20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • xem
    Na hangkari megvan, de ugysem az igazi, milyen codekpackot szedjek le, tipp?
  • xem
    Msn:[email protected]

sajan tegnap délutántól nem voltam még gépközelben sem ugy hogy nem tudtam kiprobálgatni dolgokat, de lehet hogy kék 1 uj hangkari.
  • Doian Gray
    [email protected]... hehe :D
  • Doian Gray
    oké
    Xem tesóm. Adsz egy címet? vegyél fel msn-re. :) [email protected] aztán megbeszéljük. Stim?
  • RJoco
    xem-nek írtam mert neki nincs meg.
    De akkor küldd el neki e-mailban, nagyon fog neki örülni.
    Ja, de közben megjött a vinyó is.
  • Doian Gray
    Hova akarsz feltölteni? Nekem megvan az XTM és a Patch is hozzá, sőtt a Bonus Package is hozzá, és még ha kell akkor az össze kellő X3 Patch is.
  • Doian Gray
    Akkor jól emlékszem.... És lessz Sohnen ágyúm... Majd... valahogy... ...Muszáááj.... Musszááááájjjj .. Nah de komolyra fordítva... káár. Kicsit tápos fegyver. És jól néz is ki. Nah nembaj... Flotta újra építés.. Asszem most Sulacot veszek többet, azok jó erősek. Meg az ISD. És pár Terran hajót is össze vakarok. EMP-vel. Mert így feltűnt hogy a Sohnen nem kedvel engem. Jön, meggyaláz, és megy. Ha vadász akkor nem. Meg ha épp van ION-om. Mert akkor pápá van.
  • RJoco
    Sajna a feltöltés elmarad, mert most néztem, hogy a vinyó szervízben van, amin a cuccost tárolom. Aztán meg a net is nagyon fos lett, bár a letöltés dubla (elmélet) a feltöltés meg fele lett (gyakorlat).
    Először is a vinyó kell, aztán meglátom. Talán holnap már meglesz, nagyon remélem!
  • RJoco
    Sohnen fegyód nem lesz, ha a legújabb xtm van fenn, pont az erőssége miatt.
    Az EMP meg csak Terran hajókra megy fel.
  • xem
    Kicsit gondolkodtam, lehet hogy az a baj a hang résszel, hogy még jó multkorában kifüstölt a hangkártya, s csak az alaplapi hangkari van beüzemelve? Mintha a azt olvastam volna, hogy az alaplapi hangkari kicsit válogatos. Lehet hogy ez a bibije.
  • Doian Gray
    Üdvözlet Argon Prime szívéből a GMR rádió stúdiójából. Itt a G.A.M.C. Admirálisa. Doian Gray.

Tegnap megerőszakolt 3 Sohnen Incubbus.... 8 hajómat nyalta szét Maelstrom szívében... Semmi Extra am csak az Elit Flottám volt... Phoneix One Fortress.. 2 Sulaco.. 1 Castrum... és 4 ISD....

A Sohnen Beam Cannon kajak befogom szerezni.... nemtom hogy.. majd igyekszem... Egyébként a Terran Electro Magnetic ágyút csak Terran hajókra lehet rakni? Jól emlékszem hogy csak azokra?
  • maniac78
    És azóta nem is telepítetted újra a rendszert? Mert akkor az a baj, tele van szeméttel. Ha meg újra tetted akkor az a baj, valamit másképpen csináltál. Egyébiránt Codec gondod lehet.
  • xem
    Szoval akkor nincs idő limit. Kezdő játékosként egyre jobban teccik a játék.
    Technikai kérdés: tavaj tavasszal feltettem akkor Xp sp2 volt fent, és a videó animoknál rendes audió volt, most újra fel tettem, Xp sp3 van feltéve, és mikor valami videjó anim van akkor az audió rész felét játsza csak le. Semmi nem változott a gépen, 1dül a sp2-ről sp3-ra váltás. Ez kicsit idegesít, ez valahogy orvosolható? vagy vissza az sp2-höz?
  • maniac78
    Nem gond, csak ne vidd túlzásba.
  • xem
    Köszönöm szépen. Ha a küldetéseket akarom csinálni, az folytonosnak kell lenni, vagy nem gond ha két küldetés között csalinkázok a kereskedő hajómmal?
  • maniac78
    Patch
  • xem
    Hűű aztat nagyon meg köszönném. Melyik a leg ujabb patch? ami nekem megvan az 1.4.03.
  • maniac78
    Osztan ki milyen Codecet használ a Seven alatt, mert sehogy sem akar nálam működni vele. Már Bill Gates-el is beszéltem, Balmer után, a következő meg Barackos Obama lesz ha nem fog műxeni hamarosan.
    És akkor beguríton a Xenonos csatahajókból alló flottám orbit pályára, ahol darabokra lövik az egész redvás Microsoft-ot.
  • RJoco
    nem vírusos az, csak a gmail írja, hogy nem tudja vírusellenőrizni
    méghogy videjóban vírus... hahaha
    XTM-et EGO fórumán vagy az extendeden kell keresni, nehéz összevadászni
    majd megpróbálom egyszer felrakni netre, talán holnap és akkor lesz egy tuti helye
  • xem
    őőő izé, nem vok nagy angolus, de az XTM-et hol lehet letölteni, vagy az ilyen több dolgokból álló kis csomagocskák? <http://xvilag.try.hu/> itten létező videók azokat csak nekem irja virusosnak?
  • RJoco
    Üdv!

Na akkor lássuk sorrendben:
    A HRT olyan 100k Cr-nél vehető meg.
    A Kit-ek hozzá olyan 300-400k Cr, de ezért kapsz vagy 80-90 db-ot, ami nagyon sok hajóra elég. Ha híve vagy a könnyű credit szerzésnek, akkor oldalamon olvasd el ezt a menüpontot, jól le van írva, hogy lehet a HRK-ból hasznot húzni.
    Ha hajógyárban javítasz, az kész vagyon, bár épp ezért lenne lényeg, hogy vigyázz a hajódra.
    Sztem a sérülés miatt a Mercury-d most gyorsabb, mint a Buster-ed. Átszállni úgy tudsz, ha bedokkolsz mindkét hajóddal ugyanarra az állomásra, akkor a személyes menüben lehet.
    Irányítani amúgy úgy tudod legegyszerűbben, ha megnyomod az "r" betűt, rámész a hajóra, "enter" és benn is vagy a menüjében. Ott már bármi parancsot kiadhatsz, amit tud.
    Konténerek felszedése: Commands Consol/Navigation/Move to position
    Ilyenkor kiválasztod a szektort, majd a Num billekkel a koordinátákra viszed a kis kurzort. Az "insert" gombbal váltasz 'z' és 'y' tengelyek között. Az 'x' állandó. Majd "enter"-t nyomsz. És a hajó elindul oda.
    A konténereket csak nagyon közelről veszi észre és lehet, hogy triplex scanner kell hozzá, ezt nem tudom biztosan.
    Lista van a honlapomon.
    El nem szokták halászni a konténereket, max. nem repülsz elég közel.
    Felvenni meg úgy tudod, hogy leengeded a pajzsot "o", nekimész. Legyen elég hely a rakteredben, mert a maradék felrobban ütközéskor.
    Asszem ennyi.
    Ill. még annyi, hogy hajót szektoron belül te is tudsz irányítani, anélkül, hogy beleülnél.
    És akkor most tényleg ennyi.
  • SaGa
    A szétszórt tárgyak ott vannak az alapban is.
    A kereskedő hajód irányításához kell egy Trading Software Extension arra a hajóra, amiben ülsz. Megkeresed a saját hajóid listájában a kereskedőhajót, bemész annak a menüjébe és ott adsz neki parancsokat vételre/eladásra, de csak akkor megy, ha megvan az említett szoftver.
  • xem
    Na még 1-2 hülye kérdés, aztán a mai nap nem nyaggatok senkit :D.
    Ha a busterrel szöszölök (repkedek szektorról szektorra) akkor a kereskedő hajómat, tudom menetközben irányítgatni, vagy csak ha bedokkolok valahova? Ha igen, melyik billentyű az? Ja még 1 sima X3 ban is benne vannak a hajók, meg az ilyen olyan tárgyak amik elszórtan hevernek valahol, vagy az egy bonusz valami amit le lehet tölteni?
  • SaGa
    Alapból az ins billentyű változtatja a szektortérkép nézetét. A felülnézetet elölnézetre váltja és a föl-le mozgatással lehet az y-t változtatni...
  • xem
    Értem a tér koordinátát, csak a beírást nem enged, engedi a x,z- változtatni, de az y-t nem tudom változtatni a numerikus billentyűzeten.
  • maniac78
    Ha a navigáció menüden van move to coordinate parancs akkor így. 32k,-36k,-26k

Ha nincs, akkor kézzel odarepülsz. Az y a síkhoz mért magasságod. Tehát x és z adja a síkot, y pedig az ehhez mért távolságod.
  • xem
    Azt értem, hogy van x tengely, y tengely, és z tengely, a térképen tudom az x, és a z -t változtatni, de az y ont azt hogyan, nemekem eddig csak úgy sikerült, hogy a járművel föl le mozogtam, akkor sikerült, manuálisan szám adatokkal hogy írom be?
  • xem
    Üdv

Nagynehezen eljutottam 2 szektorban a megadott koordinátákra, van olyan, hogy más valaki elhorgássza azokat a cuccokat? Mert a megadott koordinátákon nem találtam semmit, nincs ott semmi. Ebben tud valaki segíteni, mitől lehet?
  • maniac78
    Buster elbírja darabja 25 egység a raktérből. Vagy manuálisan vezeted oda a hajót, vagy "Move to coordinates" script. Asszem a Bonus pack része.
  • xem
    "De hogy konkrétabbat írjak. 32.1,-35.5,-25.6 Cloudbase North West CIG (3)" Aztatat én hol tudom beirkálni a koordinátákat? nem enged sehol:(
    Találtam 1 régebbi mentést, azokat a cuccosokat, a buster is el birja, vagy kell a kereskedő hajó?

• maniac78
    De hogy mást is írjak mert kihalt az oldal tegnap jól megjártam.
    Paranidoktól bevállaltam a CPU-s küldit. Király fizet 23 millát, na akkor irány Core 2. Belépek a Seth-el kicsit helyet csinálok. Behívom az Aegir-t majd azzal aprítok, mert megindultak a nagyvadak. Így is lett, kilőttem vagy 6-7 darabot, közben szedegettem a cuccost. Azután valahogy egy vonal mentén beragadtak a hajóik, csak forgolódtak. Szerencsére mert már untam egy kicsit és még nem volt tiszta a célpont.
    Kilövöm fajin, de hát hogy ne menjek üres kézzel és különben is régen fogtam Q-t, gondoltam foglalok néhányat. Így is lett. Egyet már ugrasztottam de kettő még ott volt és kifogytam a vadászokból amin volt Jumpdrive.
    Hát itt az Aran. Ugrasztom dokkoltatok vele 2 Q-t és egy félig roncs L-t.
    Megindulnak a Xenon csatahajók valahonnan a szektor közepe felől.
    Ne hajrá, hát ne kínlódjon szerencsétlen Ai én vezetem az Aran-t.
    HCF ugrik, Aegir ugrik Seth ugrásra kiadva a parancs, hát akkor menjünk mi is.
    Ianamus Zura belépek éppen felénk tart egy P és a kísérete. Fajin, ekkor a meglepi. Aran-on nincs Transporter, alapból lassú. Az Oriaxom meg nem tud dokkolni, mert egy görcs a pilóta és elkezd fogócskázni egy L és egy LX vadásszal.
    De az idő sürget, mert a Seth nem ugrik, mert nincs EC elegendő. Mentés régebbi.
    ................szívmasszázs, vérátömlesztés.
    Csak visszatöltöttem.... szerencsére.
  • maniac78
    Maga a kit 1000Cr, de a hozzá való software amit a Boronoktól kell beszerezned, az 30 vagy 130 ezer. Bár erre majd RJoco konkrétabb választ ad gondolom.
    Szerintem kezd újat, vagy tölts vissza állást. Esetleg ha türelmes vagy, akkor azzal ronccsal kezdessz el kereskedni és amikor sokára összejön a lóvé, akkor megjavíttatod.
    Esetleg vannak elhagyott cuccok is. Az Argon Prime szektortól, 2 szektornyi távolságban 2 CIG található. Ezek darabja majd félmillió.

De hogy konkrétabbat írjak. 32.1,-35.5,-25.6 Cloudbase North West CIG (3)

• xem
    Köszönöm, még nem vok otthon, de kb mennyi az a jó péz? még csak a kezdeti brusterem van:( össze zörrentem 8 kalózzal, s alig maradt a hajómból valami, jó formán csak az az 1 zöldike csikocska:(
  • RJoco
    Listát az oldalamról is le tudsz szedni.
    Ha fenn van a HullRepairTechnology script, akkor Boron-oknál tudsz HullRepairTechonolgy-t venni és BBS-en lesni, mikor ad el valaki HullRepairKit-et. Ezeket bármely fajnál bedobhatja.
    Amúgy meg ShipYard-on tudsz hajót javítani jó pénzért. Ha már 90%-os a Hull, akkor teljes sebességgel megy, csak alatta van sebesség csökkenés. Vagyis nem muszáj teljesen feljavítani.
  • xem
    Hali

Volna 1-2 kérdésem.
    (http://x3reunion.freeweb.hu/) az itt leirtak nagyon asznosak :D, nagyon köszönöm szépen bárki is tette ide nagyon hálás vok.
    A kérdésem a következő lenne, az alábbi linkel kapcsolatban. Lementettem innen a térképet, de a másikat, valamiért nem engedi megnyitni, vagy elmenteni, az hogy hol találhatók elhagyatott hajók koordinátái vagy valami ilyesmi van benne. Azt valaki eltudná küldeni privibe.

A másik kérdésem az volna, hogy, a játék elején vok, össze kerültem 1 kisebb enemy flottával, és igen le amortizálták a hajómat, hol tudom megjavítgatni, vagy repair kitt-et beszerezni?

A választ előre is köszönöm.
  • RJoco
    Ha jól tudom, akkor Black Hole Sun-ban a központtól jó messze. Talán a bolygó felé.
  • maniac78
    Valaki meg tudná mondani, hogy hol a fenében található a New Temple a Goner plot végén?
  • maniac78

Hmmm..... a kalózok fegyverkeznek. És úgy tűnik saját gyártású, mert nem egészen 900 marines elfoglalta 1400 védőtől. Vagy az Argonok ilyen gyengék.
  • Divinity
    köszi szépen lemaradt :)
  • maniac78
    Ha a "move to coordinates·parancsra gondolsz akkor helyesen:
    -11k,5k,16k