20430
-
goyo2 #6310 Szerintem:
1. ha a ,,reverse eng."-el szeded szét a hajót, hogy kapj róla tervrajzot, akkor se pénzt se alkatrészt nem kapsz belóle.
2. ha a ,,Scrap ship at HQ" scriptel szeded szét akkor is csak az alkatrészt kapod meg.
-
SaGa Jr #6309 Azokat ha felveszed a szöveg szerint a nagyobb hajóidra kerülnek, nem a HQ-ba. Én is vetem már föl párat, hátha kell, de mindig hajókra tette őket. Hogy ennek mi értelme azt nem tudom. -
hasonlót akartam kérdezni, mint Bonczi. Akkor azt kellene srácok kipróbálni, hogy egyesével lehet-e hozzárakni a HQ-hoz gyárakat? vagy elég, ha hajókat rendelünk hozzá és azok majd hozzák az alapanyagokat?
pénz meg gondolom azért kell a hajóépítéshez, mert a munkásokat így jelképezték. ide is lehet felvenni BBS-ről embereket, nem? tudjátok amik szoktak lenni, good,average workers stb., ezekkel lehet, hogy gyorsítani lehet a gyártást. -
mrzed #6307 Szerintem nem lehet, mert a komplexek dokkjába nem fér be capital ship, a HQ-ba pedik nem árt azért... -
kisviku #6306 Ezt meg még nem tudom.
-
kisviku #6305 Ez újdonság, de "jó pap is holtig tanul"... -
Bonczi #6304 A HQ-t lehet complexumhoz csatolni? -
mrzed #6303 A hajókat a legolcsóbb vételiár feléért lehet legyártani, természetesen a nyersanyagok költségét is hozzáadva lesz ennyi. Minden hajóhoz ugyanarra a nyersanyagra van szükség, egyforma arányban, a mennyiség pedig a méretétől függ.
De a bbs-en vett terran blueprinteket még mindig nem tudom a HQ-ben használni... :S -
kisviku #6302 Mindjárt elmondok mindent.
Rájöttem, hogy Blueprint-et nem lehet venni.A Blueprint (tervrajz) akkor "keletkezik", ha a HQ-ban beteszel egy hajó a "Reverse Engineering"-be,ahol szétszedik.
Tehát a HQ egyben egy MÉH telep is, aminek két feladata van.
1.Szétbontja elemeire a hajót,ezeket az alkatrészeket felhasználhatod.A lóvét,amiből készült, hozzáadja a HQ kasszájához.
2.Megkapod a tervrajzot, hogy ezután már Te GYÁRTSAD a hajót!
Tehát, ha egy Argon Mammoth-ot akarsz gyártani,bedokkoltatod és megnyomod az "Add to Reverse Engineering Queue-t".Minden hajónak van egy ideje, amíg szétszedik.Minél kisebb egy hajó, annál rövidebb idő alatt dolgozzák fel.
Szétszedik, Te megkapod a lóvét,az alkatrészeket és a hajó TERVRAJZÁT.
Ezután már csak gyártani kell.
GYÁRTÁS:
Kiválaszotd, melyiket akarod legyártani.Nyomsz egy "Add to Production Queue"-t.Eztán megjelölöd mennyit kérsz belőle.
Ha nyomsz egy "I"-t (info gomb) a klészülő hajón, láthatod mi kell hozzá és mennyi.
TEHÁT A GYÁRTÁS NEM INGYENES.Kell hozzá egy rakás alkatrész (Chip,Comp.Components,Ore,Kaja,kristály,EC,stb,sokminden) és LÓVÉ.
Ezutóbbi érdekes számomra, hogy minek a pénz hozzá, mivel az enyém,az én gyáram. (esetleg drágasszágom
)
Nem akarom azt modani, hogy "ott vagyok vele, ahol a part szakad",mivel nem tudom mennyivel olcsóbb vagy drágább, ha Te magad gyártatod le a hajót.
A raktár rész 500.000, azaz ötszázezer egységnyit tud tárolni.Ellentétben a hagyományos gyárakkal, itt nem írja, hogy mi kell a javításhoz/gyártáshoz, csak ha kérsz infót az adott gyártásban/javításban lévő hajóról.
Ebből adódóan a javítás SEM IGYENES.És pénz ahhoz is kell.
Hajókat lehet hozzárendelni, kell is.Nem tudom megmondani, mit is szedjen össze az ember, de néhány tanács:
-EC kötelező
-Ore,Silicon kell
-Kaja (étel és élelmiszer része is).Hajóknál változó,de legyen sokféle.
-Microchips,Computer Components kell
-Teladianium,Cloth Rimes,Quantum Tubes kell.
Egyelőre ennyi, tesztelem tovább és mondom a többit.
Addig élevezzétek a képeket:
JAVÍTÁS:
Hasonlóan megy,mint a gyártás.Van itt is egy adott ideje és nyersanyag felhasználása.Az "Add to Repair Queue"-val lehet a hajókat javítani.Ez persze csak a Hull,azaz hajótest sérüléseinek javítására szolgál, tehát a pajzsokat nem érinti.Bár ki tudja?
-
ugyanúgy hozzá lehet rendelni hajókat és azok szedik össze a szükséges alapanyagokat, ugye? neked jelenleg mennyi van hozzásrendelve? ja és mekkora a "raktér"? -
kisviku #6300 Jó reggelt!
Folytatom, hogy megvan a HQ. Hmm, nagyon szép épület.Kicsit furcsa volt, hogy kevés opciót találtam első ránézésre benne.
Ami szembetűnő:
-Raktárként (is) funkcionál
-Hajót javít
-Hajót gyárt (á lá Shipyard)
-Hajót fest...ennek gondolom a művész hajlammal rendelkező X-es játékosok fognak örülni.
Alapból kaptam egy Buster blueprint-et (tervrajzot),az ehhez szükséges alapanyagok betöltése után elindul a gyártás.
Van egy "Queue", azaz "sor" vagy méginkább "várólista".
Ha megvannak adott hajók tervei, ide lehet őket "berakni", azaz gyártási folyamatra előkészíteni.
Megadja, hogy mennyi alkatrészre/alapanyagra van szükség a hajó elkészítéséhez, ha minden rendelkezésre áll, már indulhat is.
Egyelőre ennyi.
Képek pár perc múlva.
-
mrzed #6299 Keresd Amaro hozzászólását, az aláírásában ott van... -
lalinov #6298 Elfelejtettem amaro oldalának a címét????? -
lalinov #6297 kössz!!!! -
Amaro oldalán van egy progi, X Models 3D ezzel mindent megtudsz nézni ami a játékban van. -
kisviku #6295 Hmm, én ezeket nem igazán értem.
Nekem a sima játék van fent (természetesen eredeti) és csak simán ráraktam a legfrissebb update-et.
Az 1.4-ben is benne volt már a Tractor Beam.
Interworlds, Argon EQ Dock.Ott van. -
SaGa Jr #6294 Mondjuk a Paranid és Teladi rendszerekben. :-)
Mindig vannak ilyen gépek az adott faj központi rendszereiben. Még a térképen is szép külön jel van róluk, de a nevük is leolvasható. Ezen rendszerekben nyugodtan megszemlélheted a gépeket. Egy kis scanner használat után meg a képességeik is leolvashatóak. -
lalinov #6293 hellósztok csak azt szeretném kérdezni a paranid m1, m2 és a teladi m1, m2t hollehet megnézni hogy néznek ki mer most olyat akarok valamilyet venni ???? -
Zseblovag #6292 Hali! A Tractor beam-el én folyamatosan szívtam, mivel sehol nem volt, sem Interworld-ban sem Preacher's Voidban ahogy írták. Végül ami tuti a Cho's Defeat-ban volt egy darab, tehát érdemes rögtön ott próbálni. Egyébként nekem azért volt rá szükségem, mert a HQ-mat a Cloudbase Southwest rendszerben helyeztem el, de olyan közel mentem a bolygóhoz, hogy amikor kirakta a szállítóhajó akkor 93%-osra csökkent a hull és nem tudott feltöltődni a pajzsa. Akkor vettem észre, hogy gond van amikor egy kis hajóval bedokkoltam majd kirepülésnél figyelmeztető hang közölte, hogy beléptem a légkörbe. Namost onnan már sikerült elvontatnom a hq-t, de most meg az a gondom, hogy ha a javításhoz szükséges anyagokat belerakom valamint a megfeleő pénzmennyiséget is akkor a bázis eltünik a tulajdonaim listájából és nem tudom a belerakott hajókat reverse engineer-elni sem a beállításokat módosítani. Nem tudom, hogy ez az állapot csak addig állna fenn amíg a HQ hull-t visszajavítják vagy hiba e..... -
DeviloftheHell #6291 egy két kellemetlen perc hmm:) egy két jópár tiz perc mire azt átvontatja 3 sectoron :D -
Bonczi #6290 Én 200 millát adományoztam az Argoni árváknak... El is értem a legnagyobb fokozatot :)
-
Én tudom claimolni, kipróbáltam igy is úgy is de rangerrel cibáltam, mikor átmentem a kapun vártam kb tiz percet de semmi nem jött utánam a kisérőhajókon kivűl.
A Nemesist lehet átvariálom a shipcreátorban, megnéztem a 3D X models nevű progival ott jelöli a tractort, de amikor rátaláltam a játékban csak APEHT, BHEPT, lehet rárakni, na meg a többi tipus.
-
Nomeg a saját szektorvédő hajóid se állítsd attack all enemies-re mert nekem a vontatmányt is lőtték a centaurok észnélkül, azt hitték biztos hogy üldöz a hajó
-
kisviku #6287 Nem lehet claim-olni (klájmolni) a hajót, vonósugár előre a Nemesis-re, lőtávolságba állsz, meglövöd egyszer.A sugár nem zöld nekem sem, hanem sárga (lehet, hogy rossz a monitorom?Vagy színvak vagyok már?!)
Megfordulsz és vontatsz.A Weapons menüben pedig vilgoszöldként jelöli, hasonlóan,mint a HEPT színe,de rikítóbb.Kapun átmész, vársz egy kicsit és jön utánad.Javaslok védelmet a hossú útra, mert lesz egy-két kellemetlen perced.
-
kisviku #6286 Jó, tényleg nem 40, de nem is 30, hanem csak 29...
-
goyo2 #6285 Cső
Talált már valaki eladó blue-print -et?
-
Zombye #6284 Én egyszer valami szpészflájvédő alapítványnak nyomtam százezret.
Hálálkodtak, de igazán nem vettem észre, hogy nőtt volna a repum.
-
én összesen 50000-et adományoztam már neki, meg 10000-et a Teladi árvák számára, de nem figyeltem, hogy mennyivel nőtt a repum. Talán ez arra jó, hogy törvényes úton növeld a hírneved az adott fajnál, bár elég ritkán találkozni ilyenekkel. gondolom központi helyeken többször fordul elő (pölö Argon Prime). igazán nem foglalkoztam még ezzel a kérdéssel, mert szórakoztatóbbnak tartom a "csatás" hírnövelést:))) -
a leírásban is 30 millió van írva az Argon trading station árához
-
Köszi a helpet, a javítás és cuccok mind rajta voltak, de a tractorbeamet ha megszakadok akkor sem tudom felrakni, pedig lepucoltam minden fegyvert róla, még a ship detailsban sem jelöli a tractort. Már kezdek kételkedni szellemi felfogóképességemben, mert a messageben is leirja mit kell(ene) csinálnom, ezt még a 0% kevesebb angoltudásommal is kihámoztam.
Még egy kérdésem lenne, hogy te claimoltad a hajót (the yacht maximus...)gondolom ez célhajó, mert már ebben is kételkedem ?
S hogy folytassam a leirás szerint a vonósugárnak zöldre kellene változnia ,nekem ez sem jön össze (vöröses narancs szinü).
Biztos én vagyok a béna, ezért újrakezdem az egészet,hátha másodikra sikerül.
Viszont valamelyik Argon stationon találtam egy BBS felkérést,ez igencsak megnöveli Argon fajnál az elismertséget, igaz sok lé kell hozzá.A lényeg gyerekek javára gyüjtenek pénzt 5 ezer és 5 milla között lehet adományozni.Egy öt milkás adomány után aranyba foglalják neved. -
kisviku #6280 Na jó estét!
Megvan a HQ.
Ugyan még nem bontottam ki a csomagolásából ,mert késő van már,de holnap értekezek, hogy mit is tud.
Az Argon Trading Station meg nem 40 millió, "csak" 29.
Az aszteroidabányászát elég egyszerűen ment.Van egy Albatrossom.Az ugye egy TL a Teladi változat.Ráraktam a szükséges holmikat (Mobile Drilling System és Ore Collector), majd miután nem ment a manuális bányászat, hát kiadtam a "Collect Rocks in Sector" parancsot és a hajó elvégezte helyettem.
Nem kell itt szenvedni az egyéni verzióval,kiadaod a parancsot és kész.Ja és egy darab aszteroidából meglett bőven a 15 egység Nividium, pont a dupláját szedtem össze. -
Biztosan én vagyok béna, de képtelen vagyok bármiféle X3 scriptet találni... Amaro oldala a freeweb baszakodása miatt eléggé haldoklik. -
DeviloftheHell #6278 60 darab fél perc alatt leszed egy xenon j-t vagy k-t -
kisviku #6277 Az igazság, hogy sajnos nem volt időm tegnap folytatni, mivel egy kicsit több alkohol ment le a garaton és egyszer már játszottam illuminált állapotban,elég érdekes volt. 
A válaszokat a Lasertower-re köszönöm, megnézem a scriptet.
Nekem mindig bejöttek, bár igazán 4 db-tól felfelé van igazi hatása, de ha még vadászgépekel is meg van támogatva, akkor a legjobbak.
A gép annyira nem okos, hogy egyszerűen kilője a tornyokat.Csak akkor hősök, ha sokan vannak.Teljesen tisztában vagyok vele, hogy nem igazi védelem,de elég messzire lő és baromi idegesítő tud lenni.
A másik, hogy ha már van gyáram is rá, akkor pláne szétszórom őket,mivel venni még olcsón sem szokták a népek... -
kisviku #6276 Namost a Tractor Beam-et (ahogy el is mondják) Interworlds-ben tudod megvenni az EQ Dockban, a Nemesisre pedig jó, mivel én is azzal vontattam ki.
Az elülső ágyúcsoportra kell felhelyezni, minden egyéb fegyvert le róla, csak a vonósugár maradjon.
A "talált" Nemesis-re (ahogy mondtam) raktam rögvest pajzsot (3x125Mj), kis fegyverzetet is, és jumpdrive-ot.Aztán irány a shipyard, ahol megjavítják. -
kisviku #6275 Igen ez így van.
-
SaGa Jr #6274 Vontatás közben menjél át a kapun. A túloldalon kis idő múlva követni fog téged a gép és újra rád fog csatlakozni. -
Egy kis segítséget kérnék, © kisviku vagy bigapó részéről. A hajókeresgélés gyorsan megvolt, viszont a Nemesis-re én nem tudok tractor beamet rakni, a ship leirásbam sem jelöli, hogy kompatibilis lenne, ezért egy külső hajóval egy Rangerrel mentem vontatni. A kapuig simán elvonszolta de a kapun nem tudom átrángatni, csak a vontató megy át,kipróbáltam már mindent ami eszembe jutott, de a hajó mindig ott dekkol a szektorban. -
SaGa Jr #6272 Az Xtended modban van kitelepíthető védelmi állomás. Jókora pajzzsal, sokféle fegyverrel és sokszorosan jobb hatékonysággal mint a laser tovwer, amit nevetségesen egyszerű levadászni. Némelyik hajógyárban lehet ilyet szerválni emlékeim szerint. De az tuti, hogy a programban már többször is beléjük futottam.
Védelemre amúgy a laser tower helyett inkább beválik pár M4-es vadász. -
Bonczi #6271 Jah, azt hogy tudom beállítani hogy a Yaki-kat ellenségnek nézzék a hajóim? A Global Settingsben nincs bent a Yaki (mint faj). A hajóim meg nem támadják meg őket ha az Atack all enemies parancsot adtam nekik.