20430
-
de akko mikorfog meg tanulni játcani mitcsinél ha bemegy egyxenon szektorba 1 vadászal vagy máshova ahol ég a talaj ugy rendesen ott nem kiabálnak hogy hadszámoljalak meg beneteket hanem szétlővik -
klb #6669 Én is hasonló cipőben járok, Ore Belt szektorban szedd fel a 75000 kreditet, az is sokat segít.
Más: tegnap végigszenvedtem a sztori második küldetését. Balga módon nem szereztem be energiacelláket, így miután elugrott elsőre a kalózhajó mehettem utána szerktorról szektorra. Szerencsére abban a szektorban ahova ugrott tudtam venni energiacellát, így onnantól könnyebb volt követni. Csakhogy a legvégén belefutottam valami programhibába, mert amint megadta magát, és kidobta a kristályt eltűnt minden kijelző a képernyőről, csak a konténert láttam magam előtt, és vele együtt forogtam. Elég gyomorfelkavaró hosszú távon.:) Nem reagál se joystickra, se billentyűzetre, egyedül az egér megy, azzal elértem a jobb alsó sarokban lévő menüt, azon keresztül a szektor térképet, így elküldtem a hajómat, hogy dokkoljon az állomáson. Gondoltam mentés után majd visszatöltöm, és újra a normál űr fogad. Hát a fenét, visszatöltöttem a játékok, nyomtam egy kidokkolást, és amint kidokkolt megen nekiált egyhelyben körbe-körbe forogni. Na most mi a fenét csináljak?
-
mrgmrg #6668 Sziasztok!
Régóta olvasom a fórumot és játszom is a játékkal vagy egy éve.
Nem keveset köszönhetek nektek. Szinte a fórumról tanultam meg játszani :D
Arról van e valakinek infója, hogy a A 0,7-es Xtended milyen formában fog megjelenni? Ha hivatalos disztribúcióm van a játékból akkor simán letölthetem majd, mint a frissítéseket?
Vagy külön meg kell vennem?
előre is köszi -
SaGa Jr #6667 Ez kezdetben sokkal nehezebb mint gondolnád. AKkor már inkább gyűjtse be az elérhető helyeken lévő elhagyott hajókat. Abban valóban van pénz, míg a szétlőtt hajókban sokkal kevesebb a della és nem is mindig sikeres a dolog. -
itt a megoldás ELSŐNEK HAJÓKRA VADÁSZ AZ ELEJÉN AZ JOBBAN FÜZET jok a civilek is de jobb a kaloz ez hoz a konyhára rendesen -
patyomkin #6665 Szasztok!
Haladok, haladgatok az X univerzumom felderításében.Kereskedek stb.,stb.....A tallér az viszont nagyon nem akar szaporodni(illetve, csak nagyon lassan)!
Kérdésem: Van-e arra mód, hogy "nagyobb" tempóba gyarapodjon a lé??? -
én ezt a levelet méd tegnap elkültem az XTM csapatának azon belül a moderátórnak szeméjesen mivel igy levelezek velük megirtam nekik hogy neki áltam a játék magyarositásának és hogy hol tartok pontosan.a játékra meg mindig kell idő mert bekatan az ember egy idő után a mások sok hüjesége miat -
Az RC a Release Candidate rövidítése, szabad fordításban a véglegesnek jelölt teszt alatt álló, de még nem kiadott játékok meghatározása. Esetünkben hozzájutni nem lehet, mert nem nyivános a teszt, de, mint írtad, már leveleztél az XTM csapattal, tehát ha a következő leveledben bevállalod a magyar verzió elkészítését, kaphatsz egy linket a letöltéshez - bár állítólag hétvégén kiadják, tehát nem sokat nyersz vele.
Gratulálok az előmeneteledhez, különösképp, hogy fordítás közben szorítasz időt játékra . A civil hajók léte - vagy korlátozott léte - az ízlések és pofonok kategóriába tartozik, nekem speciel az utóbbi jön be, de az a biztos, amin túl vagyunk, tehát majd meglátjuk a végleges változatban. Sajnos régóta nincs időm játszani, s ha az XTM kijön, hosszadalmas lesz újraépíteni privát kis galaxisomat, ezért inkább olvasni fogok, mint írni - legalábbis nem az XTM-ről. -
ezt a XTM RC hol lehet ne meg nézni érdekelne ha lehet.
a másik ere emlékszel az előbb Civil hajók alatt értsd azt a rengeteg apró pöttyöt, ami a térképen egy core szektorban sokan nem tudják de ott volt az arany mező én az ijeneket kerestem és vadásztam én igy szetem össze 2 milkot és utána keztemcsak nagyobb hajót veni és gyárat móst kaparok egy Pan_Galactic_Liner re mert egy vagyon az is. és most admiral vagyok az argonok nál haladok fel a lépcsőn . -
azé látom te is előveted a fiokból a tollat mert régeben keveset irtá még a te honlapodon is pedig prima a te honlapod is amit irtá remélem csak vicnek szántad és nem komoj mert ha igaz a szépség rovására mehet a játék. -
Az előző mano1b-nek volt válasz, mellé kattintottam, bocs.
-
A látvány nem marad el, ne aggódj, bőven kerül be új hajó, állomás és csoportosulás, tehát kalózkodhatsz nyugodtan. A csatákat sem fogja nagyon változtatni a dolog, lévén, hogy civil hajót eddig csak elpucolni láttam még a csata környékéről is, nemhogy részt venni benne - viszont az XTM RC tesztjében láttam olyan jelenetet, ami hemzsegett a hajóktól, mégsem volt diavetítés, mint az eredeti 2.0.2-ben.
Civil hajók alatt értsd azt a rengeteg apró pöttyöt, ami a térképen egy core szektorban már nagyon zavaró volt, főleg, hogy ezer bejegyzés volt a neveknél, néha kimondottan nehéz volt megtalálni egy keresett hajót ( pl. kíséret/védelem szkripteknél) - nos, ezt vágták meg, ami nem nagy veszteség, lévén, hogy eddig is kikapcsoltam őket
-
látod ezt nem szabadna csinálni ámde egy huszáros vágással lecsökkentették a civil hajók számát hogy fog kinézni a játék ha a szektorba teszem azt 10 hajóvan legaláb látványos és hasznós főleg ha kalózkódik az ember
a mási egy csata nem 3 hajóból kell hogy áljon elfogják rontani a játék varázsát azt máshogy kéne megoldani mire valok az erőművek csak jobban kikéne használni őket ha harc van ugy az igazi ha legalább 50-60 hajó van
a szektorba ezek a gépek nem nitendok főleg ami a64 3200 feleti anak birnia kell ezért gyártoták őket nem. -
SaGa Jr #6657 A szeméylzet egy külön script tartozéka ha jól emlékszem. Folyamatosan zabálják fel a pénzedet, de nélkülük nem működik az ilyen spéci rendszer mint az Aegis (amúgy is egy nagy rakás vacak de mindegy). Állomásokon BBS rendszeren hírdetik magukat de elég ritkák. Van itt mindenféle manus, kezdve a szakácstól (morál miatt fontos) a mérnökig (javítja a hajót), a tüzértől a kisegítőig. -
Zseblovag #6656 Üdv mindenkinek! Tegnap este addig kereskedtem, míg ki tudtam szenvedni végre az Aegis rendszer árát.....csak azt nem tudom, hogy használható-e valamire. Próbáltam én az ánglius fórumon megérteni amit leírtak, de annyira nem vagyok perfekt angol, hogy mindent vágjak. Valami olyasmiről beszéltek, hogy ez a rendszer gyorsítaná a kapitális hajómon található ágyútornyok mozgását(célzáshoz) úgy, hogy a hajón lévő legkisebb teljesítményű de leggyorsabban forgó fegyvert teszi be automatikusan a lövegtoronyba, majd amikor a célra fordult akkor berakja az eredeti erősebb de lassabban fordulót és azzal tüzel. Van valakinek valami tapasztalata ezzel a rendszerrel? Továbbá valami olyasmit is írtak, hogy be kellene szerezni "military personel"-t a hajómra, de ennek mikéntje már eléggé zavaros volt...honnan is lehetne előszedni ezeket. Örömmel venném, ha egy csatahajóhajcsár kolléga felhomályosítana ezekről a dolgokról.....előre is thx. Jöhetne már az extended 07...... -
Ami az Xtended és a sebesség kérdéskörét illeti: a bump mapping nem okoz különösebb frame zuhanást, a 90 új szektor és a halom új cucc viszont egy kiépült birodalom és flotta esetén gondot jelentene ebből a szempontból - ámde egy huszáros vágással lecsökkentették a civil hajók számát és egyszerűsítették elnevezésüket, ezt megtoldva még néhány ügyes szkriptmegoldással az XTM az új stuffokkal és effektekkel jobban fog futni, mint az eredeti.
Az X3-X3 konverzió szerintük müxik, tehát át lehet menteni a működő vállalkozásokat
-
Így van, goyo2 elmondta a nagy igazságot, csak annyival egészíteném ki, hogy ha közben figyeled a térképet is, a felszerelt szkennertől függően előbb-utóbb megjelenik a hajó, és kijelölheted célnak. Figyelni többek között azért is lényeges, mert ha pontos koordinátákat jelölsz ki/adsz meg, és valami eltereli a figyelmedet (üzenet, akármi) telibe találod az álló hajót, ami komoly amortizációt okoz mindkét járműben 
A portálra történő bejelentkezés, háááát - tudom, ráférné egy ráncfelvarrás, de nincs időm. A cache figyeléssel van gond, ez azért lett bevezetve mert ismeretlen okból kétszer is fel akarták törni az oldalt, ez egy kicsit megnehezíti, tehát marad így. Újraindítás helyett elég, ha törlöd a böngésződ cache tartalmát, és be fog lépni.
Az Xtended meg csak jöjjön márciusban, ahogy ígérték, legyen úgy, kéne már, úgy játszanék - de úgyse lesz rá időm. -
goyo2 #6653 Azt mondod, hogy move to cordinate a navigation menüben, és utána a num pad-on a nyilakkal mozgatod a célt ahova küldeni akarod, ugyanúgy mint amikor a gyárat teszed le.
De van már egy script is ahol megadhatod számokkal a célkoordinátát.
-
én pl. ugytaláltam meg a kereset hajót hogy ha tudod a hajó nevét rámész a radar azon menüjére ami mutatja a szektorba az ősszes tárgyat és azt a kereset hajót nézd meg ami nem mozog az a tied a tőbbi álandoan mozog még a csata után is igy lehet őssze szedni a magára hagyot hajókat nekem a .vagy az , adja ezt a térképet csak a szektort kell tudni hogy hol a hajo beálitod auto járőrre átválto a hajok nézetére és látni fogod mejik nemozog a nevét meg látod ugyis az ures hajókat is igy lehet meg találni a le kőnyeben nem koordináta alapján. -
klb #6651 Én is így csinálom momentán. nézem a szektor térképét, ezen belül is a koordinátákat, és próbálom úgy forgatni a hajót, hogy a megfelelő irányba menjen. Ez a 3D-s térben időnként nem egyszerű.
Az utóbbi megoldás érdekelne pontosan, ezt próbálgattam, de csak szektorokat tudok így kijelölni, szektoron belűli pontot nem.:( Vagy roszul csinálok valamit. -
Bonczi #6650 Én megnyomom a . azaz a "pont" billentyűt, és a kis map segítségével megkeresem a hajót.
Persze lehet ugy is , hogy Command consol/Mov../Move to position vagy valami ilyesmi. Végülis akkor is a kis mappon adod meg hog hova menjen. -
klb #6649 Újra indítottam, megoldódott, a fene sem érti... -
klb #6648 Amaro!
Időnként nem sikerül belépni az oldaladra. Hiába írom be a felhasználónevet, és a jelszót újra, nem lép be, hanem visszadob az alap főoldalra. -
klb #6647 Helyzetjelentés, haladok...
Sok korábbi kérdésemre rájöttem, de egy dologgal még mindig nem boldogulok, mégpedig a szektoron belüli koordináta gyors megtalálásával.
Valamelyik cikkben van egy olyan megjegyzés, hogy menjek be a hajó menüjébe, és küldjem el az adott pontra, de ott csak szektort tudok megadni, szektoron belűli konkrét pontot nem.:(
Átfogalmazom a kérdést, a rutinos játékos, elindul a Toucan Hauler-ért, belép a szektorba valamelyik kapun keresztül, tudja a konkrét koordinátátm ahova menne, na ilyenkor mit tesz?
-
nekem az lene a javaslatom hogy valahogy a sok hajó után az épületek után is jolene utána nézni mert a abbol retentő kevés van pedig az arányon lehetne javitani de a halot oblyektumok bol is lehetne tőbb az sebesűlésnél jól jőne vagy civil területek ből tőbb lene amit .pl.megvédeni kellene de a map is elég kicsi pedig azt lehetne leg kőnyeben nővelni főleg a belső 1 bizónyos áttmérőt mert sokszor nyavajog a progi hogy nagyon kimentél a játék térből és még jobban lehetne épitkezni is igy kicsit nehezebben lehetne lerohani egy szektort és kellene javitani a kereskedelem szintjén is főleg a fegyverek területén is lene mit javitani ehez jó lene embereket keresni akik tudnak ezen segiteni mert az ego kitalált valamit de amiprima de aki felelős a fantáziáé abol nekik kevés volt egyedül az Xtended mod csapatának van főleg hogy akár 20- 50 mb is szép dolgokat lehet kihozni. -
kibontotam az Xtended mod.6.0 és beigazolodot amit sejtetem nagyon sok lesz a forditani valo mert a 7.0 sokal bőveb. lehet rajta csemegézni aba is látcik a teljes mod hogy mit szeretnének késziteni csak bele kell ásni a mod méjére érdemes főleg aki scriptet ir sok a segitség benne. -
Azért remélem nem fog a gépigény is nőni az új effektekkel, mert örülök, hogy végre eljutottam odáig, hogy fut szépen az alap X3 2.0.
-
na helo hát én nem tudom nekem nem ezt irták levélbe mert én irtam nekik mivel én forditom és érdekelt a dolod részleteseben is de énis kiváncsi vagyok tudják az iramot tartani remélem sikerül nekik. -
Hmm. Ezzel a "nemsokára kijön" kijelentéssel azért én óvatosan bánnék. Eredetileg a 0.7 2006 végére volt tervezve. A bump mapping (lásd #6635) sokat nyom a latban, ráadásul úgy néz ki, hogy ennek nyomán a displacement mapping sem lehetetlen, annak jelentőségét pedig 3D-s körökben jól ismerik. Magyarul: az összes, a 0.7-ben és az eredeti játékban fellelhető 3D objectet újra kell forgatni, textúrát, materialt alkotni az új lehetőségeknek megfelelően. Figyelembe véve a modellek nagy számát és a csapat jól ismert maximalizmusát, ami ezt a modot olyan jó dologgá tette - én nem vennék mérget az első negyedévi megjelenésre. -
Bonczi #6641 Már nemsokára kijön, ugyhogy én is megvárom :) -
Zombye #6640 Háát srácok, asszem én is megvárom. a 0.7-t.
A storyt most úgysem vittem végig, ezzel a mercenery scriptel meg relative gyorsan lehet sok pénzt szerezni, így végül is nem fogok túl sokat veszteni.
-
legaláb neked is lesz munkád ujra lesz mit boncolgat ni mert edig ügyesen csináltad a hajókal. én meg a forditásal bajlodom ott is lesz ujabb sorok egy nagy kupacal mert a 0.6 is van bőven ujdonság az alap hoz viszonyitva. -
most gyakoroj adig is valoba lehet előről kezdeni a játékot de megéri meg látjátok. -
ők pont arra tőrekednek hogy potolják ami hiányzot az alap ból. -
ahogy mondod 2.0.0.2-es alapjátékhoz lesz igazítva. a 0.6 nem használhato
a 2.0.0.2-es változat hoz nem indul el. -
r4pt0r #6635 Egyre jobb lesz az Xtended mod. Már lassan többet tud mint az alap game. :D
Új effect: Bumpmapping -
SaGa Jr #6634 Csak a verziószám. Nem jelent semmit hogy 0.7. :) Mások a modjaiknak eleve v1.0-a verziószámot adtak, az Xtended meg nem így tett.
A 0.6 is teljesen játszható variáns volt, rengeteg újítással. A 0.7 meg egy bővített változata lesz az eddigieknek, csak a 2.0.0.2-es alapjátékhoz igazítva.
Szerintem nem lesz belőle 1.0 sosem és nem is szükséges. Nem beta verzióról van szó, csak az elnevezés tér el a megszokottól. Ez ne tartson vissza mert nagyon de angyon sokat veszítesz a játékélmény terén ha megtéveszt az elnevezés. -
és most attól ez játszható vagy inkább érdemes megvárni a 0.7-et, mert gondolom ez megint nem lesz kompatibilis az előzővel és mindent lehet elölről kezdeni, megint... -
kisviku #6632 Jó sok válasz a napokban...
Hmm, azért ez a 0.7 nem sokat sejtet...mi az, hogy "nulla pont hét" ??
Mikor lesz ebből 1.0? Két év?
-
igen én is ezt várom a 6-os az béta amid van de eről van szó