20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • SaGa Jr
    Beállítod neki home base-nek az állomást. Aztán kiadod neki, hogy best sell vagy sell product(nem tudom melyik pontosan) és ráböksz a gyárra. Ekkor megkeresi a beállított távolságon belül a legjobb beszerzőhelyet és megveszi onnan a szükséges alapanyagokat, majd eladja ezeket az állomásnak. De úgy emlékszem, egyszerre csak 1 alapanyagot fog venni. Ja és a gyáradnak adjál pénzt. Anélkül bajosan fog normálisan üzemelni.
  • t00kalmi
    Sziasztok!

A CD Galaxisban kapható az X3 v2.0.0.1-es verziója DVD-én (Év játéka kiadás), bár a dobozra az van ráírva, hogy csak az 1.4-ig van és hogy csak CD, de ez nem igaz. Én megvettem 3990 Ft-ért és kellemesen csalódtam, mert azt hittem, hogy ez a 2.0 előtti kiadás. Csak azt nem értem, hogy miért csak most hozták be az országba ezt a jó játékot. Persze letölthető Warez oldalakról, de nekem ez kell eredetiben.
    Üdv: t00kalmi
  • Dave000
    Most vettem meg az első gyáram, wheat farmot, kérdésem hogy hogyan lehet elküldeni a Mercuryt, hogy automatán hozza-vigye a cuccokat amiket kell?
  • Alwares
    Én most raktam fel a 2.0-ás változatot még mindig kicsit laggolós volt és sokat töltött. Egyébként tetszik, csak elég nehézkes az irányitás... Bár kezdem megszokni...
  • bigapó
    tegnap eljátszogattam a gammával, már régen volt ilyen:)

szóval elugrottam az űrben üresen ácsorgó mamba raider-ért, de mit mondjak, nem volt egyszerű elhozni. biztos bennem van a hiba, de jó 2 órát sz*ptam vele. a végén rájöttem, hogy a kalózok kiraktak egy lasertower-t és az lőtt szét mindig. sajna a buster-em odalett, de megérte a cserét.

most viszont az lenne a gondom, hogy egy másik hajót is szereztem, de ahhoz, hogy haza tudjam vinni, át kell mennem paranid területeken, akikkel nem túl jó a viszonyunk, mikor belépek hozzájuk rögtön küldik az üzit, hogy jó lenne, ha nem itt lennék:)
    nálam nincs is gond, mert elég gyors a hajóm és nem támadnak meg, de a másik, azt már igen, szét is lövik szépen. hogy lehetne megoldani eztet kérem szépen? várjak kalózokra vagy kha'ak-okra és lődözzem őket, hogy nőjön a repu?
  • Dave000
    Biztos ismeritek, meg fejből vágjátok a gyárakat, de nekem kezdőnek ez nagyon hasznos kis táblázat:

Gyárak, mit termelnek, mi kell nekik, hol lehet venni táblázat
  • SaGa Jr
    Most meg nem mondom hol lehet pontosan kapni, de rémlik, hogy InterWorlds equipment dockjában akad belőle.
    A használatához meg simán csak be kell vágni egy fegyver helyére a beam-et. Meglőni vele a célpontot és már vontatod is. Ha rákapcsolódtál, onnantól akár meg is fordulhatsz, nem számít merre néz a fegyver helye ahová a beam fel lett téve. Te csak mozogj és megy utánad a vontatni kívánt cucc. Már ha a saját tulajdonod.

Semleges célpont esetén támadásnak veszi a dolgot, mivel magad felé rántod a sugárral. Ellenségesnél is ez a szitu. Ilyenkor nem vontatás van, hanem egy pillanatnyi rántás.

Aki feltette a 2.x patchet az meg úgyis kénytelen lesz megtanulni a használatát, ha meg akarja szerezni majd az M7-es hajócskát és az új, M3+-os vadászokat.
  • Dave000
    akkor inkább jól megfontolom, hova teszem :D
  • erdos
    rablók ezek...
  • KeeF
    letezik script ra: factory reloaction a neve asszem. ilyenkor szetszedi az allomast es bepakolja egy tl-be. aztan ujra kirakhatod. valami penzbe is kerul. talan az uj allomas felebe.
  • erdos
    van valamelyik peccstől valami vonósugárféle, tractor beam asszem, azzal tudsz vontatni gyárakat, de fingom sincs hogy kell használni meg hogy hol lehet kapni
  • Dave000
    És ha van egy gyáram kitelepítve, azt később nem lehet arréb rakni? úgy ahogy elhoztam a shipyardról pl.?
  • erdos
    még annyi ha bővíteni akarsz (sok emberkének van itt már száz gyár felett is egybekötve) akkor ha
    komplex-szingli állomás a komplex bővül
    komplexet komplexxel akkor amit először jelölsz ki az marad meg, a másik dokkolója elveszik.
    A dokkolókat lehetőleg közel tedd a kapukhoz hogy a kereskedők jól tudják használni. A beállított áradid minden egyes bővítésnél visszaállnak alapra asszem, ezt újra be kell lőni.
  • Dave000
    ok, köszi
  • erdos
    Így-így, ha a két gyárad megfellő közelségben van (asszem 4-5 km) Akkor a kit telepítésénél kijelölöd az egyik gyárat, aztán a másikat, majd el kell helyezned egy dokkolóállomást vagy mi a szöszt ami az új kompexed dokkolója lesz, innentől nem a gyárakba állnak be a hajók hanem ide.
  • Dave000
    Nah, a hangkártya drivere nem volt az igazi, a legfrisebbet feltéve jó lett a game.

Egy kérdés: mi az a complex construction kit??? ezzel közvetlenül össze lehet kötni két állomást? mondjuk egy gyárra, rákötök egy power plantot vagy ilyesmi, és akkor egyből onnan kapja az energie cell-eket
  • Dave000
    Hali! Volt egy kényszer winreinstallom és az új win óta, állandóan kidob az X3 hogy valami rossz memóriacímre hivatkozott hibaszöveggel, nem tud erről valaki valamit?
  • mrzed
    Tudomásom szerint 1024x768 a legkissebb felbontás, ami választható. Legalább is nekem 6600-on és X800GTO-n ezeket adta/adja...
  • DeviloftheHell
    800x600 ban eléggé érdekes a játék képe :D márha elbirod inditani mert nekem nem engedi amiota felismerte a monitort :D pedig 800x600 ban még kicsit többet is kibérnék sajtolni a kariból complex befejezésre

én saját belátásom szerint a celeront semmiképp nem vettem volna meg anno de azt a core 2 öt sem amd párti vagyok vhogy nekem ez jobban bejött
  • goyo2
    Ezt magyarázza meg valaki.

Irtam magamnak egy scriptet, következő indításnál elveszett az utolsó módosítás. No gondoltam biztos elfelejtettem menteni. Megirtam a javitast ujból. Ma el akartam inditani, hát nem az alap jött megint be?! Mintha mindig visszaálna a legutolsó verzióra.
  • BladeW
    Nem lehet leszallni. Majd az Elite 4 ben.
  • Xsxxsx
    + le lehet szállni a bolygókon?
  • Xsxxsx
    + le lehet szállni a bolygókon?
  • Xsxxsx
    800x600-ban lehet játszani vele?
  • LegionarR
    Ezen meg egy trainer sokat segített :D
  • LegionarR
    Nos akkor csak a celeron és a Pentium 4 D Core 2 között van ekkora külömbség :D
  • DeviloftheHell
    azokról a terran tervekhez anynit füznék hozzá hogy én ilyet csak ugy láttam hogy adott egy nagy halom hajo nevet és árat hozzá egyre rányomtam és adott koordinátákat és sector nevet én csak ilyet kaptam bbs en nem pedig terveket mondjuk beküldöm a hajot és ha vettem ha máshogy szereztem akkor is terv lesz belöle csakhát napok alatt

de most nem játszok vele mert feltételezem hogy a videokari driver miatt akad ki folyton a játék de sajna amelyikkel eddig játszottam asszem 6.10 es catalyst az nem hajlando feltepülni sajnos ugyhogy megvárom a januári drivert hozzá addig meg még tán kijön a .7 es XTM is
  • DeviloftheHell
    öööö hát a celeron procin akad azt nem csodálom de én nem vette észre jelentös változást söt szinte semmit amikor az én athlon 64 3500+om ment a gép az uj videokarival meg egy x2 es 4200+ al memoriát és a videokarit jobban szereti
  • mrzed
    Nem tudja valaki véletlen, hogy a BBS-en megvett terran terveket hogy lehet hasznosítani?
  • Amiga
    Köszi, tényleg jó.
  • LegionarR
    Jóval bonyolultabb annál! Mellesleg a F.A.Q. nagyon jó kezdetnek...
  • LegionarR
    Mellesleg nem tudjátok, játékállást honnan tudok letölteni hozzá? Mert már sokadszorra nem nagyon szeretném újrakezdeni a game-t... És nem arra a "kapsz pár száz milliót és szeva" -ra gondolok, valami rendes savegame-ra... Jajj de válogatós vagyok...
  • Amiga
    Kedves mindenki! Van valahol egy átfogó leírás erről a játékról? Mert nemrég vettem meg és eddig nem sok mindrenre jöttem rá. Kissé bonyolultabbnak tűnik, mint a Darkstar One.
  • LegionarR
    A jó procit ne felejtsd ki ! Én eddig egy 2800-as celeron procival voltam kénytalan játszani, de már beújítottam, és fantasztikus volt látni mennyivel jobban megy az új procin... Szóval egy jó proci is kell a játék alá...
  • SaGa Jr
    Az adott modnál le van írva. De általában bevágod a mod könyvtárba, majd mikor indítod a játékot a felugró kis ablakban ott lesz az opciók között egy olyan, hogy modok. Ekkor belépsz, kiválasztod melyik modot akarod indítani, OK, majd ráböksz a játék elindítását eredményező szövegre.
  • achime
    Hello én a Teladiaktól vettem! Keresd az ő sectorukban.
  • Dave000
    Hello! Nem tudja valaki hol tudok venni ilyen best buy, és best sell szoftvereket a hajóra, mert, véletlenül eltüntettem a Mercurymról...
  • kobra223
    hello mindenkinek az x2-ben hogyan lehet modokat berakni és elindítani?
    ugyan ez kérdés is x3-ra vonatkozoan
  • DeviloftheHell
    én tökéletesen megvagyok belsö nézet nélkül is zavar ha minden kis számlálo ottvan a kép alján
    a 2.0 egész jól fut de tényleg kell neki gép rendesen pár giga ram két csucskategoriás videokari azt mindjárt élvezhetök a oriási csaták pár száz hajoval
  • SaGa Jr
    Nincs belső nézet és simábban fut. De ez már az 1.4-es verzióknál is így volt. Az alapjátéknál sokkalta simábban és akadásmentesebben emgy, de ettől még kell alá a vas rendesen.

Akinek meg annyira szükséges a cockpit nézet (ami még többet kitakar a látképből), annak ott van az Egosoft oldalán a letölthető mod direkt erre. Betesz néhány pilótafülke nézetet az X2-ből.