20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • CodeRed
    Az X3 2.0-val ha valaki már talákozott meg tudná mondani, hogy van e már rendes belsőnézet, illetve jobban fut mint az alap játék?
  • Cowek
    18$-ért letölthető a STEAM-ről is.
  • grebber
    Bárcsak magyar nyelven is kijönne!
  • jano1
    Goner temple,Cloudbase south west-ben keresd
  • kobra223
    köszi a segítséget a tranporter device-it hol találok?
  • ZSOOLT2
    Kb. egy éve jelent meg a prog. de csak most láttam a Cd galaxison (szerintem eddig csak netről lehetett letölteni, vagy külföldről beszerezni). 4000 HUF-ba kerül, megvásárolható itt
  • jano1
    Nem kell bedokkolni a nagy hajóba.Elég ha egy kerskedő hajódat felszereled "transporter device-al",elég nagy a raktere,és bármilyen
    hajót fel tudsz így szerelni.
  • SaGa Jr
    Csatahajók felszerelésének ügyében látogasd meg Amaro oldalát és olvasgasd kisviku ottani írását. Vagy menj vissza az egész topic elejére és onnan kezd el olvasni az ő hozzászólásait. Vannak hasznos tippek és segítségek bőven az írásaiban.

A nagy hajók, mint a TL, M1, M2 nem tudnak bedokkolni akárhová. Shipyardra és equipment dockokba (meg a HQ-dba) dokkolhatsz. Szóval ha venni akarsz valamit, akkor küldj be egy kisebb hajót és abba pakold be a cuccost, majd hozd át a nagy hajódba. Ekkor fel tudod majd szerelni. Csak figyelj arra, hogy megfelelő méretű raktere legyen a kérdéses gépnek és tudja fogadni a megfelelő méretű tárgyakat (vadászokat felejtsd el a nagy és extra nagy méretű cuccok hurcibálásánál).
  • achime
    Köszönöm

Hmmmm....

Nekem egy Ati 9800 Pro-m van 128 MB rammal nem mondom hogy egy mai darab, de még nem nagyon volt vele gondom, bár az X3 1280x1024ben fút és rajta van az élesség és a max grafika is, eddig csak ritkán szaggatott.
    Tudom sajnos elkerűlhetetlen lessz a szaggatás ha már szép kis seregem lessz!
  • jano1
    Bocsi,a space weed késztemék,és Bliss placek-ben kersd.
  • Amaro
    achime: A Duplex Scanner pont a dupláját látja az alap szkennerednek, magyarul nagyobb területet látsz be, ami szektorfelfedezésnél, vagy ellenségek detektálásánál nem jön rosszul - a Triplex Scanner pedig az eredeti terület háromszorosát mutatja. A Space weed kérdést nem igazán értem, Teladi területen lehet vele kereskedni, Bliss üzemekben veheted, ha erre gondoltál.

videokártya mizéria: a karácsony előtti diliben a kártyák széles választéka felvonult az asztalomon, és meglepő következtetésre jutottam: a videókártyán helyet foglaló memória a lényeges. Teszt: Ore Belt bányakomplex körül egy szép kűr, szerény flottám jelenlétében. A saját 1800XT-m 256 DDR3-mal rendelkezik, ugyanez a kártya 512-vel 18 fps-t ver rá, az 1950XT 256-os verziójára pedig 10-et - ha ehhez hozzávesszük a 8800 rövid, de látványos vendégszereplését, és a rápakolt 768MB DDR3-at, akkor meg is alkothatjuk az egyenletet, melyben a videómemória mérete, sebessége és sávszélessége adja ki a complex gördülékenységét vagy elakadását. Értendő persze mindez egy bizonyos GPU szint felett, de 512-es vagy nagyobb kártya az úgyis ebbe a kategóriába esik.

Amire nagyon kiváncs leszek, az az XTM új effektjeinek szereplése, volt néhány látványos dolog a trailerben, remélem optimalizálták.
  • jano1
    Duplex scanner arra jó,hogy felrakjad a hajódra.A hajó körüli teret deríti fel neked.A triplex scannernek nagyobb a hatótávolsága.
    A space weed alapanyag, a Teladiknál lehet beszerezni,de Argon,Boron szektorokban illegális!
  • achime
    Hello kérdésem az lenne hogy Duplex scanner mire jó? És hogy hol lehet elvállalni a space weedet? Köszi!
  • DeviloftheHell
    ismerös ez a 1600xt sem birja igazán dupla magos procival sem lapozás nélkül azt a 1000fős complex kezdeményt mert mér böven hátra vannak a kötözgetések utána viszont kis állomásokat kell lerakosgatnom különállonak hogy vhova eltudjam majd rakni a milliárd crediteket

viszont maikor kimegyek abbol a sectorbol olyan sebessége lesz a játéknak hogy helyben gyorsan megtudom forditani a hajot a tengelye körül akár többször is bolygora nézve és akadás nélkül elég szép sebességgel jeleniti meg de azé két 1950 est vagy egy uj atit majd elfogadnék 4 giga rammal hozzá mert inkább már az a baja hogy kevés neki az 1 giga ram
  • Zombye
    Háát mivel az X800GT kb egy szinten van a 6600GT-vel, így akkor még lehet, hogy várok egy picit, amíg lejjebb megy a 8800 ára, vagy kijön az új ati cucc és lejjebb nyomja mondjuk az X1950XTX-t.

Mint említettem volt, nem szeretnék "feleslegesen" kidobni kb 50ezret az ablakon.

Végül is tudok várni. Így is elég élvezhető a játék, bár Ore Beltben... Hááát... azért elég szaggatós.

• saba30
    "jelentős gyorsulást várok." - nem fogsz, én is azt reméltem, vettem is egyet, gyorsabb lett egy 6600 GT után, de nem sokkal, lehet hogy az AMD64 3500+ ra is ráférne egy csere már, Ennek szerintem csak a 8800-as segít.
  • achime
    Hello kérdésem az lenne hogy Duplex scanner mire jó? És hogy hol lehet elvállalni a space weedet? Köszi!
  • kisviku
    Megéri rászánni az időt, bár ha csak időmillimos vagy, türelmes és elszánt.Ha játszottál az előző részeivel, legalább a sztori miatt érdemes végignyomni.
    Ha szereted az olyan űrhajós játékokat, amiben VEZETHETSZ és BIRTOKOLHATSZ csatahajókat, anyahajókat meg űrállomáskat, akkor feltétlen.
    A játék végtelen hosszúságú, izgalmas vagy olyan amilyenre alakítod.

Gépigény: hááát....szóval nem árt egy nagyon komoly videókártya, min.1 giga ram,stb,stb.Kicsit el van k*va a gém, olyan gépekre fejlesztették, amik még abban az időben nem is léteztek, ma meg eszméletlenül drágák. (már akinek)
    Viszont természetesen kárpótol mindenért az elképesztő világ, amiben játszódik, a fenomenális, könnyfakasztó zene, a részletes grafika és az élvezet.
    Mint ahogy a Rome:Total war -véleményem szerint- a legjobb stratégiai játék az elmúlt években, úgy nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az X3 az űrhajós+sci-fi kategóriában a király.
  • DeviloftheHell
    xt vel jobban jársz a pro ban kivan kapcsolva jópár dolog nézdmeg a leirását a két tipusnak
  • zorrobomber
    koszi a valaszt talan ha eccer maj lesz idom belekezdek (vszleg ez kb fel ev mulva nyaron lesz, addigra talan egy gepfejlesztgetest is beutemezek)
  • kobra223
    hello a részhez lenne kérdésem hogyan lehet leg hatékonyabban fel szerelni az argon titan csatahajot, boron csatahajot, és a teladi főnix-et? milyen cucokat kell venni hozzájuk a fegyvergyárakból hogyan lehet át vinni a csatahajókra? mert probáltam át vinni a csatahajókra átvinni a beta hight photon cannont és nem ment a dolog a hajógyárakból tudtam vásárolni
  • erdos
    1: függővé tesz, annyira komplex, már az alapjáték is jó, de szkriptelve felülmúlhatatlan, bármi lehetsz, bármit tehetsz, olvasgass egy kicsit itt és ráérzel.
    2: arra elég hogy játsz de néha belassul, sőt diavetítés is lesz, de addig jó sokat kell játszanod
    Ez az a játék amihez talán(!) elég lesz az új masinám, 3500+ procival 2 giga rammal meg egy 8800 GTX-el...
  • zorrobomber
    na, latom sok itt a profi x3 reunionos :)
    2 kerdesem lenne:

1) jo -e a jatek, ha igen, adjatok plz okokat. kiprobaltam es az mar latszik hogy idoigenyes jatek, kivancsi lennek ra hogy megeri e a raszant idot

2) milyen geppel erdemes elkezdeni, mikor kiprobaltam szaggatgatott kicsit, viszont konstataltam hogy gyonyoru a gfx amibol sajnaltam levenni. a gepem a64 3000+ 1024ram 6600gt.
  • erdos
    Én meg egy 8800 GTX-re spórolok, garázskapu elhalasztva, az X3 komlexek meg a grandiózus csaták fontosabbak
  • Zombye
    Én most egy X1950Pro-ra fogok beruházni. az X800GT után jelentős gyorsulást várok.
  • DeviloftheHell
    én nem adtam ki sose hajonak hogy adja el levittem az árát amiböl böven terlmelt mindig és vitték mint a cukrot föleg az EC ket

marha jól megy ez a videokari nade a 900 gyárnak összekötésnélkül egg kicsit lefogja :D de minden más sectorban kitünöen fut
  • Kaziking
    épits rá a komplex re, egy high end gyárat, valami fasza fegyver vagy raksi gyárat és azt eladják majd belöle az lessz a végtermék
  • KeeF
    ez lesz az:

• KeeF
    nalam nem. de lehet hogy nem station manager a neve :) complex manager?
  • erdos
    a station trader és mangager szkript nem veszik össze együtt?
  • KeeF
    letezik egy 'station manager' nevu script. ezzel be lehet allitani azt, hogy mi legyen eladhato es mi legyen nyersanyag. probald ki.

KeeF
  • erdos
    Az viszont nem jó benne ha csinálok egy komplexet kajával, szilikonnal kristállyal meg SPP-vel (gyakorlatilag ingyen jön az energia) Akkor nem tudom eladni mert nincs fő készterék, mindent köztes árunak vesz és ha engedem a kerskedést akkor a inkább a kristályt viszik mint az energiát, a Station traderek viszont nem adnek el köztes cuccot...
  • erdos
    Nekem 6 xl-es SPP van szerteszét, fejenként 3 Caiman hauler kell hozzá hogy el tudják passzolni 17-18 ért az EC-t meg hozzák a kristályt. A legjobb befektetéseim egyike, ennél már csak a kristályüzemem a jobb :D
  • DeviloftheHell
    na megvan az uj alaplap és a 1600xt videokari mácsak a gépet kell feltelepiteni teljesen és mehet a game :D
  • SaGa Jr
    Nekem jelenleg 4 SPP állomásom van, ebből csak kettőhöz rendeltem eladót, mert a többinél olyan mocskos sok állomás és kereskedő van a közelben, hogy nincs szükség rájuk.
    Mellette meg 7 db UT kering szerte a játéktéren. Hogy elkerüljem az általad említett beakadást, az UT parancs kiadása előtt szétküldtem őket távoli szektorokba. Aztán mind megkapta a parancsot és azóta is megállás nélkül mászkálnak. A pénzt meg hozzák szépen a konyhára.
  • Lysandus
    Nekem olyan van! Plussz CH pro pedals. Csak a kettőt nem kezeli együtt a game. De mindegy is, ez azért mégsem igazi repszim.
  • DeviloftheHell
    http://www.saitek.com/uk/prod/x52.htm
    ez kellene igazán ehez a játékhoz :D billentyűzetet meg az egeret el lehetne felejteni mert van rajta mini egér :D
  • DeviloftheHell
    én mindig ugy csináltam hogy complexbe raktam a gyárakat és az EC mindig 12 ön volt nem mondom az hozta a haszon 50% legalább
  • Lysandus
    Az egész probléma akkor kezdődött amikor két eladogató hajóm volt. Két Caiman Tanker egyenként 7000-res raktérrel. Szal ezek elkezdték egymást követni egy idő után. Jó - mondom - majd csak túljárok az eszükön, beállítok még párat, így egy vagy kettő mehet "üresben" akkor is folyamatos az üzlet. De még azt is kifundáltam, hogy most nem caimant veszek, így az eltérő sebesség miatt nem állnak be egy végtelen ciklusba, szépen egyenlő távolságban követve egymást. Hát nem jött be. Mer annyi igaz, hogy most már nem a caiman megy elől, hanem az egyik mercury változat, de a többi így is megy utána... Nem tudom mennyi idő kellene, hogy a Caimanom leszakadjanak a Mercurykról... Szal kell az a script. Úgyis hivatalos kieg.

Egyébként egy UT-m van. Tényleg ők hozzák legjobban a pénzt. Egy UT simán eljárkál minden beavatkozás nélkül. Amikor kettő volt, akkor néha már le-leálltak. Háromnál gondolom még többet gondolkodnak. Szal nekem egy elég belőlük. Pont azért kell felraknom a station managert is, hogy ne kelljen állandóan manuálisan beavatkoznom.
  • SaGa Jr
    A gazdaságra tényleg nagy hatással van a saját telepítésű gyárak beüzemelése. Így gyorsan fel lehet lendíteni egynémely terület termelékenységét és még kedvelni is jobban fognak azok a fajok, akiknél beindítottad az üzletet.

A Station manager helyett (de akár mellette is) meg vedd vissza egyszerűen 2-re az eladóid számát és mindjárt jobban jársz. Két super freighterbe belefér majdnem a teljes termelése egy L-es SPP-nek. Ami időbe beletelik míg elpasszolják az árut, annyi idő alatt meg úgysem telik meg. De 4 esetén csak ácsorogni fognak teljesen feleslegesen a gépeid. A másik két gépet meg dobd be sector trader-nek vagy fejleszd fel universe tradernek. Sokkal több pénzt fognak neked hozni, mintha csak állnának vagy egy állomásnak a cuccait akarnák értékesíteni.