20430
-
Bonczi #6350 Nah. A Mammoth 15 óra 13 perc alatt készül el a HQ-ban :o
Egy Pyhton-t pedig 1-13:43 alatt szed szét. Ami szerintem azt jelenti, hogy 1 nap és 13 óra alatt.
Én is AFAA+PPC párost használok az M2-nél. Az a legjobb :) -
kisviku #6349 Hűű,be sok válasz.Sok köszönet!
Tehát venni nem lehet,csak találni.Nem mintha szükségem lenne rá, de szívesen kipróbálnám.
Az eddigi legjobb fegyverpáros (persze csak M1-M2-nél) a PPC+PSG vagy AFAA+PPC.Persze,ha egymás mellett vannak egy ágyúsoron.
Tegnap volt szerencsém a PPC+PSG párost még jobban tesztelni,azaz, végre fullon van az Odysseus 14 db GPSG-vel és a többi Gamma és Beta PPC.
A hatás fenomenális,ahogy leírtam.Óriási hátránya, hogy kizárólag ellenséges szektorban használható, a PSG miatt.De ott viszont mindent el lehet pusztítani. -
SaGa Jr #6348 Megmondom őszintén nekem csak akkor pörgetett, mikor valamelyik szélét találtam el a célpontnak. Normál esetben simán ellökte.
A tűzgyorsaságban meg határozottan nagyobb sebességre emlékszem az általad írtnál. Nem egy PAC de elég gyors. És ami fontosabb, hogy a lövedéke is gyors így könnyebb célra tartani vele mert nehezebben tud kifordulni a célpont előle.
A kiugrálást meg sosem néztem ezzel a fegyverrel. Főleg, hogy nagyon kevés kis hajó van amire ez a fegyver rátehető (pár M3-as). Inkább a nagyokra (M6 és nagyobb hajók) megy fel előszeretettel. Plusz ha sok ilyen fegyvere van az embernek, akkor a gyengébb hajókat egy pillanat alatt lekapja, de ekkor a saját lézer energiáját is alaposan amortizálhatja. -
Zseblovag #6347 Üdv! Nekem van 2 concussion de szerintem lószart sem tud. Mindössze annyi a tudása, hogy ha eltalálod vele az ellenséges hajót az megpördül véletlenszerűen az x,y vagy z tengelye mentén, egyébként lassan tudsz vele lőni(kb 1.5 - 2 mp alatt lőhetsz újat) és nem is túl erős. Amióta kipróbáltam, a meglövöldözött hajókból nem nagyon ugrálnak ki a figurák, inkább benn döglenek...Sztem a legjobb 8-10 Ahept, mert ha hirtelen lekapod a pajzsukat és a hull 1 vagy 2 harmadát akkor előszeretettel ugrálnak ki, főleg a pirates és yaki csókák. -
SaGa Jr #6346 Nem rossz csúzli. Elég messzire ellő, szépen amortizálgatja az ellenfelet (valahol a BPAC és AHEPT közötti a hatásfoka), elég gyors, közepes energiaigényű ágyú. Ami miatt igazán jó, hogy eltaszítja az ellenfél hajóját és amíg lövöd, addig nem nagyon tud mittenni az ellenséges hajó. Nem foroghat, csak abban a pozícióban maradva távolodik, ahogy meglőtted. Esetleg te tudod a lövésekkel megpörgetni ha az orrára lősz. Persze minde csak kisebb hajókra igaz. M6 és ennél nagyobbak simán rádfordulnak, de legalábbis az ágyúikkal rendesen meg tudnak sorozni.
Támadó M3-as és egyéb gépek rémálma lehet, mert míg lősz, tolod magad előtt a célpontot és nyugodtan távolodhatsz a többi ellenféltől. Kinyírod a célpontodat, majd mehetsz rá a következőre. Nem kell össze-vissza forgolódni egy dogfight jellegű harcban.
Venni nem lehet, csak találni az űrben lebegő konténerekben (de csak a 2.0.0.1-es verziótól fölfelé, azaz a Bala Gi-s küldetéseket tartalmazó frissítéssel jöttek be ezek a fegyverek). -
kisviku #6345 Jó reggelt!
Eszembe jutott még egy kérdés.
A Tractor Beam-el komplexumokat is meg lehet mozdítani vagy csak sima állomásokat? Őszintén megmondom eleddig nem használtam, kivéve a Bala GI's küldetésben. -
kisviku #6344 Hmm, tehát venni nem lehet.Érdekes.S mit tud az a fegyver?
Okés.Én is vettem egy TL-t, egy Elephantot, mert olyeanom még nem volt, így megvan az összes TL.
Most kellene mindegyikből még egyet vennem és szétszedetnem...de sírva fakadok. -
Bonczi #6343 Én már elkezdtem szétszedni egy TL-t. Cirka 15 óra alatt meg is lesz :S Majd megosztom veled, hogy mennyi idő alatt gyárt le egyet a HQ.
Concussion Imp. Gen. : Én a Yaki sectorban láttam az űrben lebegve(konténerben) , asszem kettőt. Ha tévedek akkor bocsi. -
kisviku #6342 Szép lassan eljutok odáig, hogy meg tudjam adni, mennyi idő kell az egyes hajóosztályok legyártásához.
Eddig csak vadászok vannak, pl 1 db M3-as kábé 30 perc, M4-es 16-18 perc, M5-ös 8-11 perc.
Veszek most még M6-ot és TL-t, hogy aztán szétszedessem őket (sírni tudnék),de hát kell a tervrajz.
Oszt ha már ott tartok, hogy M1,M2-t szereltetek szét, akkor táblázatba foglalom az egészet.
-
kisviku #6341 No, kicsit körülnéztem ismét a galaxisban és lenne egy-két kérdésem.
Először is, hol lehet kapni a Concussion Impulse Generator-t?
Kerestem az összes EQ Dockban,a spéci állomásokon (Boron Research,Argon HQ,Goner Temple) és nincs.
A másik, miért esik vissza az elismertségem egy szintet egyetlen kib*ott Paranid hajó "véletlen" lelövésekor?
A helyzet, hogy végre legyártódott (hű,de magyaros) 8 db GPSG és ráraktam az Odysseusomra,amin csak hat volt eddig plusz a PPC-k.
Bementem egy kalóz szektorba és elfogott a röhögőgörcs,mikor láttam, hogy semmit sem tudnak tenni ellenem.Nem viccelek, durván 120-150 hajót írtottam ki alig fél óra alatt,ebből kb a 9-10%-a adta át a hajóját.Szereztem 5 Falcon-t és 4 Nova-t, úgy hogy semmit sem csináltam.
Ekkor jött közbe az a sz*r kis Paranid kereskedő, aki nem volt elég óvatos és hát elhunyt.Ekkor leesett a rangom egy teljes szintet!
Jó lenne továbbá, ha a HQ egyszerre több hajót is tudna gyártani, mert így baromi lassú.Ja és adhatná persze teljes fegyverzetben is... -
kisviku #6340 Nemcsak testvériesen, igazságosan is...
-
Amit kapok érte, mindet megosztjuk testvériesen
-
kisviku #6338 Lassan adhatna valami jutalékot nekünk Amaro, annyit hirdettük az oldalát...
-
DeviloftheHell #6337 azon a sectoron át nem a xenon bázisra -
Bonczi #6336 Hehe, télleg és az lehetséges , hogy az utas egy Xenon bázisra akar elmenni? :DD -
DeviloftheHell #6335 hát azért ha xenon sectoron kell átmenni igen hasznos :D alap tships beállitásokkal :D -
látogass el ide:Amaro oldala
itt minden fontosabb dokumentum, program megtalálható. neked speciel az Xship Manager nevű kell, de tudom ajánlani a Script Manager-t is, ezzel olyan kiegészítéseket tudsz a játékhoz hozzáadni, amelyek a játékot magát nem változtatják meg, de számos hasznos funkcióval gazdagodik.
jó játékot. -
Sziasztok.
1 év után ismét elővettem a játékot... Láttam hogy vannak hozzá Addonok, ezek közt is ami nekem a legjobban tecccik a Battlestar Galactica jön be.
leszedtem egy fájlt minek a kiterjesztése *.xsp Ezzel a fájlal mit kezdjek? Milyen orgival tudom működésre birni?
ui: Kerestem volna a fórumban...de azon része nem műxik nekem :S -
kisviku #6332 Hát igen,az M2-es nem kifejezetten utasszállításra való, habár jó nagy. -
kisviku #6331 Igaz, igaz!
Szerintem is nagyon jó dolog, hogy kirakod oldaladra. -
tizhusz #6330 Kar hogy nem ugy mukodik mint a kereskedes.
1:szektor Taxi
2:univers Taxi
De azert koszi a tajekoztatot.
-
SaGa Jr #6329 Ilyesmire az ember nem M2-est használ. :-) Hanem jóféle TP hajót, netn egy gyorsabb kis hajót.
Úgysem lesznek annyian akik egy ugyanazon hely felé mennének, akkor meg felesleges a nagy rakterű hajóinkat ilyesmire pazarolni. -
Hali, valaki tud egy kis felhomályositást adni erröl DDRS_ShipStation_Mod, a hajókon kivül.[URL=http://forum3.egosoft.com/viewtopic.php?t=126698]
Előre is kösz -
DeviloftheHell #6327 jó maceránsnak hangzik és lassu hajoval hogyha sok és nagy sector akkor teljesithetlen is mondjuk utas szállitás m2 es hajoval :D -
SaGa Jr #6326 A taxizás kapcsán, már a a Taxi guild a kérdés, nekem van tapasztalatom. Ez is egyike Cycrow scriptjeinek és elég idegtépő pénzkereseti forrás. Ezerszer inkább az egyre nehezedő Assassin Guild vagy az olykor felháborítóan nehéz feladatokat kiosztó Mercenaries Guild script.
Kezdetben be kell lépni a taxisokhoz. Ehhez előbb fel kell kutatni egy állomásukat (nem nehéz mert állandóan reklámozzák magukat a BBS-en), majd be kell lépni. Sajna mint a többi céh esetén, itt is pénzbe kerül a dolog. De hogy ne legyen olyan nagyon könnyű dolgunk, ezután további beruházásokra lesz szükség. Nevezetesen van kétféle utasszállító "felszerelés" ami korlátozott számban vehető ezeken az állomásokon. Az alap és a luxus kivitelű. Mindkettő helyet foglal a raktérből.
Ha már rendelkezünk ilyenekkel a hajónkon, akkor mehet is a taxira várók levadászása.
A leendő utasok elmondják igényüket, mennyi alap vagy luxus helyet akarnak maguknak a hajónkon, hová akarnak menni és mennyit fizetnének ezért, valamint mennyi időnk van elvinni a kérdéses helyre a fizető vendéget. Kellemetlen de sajna nem érik be kevés hellyel és van pofájuk elég szoros határidőket is szabni. Van hogy egyetlen emberke 40 luxus helyet igényel, pedig egy luxuskabin ára 20000-30000 kredit körüli...
Ha rendelkezünk mindazzal amit kérnek és a fizetést is kielégítőnek tartjuk, akkor indulhat a buli.
Na általában itt szokott lenni az első bibi, hogy bevállaltuk a melót és a határidőt is tudnánk tartani ha beízzítjuk a jump drive rendszert a hajónkon. De ez nem fog működni míg van utasunk. Szóval szép hosszú repkedésekre kell számítani.
Aztán a következő sokk általában akkor jön, mikor leszálltunk a megadott állomáson. Érkezik az üzenet, hogy oké, most mehetünk tovább egy újabb állomásra. Pénzt persze még nem kaptunk és ha nem teljesítjük időre a szállítást akkor nem is fogunk kapni.
Ha szerencsénk van akkor egyetlen utast kell vinnünk és ez általában egy, maximum két állomás meglátogatását jelenti. Nagyobb létszámú társaságok esetén előfordul, hogy akár 5-6 állomást is végig kell látogassunk mire kifizetnek bennünket. Mondjuk az is igaz, hogy ezek a társaságok sokkalta jobban fizetnek, mint a szólózó utas.
Előfordul emellett az is, hogy valaki csak megrendeli az utat az állomáson ahol éppen a BBS-t olvasgatva elvállaljuk a feladatot, de ő maga másik állomáson van. Ilyenkor az első megállónál őt vesszük fel és csak ezután jön a tényleges taxizás. Ez azonnal kiderül, hiszen ilyen esetben lazán használhatjuk még a jumpdrive nyújtotta előnyöket.
Összességében ha valaki rákap a dologra elég biztos anyagi bevételt jelent, de szerintem aránytalanul nagy befektetést igényel. De ezzel nem érik ám be a taxisok, mert ha netán meg akarnánk szabadulni a kabinoktól, akkor nem fog menni, mert sehol nem veszik meg ezeket. A taxiállomásokon sem veszik meg sajna.
Ha valaki tagja lesz a taxisok céhének, annál sosem fog előfordulni olyan állomás, ahonnan ne lenne legalább 2-3 szállítási meló végrehajtható. -
Nekem ne köszönj semmit, én tartozom köszönettel a fordításért. Gyakorlatilag minden itt publikált nagyobb formátumú írás megjelenik a portálon (igaz, kisviku?
), hogy a később érkezőknek ne kelljen a több mint hatezer bejegyzésben keresgélni - mert úgyse fognak. Engedelmeddel elkövetkezendő leírásaidat és fordításaidat is rögzítem az utókor számára.
-
goyo2 #6324 A scrap Ship külön script ES. forumból leszedhető.
Akkor lefigyelem amit irtál, biztos igazad van. Én a leirásában van mibe olvastam annó, és elhittem. :-)
-
kisviku #6323 Most már szépen gyárt a kis HQ-m.
Egyre többféle hajót tudok legyártani és...na jó most itt befejezem, álmos vagyok
és kifolyik a szemem ettől a sok x-ezéstű...
-
kisviku #6322 Ami ingyen van, azt vinni kell...
-
tizhusz #6321 Sziasztok. szerintem ha felveszed a munkasokat es a mernokot,orvost
es a tobbi ijet a nagyhajodra pl a mamutra akkor kitudod adni berbe
vagy bermunkara.Meg nem probaltam, de eleinte mi is csak bereljuk
az urallomas szallitasahoz a hajokat.
Akiket felveszel azok orankent lesza nekik jaro creditet,es nem tudod oket elbocsatani.
Mindenkinek lenni kell a hajon:orvos,mernok,navigator,kulonbozo munkasok,stb.
De lehet hogy mast is lehet veluk csinalni? Ki kell tapasztalni.
Engem viszont a taxizas erdekelne.Van valakinek ezzel kapcsolatban
valami tapasztalata?Ha igen legyszives oszd meg velunk.
Megkoszonjuk tisztelettel... -
öjöm és bódottá:)))
egyébként szeretném megköszönni, hogy Amaro felrakta az oldalára a Bala Gi-s küldetés féle leírásom. remélem tudlak még segíteni másban is Titeket, illetve a sok ezer X3-as rajongót:) -
romero1 #6319 Köszönöm a segítséget,sikerült azt a fránya mamba ridert kihozni.Bigapó taktikája vált be amúgy.Hátulról lehetett megközelíteni,aztán visszafelé arra mentem amerről bejöttem.A Kháak hajóra kellett odafigyelni nehogy kiszúrjon,a többiek akik a nyomomba eredtek elég lassúak voltak,úgyhogy sikerült leráznom őket. -
ha már tudok venni egy m6 Centaur-t, akkor már nem megyek el egy Mamba-ért... mer veszek egyet:)) -
akkor nem csak Én vagyok béna, én is elvesztettem a busterem:DDD -
kisviku #6316 Elég nehéz kihozni, de nem lehetetlen.
Szerintem próbáld valami nagyobb hajóval, ne egy M4-el vagy M5-el.
Én is sokszor meghaltam ott,aztán bemntem egy M6 Centaurral nagy pajzsokkal és lesz*tam az egészet. -
kisviku #6315 Hm, ez a "Scrap ship at HQ" nekem nem szerepel.
Én viszont kapam valami lóvét, mert emlékszem, hogy kerek számmal töltöttem fel a HQ bankszámláját és miután szétszedték, kaptam vagy 200 ezret.
Jó, mondom tesztelés alatt.
Van Reverse Eng. Repair Ship, Produce vagy ilyesmi.
De ez a "scrap" ez nincs. -
Bonczi #6314 Azért engem is rengetegszer lelöttek :) . Kb 20.-ra sikerült csak, akkor is megsérült a Mamba...a Busteremet meg természetesen elveszítettem :D -
igen, erre emlékszem. elég nagy szívás mire megszerzed. mondjuk azóta is ezt a hajót használom:)
én úgy csináltam, hogy mikor beléptem a szektorba, akkor elmentem balra (a szektortérképet nézve). mikor kiértem a szélére, akkor elfordultam "lefelé" és mentem egy darabig. mivel a triplex scanner-nek elég nagy a hatótávja, ezért viszonylag hamar meg lehet találni a Mamba-t, csak a megközelítéssel kell bajlódni. szóval a függőleges tengelyt nézve lelavíroztam addig, amíg egyvonalba nem kerültem vele, ekkor megcéloztam a mambát és egyenesen felé indultam. olyan 1 km távolságból kiugrottam a hajóból és szkafander-ben mentem oda. claim-eltem és bele is szálltam, majd ugyanazon az útvonalon mentem vissza is, ahogy jöttem. a vicc az egészben, hogy mindig így próbáltam és mindig más pillanatban lőttek le:) szóval véletlenszerűen csesztem el.
lehet, hogy Bonczi megoldása a jobb, hangzásra könnyebnek tűnik. -
Bonczi #6312 Én ezt ugy oldottam meg, hogy alulrol közelítettem meg, vagy felüllröl is lehet, és elég lassan. Az aknák csak egy síkban vannak, tehát y tengelyen kel megközelíteni.Valahol így volt leírva, lehet Amaro oldalán.
Nemtudom létezik e valami kütyü az aknák észlelésére. -
romero1 #6311 Hello Mindenki.Lenne 1 kis gondom,segítsetek,ha tudtok pls!1 mamba rider hajót szeretnék kihozni 1 kalóz szektorból,de valami láthatatlan aknára tévedek és felrobbanok.Mi kell ezeknek az aknáknak az észleléséhez?Vennem kell valahol valami ketyerét?Előre is köszi a választ.