20430
-
SaGa Jr #7630 Térképek? Mármint az XTM .7-hez?
Ott 249-et számoltam össze. VAn a régről ismert 5 Khaak szektor, meg van egy új, ami viszont normál útvonalon keresztül is elérhető.
Térképet meg egy egész jópofa segédprogival csináltam, amit az egosoft fórumainak egyikében találtam. Gyakorlatilag az X2 és az X3 minden módosulatával működik. Feltelepíti az ember, betesz neki a játékba egy gyorsbillentyű parancsot. Játék közben mikor kinn kóricál egy visszatöltött állás után az ember, csak megnyomja a gombot. Az begyűjti az összes infót ami rendelkezésre áll a felderített szektorok mindegyikéből (olyan infókat is, hogy az adott pillanatban éppen melyik állomsáon milyen termékből mennyi van). AZtán az ember kilép Alt+Tab segedelmével, elindítja a térkép progit és betölti az infókat. Ekkor kap egy szép új térképet, amit kinyomtathat de úgy önmagában is nézegethet, lekérdezheti az egyes szektorok belső elrendezését, a benne lévő állomásokat meg mindent.
X3_map -
DeviloftheHell #7629 ez a kapu telepitö hajó ez hogy müködhet? :D meg melyik sectorban lehet szerezni? -
r4pt0r #7628 Akkor nekem valami gáz térképek vannak meg mert ott csak 5 Khaak szektor meg 163 sima. Érdekes, de én is 15xre emlékszem a Khaak szektorok nélkül. -
SaGa Jr #7627 249 + 6 Khaak szektor.
Az alapjátékban (beleértve a 2.0-ás szériában bejött 2 új szektort is) a 163 szektor a Khaak szektorokka legyütt volt meg. Azok nélkül 158 szektor volt ami kapcsolódott egymáshoz. -
r4pt0r #7626 Valaki meg tudja mondani hogy összesen az XTM-el együtt hány szektor van, én erre jutottam de ez csak elméleti:
Alapjáték 163(ezek kapcsolódnak) + 5 Kha'ak + 90 új Xtended = 258 szektor. -
SaGa Jr #7625 Sőt lesz bogárka is. Ez utóbbi nem agresszív. Csak akkor támad ha te lövöd őt elsőként. :-)
Az űrsüsü állítólag megszerezhető ha valaki végigcsinálja a Treasure Hunt beépített sztorit. Ezt persze előbb aktiválni kell az Artificial Life Settings részlegben. Aktiválás után azonnal érkezik egy üzenet, hogy miként kezdhető el a feladat.
De aki valami igazi különlegességre kíváncsi, az olvasgassa a BBS híreket. Olykor vannak tömegmészárlásról hírek, hogy valamelyik szektorban egy ismeretlen hajó vérengzik és tucatszám írtja a katonai hajókat meg a kereskedőket. Állítólag az adott faj kormányzata mindig M0-t akar bevetni ellene.
Nos megnézve távolról mit tud az a gép nem csodálom. Az egyik Paranid rendszerben volt egy ilyen (direkt miatta jöttem a kérdéses területre, ha már állítólag olyan angyon nagy a gyilkolászás). Önmagában kivégzett 2 M2-es és 2 MM6-os hajót a kísérő vadászokkal egyetemben és a pajzsa sem ment le ettől teljesen. A térképen lévő adatok szerint viszont nem nagy a védelme. Talán 3 vagy 6 Gj-nyi pajzs meg 100K hull. De a fegyvere mindent visz.
Egy kis spoilerkedést is idebiggyesztek azért.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vannak új begyűjthető hajók is a játékban. Párat már megtaláltam. Ezek fellelési helye és koordinátái a következők:
Falcon Hauler (M3): Xenon Sector 256, x:25, y:0, z:8.750
P Raider (Xenon M6): Xenon Grid 2, x:40.306, y:16.946, z:-50.509
Centaur Mk I.: Xenon Sector 258, x:-24.662, y:12.187, z:-43.125
Pericles (M4): Velvet Tears, x:-44.437, y:0, z:-46.125
Állítólag található még az új ismeretlen szektorok közül kettőben is hajó, de én még nem találtam rájuk. -
SaGa Jr #7624 Valaki az elmúlt napokban mintha kérdezte volna, hogy miként lehet eljutni a Terran rendszerekbe ha nem sztorit játszik az ember. Ehhez csak annyi kell, hogy engedélyezze a Terran területeket a játékos az Artificial Life Settings menüpontban. -
chassius #7623 most szedtem le egy űrsüsüt Ore Belt-ben.
frankón.
valami űrsárkány volt. -
r4pt0r #7622 Én meg sétálgattam Argon Primeban és bejött egy Unknown M6os hajó, neki is ment a két új M1 meg egy pár vadász. Elég lassan bírtak vele, gondoltam oda megyek erre egy CIG lövés eltalált azt meghaltam. Ahogy nézem az XTM-ben nagyobb hangsúlyt kaptak a harcok. -
SaGa Jr #7621 Van egy hajó, a Griffon, ami droidokat gyárt és ezeket küldi harcba. Ha ilyen is volt a csatázók között, akkor megvan a droidokat eregető tettes. :-) -
SaGa #7620 Tegnap az argon-boron déli határon összefutottam egy xenon flottával, meg meglepő módon egy halom argon batledroiddal. Úgy tűnik, az XTM-ben nagyobb szerepet kaptak, mert eddig hadihajók összecsapásánál még nem láttam droidokat harcolni...
-
chassius #7619 na mit láttam az imént?
asszem a teladi űrben 1 Terran M1 v. M0 éppen írtott kifelé mindenkit, aki az ugrókapu felé közelített.
volt ott néhány szánalmas vadász akik megpróbálták megállítani, de sajnos igen hamar mentek az enyészetbe. -
Lysandus #7618 Halihó!
A "hivatalos" modokkal megy a 0.7? Gondolok itt a station managerre meg azokra, amiket egy pakkban nyomat az Egosoft. Mosquito missile def, commodoty maneger meg mi az ördög van még benne. Ezeket is ki kell venni, vagy ezzekkel kompatibilis a 0.7? -
goyo2 #7617 köszi a válaszokat, aszem akkor nem lesz xtm 0.7 a gépemen.
-
A hajó javítására milyen lehetőségek vannak a MOD-ban? -
SaGa Jr #7615 Az egyik készítő szerint nem működnek a régi mentések, mert a mod teljesen átvariálja a játék univerzumát. Újat vezet be és ez nem működik a régi mentésekkel együtt.
válasz a korábbi mentésekkel kapcsoaltos kérdésre -
SaGa Jr #7614 Francba, nem jók a linkek. Na akkro egy másik ahol megtekintehtőek:
XTM .7
Itt az első hozzászólás aljára kell lemenni és ott lesznek a shipyardok képei.
-
SaGa Jr #7613 Mindegyik fajnál másként néz ki a shipyard.
Az Argonoké hasonlít a HQ-ra. Argon Shipyard
A Splitek hajógyára egy nagyon elnyújtott, sok dokkolóállású kereskedelmi központra hajaz. Split Shipyard
A Boronoké egyszerűen gyönyörű, nehéz megfogalmazni hogy is néz ki. Ezt egyszerűen látni kell. Boron Shipyard
A Paranidoké egy nagyon magas felépítményekkel, lefelé görbülő csúcsokkal ellátott csillagra hasonlít elsőre. Paranid Shipyard
A Teladik hajógyára hengerszerű. Teladi Shipyard
De van még másmilyen is, mint például az Otas Corp főhadiszállása vagy a Dyson Sphere. -
r4pt0r #7612 Elvileg megy újrakezdés nélkül is, de ezt nem ajánlják mert így az új szektorok lehet hogy hibásan vagy sehogy sem kerülnek be. -
goyo2 #7611 Most akkó mi van? 
Akkor mégse kell újrakezdeni a játékot? Rá lehet telepíteni mégis?
Bocs, de bazi pihent vagyok. -
chassius #7610 én nem akarok hajókat szétszedni meg ilyenek.
nekem fenn volt pár darab custom hajó (Battlestar Galactica, Colonial Viper, stb).
ezeket most nem tudom elővarázsolni a játékban.
megtaláltam az első (szerintem) értelmetlen dolgot a mod-ban.
Argon Prime Shipyard ugyanolyan mint az HQ amit adni fognak.
a többi shipyard viszont nem változott (legalábbis ahányat eddig láttam).
vajon az Argonok kinek fizették ki a licence-t? -
droidka #7609 Meg ha valaki azt gondolja, hogy az FPS rész csökkentené a játék élvezetét, az szerintem olyan, mintha valkai azt mindaná, hogy a kereskedelmi, stratégiai részt károsan befolyásolná az űrharc megléte...
Holott ha jól megcsinálnák, akkor az egész sokkal, de sokkal több lenne, nemhogy kevesebb!!!
De ez persze szubjektív, és nem akartam senkit megbántani, ne szívjátok mellre! -
droidka #7608 Bocs hogy, egy "kicsit szélesítettem a rovat alaptémáját"
, Megpróbálom visszafogni ezt. De csak azért beszéltem itt annyit ezekről, mert nekem nyilván az X a legjobb játék mégis, és ezek a dolgok számomra pedig azért nyilván nagyon-nagyon fontosak lennének!!!...
Mert valahol ettől a játéktól várnám a fejlődést, mert ebben látok fantáziát, innovációt!!!... -
droidka #7607
"Még egy megjegyzés: ez nem egy FPS, hanem egy gazdasági szimuláció, harccal fűszerezve.
- Most még az, de szerintem pár év múlva már nem lesz más választása, mert előbb utóbb valaki úgyis meg fogja normálisan csinálni, remélem... Akkor pedig az fog vinni mindent...Az Eve-ben is terjengtek pletykák az emberes részről... Ha hiszed, ha nem.-
"Az összes agyalás, ami FPS-sé tenné (sniper űrhajó...), marhaság."
-Nézőpont kérdése... Mondtam, hogy csak KORLÁTOZOTTT SZÁMBAN kéne mesterlövész... Nem akarok senkit megsérteni, ne szívd mellre!Van aki megelégszik mindenben a jelenlegi szinttel, és nem akar fejlődést látni a világban. Én pedig örök elégedetlen vagyok, mindig mindenből a maximumot kell kihozni (FPS rész, bolygókra leszállás stb), főleg ha pénzt kérnek érte!!!!... Szubjektív.Kinek mi tetszik.-
"Ez az Elite világa, nem a Counter Strike-é..."
-Persze. És ez a jó.Annál nyilván mindig is több lesz.Múltkor is vádoltak már enegem CSÉzéssel.... Arra akkor mondtam valamit. Azután ezzel fura módon homlokegyenset ellentétesen
mások meg szimplán gyávasággal vádolnak: -"Félsz, nem mersz harcolni??!!"- Stb... Most akkor döntsétek már el.De mindegy.-
-
droidka #7606 Az a lényeg, hogy abban az jó volt, és kész!!! Az alap X-ben ez pedig nem volt szempont, pedig a harcot a lövegtornyok, alrendszerek (pajzs, hajtómű) kilövésének lehetősége az asszem' egy pöttyet mintha már befolyásolná... -
Én is próbáltam én NYugati irányba indultam és kicsit berágtam mikor az egyik szektorban 160km -re volt a kapu! Ez azért 150 -el SETA nélkül elég zord! :) Viszont a következő szektorban 2db Yaki M1, és 5db M6 ledarált! :) Nemkönnyű. Egyébként ha az összes scriptet leszeded, majd visszarakod amit az XTM -hez kaptál, csinálsz egy tetszőleges kezdést ésvisszarakod a scripteket menni fog tovább a játék. -
akkor kezd el így az újat. olvasd el a XTM fórumán, hogy milyen indításnál mit ad és válaszd ki a legnehezebbet. Saga is mondta már, hogy melyik az. Szerintem vért fogsz izzadni:)) -
klb #7603 Nekem hiányzik a játék eleje, sokkal jobban élveztem, amíg keményen kellett küzdeni. Igaz még nem vittem végig a sztorit, illetve HQ-m sincs, de kezd kissé ellaposodni, vagy csak túl sokat játszottam vele.
Az M7-es hajóval megyek mindenhova, szinte bármit leszedek az igazán nagy hajók kivételével. Kereskedni már nem kereskedem, a 7db UT sokkal jobban hozza a pénzt. Mindenhva műholdat telepítek, és ha van éppen kedvem, akkor szétlövök mindent, ami pirossal jelenik meg a radaron. Mivel mindenkivel jóban vagyok, így a többi faj sem esik nekem sose.
Szóval jó az amikor kínlódni kell... -
elkezdtem egy sima X-universe-t. ez sem semmi. M4-es Buster és 1000 (!) Kredit kezdőpénz...
szinte semmi felszerelés nincs, szerintem még duplex scanner-se, alig van radartáv. éppen most kerestem a keleti kaput a The Hole-ban, de egyenlőre nincs meg. ott ráadásul köd is van (vagy mi:) )
nem lesz egyszerű innen feltornázni magam. most megnézek egy xtm-es kezdést. -
de csak HQ-ban nem? van egy olyan parancs, hogy scrap ship, de szürke, nem használható. mindegy, kiszedtem közben. -
SaGa #7600 A ship creator nem az a mod, ami lehetővé teszi a hajók szétszedését és újra építését? -
SaGa #7599 Igen. Wgyébként ha argon a akarsz kenni és nehéz kezdést akarsz, ott van a már említett Bankrupt Assassin az alap kezdések közül. Argon csaj, pénze nincs, van egy M4(?)-ese, két nyivászta ágyúval, sehol egy raketta, a boron szektorokban azonnal (Qeens Nemezis 99%), a paranidoknál csak némi hezitálás után lövik szarrá, ha betéved. A Spliteknél nem tud leszállni. A starthelye egy olyan Argon szektor (Aladna Hill), ahonnan csak Boron vagy Split irányba van kijárat. Illetve az XTM-ben nem tudom, hogy arra a környékre tettek e újabb szektorokat. -
SaGa #7598 Akkor lehet, hogy ez a gond...
Na majd futok vele még egy kört... -
ha custom game-et kezdek és azon belül X Universe-t, akkor is Extended mod-ban játszok ugye?
Nekem elsőre nem szimpik a sok pénzes könnyített xtm verziók. tudom van ott más is, de Én Argon szeretnék lenni:) -
SaGa #7596 A beállítási lehetőséget megtaláltam a kontrollernél, csak addigra eltünt ez a kezdésmód...
Lehet, hogy délután megint nekifutok... -
SaGa Jr #7595 Yaki hajókon általában van egy speciális gyorsító hajtómű. Ehhez külön billentyű rendelhető hogy bekapcsoljon.
Ez a yaki hajók egyik előnye. Eszméletlen nagy sebességet tudnak elérni a többi azonos kategóriájú hajóval szemben. Persze ehhez aktiválni kell a hajtóművet. -
r4pt0r #7594 Community extended pack = ezt elvileg nem kell felrakni mert az XTM tartalmazza, legalábbis ilyesmit írtak a forumon. -
hali!
Nekem van egy olyan mod felrakva, hogy ship creator. Ez nem tudom mi lenne, de azt írják ugye az XTM telepítésében, hogy ne legyen felrakva semmilyen mod. ez csak a korábbi XTM-ekre vonatkozik vagy erre is?
nem tudom mi ez, mire kell? -
SaGa #7592 Apró válasz: lehet. Kicsit olvass vissza (80-100 beírás) és találsz listácskákat arról, mely scriptekkel próbáltuk és milyen eredménnyel... -
SaGa #7591 Én is felraktam, de valamiért nem akar. Mindegy jó nekem az alapjáték "bankrupt assasin" kezdése, at xtm világában. Gyenge hajó, pénz egy fillér se, az univerzum egyik fele ki akar lőni mindenáron, a másik fele épp csak hagy leszállni...