20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • jano1
    Amaro oldalán regisztrálj,és már tőltheted is a legjobb modokat.
    Nonoo,itt én is elakadtam.Ha jól tudom program hiba.Minden küldetésnél mencs külön állásba,külömben kezdheted előröl az egészet.
  • Cowek
    Jól látom hogy az Xtended Mód nem kompatibilis a legújabb X3-al?
    Illetve meg tudná mondani valaki honnan tudom a legjobb módokat leszedni? Google, nem segít sajnos :-(
  • Amaro
    Sok sikert a fordításhoz, ha összejön, tárhelyet biztosítok hozzá. Technikailag kivitelezhető, legalábbis orosz barátainkank sikerült házilag átültetni ciril környezetbe.
  • Nonoo
    Hi!!

Megint help kéne!!
    Meg kell találni a csajt a Thuruk's Pride-ban lévő trading station-on!
    De ha nincs ott akkor mi van?
  • mano1b
    sikeült kibányászni x3 mod managerrel 440001.xml 1.7 mb ebe asztán van minden az egész küldetés leirása a párbeszédek meg minden benevan itt oda lehet figyelni a dolgokra nem kis munka lesz innen kezdődik 1 etől a sortol edig tart 17978 sor
  • DeviloftheHell
    x3 mod managerrel kilehet pakolni a cat filét
  • kisviku
    Én meg nem vagyok angol tanár, de szívesen segítek, elvégre valamennyire ismerem is a játékot.
    Továbbá - ha nem is irodalmi szinten - beszélek angolul is, meglehetősen jól.
  • mano1b
    ugynéz ki ez jó lesz XMLwriter tudja olvasni irni menteni is már csak a
    04.cat nevü filét kell valamivel kibontani és a pck filét remélem találok arra is valamit.
  • DeviloftheHell
    sok sikert
  • mano1b
    ez ki huzva FeedForAll v1.0

XML, RSS szerkesztő, magyarnyelvű ellenőrzéssel.
    ez a tipus de nem ismeri fel betőlti de nem tecik neki valami más kell
  • mano1b
    MOST KELL KERESNI VALAMIJEN XML SZERKESZTÖT AMI JO MERT AHOGY ELNÉZEM EBŐL IS VAN TŐBB TIPUSU 1.0 . 1.1 MEG HASONLO MIJŐN MÉG EZUTÁN
  • Nonoo
    én is szivesen segítek! (angol tanár vagyok)
  • mano1b
    ha minden igaz akkor meg van Text Resource Editor a 04.cat nevü filét tőlti be a memoriába és inen tőlti be a Text Resource Editor a 440001.pck
    ezenbelül a 440001.xml ezt kell forditani csak ha minden igaz remélhetőleg
    több nincs belöle edig ezt találtam itt minden bene van ami fontos nekünk.
  • DeviloftheHell
    hmm
    én még nem probáltam de azt már megnéztem hogy átlehet irogatni a szövegeket vhol máshol is tárolja még sajnos
  • mano1b
    az x3 Text Resource Editor sajnos nem fog meni mert ezt irja ki .

texts loaded in memory cannot be modified.
    open the appropriate file and edit them there.

ez magyarul igy néz ki.

memóriában terhelt szövegek nem változhatnak meg .
    nyisd ki a megfelelő adatállományt , és átdolgozd őket ott .

valami mást kel keresni de meg lehet csinálni de lesz vele munka bőven
    a rangok a hejség nevek meg vannak a dialogus meg van
    a hajok neve gyárak a főmenü is meg van továb keresem mivel lehet megnyitni és menteni segitsen ki tud valami jo tipet kőszi
  • Zombye
    Háát akkor kezdjünk el érdemben foglalkozni a dologgal.

1. Mivel is lehet ezeket a szövekeget "megtekinteni"?
    2. Hányan lennénk rá?
    (én besegítek, májusra nyelvizsgázni óhajtanék) egy kis angolozás nem árt.
    De hogy hatékony legyen, kéne még pár ember, mert egyedül ez irgalmatlan sok.

• PSGhunter
    Ez most remélem valami vicc mano... Nyugtass meg, hogy csak a fórumokba írsz így, valójában tudsz helyesen is. Ellenkező esetben inkább hagyd a magyarítást valaki másra...
  • mano1b
    most már értem miért nem késziteték el a magyaritást
    ezt ami itvan még kihámozni is nehéz nem leforditani nem tudom érdemes e neki álni itt aztán van minden majd meglátom mit tudok csinálni.
  • Zombye
    Argon prime.

Odamégy Argon One-hoz, beszélsz Ben Danával, és jön az újabb küldi.
    Asszem egy konvolyt kell elkísérned Ore Belten keresztül, ami a perenideknek szállít Nvidiumot.

• DeviloftheHell
    asszem vissza kell menni a templomba vagy argon prime ba
  • Nonoo
    Hi!!

Srácok tudna valaki segíteni egy küldetésben?
    Ott mit kell csinálni, mikor megnyered az űrversenyt Freedom Reach-ben
    az ürge elmondja hogy Ore belt-ben találom a fickót, beszélek vele és hogyan tovább??

Köszi!
  • BladeW
    Pont ott...
  • BladeW
    No igen a virtualis valosagnak egy nagy elonye van: vissza lehet tolteni ha valamit nagyon elcsesztel.
  • lalinov
    Hellósztok hogy kell azt beállítani hogy a gyáraknak mennyiért vagyenek és adjank el talán az adjust station parameternél vagy hol?
  • DeviloftheHell
    én ore beltben bányákkal és a hozzájuk valo ellátogyárakkal kezdtem complexet mindig raktam még elena's fortune be de egyéb más helyre is mondjuk az jobban tetszett hogy scrtiptel 15 milláért rakattam be egy 900yield es silicon asterodiát :D
    mondanom sem kell elég szépen termel 2 .s ként az egész complexet az látja el siliconnal :D
  • Cowek
    Nekem is volt életemben olyan időszak, amit egy ilyen elvont virtuális élettel ki tudtam bekkelni. Ha jól sejtem erre egyetlen program sem volt képes... pedig aztán nem sok maradt ki :-)
  • Wolwerine
    Hol/hogyan kezdj gyárakat telepíteni? Tipp a fiataloknak...

-Preacher's Refuge- Én innen indulnék. A szektor szinte sosem szaggat,lehet benne építkezni. Két szektoron belül három idegen faj is van, tudsz velük kereskedni és folyamatosan nő mindháromnál a reputáció. Van benne egy 45-ös szilikon és több 32-es ore aszteroida is, ezekből először egyet-egyet be lehet lakni.

A környező szektorokban nagyon nagy az igény a soja husk-ra (Paranid és Boron szektorok), a hiány miatt áll a termelés, ezért én másodszorra egy Sojery komplexumot építek. Az előállításhoz Soja beans-re és Energy cellre van szükség,az alapanyagokat nagyon olcsón lehet hozzá beszerezni. A Soja beans-t a környéken 14 creditért lehet megvenni, ennyiért mindig van. Az Energy cell-t szintén be lehet szerezni 12 creditért.

Ha kész a komplexum, és az idegen gyáraknak eladogatod a soja husk-ot, beindul náluk a termelés. Először elfogy náluk az Energy cell, majd miután elfogyott, a gyárak ismét leállnak. Ekkor kell építeni az első Solar Power Plant-ot. Ha nem pótolod az energiahiányt, a gyárak leállása miatt Soja Husk-ra sem lesz kereslet. Crystal-t szintén olcsón lehet beszerezni a környező Crystal gyárakból, illetve Paranid Trading Stationok- ól, hiszen az eddigi kereskedelemmel biztosítottad (a Crystal gyártáshoz szilícium, energia és soja husk kell) az alapanyagok folyamatos ellátását.

Innentől szabad a pálya, a környező szektorokban a kereskedelem automatikusan beindul. A gyárakat alapanyaggal látod el -haszonnal-,az általuk előállított késztermékek egy részét (Soja beans, Crystal) nagyon olcsón megvásárolod, majd felhasználod. Így ezeknek a gyáraknak mindig szükségük lesz alapanyagra, amit te adsz el nekik, kialakul egy rövid kör...

Hmm... A Paranid Sojery-k szintén állnak, de ezeket nem látom el alapanyaggal, hiszen levernék az áraimat...
  • kisviku
    Igen élek még, kicsit elszólítottak az Élet dolgai...
    De visszatérek szívesen, ha kellek és segítek.Csak már nagyon el vagyok maradva az X terén.Én anno azért hagytam abba, mert elértem célomat a játékban, de az igazság, hogy valahogy vonz vissza, csalogat, hogy folytassam.
    Hülyén hangzik, de rám komoly lelki hatással volt az X3.A magányomat próbáltam elfeledni a nagy világűrben.
    És hozzá az a szívbemarkoló zene...Ha jól emlékszem a "Getsu Fune" szektor zenéje volt a kedvencem, már csak emiatt vissza kéne raknom.
    Elképesztő játék ez.Ha valaki fantikusan játszotta, akkor én az voltam.Csak félek, ha visszarakom, megint nem lesz időm másra mert egyfaja drogként hat.

Háát ez így elég brutál, főként karácsony idején, tudom, de őszinte gondolataim.Mindannyiotoknak kívánok sok pihenést, boldog Karácsonyt.
  • DeviloftheHell
    x3 editorral megtudod nyitni az összes szöveget benne ugyhogy neki állhatsz :D
  • lalinov
    KÖSSZ EZERSZER IS KÖSSZ!!!!!!!!!!!!!!!
  • mano1b
    én meg teném ha tudnám hol találhato a nyelvi file én már kerestem ha tudja valaki irjon
  • Zombye
    Szervusz!

Karácsony van, úgyhogy segítek, vagy legalább is megpróbálok.

1. én a búzafarmra megpróbálnék ráépíteni vagy egy whiskeygyárat, (SpacefuelDistelery) vagy egy "szövetgyárat" (RimesFact) és azt eladni. Hacsak, nincs irgalmatlan búzahiány a környező szektorokban. Ha hiány van, akkor elvileg venni kéne a gépi kereskedőknek is, mint a cukrot, ha nem veszik, vidd lejjebb az eladási árat, és próbálj meg minél olcsóbban ECt venni. (Gondolom EC gyárad még nincs, abból az M-es is elég drágba kb 4.5 Milla.)

Én a kezdetekben mindíg magam szereztem be az ECt a gyáraimhoz, így próbáltam meg a profitot maximálni.

"Nem csinálnak semmit."

Hűűű na hogy is volt?
    Hombase kijelöl, és utána add meg hogy mittomén Buy ware for best price, utána kiválasztod a vásárolandó alapanyagot (jelen esetben ez csak EC lehet).
    Elvileg ekkor el kéne indulnia beszerzőkörútra.

Hacsak....

Be lehet állítani, hogy mennyiért vegye max az ECt. ha túl alacsonyra állítod a beszerzési árat, és a megadott kaputávon belül nem talál olyan PowerPlantot, ahol a megadott áron, vagy az alatt áruljaák az ECt nem fog elindulni a beszerző hajó. Vagy állítsd magasabbra az EC beszerzési árát, vagy növeld a távolságot, ameddig a beszerzőhajód elmehet ECt venni.

Pl. Ha a távolság 2re van állítva, és két szektoron belüln lincs Powerplant, vagy ha van, de azok épp magasabb áron árulják az ECt mint amit te a saját gyáradnak megadtál, akkor természetesen nem fog beszerzőkörútra indulni a hajód.

MKIII. csak akkor kell, ha UTt akarsz képezni (Univers Trader). a gyárakhoz rendelt TS hajókra teljesen felesleges.

Kb ennyi.
  • Dave000
    Nem elég csak homebase-nek beállítani! Ha az megvan akkor command console-ban Trade, azon belül Buy ware (beszerzés), Sell ware (eladás), célszerű egyiket az egyikre másikat a másikra, és akkor lesz folyamatos termelés
  • WhiteRiC
    Kérhetném, ha valakinek meg van a RaceMilitary-V1.10 –es script azt légyszi töltse fel valahova, mert officiál forumon lévő mirrorok halottak. Előre is köszi.
  • lalinov
    hellósztok van 2 wheat farmom de az egyiket most vettem, ami már régen meg van az alig termel valami kis hasznot hogy lehetne ezt felgyorsítani ja és a mercuryknak hiába adtam ki homebasenak csak állnak mellette és lesnek nem szaladgálnak cuccokért. ja és szerintetek megérné MKIII-at venni?
  • saba30
    na mégis csak,remélem a boldogságba beleszámít, hogy nem vártál túl sokat tőle (nekem is olyan van).

Boldog karácsonyt mindenkinek!!!!!!!!!!
  • lalinov
    Boldog karácsonyt mindenkinek!!!!!!!!!!
  • Zombye
    Bódog karácsnyt mindeninek!!!
    Megleptem magam karáconyra egy ATI X1950PPRÓVAL,
    Mostan nagyon boldog vagyok!
  • laba
    hellósztom milyen gyárat vegyek 1,1millióm fel van derítve a kingdoms end és ott is tudok venni gyárat de nem tudom milyet amúgy a különböző gyárak mit termelnek mert nem tudom
  • PSGhunter
    Na ez meglepő! Te még élsz Kisviku? Anno majdnem egy éve néztem körül ezen a fórumon, akkor még te (is) osztottad az észt. Most így olvasgatva látom, hogy az újabb generáció igen lusta a visszaolvasásra, mert kérdéseiknek 90%-a már meg lett válaszolva legalább egyszer. Na, mindegy. Aki Lényegesen nagyobb játékélményt akar, az mindenképp modokkal játsszon! Az Xtended mod, vagy a DDR mod egyszerűen fenomenális! Az alapjáték ezekhez képest Béta verziójú game. Na Boldog Szülinapot...izé... Karácsonyt mindenkinek!