20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Zseblovag
    Az üzeneteim között ez a legutolsó bala-g üzenet, de sajnos németül van. Ha valaki lenne oly kedves elmondani, hogy mit a fészkes francot írnak benne azt megköszönném..:

"Ressourcen benötigt, ich grü*e sie julian. Ich wei*, sie warten nun schon einige zeit auf ihr HQ, aber haben sie bitte noch etwas Geduld! Um ihr HQ Fertigzustellen, sind eine reihe spezieller waren von nöten. Zu erst einmal benötigen wir eine Argonische Handelsstation; wenn sie uns eine solche liefer würden - vann immer sie können.Wir würden ihnen dieses entgegenkommen auch mit einem der neuen, von uns entworfenen, M3 vergelten; kostenlos versteht sich. Wahlen sie ihr bevorzugtes Schiff!"

Sajnos az angol nagyságrendekkel jobban megy mint a német..... Ebből az egész hablatyból valami olyasmit értettem, hogy egy argon kereskedelmi központba dokkoljak be, de hogy mit vegyek és hova vigyem azt már nem értem, vagy azt, hogy előtte valahova máshova be kell e menni azt sem. Azt értem, hogy ezzel három hajó közül választhatok, ha megteszem, de ezek után már angolra váltott a messages panelem ott pedig egy Bala-gi research letd-s üzenet sincs már....így felteszem, a küldetés még nincs elvégezve.

Valaki segítsen plz!....
  • Zseblovag
    Köszi a gyors választ. Most csak annyi a problémám, hogy azt nem tudom, milyen üzenetnek kellett volna érkeznie. Konkrétan az a gond, hogy mivel a saját állásom beszart újból kezdtem a játékot, de csak egy német nyelvű mentett állást találtam amely nagyjából hasonlított az enyémhez, így az üzenetlistám első fele német nyelvű amit sojnos abszolut nem értek. Jelenleg van egy gyárkomplexum, egy szilikonbánya 5 universal trader és egy paranid kísérleti(m6) hajóm, de nincs hq-m. Most kb. 32.000.000.000.-óm van......ez a gondom. Nem akarok megint mindent újból kezdeni, maximum akkor ha kijön az extended 0.7..
  • Ace McCloud
    Hali !
    A Hajóeltűnéses dolog nekem is jelentkezett, de megoldódott.
    Amiért előfordulhat szerintem, hogy nem kompatibilissek a hajók az adott verzióval vagy nincs fenn a (azthiszem) megfelelő xtended mod pack, esetleg a creatorral megváltoztattad a hajót(próbáltam énis, mert kissé nagyon engedményessé tettek ezt azt és a kyonfegyvereket is használhatóvá akartam tenni egy pár hajóra), és amikor elmentetted elcsesződött, esetleg rosszul töltötted le (néhány szerverről elég rosz fájlokat szed le).
    Amikor nekem ezt csinálta, leszedtem az egészet (törlés nem csak disable), és újraindítás, majd az eredeti fájlokat betöltöttem.
    2.01 verzió és minden hajót berakott faján, bár az egyik anyahajó tiszta fekete texturák nélkül, de emiatt már nem szenvedek vele megint. Megvehetőek, és jól működnek azóta (van egy millenium falcon supertraiderem 3,7 milláért).
  • Amaro
    Üdv. A HQ küldetések indulásához rendelkezned kell 5 milla készpénzzel és legalább egy állomással, valamint minimum 10 óra játékban töltött idővel -ha ezen feltételek teljesülnek, üzenet érkezik. Nem kell hozzá sztori mód, bármelyik indulással meg lehet szerezni.

Ez a hajó eltűnés dolog nekem új, ilyet még nem tapasztaltam, pedig rengeteget tettem fel próbából. Utánakérdezek.

UT-t nem fejlesztek, mióta van local trader script. Ugyanazt tudják, de könnyebben szabályozható a területük, és soha nem mennek xenon szektorba, ha nem esik a kijelölt részre.

Kiegészítés? Az Xtended Revelations (aka XTM 0.7) az egy jóféle kiegészítés lesz, valamikor március végéig bezárólag fog kijönni. (ha addig el nem tolják a megjelenést megint) Aki még nem látta
    INNEN letöltheti a bemutató trailert.
  • Zseblovag
    Üdv! Szóval valaki írta, hogy a sztori módban lehet megszerezni a Hq-t, namost én quickstart módban játszom a játékot és nem tudom, hogy mit is kellene ahhoz tennem, hogy nekem is lehessen egy HQ-m. Ha valaki tudja a konkrétumokat, légyszi írjon már róla valamit. Kinél, milyen mission-t kell bevállalni, van e egyéb feltétel, stb.....Előre is köszi! Megítélésem szerint így is meg kell tudni szerezni különben nem látom értelmét annak, hogy az állomáson különböző terran blueprinteket ajánljanak fel a scriptek, nem?
  • bigapó
    hali!

tegnapi napom egy merő szívás volt. két mercury-t vesztettem el és egy demeter-t, ráadásul utóbbi már 25-ös szintű volt. első kettő "csak" gyárhoz volt rendelve. mindhárom rossz szektorba teleportált és pár perc alatt szétszedték őket a Xenon-ok.
    az érdekes az egészben, hogy erről semmiféle riasztást nem kaptam, csak azt vettem észre, hogy az ércbányámban egyre több cucc van, valamint eggyel kevesebb UT repked. mikor pótoltam a mercury, akkor ugyanazt megcsinálta, mint az előzővel és ráadásul ugyanabban a szektorban. át kellett variálnom pár beállítást, de talán most már jó lesz. a sector tiltás script meg elég nagy kihívásokkal küszködik, mert beugrálnak oda is a hajók, ahova nem szabad.
  • dimre
    IMG]/forumkepek/2007_02/x3screen00001.jpg[/IMG]
  • dimre
    ???
  • dimre
    Valaki aki ért a hajók telepítéséhez, segítsen, van olyan hajó aminek látom a nevét, csak grafikailag nem jeleniti meg (direkt lőttem rá,és úgy a körvonalait látni véltem),és van aminek nincs neve csak egy üres sor jelzi,de nem lehet semmit csinálni vele, még megvenni se.Van olyan hajó amit sikerült felraknom, látom is meg élvezem is, következő alkalomkor meg hűlt helye. Ezekre a X-aktás rejtélyekre szeretnék magyarázatot. kínomban lepucoltam a gépet, újra raktam mindent de a hajók egyszer vannak és egyszer eltűnnek.
  • pedropedro
    Hali mindenkinek.Olvastam valami állomásrol amit meglehet szerezni,valaki letudná nekem írni pontossan hogyan lehetséges,hova kell mennem,bedokkolnom....megköszönném.A farnhems legend-ben találhato hajógyárnak van szerepe?-meglehet szerezni vagycsak szerelni tudom a hajóimat benne?
  • kisviku
    Vaze!Ilyenek vannak már?
    Nagyon le vagyok maradva...
  • mano1b
    kőszi most már értem ez rendesen leirtad meglehet érteni.
  • SaGa Jr
    Igen lesz. Legalábbis lehetett már olvasni kiegészítésről.
    De végülis az X3 is csak egy küldetéslemeze az X2-nek. GUyanazt a sztorit folytatja amit az X2-ben csináltunk. :)
  • SaGa Jr
    Ez gondolom nekem szólt. Legközelebb azért írd oda kinek megy a kérdésed vagy használd a válasz gombot. :-)

Szóval lépésenként, szájbarágósan:
    1. Megszerzed és kitelepíted a Headquaters nevezetű állomást.

2. Bedokkolsz vagy bedokkoltatsz oda egy hajót, amit festegetni akarsz.

3. Bemész az állomás menüjébe, azon belül is az Adjust Station Parameters részlegbe.

4. Pörgetsz lefelé. Az első dolog a sorban, hogya benn lévő cuccokat mennyiért adod el. Ezt lehet beállítani.
    Alatta jön a production részleg, ahol a meglévő hajóterveket felhasználva gyárthatsz hajót.
    Alatta a remove from reverse engineering részleg van a sorban, ahol a tervkészítésre kijelölt hajókról lehet visszavonni a parancsot. Így nem szedik szét és nem lesz belőle gyártási terv.
    Ez alatt van amit keresel, Spray Shop a neve.

5. Spray Shop.
    Itt vannak azok a hajók amik az állomáson megtalálhatóak. Kijelölsz egyet és a neve alatt felugrik 3 lehetőség.
    Az első a Hue. Ez 0 és 360 között változik.
    Ez alatt van a saturation, ami -256 és 256 között állítható be a csúszkán (entert nyomva fogadod el az értéket, mint a vásárlásnál).
    Ezekkel pingálsz.
    A harmadik lehetőség az eredeti színséma visszaállytása.

6. Ha megvan a kellő paraméter beállítás, akkor kijössz és vársz. Átfestik egy kis idő múlva a gépet a megadott paramétereknek megfelelően.
  • Micsu
    x4 lesz e valamikor, vagy valami nívósabb kieg?
  • mano1b
    nem találom sehol siplyard . tradingstésőn .meg ahol lehet cucot kapni otse találok ijen menu pontot nemtalálom tudsz rola képet késziteni a menüről az jolene vagy az álomás rol ahol van ez segits ha lehet kősz
  • mano1b
    kőszi a segitség
  • SaGa Jr
    Bemész/bedokkolsz a HQ-ba és ott megkeresed az opciói között a hajófestést. Aztán állítgatsz. Nem tudsz konkrét színeket állítgatni, csak hogy mennyire legyen fényes vagy matt, illetve mennyire legyen díszes/színes/mintás. Két csúszka szolgál erre.
  • DeviloftheHell
    legalább egy novát adhattak volna 3 szor 125 ös pajzsal :D hiába csak 25 ös megy rá alapbol
  • mano1b
    és a festést holtalálom mert nem irtátok a hajót meglehet veni valahol. a másik extrém dolog a death angel pája ezt nemtudom ki készitete de nem a rendes ember kategoriába lehet sorolni mert egy busterel kell indulni
    és nyakadba az egész argon flota még a kaput se tudom elérni mert szétlőnek se bázisra bemeni.nagyon pihent agyu volt aki ezt kitalálta hogylehet elkezdeni egy ijen páját pedig jo lehet ott izzik a talaj rendesen. kilehet probálni mindenkinek ajánlom itt mindent fellehet kötni rendesen.
  • mrzed
    Hűűű de gonooooosz.... :D
  • mrzed
    Esetleg próbáld meg beírni a lap alján lévő keresőbe a yacht, vagy a bala gi szavakat...
  • goyo2
    Pedig elvileg van is egy neked. :-)
  • mano1b
    ezt néztem X3BalaGi_XVID_HQ de nem tudom hol lehet megtalálni a paint shop ot amit mutat és a the hyperion nevü hajót a 2.02 bene van de hol tud segiteni valaki . kőszi
  • bigapó
    azért próbáld meg. mondjuk több részletben:)
  • DeviloftheHell
    hmm én ilyen képet én nem tudnék rakni mert egy teljes sectornyi gyár van és nem birja a gép már megint azt a sectort

nem fog gyorsabban termelni de ugyananyni idö alatt viszont több lesz ha több gyár
  • bigapó
    végre

lényegében ugyanaz, mert egységnyi idő alatt kétszer (vagy akár X-szer :) ) annyi termelődik, attól függően, hogy mennyit rakunk egybe. itt igazából az számít, hogy nagyságrendekkel kevesebb szállítóhajó kell, mert egy helyen tárolódik a készlet.
  • kisviku
    Az igazság, hogy látatlanban mondtam, mivel nincs feltelepítve a játék, de most már visszarakom és elmondom helyesen.
  • kisviku
    Hmmm, gyorsabban nem fog termelni, hacsak azt nem vesszük gyorsaságnak, hogy adott idő alatt KÉT ugyanolyan gyár termel ugyanazt.
    De a gyártási idő nem fog lerövidülni.
    Pl a nagy pajzsgyáraknál, meg a fegyvergyáraknál borzalmasan hosszú óráknak kell eltelni, mire egyet legyártanak.Ez akkor sem gyorsul, ha kettőt raksz be, max - ahogy mondottam - ugyanazon idő alatt két darab jön le...
  • bigapó
    tévedtem, mert 24 egységet termel adott idő alatt.
    tegnap hozzácsaptam mégegy cahoona-t a komplex-hez, mert 400 egység meastek kell a 24 quantum-hoz, egy gyár pedig csak 20-at gyárt adott idő alatt. sőt, talán mégegy kell majd hozzá, vagy kettő és akkor majd eladásra is lesz lehetőség. megnéztem közelről is és végül is jól lett összerakva, mert hozzáférhető részen van a komplex hub-ja. jól megnőtt a forgalom a szektorban, volt, hogy egyszerre 8 hajó volt bedokkolva:)
    majd nyomok be képet, hogy hogy is néz ki.
    mikor raktam be a cahoona-t, akkor jöttem rá, hogy "virtuálisan" kirakja a képét, hogy hova fog kerülni. eddig erről nem tudtam. ez azért elég nagy segítség.
    Devil: ha hozzárakok mégegy quantum-ot, akkor fog gyorsabban termelni? vagy akkor "csak" kétszer annyi termel? végülis mindegy, mert több lesz adott idő alatt:)))
    szóval a kép:
  • DeviloftheHell
    amig csak a komplexhub ba kapcsolod be a gyárakat addig tök mind1 ha két hubot akarsz összekapcsolni amelyiket megakarod tartani arra elöször és utána ahoz hozzáköti a másik hubot gyorsitani meg josok gyárral de igy is elég szép pénzt hoz
  • bigapó
    nem egészen válaszoltál, persze köszi amit eddig írtál:)

szóval kérdésem lényege, hogy most ugye kettő már össze van kötve, a cahoona és a quantum. mikor hozzáteszem a shield factory-t, akkor már egyként kezeli (komplex) vagy pedig a quantom-ot kell neki kijelölnöm, hogy ahhoz csatolja? vagy a cahoona-t? vagy mindegy?

egyébként 40 perc alatt csinál 5 quantum tubes-ot. ez marha lassú. mivel lehet gyorsítani?
    az M-es és L-es mutató csak a raktárkészletbeni különbséget jelzi vagy a termelés gyorsaságát is?

ui: SPP-t azért nem raktam hozzá, mert 2 gyár is van a sector-ban. vagy ebben nem ez a lényeg? azért kell saját gyár, hogy ezt se vegyem máshonnan? ez most jutott eszembe:))
  • kisviku
    Ehhez meg annyit, hogy a kiséret egy UT-nek csak addig megy jól, amíg "meg nem tanul" jump-olni a pilóta tehát a kiséret nem fog vele ugrani.
  • kisviku
    Döntsd el, hogy mit akarsz eladni.
    Ha Quantum Tube-t, akkor állítsd le az alap termékek eladását.Ha meg sok van kajából is, akkor meg érdemes azt is eladni.

Ha komplexumot építesz, kezdd a legalapvetőbbel.Pl:
    1. SPP
    2. Valamilyen élelmiszerfarm
    3. ehhez a kaja
    4. végső termék gyára

Egyébként asszem tökmindegy.A lényeg, hogy tiltsd az alapanyagok és/vagy a kaják eladását, tehát, hogy mindig maradjon a legmagasabb szintű gyáradnak elég.
    Elhelyezésnél fontos, hogy ne nagyon legyen semmi a közelben.Amikor összekötöd, nagyon figyelj a dokkolóállomás elhelyezésére, mert később azt már nem tudod átrakni.
    Tudom ,hogy baromi nehéz a 3D-s forgatása, meg a pozicionálás,de kitartással megy.
    A lényeg, hogy MIELŐTT letelpíted a gyáregységeket, próbáld a hajód ELÉ vinni a "képét" vagyis a jövőbeni helyét.Ha kell kapcfsolj külső nézetre.De mondom, nagy segítség ez, mert látod, hogy elvileg hogyan fog kinézni.
  • bigapó
    komlexum-mal kapcsolatban:

tegnap eljutottam odáig, hogy egy Cahoona Bakery-t és egy Quantum Tubes-ot összekötöttem. Picit csálénak tűnik ahogy kinéz, de biztos jó lesz:)
    a quantum tubes-ot hagytam meg fő eladási terméknek, a meastek cahoona közbenső termék. egyébként ezt hogy érdemes hagyni? adjon, vegyen, mindkettő vagy egyiksem?

majd egy pajzsgyárat akarok még hozzárakni . mit kell csinálnom, hogy ne törjön szét és a pajzs legyen a végső termék?
    azt sejtem, hogy először le kell majd raknom a gyárat 4-5 km-en belülre:) , de aztán mit kell mihez csatolni?
  • Zseblovag
    Thx az infokat....igyekszem abszolválni.....
  • kisviku
    Én az enyémekbe raktam Fighter Drone-t, mert azokat mindig kilövik bajban vagy adtam egy M5 és egy M4-es kisérőt.
    Ha meg nagy gáz volt, akkor távirányítással elugrasztottam egy másik szektorba.
  • Zombye
    Volt biza Hajjaj!

Anyáztam is rendesen, mert nem mőtt a vagyonom úgy ahogy szokott, 3 UTből 2 szállt el így. valsz aszteroidára kenődtek föl vagy kapura a barmok.

Pipa voltam rendesen. fullra felhúzott Kajmán szuperfréterek voltak, mind 25ös szinten.

dühömben beruháztam 10 db. Volcsör szuperre, ezek most szépen rohangálnak, csak az UTképzés elég rázós, mindíg figyelni rájuk, meg ha már nem találnak cuccot, új szektorba küldeni őket.

Ez van.
  • Micsu
    nekem 10 utm van, meg vagy 4 komplexem, k ssp, silicon l, most ruháztam be 1 split phytonram, már csak 1 boron ray az "álmom" csak kicsi a reputációm, majd azért még tejelnem kell :B:B! De néha kva idegesítő hogy a transporterjeim csak úgy meghalnak minden ok nélkül, nem is említi a hang hogy megtámadták 1 hajómat, semmi csak az üzenetekben ottvan hogy elpusztult 1 szektorban, nincs semmi ok, hogy ki ölte volna meg, nálatok is előfordul ilyen?

...

a hqm meg nagyjban gyártja az lxeket :D
  • kisviku
    Ja, igen ez a "dől a lé" egy kicsit túlzás.Én inkább úgy mondanám, hogy "fog dőlni a lé", amennyiben lesz 10-20 tradered, megfejelve magas szinttel, ami ugye sok idő.Na akkor majd dől a lé...
    De kicsi számítgatással egy-két jól elhelyezett állomás jobban jövedelmez, és olcsóbban...vagy ócsítva (á lá Medgyessy P.)