20430
-
klb #6870 Végre elindultak a gyáraim, heveny alapanyaghiány volt a probléma.
Azt is sikerült megtalálni, hogy kell kereskedésre bírni a gyárhoz rendelt hajókat. Ám mindjárt van itt egy kis probléma. Ha azt adom meg a hajónak, hogy vegyen a legjobb áron, akkor nekiáll átgázolni a fél galaxison. Ez nem is lenne olyan nagy baj, ha Ore Beltből Akeelas Beacon felé nem egy rahedli kalóz szektoron keresztül vezetne az út.:( Persze, hogy agyaggalamb lövészetet tartottak a kalózok.
Ha azt a parancsot adom meg, hogy vegyen alapanyagot, akkor nekem kell megadnom, hogy hova menjen, így nem automatikus a dolog. Nem lehet ezt valahogy korlátozni? Most jut eszembe, hogy a gyáraknál láttam valami beállítást, hogy milyen szektor mélységig... ez lenne az?
-
Ace McCloud #6869 Sajnos el kell keserítselek benneteket !
Bizony esik a repud. A vicc az ha gyorsan nekiesel és az első figyelmeztetése előtt kinyírod vagy kiugrasztod kevesebbet esik...
Pirat szektorban tuti esik a megtámadott fajhoz tartozó egyed fajánál a repud, xeon ill unknown szektorban nem tudom. -
goyo2 #6868 Még nem figyeltem meg, pedig régóta nyomom a játékot, hogy ha egy kalóz szektorban fognék el egy boron hajót, akkor is esik a repum. a boronoknál? -
droidka #6867 A rakétákról tényleg hasznos volt a leírásod, köszi! Bár az Elefántot nyilván nem romboló és anyahajó ellen terveztem volna bevetni, de van egy szektor (talán Family Ryk), amiben van egy jó nagy aszterioida, a közelben nagy fekvásárlási igénnyel asszem'... De ott már járőrözött egy (számomra még)ütősebb szakasz xeno horda is (kb. 12 vadászgép és egy P-osztályú korvett, alfa PPC- vel felturbózva)... Eddig nem nagyon harcoltam (inkább csak a gyárakat próbáltam meg beállítani a pénztermelésre), de most majd ezeket a kis ...okat megpróbálom valahogy, valamivel letakarítani!!!
-
Lysandus #6866 Igen, de split fire-ben amikor korábban kezdtem (valamelyik 1.0-hoz igen közeli verzióban) hármassával mászkáltak. És két M5 egy M4 összeállításban. Éppen azért mentem oda mert már kalóz szektor, tehát csak egy fajnál rontja a reputációmat, ha elfogok egy caiman SF-et UT-nak. Most meg megjelenik ott a fél vörös légierő. Skandallum! :-) Már sehol nem kalózkodhat nyugodtan az ember? :-)))
Mindegy, levertem őket, de sajna mindegyik mindhalálig ragaszkodott a hajójához. -
SaGa Jr #6865 Területfüggő. Van ahol 2-3-as csoportokban mászkálnak, van ahol 6-12-es falkák sem ritkák. Sőt olyan is van, hogy egy időben egyszerre több kisebb brigád gyűlik össze egy területen és ekkor ha belép oda az ember mind nekimegy. Ekkor könnyű azt hinni, hogy húú de sokan vannak, meg hú de rafkósak, azt csak összeverődtek a harcok során vagy éppen szokásos közgyűlésüket tartják.
-
Lysandus #6864 Én most kezdtem újra nincs türelmem kivárni az xtended 0.7-et.
Viszont mintha a 2.02-vel a kalózok hercigebbek lennének. Betévedtem split fire-be, és rámrontottak vagy 12-en. 1:2 arányban (az m3-ok javára) m5-ök és m3-ok, köztük néhány Nova. Megizzasztottak a Busterben. Korábban ha jól emlékszem hármasával jártak csak a pirate-ek, és úgy kellett vadásznom M3-asra itt, hogy elfoghassam már végre. És sosem támadtak meg kalózok, csak valamilyen küldi részeként. -
goyo2 #6863 És az lenne a szép, hogy akkor értelmet nyerne pl az M1, a TL mint utánpótló, stb. Lehet hogy egyszer elkezdem újra Jump Drive használat nélkül.
-
Lysandus #6862 Én is hanyagolnám legszivesebben. És növelném a sebességkülönbségeket. Így nincs igazán sok értelme egy gyorsabb hajónak. Másrészt a hajóosztályok között is nagyobb különbségeknek kellene lenniük. Egy M5-ös száguldhatna ezerrel-kétezerrel, de egy M3-asnak is tudnia kellene legalább 500-at. Cserébe a capital shipeket jobban felfegyverezhetővé tenném. Az mondjuk röhej, hogy egy vadász fedélzeti fegyvereivel játszva el lehet intézni egy csatahajót. Nem véletlen, hogy a Wing Commander sorozatban vagy a Privateerban sem lehetett ágyúkkal elintézni még egy fregattot sem. Csak torpedóval. -
goyo2 #6861 De ha belegondolok, a gép nem is hasznél jump-drive-ot.
(Igaz az nélkül még lassabban lehetne fejlődni.) -
goyo2 #6860 Goldoljatok bele, hogy mennivel több értelme lenne egy csomó hajónak, ha nem lenne jump drive!
Szerintem sokkal jobb lenne az egész.
Akkor számitana hogy egy pl. elefánt 10-20-al többel megy egy másik TL-nél.
Ha lehetne én kivágnám a JumpDrive-ot. -
kisviku #6859 Kisviku írásaiban találsz erről egy jó csomó dolgot.
TL-t ne vegyél csatára, arra nem jó.Kicsi a fegyvergenerátor, nem túl nagy a pajzs sem,és nehezen tudsz vele vadászokat leszedni.Esetleg úgy megy jól, ha tartasz benne vadászokat is.Lassan fordul, még manuális ágyúzás mellett sem túl jó.M4-M5 ellen persze jó, de M3 mindig van egy támadócsapatban...
Egy M6-os sokkal jobban megéri,de leginkább az Argon Centaur-t tudom ajánlani én is. -
kisviku #6858 "Vitáztunk" : jó, ez túl erős volt, de nem találtam enyhébb kifejezést a szótáramban... 
Akkor úgy mondom, hogy "elmélkedtünk". -
A Kentaurt tudom ajálani megéri az árát,nagyon jó tűzerővel rendelkező hajó (persze megfelelő fegyverekkel),egy-két M3 kiséretében anyahajót is bevállalhatsz vele (de óvatosan),egy korvettet könnyebb kezelni mint egy TL-t.Az M6-ok hadihajók a harcra vannak tervezve,a TL-ek inkább szállitásra és utánpotlásra, a fegyverzetük inkább a védelemre van, bár nem lebecsüléndöek.Ha sokat akarsz csatázgatni akkor M6-t vegyél,ha inkább fuvarozgatni akarsz akkor TL-t.
A combat script a kiegészitövel sok terhet levesz a válladról, ha flottát akarsz, igaz eltart egy darabig amig összeállithatsz egy rutinos képzettségü pilótákból álló flottát, és veszteség is lesz jócskán.
-
droidka #6856 Hmm... Mostanában jutottam el odaáig, hogy elkezdjem egy kisebb flotta építését... Nézegetem az árakat és a hajók képességeit.Mélyebb tapasztalat hiányában per pillanat most úgy tűnik, hogy a split Elefánt a 17 milliós árával gyakorlatilag értelmetlenné teszi a 7, a 9, de főleg a 15 millióba kerülő korvetteket... Igaz, hogy nem lehet rá tenni annyi rakétát, de azt nem tudom igazából, hogy a sugárfegyverei ezt a hátrányát vajon kompenzálják-e?Az a béta foton ágyú csak nem lehet olyan gyenge! :) Gondolom...
Van értelme M6 osztályú hajókat venni (Dragon, Kentaur, stb)??????? Vagy vegyek inkább kétszer annyiért egy (tapasztalat hiányában elsőre százszor szimpatikusabbnak tűnő) Elefántot???? -
Arion #6855 Én óvatosan bánnék ezzel az "állítólag már csak ezt a hetet kell XTM nélkül kibírni" mondattal!
A minap olvastam hogy a elkészültek az új szektorok textúrjainak 95%-ával! És ha a fennmaradt 5%-át vesszük az egy éves tesztelgetésnek, akkor bizony hajaj....!
Nem is beszélve arról hogy a mai napig szívesen várják (és kapják is)az ötleteket az új hajó-típusokra!
Vagyis (de inkább ne nekem legyen igazam) még az utólagos simításoknál sem tartanak!
Tehát szerintem senki ne élje bele magát túlzottan!
Ugyanis a megjelenésről (direkt) nem írnak semmi konkrétumot! Csak találgatni lehet! -
goyo2 #6854 Vitáztunk ? Bocs én nem akartam.
Mellesleg a dologra azután bukkantam, de mivel macerás nem is emlitettem.
-
Lysandus #6853 Hétvégére kijön vajon? -
Tesztelés alatt áll már lassan egy éve.
Ami a mostani tesztben más, hogy elvileg lezárták, tehát új fícsörök már a 0.8-ba mennek. Egy-két bétateszter tényleg közzétette torrenten, de állítólag már csak ezt a hetet kell XTM nélkül kibírni.
-
Lysandus #6851 Na ezt ki fogom próbálni. Régi vágyam egy khaak fighter! :-)
Egyébként én a turreteket mindig missile defence-re állítom, ha nincs rakéta, akkor tornyok maguktól átállnak attack enemies üzemmódra. És megsorozzák az éppen közelben lévő ellenséget. -
kisviku #6850 Ugyanez volt az én kérdésem anno.Picit ezen vitáztam Goyo2-vel, aztán hagytam az egészet...
Viszont kitaláltam rá mást.Mondjuk ahhoz kellene egy kis grafika is,stb, de lehessen kiegészítőként egy termelés irányító modult és/vagy egy plusz gyártósort kapcsolni a HQ-hoz.Persze mindezt pénzért és grafikailag is megoldva.Vagy anélkül is, de menjen. -
goyo2 #6849 Ha jól emléxem a 09.dat 09.cat-ban van egy hq.pck file, abban kell átirni a modmanagerrel.
-
Ace McCloud #6848 Nem akarok hülyeséget írni, de az angol fórumokon mintha azt olvastam volna hogy már a teszteléseknél tartanak, és torrentről letölthető az xtm7 még befejezetlen verziója..... -
Ace McCloud #6847 Csak akkor tudod kiadni a parancsot a hajóknak ha van hajód rendelve a gyárhoz, és azonbellül a hajó command menüjében teheted meg.
Egyszerűbb ha megnézed mi kell a gyáradnak a gyártáshoz (ore minenak csak ec) és megpakolod vele a hajód, majd beviszed a gyáradba és kipakolod a rakteredből. Ezután kis idővel elkezd termelni, majd ha elfogy a cucc ami az üzemeléshez kell neki, ismét leáll, és villogni fog. Ezért érdemes jól megpakolni vele a gyáradat, azaz fullra tölteni az alapanyagokkal. -
Ace McCloud #6846 Köszi a gyors választ !
Azonkívül hol tudom ezt megváltoztatni ?? -
klb #6845 Ok, érthető, hogy miért megy a villogás. "Add ki a parancsot a hajóknak, hogy hozzanak alapanyagot a gyárba"-ezt hol kell kiadni? Nem emlékszem, hogy láttam volna ilyet. -
goyo2 #6844 Megoldható, de akkor ujra kell rakni a HQ-t. Azaz, vagy még a mission előtt kell módosítani, (ez szerintem biztos műkszik) vagy felrobbantani és újat kirakni. (ez nem biztos hogy műkszik). De a Blue-printeket nem tudom hogyan lehetne megmenteni. Még egyenlőre nem akadtám rá a script leíróban.
-
Ace McCloud #6843 Volna egy hatalmas kér(d)ésem !
Hogyan lehet beállítani hogy a Hq - ban pénzt ugyan má' ne kérjen el a hajók legyártásáért a játék, ill hol lehet elérni hogy kevesebb időt töltsön a hajók legyártásával, vagy egyszerre tudjon több hajót gyártani ??
Scriptel esetleg megoldható?? Amennyiben igen, melyikkel és hogyan??
Amikor berakok egy sérült hajót és blueprintet csinálok belőlle, remélem az értékeit nem csökkenti és csak úgy tudom majd legyártani, hogy full hull és csökkent sebesség, ill hull érték. Ha tudtok erről valamit, lécci okosíccccsatok föl ! Előre is köszi. -
Ace McCloud #6842 Csá !
Én az x2 ből tanult módszert használom, mert még mindíg hatásos, azaz módosítottam kicsit.
Mentek mielőtt túl közel érnék, beállítok egy hept fegyvert, és mielőtt rárepülök a célra elindítok egy ugrást a legközelebbi kapura(ennek kitapasztalása szükséges). Full gáz és nagyon közel megyek az ekkorra már széteső clusterhez. Tüzet nyitok a kisebb célpontok ellen, és a shift+t lenyomásával az autotarget befogja a legközelebbi ellent. 4-5 scoutot szétlövök, és mikorra tüzet nyitnak, már ugrok is. Fullsebesség a cluster felé a kaputól, és egy bizonyos pontnál megállok, így beváron hogy a gyorsabb scoutok előbb elérjenek, és ha nagyon sokan vannak akkor ugrásindítás megint. Agyaggalamblövészetre emlékeztet az egész dolog, de a végén jön a harc a fighterrel. érdemes közel menni hozzá és hátulról strumangolni, mert csak szemből tud lelőni. Van egy bizonyos fegyver, ami újítás az x3 ban, azthiszem valami photon beam emitter, ennek nagyon gyors a lövése de kicsit sebez. néhány ilyen a hajóra, és minimális sebesüléssel gyakran tudod captureolni a khaakokat, és mivel a fightert hátulról lövöd (itt érdemes menteni) így a fegyverei gyakran használhatóak maradnak. Bizony bizony beépítettek egy ilyen modult a programba.... És persze olyat is hogy minnél gyakrabban töltöd vissza a csata előtt, annál nehezebben ugrálnak ki a pilóták (legalábbis ezt így tapasztaltam). Miután megszerezted a bkyon emitterjét, már a khaakvadászat uncsi lesz még sokkal nagyob cluster esetén is. Arra vigyázz hogy a kiugrasztott pilóta automatikussan rádhagyja a khaak gépét, és a többiek ezt előszeretettel vágják miszlikbe... Van egy bizonyos khaak capture script is az Amaro mindentudó honlapján ha jól vágom, de ennélkül is tudtam fightert foglalni. -
SaGa Jr #6841 Azért villognak, mert nincs alapanyaguk. Add ki a parancsot a hajóknak, hogy hozzanak alapanyagot a gyárba.
Illetve akkor szoktak még villogni, ha fullon vannak. -
klb #6840 Valmit nem csinálok jól...
Vettem egy Wheet farmot, és egy Ore bányát. A Farmot lerakattam a Home of Light szektorban, a bányát pedig Ore Belt-ben egy yiled 51-es aszteroidára. Vettem mingegyikhez 2-2db Mercuryt, Trade Software I és II-vel, Special Command és Navigation Softverrel. Meg talán Boost extension , Singularity Engine Time Accelerator, Trading System Extension, Duplex szkenner van rajtuk. A Mercury-k "hómbézének":) az adott gyárat állítotttam be. Mindegyik gyárnak adtam 100000cr zsebpénzt.
De dolgozni nem akarnak, vajon mé???
Amaro oldalán van egy Station manager leírás, de ilyen opciók nincsnek a gyáraimnál.
Abból gondolom, hogy valami nem kerek, ha ránézek a szektor térképére a gyáraim feliratai villognak, úgyanúgy, mint ha a vagyonomnál nézem meg őket. -
goyo2 #6839 Én a khaak clustert igy irtom. Drágább megoldás, de látványosabb.
Egyet belelövök hogy szétmenjen, aztán ,,Medusa Missile Interface" script segitségével elküldök mindegyiknek egy disruptor vagy hasolnó rakcsit. 2 mp és vége. Csak az m3 marad. -
Én meg azt néztem, hogy mikor írtad:) azt hittem rögtön utánnam, de nem:)) -
kisviku #6837 Jééé, most nézem, hogy már leírtad...
Nem baj, "ismétlés a tudás anyja"... -
kisviku #6836 Én az "End" gombot használom, mert az a legközelebbi ellenséget jelöli ki.Lehet váltogatni is a célpontok között, ha többször megnyomod.
A Khaak Cluster-re a megoldás: Érdemes valami nagy erejú rakétával meglőni.Pl egy Hornet Missile.Találatkor jó esélyed van, hogy két-három hajó elpusztul, a többi szétrepül és támad.Először a Khaak Fighter-t szedd le, az a legerősebb, a Scout-ok már gyengék.
Lehet úgy is, hogy nagy erejű lézerrel (HEPT) addig lövöd, amíg szemben vannak veled.Szétröppenés előtt van néhyán másodperc, amíg nem támadnak, addig folyamatos tűz és szinte végük is van.
A hátsó ágyúdat (ha van) állítsd Turret Protect My Ship-re, vagy Turret Attack Enemies-re.M3-as hajóval le lehet szedni egy Khaak Cluster-t, kisebbel ne próbálkozz.
-
kisviku #6835 Ezzel teljesen egyetértek.Nem kell kockáztatni feleslegesen, ha vége a csatának, összeszedni a hajókat.Eztán Dock valahová, mondjuk egy EQ Dock és egy Shipyard.
Ha többen támadnak, akkor a legjobb a futás.Ha van társad (Wingman), akkor Protect My Ship.
-
arra a target next/prev. enemy a jó, ez pedig a home-end gombokkal lehet elérni. nem vagyok biztos benne, de talán a legközelebbit veszi célba. persze lehetnek tévedések, de ilyenkor megint nyomod az adott gombot és majdcsak beadja a célkeresztbe:) 1 mp alatt is sokszor le tudod nyomni a gombot, szóval nem nagy időveszteség. ja és ez alapbeállításnál van, nézd meg, nem-e állítottad át. -
droidka #6833 Alapból asszem' a "t" billentyűre van téve a látómező közepén lévő cél kijelölése... Bár ez sajna nem túl hatékony harc közben(pontatlan), hasznosabb szerintem a legközelebbi ellenség kijelölése... Bár én még nem sokat harcoltam eddig... Sőt szinte alig, de azért a Split Skorpió az bejött nekem! -
klb #6832 Köszönöm az infót!
Ehh, nagy az én bajom. Vagy 10x futottam neki egy csapat k'haak hajónak, de állandóan széttrancsíroznak. Egy 2x25MJ-os (HEPT, stb.) Novával ha nekimegyek egy fighter-ből, és vagy 10 scout-ból álló csapatnak van esélyem? Értsd én vagyok béna, vagy magasra tettem a lécet?
A célpont kijelölésre milyen trükkök vannak?
Sokkal gyorsabban tudnám leszedni a scout hajókat, ha szépen kijelölné a célt. Ugye a Fight command II-es csak akkor működik, ha ki van jelölve a cél. Lelőttem egy hajót, ott volt az orrom előtt egy másik, de hiába tüzeltem mert nem volt kijelölve. Ha meg megnyomtam a "Target next Enemy" billentyűt kijelölt egy 3km-el odébb lévő célpontot, miközben 1km-en belül nyüzsgöt 5-6 hajó, amit SOS le kellett volna szednem.
Szóval pofoz az élet...
-
Ráérsz akkor birtokba venni a hajókat, ha a harc már elült addig fölösleges kockázat sztem... A kiugrott pilcsik nemigen ülnek visza hajóba, de mielőtt elmégy a helyszínről érdemes lelőni/elütni őket, mert amit hallottál az igaz, tényleg beülnek a stationokre. Én általában a protect me ( asszem ez az ) parancsot használom.