
Destroyereket kerülöm de az 1db buster ennyit ér: -
kisviku #4344 Hát igen...M1-M2.Az örökös kérdés.
Jómagamnak pár hónapi játék és igen kemény megfeszítések után sikerült elérnem amim van.
Ha végigtolod a sztorit, az Argonok megjutalmaznak az egyik legmagasabb rangjukkal, aminél már vehetsz M1/M2-t náluk.
Onnantól egy kicsit simább az élet... :)
Jelenlegi állásom (és emlékezetem) szerint van egy Titánom,egy Colossusom,egy Phoenixem,egy Odysseusom és vehetnék még, de már minek?Emellett még az összes TL-ből egy-egy darab, de azok nem csatahajók ugyebár.
Az M1 igazi ereje a benne rejlő vadászoktól függ.A hajó is félelmetes,de nem való M2-k ellen, meg sok hajó esetén sem az igazi.A Sok alatt azt értem, ha egyszerre 20-30-an támadják(!).
Az M2 az más tészta.Lassú,de nagyon erős.Mire felszereled,tele lesz a tököd az egésszel, bár szerintem az is élvezetes, ha felszereled.
Mielőtt veszel ilyet, írj bátran,segítek.De azt is mondhatom, hogy picit olvass vissza, igen jól kifejtettem és kiveséztem eme témát. -
kisviku #4343 Nekem a legjobban az Argon Mammoth jött be, mert lehet, hogy kicsi a hangárja, de a nagy raktér és az elfogadható sebesség/irányítás kárpótol.Arról nem beszélve, hogy ezzel a hajóval kicsi az esélyed a szektorba való belépés utáni ütközéseknek.
Flak Artillery Array-t nem sok TL-re lehet aggatni, asszem csak Teladi Albatrossomon van, de mivel ezek nem csatahajók, ezért a lézergenerátoruk sem nagy, márpedig egy FAA azért rendesen szívja.
Két TL-t ajánlhatok:
1.Mammoth
2.Albatross
Nekem mindegyikből van egy,ezzel a kettővel vagyok a legjobban megelégedve. -
Ígyígy, évek óta a BF sorozatokon kívül ez az egyetlen játék amibe bele lehet gabalyodni, zseniális. -
Köszi szépen. Még egy kérdés, a TL-ek közül mit ajánlotok flotta vezérhajónak? Gondolom olyat amire felmegy a FLAK vagy hasonló szempontok. Az M2-M1-et még nem adják a nyavajások pedig zsé lenne rá, jól megy a bót :D -
kisviku #4340 Ízlések és pofonok...szokták mondani.
Nekem annyiból volt csalódás, hogy nagyjából most jutottak el vele odáig, hogy normálisan fusson.Szóval miért kellett annyit várni, hogy kijavítgassák-foltozgassák?!
Maga a játék az előző részeihez képest sokat fejlődött, hol kivettek egy-két jó elemet, hol beraktak az előzőekhez képest.
Nézd, én amondó vagyok, hogy ha valaki tud ma ilyen típusú játékot felmutatni ilyen szinten, az előtt emelem kalapom.
Most, hogy már durván harmadik hónapja el sem indítottam, még mindig meg van bennem az a sok csodás érzés, az a rengeteg erőfeszítés és sok heti játék érzése.Ha valaki akkor az Egosoft tud olyan PC-s játékot csinálni, amely hosszú hónapokra leköti az embert, mindemellett szórakoztatja is és nem egy elmebeteg véres-húscafatos öldöklésről van szó, amit az ember (mármint az épeszűek) pár óra után törölnek.
Na ilyen játékokra mint az X sorozat, nem sokan képesek! -
kisviku #4339 Nem igazán kell nagy erő hozzá.Szerintem egy Centaurral is meg lehet oldani a dolgot.
A Priate Anarchy Portot kábé ötször zúztam le, de mindig "újraépül".A sima Pirate Stationöket általában nem védi semmi, egy-két lasertowert leszámítva.Magához az állomás elpusztításához a nagy pajzs miatt kell a nagy tűzerő.Egy Paranid TL-el is elintéztem már egy ilyet, kicsit sokáig tart, de nem lehetetlen.
M6 és/vagy M3-ak megfelelő rakétákkal ellátva komoly tűzerő.
M1/M2-nek pedig nem akadály egyáltalán. -
Értem, kössz a választ. Öszvisz 2-3 szektort kell levédenem ahová bemászkálnak az kereskedőim meg ahol megkezdődhetnek az M3-as pilótáim képzései a CP Task Force-hez. Arra meg elég lesz ez, gyakorlatilag jóideje egy Centaur vigyáz egy fontos kalóz átjárót és remekül teljesít. Itt és most mindent visszavonok amit a Centaurról mondtam, hihetetlen ütésálló bárkák, lassan veszek egyek magambnak is a Nova helyett. -
Kaziking #4337 én 1 Centaurral szoktam ritkitani őket, keresztül megyek a szekktoraikon és kitakarítok. de nem sokat ér visszafelé már megint van néhány. valószínű ha szisztematikusan először az összes kalóz bázist kiirtod, majd kipucolod az összes kalóz szektort akkor egy ideig nyugi lessz tőlük. Bár véleményem szerint igy se tul sok van tehát tőlem elférnek, és mint az x2-ben lehetnének szállítóhajóik, valamint már ott is hiányoltam a kalóz m6-okat. -
Ti kitakarítottátok a kalózszektorokat? Milyen erő kell hozzá és mi lesz a sorsa ha kitisztul? Van két három olyan kalózszektor ami nagyon csípi a szemem, hiába tiltom le a használatát egykét marha mindig oda akar menni meghalni az UT-im közül. Olyan 4-5 Centaurt meg 15-20 nehézvadászt tudnék jelenleg bevetni az akcióra. -
Kicsit tlnyleg más a "tavolságban", és a "távolságon belül" de én felfogtam!
-
Kaziking #4334
2 szektornyi távolságon belül
-
deph #4333 "az tuti hogy csak a Xenon szektorok 2 szektornyi távolságában lehet kapni."
Ez így nem teljesen igaz, mert én kaptam Getsu Funéban és Black Hole Sun-ban és az 1 szektornyira van a Xenonoktól
-
Kaziking #4332 de lessz, de valószínű hogy a következőt másik szektorban kapod (sőt szinte biztos)nekem volt hogy 40-50 alkalmon keresztül nem adott, van olyan amikor meg minden 2.-3. szektorban kapok. de az tuti hogy csak a Xenon szektorok 2 szektornyi távolságában lehet kapni.
-
Jut eszembe, mikor először bejumpoltam rögtön találtam az első állomáson küldetést, de azóta nem, tehát az életbe nem lesz ott már küldtetés? Mindegy hányszor jumpolok be, egyszerűen semmi... Ezért voltam arra is kiváncsi hogy mikor frissülnek (ha frissülnek)... -
Lusta voltam töbször megpróbálni, inkább repülgettem össze-vissza az univerzumban, ismerkedtem a játékkal... -
Az a küldetés alapból el van... tolva. Erőltették nagyon ezt a felszíni lövöldözést, sajna túl kell rajta esni. Az automata célzórendszer tényleg segít valamit, de biztos ami biztos, lőni kell, mint az egyszeri cowboy: csípőből, oda se figyelve. Két-három próbálkozásból folyamatos tüzelés mellett egyszer biztos sikerülni fog. -
Köszi a helpet, de célozni egsyébként tudok (űrben), csak ebben a küldiben nem. Eléggé szaggat ez a küldetés, valszeg emiatt... -
Kaziking #4327 célzó computert be kell kapcsolni (k) 3 féle módja van: 1. amikor ki van kapcsolva ekkor a fegyverzet mindig egyenes irányban előre lő, 2. segiti a célzást, jelzi hogy a célpont pillanatnyi haladási iránya szerint (kis piros kereszt) hova kell lőni hogy az pont a lövedékekbe szaladjon, itt is egyenesen előre lő a fegyverzet, 3. ua mint a 2. mód de itt ha vilog a piros kereszt akkor biztos a találat és a fegyverzet bizonyos mértékig célra tart.
a xenon küldik pedig véletlenszerűen vannak, akkor amikor belépsz egy adott szektorba eldől hogy kapsz vagy nem, tehát mindeggy melyik állomáson szálsz le és mindeggy mennyit vagy ott, ha leszálláskor nincs nem is lessz tuti. -
Én még egyet se láttam ebben a részben
. Mondjuk az első főküldetésben volt egy, de azóta nem. De én ott fel is adtam a sztorit, mert van utána nem sokkal egy városi üldözős jelenet, ahol képtelen vagyok kilőni egy ellenséget is, egyszerűen nem tudok célozni... Mi erre a megoldás? És a Xenon küldik mikor frissülnek?
-
És nem is túl nagy öröm :-)
A CP patrolok tuti megtalálják és neki is mennek, persze a végeredményt mindenki sejtheti.
Amennyi vért kell izzadni még egy m4-es pilótáért is, 3 elvesztése igen el tud szomorítani. A tuti gyógyszer nekem a szektorban cirkáló Centaur. Simaliba neki egy Cluster. -
Kaziking #4324 vannak clusterek, csak általában nem a szektorok közepén tanyáznak,de lehet velük találkozni bár nem túl sűrűn. -
Hát nemtudom, őszintén szólva nekem ez az első találkozásom az X sorozattal de engem rettenetesen megfogott hogy azt csinálok amit akarok. Kufárkodás, harc, bratyizás a jobb hajókért, küldetések és még sorolhatnám. Az meg nekem csak jó hogy könnyű dokkolni mert rettenetesen sokat kell hogy egy jól működő birodalmat tartsál fennt. Feltettem a kokpit mod-ot is hozzá de engem zavart hogy olyan sokat kitakar. -
ceas #4322 Hát baromi nagy csalódás ez az új rész. Nemhogy innováció nincs benne, de még az a kevés jó elem amit nem vettek ki belőle az is kapott egy bug-os, kidolgozatlan körítést:P. Természetesen nem az X sorozatot szólom le, mert az fantasztikus és páratlan, de ezt az új részt, ilyen formában nem kellett volna erőltetni, az X2-höz ha kiadtak volna egy kiegészítő lemezt talán kevésbé lenne rossz szájízem. Pár példa:
- kivették a cockpit-et, ami önmagában röhej, hisz az X sorozat nagy érdeme volt a győnyőrűen kidolgozott, élő(értsd nem csak egy háttér, hanem mozgó belső, ahol az ember tényleg úgy érezte magát, mintha benne ülne)cockpit
- nincsenek station animációk: a hajóból eddig se lehetett kiszállni, de legalább dokkolásnál ugy éreztem magam, hogy valahova megérkeztem és nem csak egy helyen megállok, hogy feltankoljak.
-túl sok egyszerűsítés a repülésben, értem ez alatt, hogy gyakorlatilag az autópilóta mindent elvégez helyettünk. Pedig annak idején(x-beyond, -tension) mennyire örültem, amikor végre futotta egy dokkoló computerre.
stb, stb... Amitől ez a játék jó azt nem magának köszönheti, hanem elődeinek. Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, csak eléggé elszontyolodtam azon, hogy az egosoft is megadta magát ennek a rohadt profint orientált piacnak. -
tehen_m #4321 Miért nem lehet átszállnia (csak dokkban) a busterbe? Mercuryba megy. -
Ja a #4317-as kérdésemen kívül mégvalami. A Khaakok miért csak 1 db scouttal járkálnak a szektorokban? És még így is ritkán találkozok velük... Az X2-ben úgy kellett kerülgetni a Clustereket... -
Ahogy néztem itt nem sokat érnek az X2-es tapasztalatok. Legalábbis a kezelőfelületet illetően biztos semmit... -
ceas #4318 Én is most kezdtem a játékot és valahogy nem stimmelnek dolgok. Pl. hol vannak a training miss-ek, a játékon belüli grafikai beállításoknál sincs minden meg amit a manual ír pl. 3D chache. Az 1.4-es patcs-et raktam fel, lehet ezért nincsenek ezek a dolgok? Mondjuk a training jó lenne, mert rég játszottam a sorozattal és nem ártana egy-két dolgot felidézni -
Most csináltam meg egy Xenon küldit, és hát tényleg jól fizet, de meddig kell várjak a következőig? (most hiába próbálkozok ott a környéken - Omicron Lyrae - nem találok, de az előbb onnan szedtem fel) -
Warlord22 #4316 Sziasztok 2hét alatt a Xenon inváziós feladatokkal annyi pénzt gyűjtöttem, hogy tudtam venni egy Colossust meg egy Titánt.Mondjuk nekem már 30milliókat szokott adni érte.Getsu Fune-ban is van inváziós feladat néha. -
Ezer kösz! Ez F.A.Q. -ba illő! -
Valaki belinkelne neked egy normális DVD borítót mert amit találtam az nagyon kicsi ?? -
deph #4313 #3310 de itt van belinkelve köszönet Etele: 
"Jut eszembe XI küldetésbe elég könnyen bele lehet futni ha a következő stratégiát alkalmazzátok. A gépagyű xenonok mindig a saját szektorukkal szomszédos rendszerbe mennek ugye? Namármost feltankolsz EC-vel és a Xenon xektorokkal szomszédos szektor MELLETTI v. max kettővel arréb lévő ugyanolyan fajhoz tartozó szektorba becsörtetsz és bedokkolsz a legközelebbi állomásra. Mind1 melyikre. Szerintem már a rendszerbe ugráskor eldönti a progi,h lesz-e Xenon küldi v. sem. Szóval bedokkolsz...ha semmi, akkor lehet ugrani a kövi szektorba mert itt a többi állomáson sem kapod meg a küldetést. Van 1 pár szektor lehetőség küldetésre vadászni míg elfogy az EC-d és nekem igen ritkán volt,h legalább 1x ne kaptam volna missiont.
A kövi szektorokban érdemes keresgélni:
HOL: HOVÁ KÜLD: FAJ:
Ianamus Zura Eighteen Billion Teladi
PTNI HQ Scale Plate Green Teladi
Omicron Lyrae Black Hole Sun Argon
Family Njy Thyn's Abyss Split
Ocean of Fan. Menelaus Paradise Boron
Family Z'rt Zrt's Domination Split
Ez utóbbi még csak 1x adott küldetést tehát mondhatjuk,h ez ritka, de ha a többi lehetőséget végigugrálod igen nagy a valószínűsége egy Inváziós küldetésnek. Jó vadászatot ! :)"
-
Hol lehet Xenon küldiket elvállalni? Olyat találtam már hogy el kellet vinni valakit egyik állomásról egy másikra, és közben támadnak a Xenonok. De gondolom más is van. -
deph #4311 Hát ez jó lehetett! 
Tapasztalataim szerint szektorfüggő a szaggatás. Függ az állomások és az aszteroidák számától. A hajók száma nálam annyira nem zavar be.
Kérdés: Az TL-em belsejébe beraktam pár vadászt védelemnek, hogy lehet beállítani, hogy ha megtámadják, akkor kirepüljenek és megvédjék a TL-t? -
Hmm... De jó élményem volt tegnap... Még nem volt meg a játék, baromira féltem a gépigényétől, merthogy mondtátok egy páran, hogy nagyon beszaggat ha sokan vannak... Nos nekem is elég durván beszaggat a Xenon szektorokban (asszem itt az ideje egy kis tisztogatásnak
). De tegnap olyan klasz csatát vívtam Omicron Lyrae-ban... Bejött egy Xenon P, meg legalább 10 kissebb hajó (jut eszembe honnan a jóégből jöttek be? Úgy láttam a nyugati kapun na de...), és mi is voltunk legalább 15-en (pár helyi argon haver +az én kis Buster csapatom). Semmi szaggatás, tök folyamatosan ment... Ez, hogy mikor hülyül be a kedves gép, ez szektorfüggő?