20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Crazy Mate
    Geforce 6600 gt-m,1 gb ramom,2.8 ghz-es procim van,84.21-es Nvidia Forceware.Ezen a gépen futna a játék szaggatás nélkül?
  • Dikri
    Ismét egy kis segitséget szeretnék kérni. Megépült az 1. komplexem :)
    Viszont energia cella árát nem tudom eladásra beállítani, csak a vételi árat.
    Egyenlöre ore mine és Cattle Ranch van hozzá kapcsolva, ezeknél be lehet állitani. Hogy müködik ez?
  • DeviloftheHell
    figy nem azzal van gondom hogy nicns hozzá megfelelö hajo terran asgard 130000 ezres raktér kifejezetten st osztállyal de ha nincs az állomáson egy darab sem a gyárból

bakker tegnap lusta voltam vissza tölteni a mentést miután egyik jumpgate nél a hülye gép telibe nyomt a hajoamt hátulról aztán 50% esett a rangom ezeknél a hülye argonoknál nem töltöttem vissza mert egy orát szenvedtem mire össze raktam a complex végsö darabjait a szaggatás meg egyebek miatt aztán vennék most terran hajocskákat nézem az odin meg a tyr pirosba van na mondom szakadjál meg a rangjaiddal :D
  • Bucser
    A legnagyobb hajótípust amit fel lehet bérelni (nem tudom az osztályt asszem az Argon mammoth ilyen) kell dokkoltatni az állomással és csak utána tudod megvenni. ennyi a titka.
  • DeviloftheHell
    aha 17000 st osztályu gyárat azzal? :D
  • SaGa Jr
    Blizzard és cyclone rakétákat gyártani nem fogsz sehol. Azok az unknown missile típusok közé tartoznak és csak kalózokból/xenokból/khaakokból lőheted ki.

Amaro oldalán meg úgy emlékszem van fenn egy nagyob xls-ben összefoglalva milyen gyárat hol lehet venni. CSak regisztrálsz az oldalra és már töltheted is le.
  • Bucser
    dokkoltatni kell egy superfreighter-t hogy el tudd vinni a cucot..
  • DeviloftheHell
    tényleg a steivo féle shipyard ban mértnem lehet venni egyetlen gyárat sem hiába van ott de nicns egy darab sem belölük vki nem tudja?
  • Hronin
    "hol lehet venni Swarm Missile Fac.-t?"

Ha jól tudom Swarm típusú rakétákból az alábbiak léteznek:

- Wasp (Paranid/Split)
    - Typhoon (Teladi)
    - Tornado
    - Blizzard
    - Cyclone

Zárójelbe írtam, hogy melyik fajnál lehet gyárat vásárolni belőlük, a többit nem tudom.

• DeviloftheHell
    én az argon hajokat nem használom egyáltalán már a gyáraikat annál inkább
    teherszállitonak boron super freightereket használok 14ezres raktérrel
    igazán most az xtended modos hajokat használgatom erösebbek nagyobbak és jóval drágábbak :D:D:D
    de az engem is érdekelne hogy mivel lehet igány szerinti hajokat gyártatn ia játékban :D
  • Bucser
    Van egy mod csak most nem jut eszembe aneve.. complex keretében kell venni néhány cuccot hogy letartsd a komplexumot és aztán van valami hajógyár amellyel extra hajókat lehet gyártatni saját használatra. Asszem az Xtended mod az..
  • SaGa Jr
    Részemről írtam, hogy én nem ismerek ilyen modot/scriptet, pedig tanulmányozom egy ideje a fórumokat az érdekesebb scriptek és modok után kutatva. :)

Ahogy észrevettem a hajókba pont annyi fér amennyire az adott fajnak szüksége van a saját szemléletmódja alapján. Az Argonok a nagy balance-os banda. Mindenben jók egy kicsit de semmiben sem igazán. A többiek közül az egyik a védelemre, a másik a sebességre, a harmadik a raktérre ment rá minden hajójánál.

A kalóz vadászvariánsok egy kicsit talán amolyan joker jellegűek. Van köztük nagyon jó kis gép és érthetetlenül vacak is. Talán egy Jaki vadászt kéne lőnöd amelyik a Perseus-ra hajaz. Az amolyan középút lehetne. Elég jó raktér és sebesség, nem rossz pajzsok é tűzerő. Csak tudja az ember elfogni őket. :)

Esetleg még a DDRS mod lehetne számodra érdekes, mert az csupán hajókat tesz be pluszban, a játékmenetbe úgy tudom nem piszkál. Ott valószínüleg találnál neked tetsző hajót.
  • Firefly66
    Khm... Már van elég pénzem... lassan egy éve nyomom (már el se tudom költeni). Szal tippekre, meg trükkökre nincs szükségem, ahogy magánvéleményekre se, mert megvan a sajátom ;-)Igazából (ha Saga válaszát nézem...) nem azt kérdeztem, hogy felesleges-e ez a mod, meg az a script, meg, hogy inkább vegyek ezt, vagy azt, hanem, hogy létezik-e olyan módosítás, ami nekem kell. Mivel régóta játszom, de a scriptekhez, meg a modokhoz, még csak most nyúlnék, hogy élvezetesebb legyen a játékom. :-) Eddig a vanillát veséztem.

A nova meg nem az esetem, egyrészt a külcsine se jön be, másrészt elég könnyű vele "nyomulni", harmadrészt egyértelműen a játék egyik (ha nem az egyetlen :-)) legerősebb M3-asa. A mambáknak nincs pajzsa, a falconok lassúak, a perseusoknak a raktere gyenge, a xenonnak a fegyvergenerátora. A nova viszont nem igazán bír gyengékkel (van pajzs, torony, megfelelően sebes és manőverezhető, remek fegyverarzenál...).
  • Bonczi
    Ha lesz pénzed, vegyél egy Argon Nova Vanguardot, nekem az a kedvencem :D 125-el repeszt, és szerintem nagyon jól manőverezhető. :D

Előző kérdésem még mindig fenntáll, hogy nemtudja valaki hol lehet venni Swarm Missile Fac.-t?
  • Firefly66
    Hát... khm..., se a Perseus sentinelekbe, se a kalóz Falcon vanguardokba nem fér annyi, amennyi kéne...:-(Ezt a két hajótípust pedig kedvelem és eszem ágában sincs velük kereskedni. Azért kösz, hogy kinézted belőlem ;-)
  • DeviloftheHell
    tényleg TL hajohoz nicns vmi jó drága növelö srcipt? kicsit sokat kell fordulnom egy teljes complexhez még az asgard 130000 rakterével is :D jó lenne a duplája :D vagy még több közben sikerült felfejleszteenm az elsö complexem hogy egy éjjel alatt több hasznot hozott majdnem dupláját mint az ore beltben lévö oriás complex csak sajna reggelre elfogyott a nyersanyag aztán leálltak a gyárak :D
  • SaGa Jr
    Felejtsd el a Khaak vadászokat. Egyáltalán nem jók. De ha mindenáron akarsz ilyet, akkor tedd fel az Extended modot és abban a kalózbázisokon a BBS-en előfordul hogy adnak el ilyesmit.

A raktérnöveléses scriptről nem tudok, de felesleges is. Vadászokkal nem kell teherszállítást végezni, annyi energiacella meg mindig befér, hogy 10-20 rendszert is átugorj velük.
  • Firefly66
    Sziasztok! ...ööö, még mindíg a kha'ak hajók elfogása ügyében scriptelek, de az eddig kipróbált két módosítás nem az igazi, mert a Stevio féle shipyard nem ad el minden hajót, ahogy ez a leírásából kiderül, a Heavy Assault mod pedig elég körülményes és a hagyományos capture, úgy vettem észre, higy nem mükszik a kisebb hajókra. Valaki nem tud ajánlani, valamit?
    Mivel nincs kedvem kísérletezgetni a millió létező scripttel, még egy jól bevált raktérnövelő mod kellene. Köszönöm... Fire
  • DeviloftheHell
    nem tudom én ore beltben igencsak szép számmal bányászok és mind megvna még és termel kb másfél honapja és nagyábol midnig futott a játék seta 10 en
    majd teszek fel screenshotokat a complexekröl
  • Dikri
    Lassan elkezdenék gyárakat felhuzni, és eszembe jutott 1 kérdés, az aszteroidák kimerülnek egy idő után, ha teszek rá ore minet vagy silicont?
  • Bonczi
    Miért? Ha tippek kellenek akezdéshez, akkor:

http://x3reunion.fw.hu/news.php

Csak Mozillával mükszik.De ha kérdésed van, akkor itt biztos kapsz választ.
  • tom36
    bazze akor én egy év alatt sem tok kereskedésböl pénzt kreálni
  • Bonczi
    Nem létezik a játékhoz magyarosítás
  • tom36
    hell
    v ki nem tud mo-sitást mer nagy szükségem lenne rá
    ha valaki tudja h honnan lehet leszedni akkor légyszi irja meg a cim: [email protected]
    előre is kössz.
  • DeviloftheHell
    amugy az élvezet anyni benne hogy két nap mire átér a másik kapuba az egész flotta ugy szaggat :D:D:D:D
  • Bonczi
    bocsi, Swarm Missile Fac.
  • Bonczi
    Öhmm, valaki megtudja mondani, hogy hol tudok Swar Missile Factoryt venni?
  • DeviloftheHell
    nem nem az otas hajogyárban van m3 as vadász 2 125 ös pajzs van rajta
    arrol beszéltem
  • SaGa Jr
    Akkor állj vissza vadászra, mert lesz olyan feladat, ahol ha M3-nál nagyobb járművel mész be a kijelölt helyre, akkor gáz lesz (azonnal megsemmisülsz).

Az Otas Elite a vadászgép. Azon meg 3x25Mj pajzs lehet csak. Amiről te beszélsz az már az Otas M6. Azon vannak 125Mj-os pajzsok, meg rengeteg fegyver felrakására a lehetőség.

Az Orbital platformodat akkor gyakorlatilag bármi legyilkolhatta, ha volt rajta legalább 1 BPPC. Az sokkalta nagyobb lőtávval rendelkezik és még bőven kívül maradhatott a Flak és a lézertornyok hatókörén.

Azt meg nem tudom miért jó ekkora flottákkal járni. Élvezet nem sok van benne szerintem, kihívás még kevesebb, de hát mindenki úgy játszik ahogy neki tetszik. Ezért is jó ez a progi.
  • DeviloftheHell
    amugy a story line ban a kaloz lánykánál megálltam már vagy 2 hete majd vmikor folytatom nem az votl az elsödleges célom :D hanem minnél jobb hajok
  • DeviloftheHell
    M1 a hcf
    megvan a bázis oda szoktam bedokkolni akeela's beacon ba 270km re van a kaputól felfele most azt tervezem hogy 5 terran odin kiséretnek darabonként 8 otas hcf mellé a másik erösebb otas és kisérö vadászoknak meg otas vadászok 250mj pajzsal fulrra felfegyverezve mind odinokra javito berendezéseket bevágok és ha sérü la hajo debokkol és kész ezek már lerendezi ka xenonokat
    abbol a orbital vacakbol volt egy rakva egyik éjjel nem tudo mi szedte le minden ágyuban flakek voltak amibe tudtam béta amibe meg csak alpha ment abban az volt mellette 40 laser torony lehet azok szedték le nem tudom nem láttam aludtam épp :D
    de egyenlöre felhagytam a hajo gyorsitgatással és inkább veszek párat flottának saját hajomhoz meg kiséretnek 4 tyr még plusba meg az m0 jó lenne arra hogy állando vadász utánpotlásom legyen
    és akkor megcsinálnám azt ami a játék bemutato videojában nvan hatalmas flotta :D
  • SaGa Jr
    Azon a rangon már tök mindegy miket lősz le, veszett lassan fejlődsz a gyilkolásoktól. Gyorsabb a kereskedés + küldetések elvégzése együtt.
    De ha végigvitted a fő vonalat, akkor eleve elérhetted a Federation Hero rangot egy kis alapozó munkával. :-)

Lézerágyúkat meg telepíts magad, ne bízd a gépre, főleg ne scriptre.

Ha meg Xtended mod-al játszol, akkor Orbital defense Platform XL-t tegyél ki a kritikus kapuknál. Na azok majd lerendeznek bárkit. Köréjük pár lézertorony kell csak és nem lesz ellenség ami átjön.

Ja és csinálgass a Boronoknak is küldetéseket. Mivel szövetségesei az Argonoknak, ezért van a Boron előléptetésednek beleszólása némileg az Argon előléptetésedbe is (tud gyorsítani a dolgon).

Összességében meg nem egy nagy durranás az M0. Tud ugyan gyártani és javítani vadászokat, de nem az igazi tűzerőben és védettségben sem. Akkor inkább pár Marauder és kalóz M7. Azok a beta és gamma khaak ágyúikkal sokkal jobb harcokat eredményeznek, plusz sokkal mozgékonyabbak is mint akármelyik azonos kategóriájú hajó. Ámbátor az Otas Corp gépei sem rosszak. Főleg hogy önjavítóak. :-) Van M3, M6 és M7(M2 talán?) típusuk is. Csak az előkerítésükhöz segíteni kell az elkóborolt teherhajójukon. AKkor megmondják milyen koordinátákon és hol van a bázisuk.
  • DeviloftheHell
    ööö ha xenon M1 egyeket meg m6 kat ölök le? :D
    mert azok jönnek át a kapun
    felraktam ezt a ring of fire nevü srciptecskét frankon megy de mindig a kapu mögé rakja a laser tornyokat azok meg szétlövik a kapurt viszont semmi nem ér el a kaputól 3km re ami ellenséges :D
  • SaGa Jr
    Egyszerűbb ha nem oda, hanem a Black Hole-ba dokkolsz be. Az is Argon rendszer és emellett szomszédos egy Xenon szektorral.

Meg ehhez mocskos sok xenon legyilkolása kéne. Inkább csinálj feladatokat Argonoknak a BBS-en. Előbb meglesz a Hero rang.
  • DeviloftheHell
    ehh nem is hanem Protector of the Federation 60-70% nál fejböl nem tudtam :D
  • DeviloftheHell
    ok ok hát a hero of federationhoz még marha sok kell még Federation Overwatch 60-70% közt vagyok addig meg bedekkolok omicron lyrae be és irtom a vándor xenon népet már a shipyard máshol van a sectorban mert kilötték :D
  • SaGa Jr
    Leviathan kapcsán talán el kéne olvasni a mod tájékoztatóját. :-)
    Egyébként baromi magas rang kell hozzá és nem hajógyárban vehető, hanem BBS-en keresztül lehet a nyomára bukkanni. A rang ahhoz kell, hogy az infó feltűnjön a BBS-en.

Hronin meg jól írta. Nincs GHEPT az X3-ban (az alapjátékban legalábbis nincs, a modok meg más lapra tartoznak). Csak GPPC és GPSG. :-(
  • Hronin
    X3-ban nincs Gamma HEPT.

• DeviloftheHell
    fene sehol nem találok leviathan-t az m0 ás argon hajocskát na mind1 majd lesz egyszer de amit ma elértem már két szektorba nem tudok bemenni hogy ne 2fps legyen az érték :D de legalább lesz pénzem és jó drága fegyvereket gyártatok mind2 ben a többi cucc mellett szép számmal hogy külön eladásábol legyen pénzem

azt a gamma HEPT et milyen hajora lehet rátenni és kapni és sehol nem is találtam vagy csak az x2 ben volt?
  • SaGa Jr
    A Tractor beam vontatásra/mozgatásra használható dolog, nem fegyver. A GHEPT meg a legerősebb nem csatahajó kategóriás ágyú (azok a PPC-k).

Az M6-osok bizony nagyon gyéren manővereznek a vadászokhoz képest. Másként kell velük bánni de ezt a téma első 10-20 oldalán elég jól le is írták már előttem páran. Olvasgass nyugodtan, mondjuk az egész téma elejétől kezdve. Hosszú lesz ugyan, de megéri hidd el.

A fegyvereket esetleg csoportosítsd ha már ilyen összeállítást használsz. 1-es fegyvercsoportba menjenek a HEPT-ek, a 2-esbe meg a PAC-ok. M4-M5-TS-TP ellen bőven elegendő a PAC is. Kevesebbet eszik, gyorsabb és könyebb vele lelőni a célt.
    M3-M6 ellen meg használd a HEPT köteget. Ne rakd egybe a kettőt mert nincs értelme. Ha már egyszer a program engedi a fegyverek csoportosítását és akár külön használatát is, élj vele.

A Protect ship csak annyit tesz, hogy amíg nem lőnek rád, az ágyú sem lő (kalóz szektorokban nagyon jó, ha nem akarsz feleslegesen harcolni, mert a kalózok nagyon ritkán ugranak eleve neked és ha nem kötsz beléjük békén is hagynak). Ha megtámadnak akkor a támadókat lövi. Rakétára nem vadászik magától, arra a rocket defense beállítás való (de az meg lő amúgy ellenséges gépekre is nem csak rakétára). Amúgy M6 ellen nem nagyon akad veszélyes rakéta. :-)

M6-on én is hasonló fegyverzetet telepítettem. Tornyokba a legjobb PAC ágyúk protect paranccsal, míg előlre AHEPT-ek, plusz ha jól emlékszem típustól függően ionágyú is befigyelt 2 db képében. Ezek seperc alatt lekaptak bármiről pajzsokat és szinte semmit nem fogyasztottak mellé. Azt ha nem volt már pajzs, akkor 2-3 lövés a HEPT-ekből és csókolom a célpontnak.

Rakétának bepakoltam Typhoon rakétákat (sokkal jobbak egy telitalálatnál mint akármelyik nagy pusztító rakéta vagy torpedó) és ezekkel vígan megküldtem már messziről a kiszemelt erősebb célpontokat (TL, M1, M2, M6). Gyorsan legyilkolják a legnagyobb hajókat is és mivel egyszerre sok rakéta megy ki, nem is tudják mindet leszedni. Még a GJ-os pajzsokat is elég jó iramban gyengítik ezek a nem túl drága rakéták.

Az sem rossz megoldás, ha ionokkal legyilkolod a vadászok pajzsait, majd egy gyors és jól forduló célkövető rakétát küldesz utánuk (nem Silkworm és egyéb erősek, mert azok baromi lassúak és nem a legjobb a fordulékonyságuk sem). Ezekből a rakétákból rengeteg elfér a raktérben és egy pajzs nélküli vadásszal 1-2 db gyorsan elbánik.