20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • chassius
    bocs az elírásokért.
    cyrow=cycrow
  • chassius
    elkezdtem tesztelni a kompatibilis scripteket.
    eddig:
    station trader
    self repair hull tech by LV
    nanobot shield bat
    LV's cheat
    Xai explorer software
    Cryow salvage claim szoftware
    mass drive ammo gen. by cryow

eddig ezek.
    ez mind kompatibilis a mod-al.
  • kisviku
    Hmm-hmmm, 87 új üzenet, mióta itt voltam?
    Mi történt itten?
    Csak nem megjelent a többletmunkám, avagy az XTM 0.7-es ?

Huhh, ideje újra felraknom a gamét...De a CNC3 még mindig erősen szorongat...
  • droidka
    Te meg ne vegyél már engem teljesen komolyan!!! Szerintem mindig egy kicsit mellre szívod azt, amiket itt okoskodom.

A vallásháborúknak meg nyilvánvalóan csak a brutalitására gondoltam... HEHE.

Hát a 0.7-es verzió letöltésénél egyenlőre kivárom a reakcióitokat. Meg gondolom azt most úgyis annyian töltik le egyszerre, hogy inkább talán pár nap múlva több értelme lesz azzal vacakolni...

Az 1.4.02-ben pedig ez van, sajna... Ha az M.I. itt már komolyabb, az eléggé bíztatóan hangzik!!!...

Az EVE onlineról meg már elmondtam, hogy miért nem komázom...
  • DeviloftheHell
    az eve ben tényleg megvan sokminden és végre nem statikus ellenfelek :D
    és abban végre van is kihivás mert nem tudok belepiszkálni

baromi jó melot végeztek ezzel a moddal most mondjuk ekkora méretbe bele is férföleg hogy alapbol enged dokkolni a anyahajokra m6 sal
  • chassius
    eddig 1:0 a proginak.
    nem sikerült elindítani.
    jön a következő próba.
  • Zombye
    M6-t lehet fogni, én asszem 2 kentaúrt, meg egy nemezist fogtam egyszer régen, nagyon régen...
  • SaGa Jr
    M1 és M2 kivételével most is el tudsz fogni hajókat. M6-ban és TL hajókban nem vagyok biztos, de a vadászok és szállítóhajók midegyike megszerezhető az alapjátékban is.
  • SaGa Jr
    droidka:

Tedd csak fel szépen az XTM-et. Akkor majd lesz okod flottát gyártani és folyton egy raklap pénzt költeni rájuk. Ott nem olyan kis szarok a kalózok mint az alap játékban. Vannak itt kemény M2, M1, többféle M6-os hajó. Sőt az új M3-as gépeiktől a hideg kiráz.

Emellett alapból van egy lehetőség az XTM mostani változatában, hogy legyenek idegen cégek. Ha akartál konkurenciát aktiváld őket. AKkor lesz konkurenciád nevesítve.

Vallásháború Nincs. Az egyetlen vallás amivel találkozol a Goner banda hite, de az idegeneknél nem igazán van ilyesmi. Ahol meg jelen van a hit ott amúgy is az egész társasdalom erre épül (Paranidok például).

A nagy területharcoknak meg akkor lenne csak értelme, ha nagyon kevés szektor lenne csupán és ezekben lennének szétszórtan nagyobb aszteroida mezők. Ezekért mehetne a harc. De mikor van egy rakásra való szektor és az űr végtelenje, meg egy csomó üres és felderítetlen terület, akkor mire fel háborúzzanak ilyesmiért?

Ha megtámadsz egy fajt akkor romlik a reputációd. Ha eléggé leromlik, akkor bárhol is találkozol egy hajójukkal, az meg fog támadni téged és az állomásaidat is folyamatosan támadni fogják. Ez tehát most is megvan.

Emellett ha ennyire ilyen összetett játékra vágysz mehet játszani EVE online-t. Ott megkapod az okos ellenfeleket más játékosok személyében. Mehet a harc a túlélésért, a jobb területekért, keríthetsz magadnak kisebb-nagyobb flottákat is idővel. Kémkedhetsz napestig szóval ha ilyesmire vágysz van rá program.
  • Lockheed
    Én végigpróbáltam az összes új Custom Game lehetőséget! :) Vannak köztük azért elég kemények! :)
  • chassius
    ha jól olvastam a mod leírását itt lesz lehetőséged hajót elfoglalni.
    egyébként mondták már neked, hogy ilyen játék nem létezik?
    ha azt mind beleraknánk 1 játékba amit mondtál és ilyen grafikája lenne mint az X-nek akkor talán a NASA gépein elfutna min. beállításokkal.
  • droidka
    Meg valahogy nekem még a speciális elit egységek is nagyon, de nagyon hiányoznak!!! Pl: mesterlövész!!! A kisebb vadászgépeket korlátozottt számban fel lehetne fejleszteni valami nagy hatótávú, nem túl nagyot sebző fegyverrel...

Vagy valami kommandósokat szállító, álcázóval felszerelt fregatt is kéne de nagyon, amik elfoglalnák az ellenség állomásait, csatahajóit!!! Időzített bombákat pakolnának az állomásokra, titkos küldetéseken!!... HAHAHAAAA!!!!
  • droidka
    Hmm.. Meg persze vannak még ötleteim a jó fokozására!!!

Pl: ha szövetséget kötünk valakivel, a pénz függvényében adna ellenszolgátatásokat pl: ha sok gyárunkat leirották akkor adna segélyként kölcsön párat... Magasabb szövetségi szinten ha megtámadnák a gyárainkat, akkor a messzebbi szektorokból is segítséget küldene... Vagy még több pénzért, ha mi akarunánk támadni akkor ők is beszállnának a buliba... Hátba támadná az ellent a birodalma másik végén...

Meg ilyenkor már az ellen már a szövetségest is támadná, főleg az EC és a hajó gyárakat... Stb.
  • droidka
    Meg eddig csak az volt a történetben, hogy egy FLOTTAépítős játékban csak harmatgyenge KALÓZOK ellen!!!!?????
  • droidka
    Valahogy így nagyon nincs kihasználva eddig az a lehetőség, hogy építhetsz flottát!!!... Végülis minek, ha nincs igazi ellenfél!!!??? De ha valami ilyesmik is lennének benne, akkor talán már hosszabb távon is lenne értelme a gyártásnak, a csatahajók meglétének (a veszteségek pótlása miatt)...
  • droidka
    Hmmm... A történet küldetéseitől eddig valahogy én sem voltam elájulva!...

Bár nekem igazság szerint valami olyasmi tetszene, ha sokkal militaristább vonalon menne az egész... Pl: ilyenek, hogy foglald el az ellen spéci csatahajóját, vagy rombold szét a kommunikációs műholdjait,
    aknázd alá a bázisait, pakolj a hiperűrkapuihoz ágyútornyokat, rombold le a bányáit, kulcsfontosságú szektorait! Öld meg a fontosabb vezéreit stb.

Meg úgy lényegében az ilyen nagyobb hadjáratszerűségek, a jó öreg TOTÁLIS vallás-nyersanyagháborúk hiányoznak nekem, némi történettel meghintve!!!...

Ahol a nagy cégek/fajok között ezerrel menne a brutális nagy flottákkal megspékelt harc a zsíros aszteroidamezőkért!!!... Meg az sem jó, hogy a kibányászható cuccokkból csak kétféle van!!! Miért nincs pl: külön az űrhajók páncálzatához valami extrább, vagy pl: urán a fegyverekhez!!!???... Vagy simán csak gyémánt / aranybánya stb?????????

Meg ha megtámadnám az egyik faj szektorát, akkor válaszul megpróbálná felderíteni az én gyáraimat, és azokat támadná direkt!!!... Van ilyen kiegégszítés??? Vagy annyi ész egyjátékos programokban még nincs???
  • Zombye
    Én normálon kezdtem egy újat.

Első teendőm, hogy elkezdem összeszedegetni az elhagyott hajókat, ami nem kell azt eladogatom, és átugrom a remélhetőleg hamar megszerzett Mamba Riderbe, és azzal kezdek írtóhadjáratba. A főküldetést meg megcsinálom a versenyig, tovább nem mert akkor a perenidek berágnak, azt meg egyelőre nem akarom.

Meg felkeresem az összes űj szektort... Gondolom a földiek még nem lesznek közöttük, hiszen ők csak a fő szál végén jönnek.
  • Lockheed
    Próbálok egy olyan játékot kezdeni, ahol nemvagyok még tele mindenféle jóval... Sztem az Economyc Enthusiast és az Xtreme Tycoon felejtős! Csak hajóból annyit ad, hogy nem fér ki 2 oldalra a sector mapon! :)
  • Zombye
    Igen, arra gondoltam...
  • Lockheed
    Fúúú basszus! :) Kezdtem egy gamet asszem a Yaki Turncoat -al és atyavilág! :) Az az M6 amivel alapból kezdesz az igen kemény! A Pirate WarLord meg asszem 2db elég jól megpakolt M1 -el kezd, amiben iged durva M3 -ak vannak, és 3db M6 -ot is kap! :)
  • SaGa Jr
    XTM esetén semmi nem lesz ugyanolyan. Szóval csak hajrá. Rengeteg új szektor van és a lehető legfurább helyeken lelhetőek fel.

Scriptek közül meg tényleg nem működik mindegyikkel együtt. Például Xenon Migration ha aktív, rendre kifagy a program nálam. De ugyanez igaznak bizonyult az egyéb invasion scriptekre is.
    Mondjuk ami nekem fontos (Assassin guild, BBS extrák, Local Trader) az mind megy. :-)
  • chassius
    a 0.71b-re gondolsz?
    vagy mire?
  • Zombye
    Azt ugye mindenki tudja, hogy ezt az új "ScriptPatchot" is fel kell tolni!
  • chassius
    nekem nem akar jönni.
  • Zombye
    No, nekem legyütt, megpróbálom beizzítani...
  • chassius
    Bigapó-->nem tudom te hogy vagy vele, de ugyanazt többször felfedezni nem valami örömteli.
  • chassius
    de azért ez 1 kicsit durva.
    1.00-tól 1.4-ig (ahogy olvasgattam itt a fórumon) nem volt gond a savegame-ekkel.
    én 2.0-ról 2.0.02-re javítok és máris összeomlik az egész.
  • chassius
    majd pár óra múlva meglátjuk.
    de azt hiszem a storyt ezútal nem kezdem el.
    túl fárasztó.
  • bigapó
    párhuzamosan kellene futnia mindegyiknek, hiszen ezek nem változtatnak a játékon, hanem kiegészítik azt. most a scriptekről beszéltem. a mod szintén bővítés, egy jó nagy adaggal:)
    szóval itt a hangsúly inkább a patch-eken van, mint azt chassius már észrevette. neki elromlott a mentése patch után. ezért szokták azt mondani, hogy kezdjünk újat, mert akkor "alapról" indul. persze ehhez is megvan az orvosság, de egy új játék új felfedezéseket is takar:)
    szerintem így működik ez a script, mod dolog. javítsatok ha tévedek.
  • r4pt0r
    Elileg igen de lehet 1-2 scriptet nem "kedvel". :D
  • chassius
    vajon ez az új mod elbírja a scripteket és custom hajókat?
  • chassius
    legalábbis nálam.
    állandóan lefagy betöltés után.
  • chassius
    egyébként is újat kell sajnos.
    a 2.0.02-es javítás tönkrevágta az egész game-et.
  • r4pt0r
    Az Xtendhez új játék kezdése ERŐSEN ajánlott, mivel az új szektorok csak így lesznek tökéletesek.
  • erdos
    van isten, este teszt ezerrel...
  • chassius
    nekem nincs kedvem újat kezdeni, sőt lehet, hogy most abbahagyom mert már elegem van.
  • Zombye
    Ez szintén egy jó kérdés...

Én szerintem kezdek egy újat, de úgy tudom, hogy át lehet valahogy a mentéseket konvertálni.

A scripteket szerintem érdemes lenne kikapcsolni, szerintem nagy eséjjel bekavarnának a modnak. de ez szintén nem biztos...

Bocs, ha egy kicsit ködös voltam.
  • chassius
    oksa.
    na még 1 pár kérdés:
    ha most én felrakom az új (nekem új) javítást és az ext. mod packot, akkor nem kell új játékot kezdeni ugye?
    a scripteket telepítés előtt kapcsoljam ki?
  • Zombye
    Hogy a hátsó ágyú mért nem lő, ez egy nagyon jó kérdés ezen már én is gondolkodtam. Így van megírva a sztori és kész.

Szétlőtt hajóval pedig már biztosan nem manőverezel sehova...

Bustert azért tudsz gyártani alapból, mert ahhoz már megvan a tervrajz. (BluePrint)

Tudsz gyártani bármilyen hajót, ha a tervek a rendelkezésedre állnak.
    Ehhez nem kell mást tenni, mint megvenni/elfogni a kívánt hajót, és a HQban a mérnök bácsik/nénik ízekre szedik neked (nemtommár mellik menüpontra kell ehhez nyomni a HQ-n belül) minél nagyobb hajóról van szó, ez az "elemzés" annál hosszabb. pl. egy M5ös kis felderítőhajónál csak kb 20 perc játékidő. egy M3as nehézvadásznál már kb 2 óra. de miután szétszedték a mérnökeid, lessz tervrajzod az adott hajóhoz, és megfelelő nyersanyagok megléte esetén gyártani is tudod őket.

Kb ennyi.
  • chassius
    még 1 kérdés:
    megvan a saját HQ-m, de bustert tudok gyártani benne.
    ez így is fog maradni?