20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Amaro
    A varázsszó stimmel, a neved helyére kell beírni, nem nevezi át, viszont működni fognak a szkriptek.
  • Z33noo
    hello
    hogyan is kell unlockolni a scripteket?
    nekem a "thereshallbewings" varázsszó rémlik, de nem emlékszem rá hogy hova kell beirni, ha tudja valaki a megoldást megköszönném
  • Cowek
    De melyik évben? :-)
  • Amaro
    Szerintem csak poén, de annak egész jó. Az Ego állítólag már gőzerővel dolgozik az X4 pc/konzol változatain.
  • Amaro
    Igen, egy összefoglaló kézikönyv, kiegészítve a 0.7 adataival jó lenne - ha az Xtended újdonságainak csak a fele igaz, akkor is rámenne a nyarad De néhány széljegyzetet is örömmel fogadunk majd közben.
  • kisviku
    Itt lenne az ideje mással foglalkozniuk.Mondjuk az X4-el...
    Ebből már ki lett hozva a legtöbb, amit lehetett.
  • SaGa
    Ez a 3.0-ás patch valami hivatalos hír? Én valami olyanra emlékszem, hogy az ego nem akar tovább foglalkozni az X3-mal, hanem tovább lép...
  • Arion
    "ETA update..." (ez a topic 16.-án jelent meg az oldalon)
    Nem is tudom miért gondoltuk hogy ezen a hétvégén letölthetjük!
    De legalább itt már nem írtak konkrét időpontot!
    Nem baj! Az Egosoft hamarosan úgyis kiadja a 3.0 patch-et!
    Azzal biztos nem lesz kompatibilis a 0.7-es mod!
    Majd a 0.8-as!
    Addigra majd biztos kijön a 4.0 patch!
    És ez így megy majd az idők végezetéig.... (illetve az X4 megjelenéséig)
    Akkor majd kezdődik az egész elölről!
    És ne bomoljon meg az ember elméje!!!
    Hogy ennek mi értelme van?
    De legalább iszonyat nagy az oldaluk látogatottsága!
  • Arion
    Biztos hogy idén május 18.-20.-ra gondoltak?
    Már megint feleslegesen izgattak fel!

• erdos
    Na ez a hétvége is 0.7 mentes lett :-(
    Jöhetne már...
  • r4pt0r
    Hát igen szerintem neked kéne írni egy mindenre kiterjedő kézikönyvet, mire megírod talán lesz 0.8 is.
  • kisviku
    Jaj, Istenem! Írhatok még többet ?

Vagy egy új kézikönyv?
  • dimre
    A fórumon valaki azt irta, hogy még két hetet kell várni,de ez pletyka szinten hivatalos megerösités nélkül.Sok ember lelkivilágát kavarta fel ez a hozzászólás,mivel csöretöltött számitógéppel ülnek otthon és várják a 0,7-et.
  • bigapó
    tőled is leszedhető lesz majd? ha nem -meg egyébként is gondolom- itt majd közzéteszed, hogy honnan tölthető? köszi előre is:)
  • Amaro
    Kb. két hete felhívást tettek közzé, melyben ingyenes hostokat kerestek. Kaptak egy halom visszajelzést, le is zárták a témát hamarosan, mondván, bőven elég az eddig felajánlot lehetőség. Mikor lezárták a 0.7-et, először a hostok tulajai kapnak értesítést, hogy honnan húzhatják át a modot, és mikor mindenki kész, akkor teszik közzé az xtended elkészültét, a címekkel együtt. A rossz hír, hogy ezidáig még a hostok sem kaptak értesítést, sőt annyira be van a team havazva, hogy ma még napi kép sem lesz,de ennyi az összes infó, amit egyelőre ki lehetett sajtolni.
  • bigapó
    Amaro, neked honnan van ez az info? meg az, hogy több hostról lesz tölthető. új a melóhelyem, itt nincsenek meg a címek.
  • bigapó
    és pont nem vagyok itthon:(( mindegy, utánna nagyüzem:))
  • Amaro
    Elvileg holnap tölthető lesz, több hostról is.
  • Ace McCloud
    Csá mindenki !
    Van már valami hír az xtm7 ről ??
    Bocsi kissé türelmetlen vagyok
  • droidka
    Ha érdekel, hogy miért is van bennem ez a "trükközési hajlam"...

Talán azért, mert pl. a technikai fejlődés is pontosan erről szól!!!...
    Hogy a természetben el vannak rejtve a zárak, a megoldások, amikhez csak és kizárólag ilyen mentalitással lehet hozzájutni... Asszem'.

Ott -ahogy te fogalmaztál- nem "megengedhetetlenek", nem tilttotak.Kihívások.Ha érted, mire gondolok???
  • droidka
    Ha már kivártad azt a szintet, amíg eljuthatsz oda, hogy azokat is megvehesd...

Az elején a gyors és relatíve egyszerű haszonhoz azt kell szerintem csinálni!
  • droidka
    Meg a SETA letiltása szintén egy olyan dolog, ami számomra csalásnak minősül!!! Még ha a gyártás a valóságban nyilván nem lenne olyan gyors, akkor is!...
  • droidka
    "De az ötlete zseniális és kicsit gonosz, de nagyon tetszik!"

Köszi, köszi, köszi!!! Haver vagy!!!

A valóságban is arra törekszik a profitorientált cégek többsége, hogy az összes lehetséges módon növelje a hatékonyságot, minden eszközzel!!!Az győz, aki okosabb és könyörtelenebb.

Bár most ebből ne gondolja senki azt, hogy akkor most minden játékban csalok, mert ez egyáltalán nem így van!!! Bár ezt biztos nehéz lesz elhinni!!!

A gépi csalásra egy újabb ékes bizonyíték: pl. honnan tudja azt, hogy én vagyok a bűnös némely hajójának eltűnéséért, ha mondjuk zavarhatnám(ha lenne mivel) a rádióját, és nincs másik gép az érzékelők hatósugarán belül???

Nagy Testvéred figyel téged... Nem kell félteni a gépet!!!Egy internetes játékban, emberek ellen nyilván nem lennék annyira érzéketlen!...
  • fuho
    mikor lesz magyarositás?
  • droidka
    "Gondolod, ha valóban ott élnél és betolnál valamit a konkurencia gyára elé, nem lőnőnek szarrá, vagy perelnék le rólad a milliárdjaidat azonnal?"

Nyilván valamilyen szinten ez csalás! De nem érdekel, ki akar 3 évig várni minden jóra??? Én biztos nem! Meg mondtam, hogy ha reálisabb lenne, akkor egy bizonyos részét fel is lehetne vásárolni a konkurenciának, sok pénzért... Meg szerintem ez külön poén, és kész!!! Meg a gép is csal, ne féltsd őt!!!... Pl: bizalomvesztés az igencsak el van túlozva, ami szintén nem éppen fair!!!...

"Ez a világ a fokozatosságról, türelemről,szól,"

A türelemnek is van határa. Nálam kb. másfél-két hónapnál ne kelljen többet kínlódni a csatahajóért!!! Nem fogok fél, vagy egy évet várni rá, csalás vagy sem, nem érdekel!

" Ha ki akarod csinálni, vállald föl és lődd szét. Majd élvezd az eredményt..."

Pontosan ezt fogom tenni, ha már elég magas lesz a bizalom, ha már lesz hajóm.Ha kevesebbet vesztene ebből, akkor már rég ezt tettem volna, ha gyorsabban fejlődne!... Ez a része el van rontva szerintem!!!

Engem nem érdekel, számomra ez egy poén!Nem ártok vele embernek!!!!Ha be lehet csapni, akkor miért ne tenném?Jót röhögök rajta, amint látom hogy ott körözget és nem tud leszállni a méhkas!De mondom, hogy a gép is csal, mert rejtélyes módon soha nem fogy ki teljesen... De valamennyire úgy tűnik,azért mégis számít a dolog, hatékonybbnak tűnik!!!

És egyáltalán nem akkora csalás, hogy beütök egy kódot, lesz a bankszálámon 100 milliárd kredit, és enyém a világ!Így is kell túráztatni,annyi hogy nő a hatékonysága.
  • kisviku
    Ez játék...itt minden megengedett!
    Mint szerelemben és háborúban...

De az ötlete zseniális és kicsit gonosz, de nagyon tetszik!
  • erdos
    egy kis üzleti érzékkel nem kell ilyen eszközöket használni. én ott hagytam abba amikor 8 GPPC gyár + 8 alpha flak + 4 BPPC meg a többi pajzs, torpedó és egyéb fegyvergyárak (úgy volt beállítva hogy két termelési kör alatt lenyomjon a komplex egy Titan komplett fegyver+pajzs+torpedo szettet) miallatt lenyomták a kért mennyiséget addigra vastagon bejött a következő Titan ára. Szal nagyüzemi termelés ment.
  • SaGa
    Csak annyi a gond, hogy megengedhetetlen eszközöket használsz...
    Gondolod, ha valóban ott élnél és betolnál valamit a konkurencia gyára elé, nem lőnőnek szarrá, vagy perelnék le rólad a milliárdjaidat azonnal?

Tudom a válaszod: szabadság, illetve nem tiltoták a járék készítői. Csak épp a való életben is vannak dolgok, amiket tételesen nem nagyon tiltanak, mégse szokás megtenni. Az ilyen húzásokkal pont a "szabadságot" rombolod, mert a világ logikája ellen cselekszel. Persz megint csak az a vége: a Te játékod, azt csinálsz amit akarsz, de nem értem, ha csak ilyen módon vagy képes előrejutni, mit is keresel az X Univerzumban és miért nem olyan játékkal játszol, ahol az első nap ömlenek a milliárdok és egyből Te vagy a legnagyobb?

Ez a világ a fokozatosságról, türelemről, aprólékos, gondos irányításról szól, nem arról, hogy betolok a konkurencia elé valamit, majd SETA. Ha ki akarod csinálni, vállald föl és lődd szét. Majd élvezd az eredményt...
  • droidka
    Szerintem érdemes a rastar gyárakkal tökölni egy kicsit, mert ugye ebből lettem mára miliárdos!!!!... Annyi, hogy ha van vonósugarad, akkor betolsz a konkurencia elé egy bányát!!!

Ha nincs vonósugár, akkor kicsit komplikáltabb lesz a dolog. Én Weapon Component Factoryt raktam be elé, mert annak van olyan testesebbb része!!!Ha jól csinálod, akkor nem fog beleütközni!!! Majd lepakolsz splitbe 3 L-es kaja gyárat (nekem van egy-egy Cho's Defeatben, Ronkhar's Cloudsban, Family Zeinben szétszórva), setázol pár órát, aztán a pénzzel már a büdös életben nem lesz többé gondod!!!! Végső soron ez adja eddig nekem a legtöbb pénzt, kevesebb kredit csak akkor jön, ha telítve vannak a felvásárlók, de a következő "körben" pótolja rendesen!!!

Ezt nagyon-nagyon megéri szerintem!!! Nem olyan bonyolult, mint az önellátó komplex kivitelezése, nem is kellett beavatkoznom, rendesen működik!!!!!
  • kisviku
    Háát igen, ez tényleg így van.
    Az elején, mikor szilícium bányászatból kerestem kenyerem, alig vártam, hogy akár 1 Cr-el többért tudjam eladni.Aztán asszem jött a powerplant, meg a többiek.
    Én végig egy TS-el nyomtam, amit felhúztam, a többiek (itteniek) meg már az új mittoménmilyen vadászokkal repkedtek.Aztán vettem egy Centaur-t, rá egy Mammoth-ot és az isteni érzés a Colossus-nál fogott el.Előbb vettem meg az Argon M1-et, mint az M2-t.Aztán szép lassan jött a többi is.
    Azóta unalmas az életem, ezért is fejeztem be sokáig az X3-at és - többek között- ezért is nincs fent a gépemen most sem.
    Megvan mindenem, van egy ütőképes flottám...unalmas, hogy mindig nyerek és mindenem megvan már...
    Rég bosszút álltam az összes köcsög Xenon és fas*opó Kalózon.Kiírtottam az összes kalózt, egy hajóm folyamatosan írtja a maradékot is.
    A Khaakokat kiűztem a normál szektorokból, az övéiket meg úgysem lehet megtisztítani, mert a gép mindig becsítel újabb több száz hajót.
  • droidka
    Én meg már komolyan mondom, hogy Sztálin elvtárson is túl fogok tenni, ha így folytatom!!!...

Az elején a veszteségek még annyira fájóak, idegesítőek voltak, hogy az szörnyű volt! De most, pár száz millánál már teszek rá magasról, hogyha kilövik pár szállítómat, meg ha lesérülök!!! Nem érdekel! Régebben a 7000/100-as Kajmánnal tökörésztem, hogy lemenni az alvégekbe, rápakolni a hiperhajtőművet, kifizetni érte másfél millát, pajzsot szerezni rá... Sz...odás egy rémálom volt az egész! Most meg már a 600 E-be kerülő
    3500-as raktér/ 124-es sebességű kisebbeket veszem, Family Prideból, ha elvesztek néhányat, nem tud meghatni már!!! Olyanok, mint a hangyák! Gyorsan pótlom, és csinál egy minimálisan szülséges forgalmat!!!
  • droidka
    "Egyébként félsz a harctól? Vagy nem megy a harc? :)"

Hmm... Sok dologgal vádolnak néha engem.
    Nem fogok akkor itt most bizonyítani!

"(nem a kereskedés a fő profilom a játékban)

Nekem MOST MÉG viszont a kalmárkodás a fő bevételi forrás. A vadászgépes irtás ráér. Olyat már láttam száz másik játékban, ezerszer! Ilyen komplex kereskedelmi programmal még soha nem találkoztam ezelőtt!!!Király!

"Csak a kereskedéssel az utolsó 2 rangot egyik fajnál sem fogod elérni egykönnyen. Ahhoz bizony már harcolni kell és sokat.
    A kereskedésből érkező reputáció növekedés olyan mértékben belassul, hogy gyakorlatilag állni látszik majd."

Ez már megtörtént, de mondom, hogy át lehet verni!!!! (Teljes gázzal a végtelenbe.)Ne aggódj értem, gyorsabban fejlődök én, mint valaha!!!! Most 6% Inner cirle of ronkhar vagyok! Max. 5 nap és...

Bár az nem világos, hogy a skalpokért pontosan hány százalékot változik a szint géptípusonként???...
  • droidka
    Szerintem ha mindent precízen tökéletesen beállít az ember, akkor azért van pár olyan gyár, amivel tényleg semmi gond nem lesz!... Ilyen a Preacher's Refuge-ban lévő 4db L-es talládium komplexem (2 ugrás a max. nem kell hozzá más csak, 13-ért EC.)!!!! Szerintem jobb ez, mint az UT!!! De tűrhető még a Family Zeinben lévő 1 megás pajzs gyár (13 ért EC, 55-Nostrop). Ezekkel tényleg semmi gondom nincs!!!
    Ha ki is fogyna az utánpótlás egy rövid ideig, az szinte nem is számít, hozza a következőt rögtön!
    (A rastar olajban is van annyi pénz, néha még több is.Bár ez komplikátabb, de nem sokkal.)
  • SaGa Jr
    Olvasd el pontosan mit ír a feladat. Ott lesz az üzeneteid között leírva. Bármikor visszaolvashatod a dolog lényegét.
  • bigapó
    Hali!

Ha megjelenik az új XTM, akkor ahhoz fel lehet rakni a scripteket? vagy várni kell míg kompatibilisek lesznek?
  • fuho
    helo elvagyok akadva a történetel legyöztem a tallont és viszakaptam az elopot szálitmányt viszamentem a go templer be és kaptam egy másik kűldetést csak nemtudom mit valami bázisról vanszó mit kel csinálni segitene valaki kérem
  • klb
    Akkor már értem miért nem találok ilyen feladatokat.
    Én megrögzötten az alap játékkal játszom, egyedül a Station Managert raktam fel, mert arra valóban szükség van. Mondjuk ha megjelenik az XTM akkor azt valszeg felteszem mert elég rendesen megváltoztatja a játékot.

Egyenlőre még messze nem unalmas, mivel össze kell szedni a HQ-ra valót, illetve a sztorinak is az elején tartok. De jól jönne valami jólfizető meló. Az UT-k teszik a dolgukat, eddig van 7db, még 3db-t csinálok, a gyárak pedig nem kötnek le, csak kínlódok azzal a párral ami van, igaz a Station Manager sokat segített. Szóval az UT-k sem hozzák annyira a pénzt, mint szeretném. Momentán azzal szórakozom, hogy minden szektorba rakok advenced satellitet, feltéve hogy kapok valahol, sajnos igen kevés van belőlük. Közben lelövöldözöm a szembe jövő kalóz/khaak/xenon hajókat.

• SaGa
    Tényleg, ezekről el is feledkeztem. Itt nem modnaka előre árat, tényleg annyit fizetnek, ahány és amekkora hajót kilőttél...

A másik fajta az fix díjas, és ha pár milla a díj, akkor nagyon valószinű, hogy egymagadnak kell egy 20-40 tagú flottával megküzdeni.
  • SaGa Jr
    Speciel vannak fajok amiknél bizonyos dolgok nem tiltottak, még ha másutt illegálisak is lennének. Az ő területükön áthaladó, náluk illegálisnak nem számító árúért nem tartóztathatod fel büntetlenül a kereskedőhajókat, mindegy melyik fajhoz tartoznak.
    Ilyenkor hiába a licence, nem törvénysértő a delikvens szállítmánya akkor támadás esetén reputációt veszítesz.

Egyébként lényegtelen hogy mit szállít a kereskedő. Ha van licence-ed és scannelést végzel, ami után megtámad a kereskedő akkor nyugodtan lelőheted. Lényegtelen mit szállított. Te nyugodtan végezhetsz ellenőrzést a Licence miatt az adott faj területén aki az engedélyt kiadta. Aki erre ellenségesen reagál, az biza megy áldozatnak. Olykor még pénz is jár az ilyenek kilövéséért és az árú is hozzád kerül.
  • SaGa Jr
    Szektorvédős feladatok vannak pedig az alap játékban is, csak marha ritkák.
    Általában olyan szektorokban vagy környékén lehet felvenni, ami jól benépesült és szomszédos egy Xenon szektorral. Ilyen helyeken olykor előfordulnak Xenon Invasion feladatok, ahol is a támado Xenonokat kell legyilkolni az adott területen. Megadott időre ott kell lenni és aztán kezdődik a harc. Díjazás meg az általad megsemmisített hajók száma és típusa alapján történik.