20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Filder
    Előfordul, hogy "megsemmisül" egy gyár (pl. a kalózok szétlövik). Inkább ez lehet az eltűnés magyarázata
  • klb
    A konténerek begyüjtésére milyen trükkök ismeretesek?
    Néhányat elkaptam úgy, hogy nyitott raktérajtóval rárepültem, de erős a hibaszázalékom.:(
  • SaGa Jr
    De itt nem hajó hozzáadásról volt szó, csak idegen kereskedőkről.

Plusz ha valahol kimondottan hiánycikk az árud, akkor adhatod magas áron úgyis elviszik egy pillanat alatt. :)

Kedvenc beruházásom nekem is az volt, hogy XL SPP-ket tettem be minden faj központi rendszerébe vagy mellé. A lényeg hogy a közelében nem volt másik SPP, így mindig tőlem vitték a cuccot. Ekkor persze én sem átlagáraztam.
  • SaGa Jr
    Ráálítasz beszerzésre egy saját teherhajót. Beállítod neki bázisként azt az állomást, ahová szeretnéd hogy hozza az árut és kész. Elmegy az neked szektorokkal arrébb is, megveszi és hozza az állomásodra.
  • bigapó
    elképzeltem, hogy milyen lehet egy baromi nagy aszteroidát vontatni a gyűrű felé, aztán mikor odaérsz te átlépsz rajta, a "Nagy Kavics" meg ottmarad és bedugaszolja a féreglyukat
  • droidka
    Pedig én határozottan úgy emlékszem, hogy a gép elvitte az egyik szektorból a szomszédosba az ércbányáját!!!!! Vagy simán csak leszerelte volna, és telepített egy vadiújat??? De aztán láttam, hogy vontatta... Most meg felhúztam egy energiacella gyárat, volt kristálygyár a közelben, és most eltűnt! A régi mentésben még mindig ott van az adott szektorban, de azóta már nincs! Vagy csak bezáratta??? Mert ha a gép el tudja vontatni másik szektorba esetleg... (Így az utánpótlás elég gázos lesz, mert nincs másik kristálygyár ):...)
  • Lysandus
    Úgy bizony!
  • erdos
    Ha hajókat teszel hozzá akkor nagyot lehet ám kaszálni, én pl EC-t még nem adtam 18 alatt és konganak a gyáraim. Jah és ugyanúgy semmi meló vele.
  • SaGa Jr
    Mit jelent az olcsó? Konkrétan 1-5%-al (de már 1-5 kredittel) az átlagár alatt vígan elviszik és szép hasznod is van rajta. Nem kell vacakolni a kereskedéssel, neked csak a pénz számolása marad.

Ha meg annyira kereskedni szeret valaki, az meg úgyis maga csinálja és nem gyártogat szerte a galaxisban mindenfelé.
  • Lysandus
    Én asszem elfogadja. Mintha nem kellett volna újat kedzenem, amikor felraktam a peccset. De várj, amíg ezt valaki még megerősíti rajtam kívül.
  • Lysandus
    Ne addj olcsón árut! Inkább te szállítsd ki! Had fizessék ki a gatyájukat is az NPC-ék! :-))) Ettől persze még engedélyezheted a dokkolásukat, ha kifizetik a drága pénzt, had vigyék.
  • SaGa Jr
    Másik szektroba átvontatni nem tudsz állomást. Nem fér át a kapun.

Amúgy a vontatáshoz kell egy tractor beam nevezetű eszköz. Ez egy fegyver, amit bizonyos hajótípusokra lehet csak feltenni. Ha fenn van a gépeden, akkor csak rálősz vele egy saját állomásra/műholdra és elkezded majd vontatni magad után ha elindulsz valamerre.

Ha meg felrobbant a saját hajód, ott valami egyéb hiba lehetett. Balesetek előfordulnak, ezt be kell kalkulálnod. Ha meg normális áron adod az árut és bekapcsolod a nem saját hajók dokkolásának engedélyezését is, akkor jönnek majd vásárolni idegen kereskedők is. Az egész csak az ártól függ. Ha drágán adod nem nagyon fognak érte jönni. Ha meg nagyon tele a raktér, akkor odaküldesz egy saját hajót, belepakolod az árut és eladod manuálisan (átküldöd paranccsal oda, ahol tudod hogy kell és jó árat kapsz a cuccért).
  • droidka
    Bocs, ha hülye kérdéseket teszek fel! Ha feltenném a 2.0 verziót, akkor a régi mentéseimet elfogadja, vagy kezdhetem az elejéről az egészet???Amíg azt a pár millát összekaparja az ember, ami kell a gyártás beindításához, az nem egy leányálom...
  • droidka
    El leht valahogy vontatni a bázist??? A konstrukciós egységnek tulajdonképpen mi a haszna? Gyorsabban termel, vagy mi? A magas yieldű aszteroidák elég rossz szektorban vannak, át kéne vinni ezeket egy olyanba, ahol van kereslet, mert az automatikus kereskedésnél rögtön fel is robbantotta a hajómat az A.I., amikor visszatért a bázisra... Ezért jobb lenne ha nem nekem kéne messzire elszálíttatnom a cuccot, hanem ha el tudnám valahogy vontatni a bázist, akkor a vevők dokkolnának be...
  • erdos
    Annál már csak a home of light jobb :-)
  • Lysandus
    Az a baja, hogy tele a raktér. Add el valahol. Argon Prime az egyik legjobb szektor a szektor trader fejlesztésre.
  • klb
    Elugrasztottam a teherhajómat az Argon Prime-ra, hogy ott kezdje meg a kereskedést. A sector trader be is kapcsolható, el is fogadja a parancsot, de csak áll egyhelyben.:(
    Az zavarná meg, hogy mindjárt siliciummal tele raktérrel adtam ki neki a parancsot, vagy a pilóta ébred ilyen lassan a hibernációból?:)
  • klb
    Időközben megtaláltam, és ki is próbáltam, valóban nem egy nagy durranás.:( Nem sokat segít a tájékozódásban.
    Jó lenne, ha a pilótaképernyőn látnám a koordináták változását, könnyebb lenne megtalálni mindent.
  • klb
    Ok, értem. Akkor jó nekem a legolcsóbb, ha éppen arra van pénzem, és folyamatosan fejlesztem, amint van rá keret. Idővel ugyanoda jutok, mintha a drágábbat vettem volna meg.
  • erdos
    Mert a gépnek kell a másodlagos cucc a gyártáshoz de neked nem.
  • bigapó
    ehhez hasonló érdekes dolgot én is tapasztaltam már. A táblázatok szerint egyes gyárakhoz többfajta alapanyag is kell, valamint másodlagos is, de a valóságban ez nem így van. Ez mitől van?
  • Lysandus
    Én úgy emlékszem, hogy ha te üzemeltetsz egy gyárat, akkor ahhoz nem kell másodlagos alapanyag. Legalábbis nekem a telládium gyárhoz nem kellett. Csak az elsődlegeseket kellett neki szállítani.
  • Lysandus
    Ecliptic projektor: van neki egy külön gomb konfigurálva. Ha bekapcsolod akkor jelzi, kivetíti a képernyőre a "HUD"-odra az ekliptikát. Az az adott rendszer síkja. A térképen a harmadik koordinátát a "magasságot" ahhoz mérik. Kb. olyan mint a horizont a repszimekben. Mint tudjuk nálunk a Naprendszerben minden bolygó körülbelül egy síkban kering. (Nagy fejtörést is okozott ez a tény anno a Naprendszer keletkezését kutatóknak.) Na ez a sík az ekliptika. Az ecliptic projectornak sok értelme tényleg nincs, csak néha ha megkeveredik az ember mutatja, hogy merre az arra. Bár annyira nem lehet az ember megkeredve, max visszanavigál egy állomáshoz.
  • droidka
    Eddig még nem volt olyan űrszimulátorral dolgom, amiben flottát is lehetett volna építeni! de valljuk be őszintén, mindig is erről álmodtam!!! Hát remélem, hogy akkor most végre lesz egy bazi nagy csillgrombolós atomhalálrakétáslézeres :) győzhetetlen hadseregre pénzem! Aztán leirtom a galaaaaaaaaaaaxxiiiiisssstttttttt!!!!!!!!!!!!! HHHAHAHAHAHAHAAAAAAAA!!!!!
  • droidka
    Na! Elkezdtem megint, találtam Splitben 60-as szilikon és 45-ös yieldes érc aszteroidákat!!! Azt ezzekkel már megy a gyártás, mint a karikacsapás!!!! :) Köszi! Úgyhogy nem győzöm eléggé hálálkodni neked! Kösz!Leköteleztél tényleg egy életre! Mert régen 10 napnyi dögunalmas kulizás után már hullafáradt és ebből kifolyólag roppant türelmetlen voltam akkor, hogy elsőre nem indult be a gyártás!Aztán a fenének se volt kedve akkor azon gondolkodni, hogy mé nem megy...

Úgyhogy most már király! Csak az a fránya konkúrencia ne lenne a szektoromban.... :) Nem lehet felvásárolni azokat ilyenkor??? Vagy simán csak el kéne foglalni!!!... :)HAHA!

Köszönöm mégegyszer! Üdv!
  • DeviloftheHell
    igy sem lehet megunni csak nagyon lassan
  • Bonczi
    Az azt jelenti, hogy mennyi felszerelést kapsz a hajóhoz.
    A legolcsobbért max egy kisebb pajzsot kapsz, míg a legdrágábbért egy kezdésnek eléggé jól felszerelt hajót. Igaz akkor is kell rű még venni dolgokat.
  • droidka
    Vagy hogyha azt jelenti a yield, hogy egy téglányi aszteroidában mekkora az érc SŰRŰSÉGE, és mekkora a haszontalan anyagok aránya, akkor a kitermelésnek attól is függő lassúsága az lehet, hogy így értve már valamennyire reális...
  • droidka
    Köszi szépen a választ! Akkor fogok én még bíbelődni az X3-mal!!!!!!! Hála neked!Már nem emlékszem mindenre, hogy mit hogyan csináltam anno pontosan, mert már elég régen játszottam vele (kb. tavaly szeptemberben). Az volt a fő célom, hogy Splitekkel összehaverkodjak és hogy vehessek tőlük egy brutálnak tűnő atomcsatahajót:)!!! Kb. 10 milliót összefuvaroztam egy kibott nagy rakterű Boron hajóval (igaz, fegyver nem volt rajta, de a harcot próbáltam kerülni), mire a gyárak vásálására szántam volna magam. A bázist a Ronkhar Fire sectorba terveztem felállítani, mert a környéken volt kereslet az ércre, vokt energiacella utánpótlás is (meg mert oooollyyyaan gyönyörű szép a szektor:) ).S a konkurenciát később terveztem is leirtani, ha már lett volna Pythonom vagy Raptorom, hogy mindenki tőlem vegyen...
    Úgy emlékszem, szilikonbánya beüzemelésével is próbálkoztam (meg ugye volt az ércbánya). Ezért valószínű, hogy volt ott abban a szektorban azonos fémtartalmú érc, hiszen sejtettem én, hogy rá kell rakni valahogy. Tehát csak az nem egészen világos, hogy pontosan hogyan is kell ezt!!!... Aztán meg már nem volt kedvem szórakozni vele, hiszen ennek pontos mikéntjét nem kötötte az orromra, számomra nem volt minden teljesen egyértelmű sajnos!!!... Vagy lehet, hogy pont sikerült is ráraknom a bányát, mert valamit azért termelt!?.. Csak nagyon lassan... De ha a yieldtől az függ, hogy milyen gyorsan termel, az valljuk be: elég fura (szimplán marhaság)! Hisz inkább úgy kéne, hogy akkor simán csak hamarább kéne kifogynia szerintem!!!... Elvégre a bázis fejlesztésével pont az lenne a reális cél, hogy kimondottan a konstrukciós egységgel (vagy akár más eszközökkel) kéne felgyorsítani a termelést... Az sokkal reálisabb lenne szerintem, ha adott idő alatt egységnyi cuccot termelne, független attól, hogy mennyi van még hátra!!! A bázis fejlettségétől, technikai felszereltségétől függjön inkább a gyártás sebessége!!!! Most az, hogy mondjuk egy nagyon kis egységnyi cucc legyártásának az üteme is automatikusan le fog csökkenni csak azért, mert kisebb az aszterioda, az szerintem egy eléggé irracionális marhaságnak tűnik! Ha jól értem akkor erre utalsz, hogy tényleg így "találták ki" a fejlesztők... :(

Más:
    Kéne már lassan Fps mód ebbe a játékba, az űrállomások és a nagyobb hajók gyomrában mászkálni milyen tök állat lenne!!!
    Meg a bolygók felszínére is le kéne tudni már szállni!!! Az adná az igazi felfedezés-élményt!!!! De ha már csak simán többjátékos móddal lenne felturbózva, már akkor is valószínű, hogy előfizetnék egy ilyen faja mókára!!! Legalábbis egy darabig, amíg meg nem unnám.De ha lenne Fps mód, akkor sokkal később unná meg az ember az egészet, az tuti!!!! Gondolj bele, milyen állat lenne a haverokkal elfoglani a nagyobb hajókat! Először ki kéne lőni a légvédelmi ágyúkat, azután támadhatna az csáklyázó hajó, a katonákkal meg benyomulnánk kommandózva!! A technikus kasztnak meg az lenne a feladata, hogy leállítsa az önpusztító szekvenciát! A túlélőket meg eladni rabszolgának, hogy egész nyomorék életükben hajthassák a Fájdalom -Kereket! (Tudod, a Conanban volt ilyen állatság:) .

(Pl: a STAR WARS: Galaxieszal nekem az volt a bajom, hogy ott az RPG rész nagyon el van rontva!(Hiába tetszett az űrhajós rész!) El lehet szúrni az ilyenekben a karaktered fejlesztését, ha nem tudod, hogy később mi mire lesz igazán jó, lehet előről kezdeni az egészet!Nem kell semmi kézügyesség a célzáshoz, az újabb karaktereknek még csak minimális esélyük sincs a régebbiek ellen, még közelharcban sem!!!... Annak pedig semmi értelme! Az egész fejlődés -RPG részt az ilyenekbe szerintem csak és kizárólag úgy lenne értelme össszekombinálni az ügyességi FPS/ TPS részekkel, mint ahogy az a Grand Theft Auto: SA-ban volt megoldva, az volt ésszerű!!!!!!! Az nagyon tetszett, hogy volt használatalapú fejlődés is, meg célozni is tudni kellett!!!!!!!!!! Ügyesnek is kellett lenni.)

Istenem, mikor lesz már egy ilyen normálisan megcsinálva?! Nem gyökér RPG módon, hanem igazi FPSsel kombinálva, egy ilyesmi kereskedős űrszimulátorban, interneten keresztül!!!!!!! Ahh! Félek, hogy soha!

Visszatérve:

Az ércbányában meg az a szimpatikus, hogy nem kell hozzá sokféle alalpanyag. Egyszerűbb az utánpótlását megszervezni. Egyénként abból szedtem meg a magam, hogy rastar olajat hoztam be tonnaszámra a kolóniákról a Split anyaországba, az nem fizetett rosszul! De ha jól emlékszem, egy ilyen gyár utánpótlásához több alalpanyag kell...

Ja! Még pár fontos kérdés! Mondom, kimondottan a Splitekkel akarok kereskedni.Mert tetszik a csatahajójuk, mind fegyverzetre, mind kinézetre ezek a legvadítóbbak! Egy brutális rambós-késre emlékeztetnek:) . MILYEN GYÁRAT ÉRDEMES VENNI SPLITBEN? Ami a legtöbbet tejeli...

Meg láttam, hogy van valami 2.0 verzió! Azt érdemes beszerezni, sok új dolog van benne, sok hiba lett kijavítva?Vagy csak hurkatöltő?:)
    Remélem mentettem akkor, és meg is találom!... De ha esetleg nem, akkor is újrakezdeeeeemmmmmmm!!!! GRRRR!!! Na, jól van akkor köszönöm mégegyszer! Most usgyi fel is telepítem, ha megtalálom a lemezt. (Pápá Armed Assault?)Szevasztok!

• klb
    Ha már munkaidőben nem lehet játszani, nézegettem, hogy milyen M3-as vadászt is vegyek. Azt értem, hogy vannak a különböző kivitelek, Sentinel, Raider, stb.
    Az egyik táblázatban "Reunion nagy táblázat" - Amaro oldalán találtam még pár opciót nevezetesen "S" "M" "L" különböző árakkal az adott hajótípusra. Ezek vajon mit jelentenek?
  • klb
    Tehát elég minimálisan felszerelnem a hajót, ha kell úgyis megveszi magának a szükséges felszereléseket. Magyarán átrakhatok szinte minden szkennert, és egyéb cuccot arra a hajóra, amit venni akarok, és a gépre bízhatom, hogy mit szerez be.
  • klb
    Most már értem, miért nem működött eddig a scanner.
    Ez kell elsősorban arra a hajóra, amivel én keverek, a kereskedőhajóra nem.
    Tehát ha meglátok bármit ami ellenséges, és leszedem, akkor automatikusan dől a lé. Praktikus...
  • SaGa Jr
    Universe traderhez először is kellenek bizonyos előfeltétlek, mint megfelelő felszerelés és minimum 8-as szintű kereskedővé kell már váljon az adott hajó pilótája (ehhez sector traderként tevékenykedhet).

Namost ha átállítod UT-re a kereskedőhajót, akkor is egyetlen billentyűvel utolérheted de felesleges belepiszkálnod abba amit csinál. Ő tőled függetlenül kereskedik és a legnagyobb profitra hajt, hozva neked a pénzt.Idővel vesz magának jump drive-ot ha lesz rá pénze, védelmet, stb.
    Ha nagyon parancsokat akarsz neki osztogatni (jobb ha nem teszel ilyet), akkor ott van egy billentyű amivel behozható valamennyi saját tulajdonú hajód/állomásod/szatellited adata. Ebben kiválasztod a kérdéses hajót és máris utasítgathatod.
  • SaGa Jr
    Ha elég jóban vagy az adott fajjal akkro megveheted. Innentől jogodban áll belenézni scannerrel egy másik hajó rakterébe és cselekedni ha az csempészárút szállítgat. Emellett minden kalóz, Khaak és xeno hajó lelövéséért pénzt kapsz automatikusan. 500-5000 kredit közöttit az ellenséges hajóosztálytól függően.
  • klb
    Ha már ennyire belejöttem a kérdezősködébe: ...law enforcement license.
    Van minden fajnál, akivel eddig találkoztam. Mi a fenére való?
  • erdos
    Ha nem veszel neki JD-t akkor egy szint után bevásárol magától belőle.
  • klb
    Ok, akkor nem kínlódok a fegyverek leszerelésével.
    Egy ideig tartogattam a leszerelt fegyvereket, de úgy látom, hogy a fegyverek és pajzsok eladási, és vételi ára ugyanaz, így mindegy, hogy eladom és később veszek ugyanannyiért, vagy tartogatom a raktérben, hogy majd átpakolom egy új hajóra.
  • klb
    Aham, akkor értem. Tehát ha van egy teherhajóm, Trade softwer III.-al, és kitelepítettem egy rakat satellit-et, akkor célszerű ha van rajta egy jumpdrive is, így universe trader módban jobb üzleteket fog csinálni. Ha van rajta jumpdrive gondolom automatice használja.

Még nem próbáltam ugyan az universe trader opciót, de előre gondolkodva, ha elkever a hajóm a galaxis túlsó végébe, hogy tudom elérni? Érts vissza akarom rendelni az adott szektorba.
  • SaGa Jr
    A mindenféle kütyük árát belekalkulálja a gép az eladni kívánt hajó árába. Szóval semmivel nem kapsz többet értük ha leszeded és külön adod el a kiegészítőket meg fegyvereket.

A sebesség önmagában nem jelent sokat. Főleg hogy az igazán gyors hajók védelme nevettséges. Ekkor egy gyorsabb célkövető rakéta lazán utolér és annyi a hajódnak. Garantáltan megpattanni elég nehéz. Ha messziről észleled az ellenfelet akivel nem akarsz összeütközésbe kerülni, akkor inkább kerüld el.

A navigációs és advanced satellit meg hihetetlenül fontossá fog válni, mivel történetesen az universe trader is ezek alapján tud igazán jó boltot csinálni. A sector tradernek nem kell, de az universe tradernek nem árt ha tudja mit és hol vegyen jó áron. Meg neked sem roosz ha bemész egy rendszerbe ahol van kitelepített műholdad és eleve többet látsz mert az mutatja mi zajlik körülötte. De persze ezek nélkül is vígan el lehet lenni.
  • Zombye
    Hűűha, no várjál, kezdjük az elején.

1. Mindenféleképp aszteroidára kell telepíteni a bányát. Ezt gondolom meg is tetted, máshova nem is teheted üresen nem rohangálhat egy bánya az űrben.

Arra gondolni sem merek, hogy szilikon bányát raktál egy érc aszteroidára, vagy fordítva. mert akkor értelemszerűen nem is fog termelni.

Ami valószínű az az, hogy egy nagyon kis hozamú (yeld) aszteroidát választottál. Első körben célszerű MineralScannerrel végigscannelni az adott szektor aszteroidáit és egy nagy hozamú sziklát választani a bányának, mert ha pl egy 5ös yeldű aszteroidára pakolsz egy ore bányát, háát az nem fog gyorsan termelni. szimplán azért, mert nincs az aszteroidán annyi érc.

Ore beltben van pl aszem pár 54-es ore, meg 2 darab 64es szilikon aszteroida no azok már szépen termelnek. azokra már érdemes L-es ore, vagy szilikon bányát dobni. Hidd el, azt már tömheted cellával. A max, asszem egy 102-es ore aszteroida, ami midnight stars-ban van.

Szóval keress egy nagy érc, vagy szilikontartalmú aszteroidát, és arra pakolj bányát.

Arra emlékszel, hogy mekkora volt az aszteroida érctartalma amire rádobtad a bányát, vagy esetleg meg sem nézted?