20430
-
SaGa #8190 Ez téves. Nem tudsz akármennyit eladni. Vettem 125-ös military pajzsot a gyárban. 188k az ára. Argon Eq Docpban 197-ért veszik, mint kiderült. Nosza elballagtam, vettem mg. Aztán kiderült, hogy csak 2-t állomásonként. Szintén nincs a listában, ha nincs nálad olyan. Ha van, akkor mutatja, mennyit tud felvenni egy menetben...
Fegyverekre és pajzsokra a legjobb felvevőhely Getsu Fune. Minden fajnak van egy-egy equipment dockja a rendszerben és örökké üresek...
Csak sűrű a Xenon járás... -
De asszem a slave és a cyborg is tiltólistás, a többi meg nem, de ez nem biztos. -
Hát nem igazán így tapasztaltam, az AHEPT és a GPBE komplexumok annyit termeltek nekem hogy telítettem minden környékbeli helyet vele és a nyakamon volt a következő ürítésig. -
Lysandus #8187 A slave-ek pirate base-eken vannak. És tényleg a legjobb befektetés a HCF. Én már a Mantis elfogását tervezgetem! :-))) -
Berv #8186 Mikről beszéltek Ti itt srácok????!?!?!?!?!?!
Pisloghatok ? -
Kalo71 #8185 Egy észrevétel. Valaki kérdezte, hogy mit érdemes gyártani. Szerintem csakis felszerelési tárgyakat. pl. fegyver, pajzs. Azért mert bárhol el lehet adni. /EQ dokk/. PL:
ha gyártasz 25MJ-os pajzsot, azt eladhatod Argon One EQ-dokkjában. Méghozzá bármennyit, mert nincs a tárgyak között ha csak úgy megnézed. De ha bedokkolsz egy hajóval amin van 25MJ-os pajzs, el tudod adni! Méghozzá akármennyit! Épp ezért csak is fegyvereket és pajzsot gyártok, mindből a legdrágábbat. Csak meg kell keresni azt az EQ dokkot ahol nem kapható, és ott manuálisan eladni. Raktáron már van nekem 35 db. GammaPPC. Talán eladom, de lehet hogy veszek e gy 3-ik Galacticát.
-
SaGa Jr #8184 vannak slave trader állomások is, meg mercenary állomások ahol megvehetőek más troopok is. A paranidok akik a cyborg-okat árusítják. Náluk keressed a megfelelő állomásaikon. De vigyázz, mert mindenütt illegálisak.
Emellett nem árt ha kevered az egységeket, mert nem minden ellen a legerősebb a legjobb. A mercenary, marine, soldier, és cyborg keverése igen hatékony. Sokkal hatékonyabb, minth csak az egyikre állsz rá. De erről írtak is az XTM FAQ-ban. -
SaGa Jr #8183 Gonereknél nem vehető, ellenben a Home of Light-ban igen a Terracorp station-ön. -
SaGa Jr #8182 Sima kereskedőhajóként fog működni. Ugyanúgy tud szállítani mindenféle árut mint a TS, csa kez alapból utasokat is vihet. -
Egyébként észrevettétek, hogy minden szektorban 100%-os a napsütés? Eredetileg voltak sötétebb és világosabb szektorok is így nem érte meg mindenhova SPP_t telepíteni. -
SaGa #8180 Kérdés az előzőhöz: TP hajót lehet automatán üzemeltetni? BBS küldetésben találkoztam személyszállítási feladatokkal, de nem tudom, hogy az UT vagy a LT olvassa-e azokat... -
SaGa #8179 MK3-as kereskedő szoftver. Ezt a Teladik árilják, illetve ah jól emlékszem a Goner Temple-ben is van, fél milla az ára.
Vigyázz, úgy kell megvenni, hogy a TS hajót küldöd be az állomásra és vele veteted meg (kézzel, a konzolon át) a szoftvert és ebbe a hajóba SOHA nem ülsz át, mert azzal kirúgod a pilótát, aki a szoftverhez jár...
Először kiválasztasz neki egy jól telerakott szektort és Local Trader-ként üzemelteted (a hajó konzoljában a trade menü alatt van). Ha eléri a 8-as szintet (a hajó fő tulajdonságlapján látszik, ahol a pilóta. Az ő neve után van zzárójelek között a szám) és van 25 MJ-s pajzs a hajón, meg 2-es szintű Fighter szoftver, akkor mehet Universal Trader üzembe. Ekkor bejárja az egész univerzumot, pontosabban azt a részét, ahol már jártál. Ismerelten területet nem fedez föl...
-
Berv #8178 Igen, ismerős, ezt is beszereltem a vadászba, de nem nagyon tudtam mire jó :)
Nos, köszönöm, megint okosabb lettem (az az utálatos a melóban, h. nem tudom egyből tesztelni a frissen szerzett infókat, estére meg ... bringázás, piálás, eh) :)
Más téma: Mi kell ahhoz, h. kereskedelem automatikusan menjen ? (hajó ide-oda teper, én meg csak számolom a dellát?)
a "trade" alatt látom, h. lenne lehetőség "bestbuy..." "bestsell.." funkciókra, de vmi szoftver-hiány miatt ezek inaktívak. Szóval mi kell hozzához ? -
SaGa #8177 Az ilyen szétszórt cuccokat hogyan találod meg, ha nincs meg a listád a netről? Egyet ugyan találtam, 4 db 10GJ pajzs, de felvenni nem tudom, mert egy kalóz csapda: egy aknára van kötve, ha közel megyek, vagy kilövöm, megsemmisül a cucc, viszont egyből ott egy jó nagy kalóz hajó. TL-lel esély sincs a menekülésre, a pajzsok felszedéséhez meg az kell, mert XL-es méret... -
SaGa #8176 Ha megvan a megfelelő szoftvered, akkor a hajó comman consloján lesz egy Special gomb is. Ott a két felső: gyüjtsd össze a szétszórt cuccokat a szektorban, illetve a szedd fel a megadott árut. mindkét esetben megkérdi, melyik szektorban, a másodiknál azt is, hogy mit.
Az elsővel vigázz, mert lehet eldobva tiltott áru is (spaceweed illetve space fuel) ami miatt problémák lehetnek, így előbb nézz körül, mi van eldobálva. Egy komolyabb hirig után pl rengeteg különböző fajta rakéta... -
Kalo71 #8175 Berv! Vegyél egy Special Command Software-t. Aztán keresd meg az elhagyott cuccokat, és add ki a Collect Wares parancsot.
-
Berv #8174 őőőő, OK, hogy kell ezt tenni ? mi az "összeszed" izék gomb? :) -
Kalo71 #8173 Berv! Szedd össze az elhagyott Concussion Impulse Generatorokat az argon szektorokban. Az már kapásból ~2.8 milka!
-
PSGhunter #8172 Üdv Mindenki,
régóta nem írtam be, de most van mesélnivalóm, mert újrakezdtem a karriert az a 0.7-es Xtended moddal. Az első 50 millámból (amit főleg kereskedéssel és Xenon Invasion küldikkel szereztem)megvettem ezt a HCF Capture Frigate-et, gondoltam megnézem mit tud. Hát nem szar. Vagy inkább k***a jó? Beugrottam vmelyik pirate szektorba, és elcsaltam a peremre egy Carackot... A vadászait kiszedtem, majd továbbcsalva a a kalózt (és várva, hogy a pajzsaim újra feltöltődjenek) szembefordultam vele.
Elöl 6 db APPC, a felső tornyokban szigorúan csak ION Disruptorok, hátul is ION, máshova semmi, így a PPC-vel a leszedhető a pajzs nagy része. A maradék pajzsot az ION-ok automatikusan leszedik, de mivel más fegyver nincs berakva a hajó burkolat sértetlen marad! Átküldtem 230 db marine-t, és a hajó két perc múlva az enyém volt!
Eredmény: egy fullos, mindennel (még jumpdrive-al is) felszerelt , felfegyverzett HIBÁTLAN állapotú Carrack! Nem szar... 22 milliót adtak érte.
Azóta foglaltam már 3 db Xenon Q-t (darabjáért 40 millió körül fizetnek), 3 db Carrack-ot és most megyek a KEA-ra. Apropó, a befektetett guba az kb 250(db marine), szorozva 20.000 credit, azaz 5 millió guba. A tiszta haszon így is 35 millió egy zsákmányolt Q-n!
A Q elfoglalásához legalább 300, de inkább több marine-t kell vinni.
Próbáltam K-t is foglalni, de azon többen vannak, mint ahány marine-t én be tudok rakni a HCF rakterébe, úgyhogy az nehéz dolog.
Khaak hajót egyszer próbáltam, de úgy tűnt azokon még nagyobb a túlerő még a fregattokon is, úgyhogy hagytam.
A Pirate Galleon pedig mindig eljumpolt, ha a pajzsai már lennt voltak és ilyenkor a játék CTD-t okozott... :( - úgyhogy ezt másra hagyom..
Kérdés: Hol lehet Cyborgot, Military Personelt, stb.. venni? Én csak Marine-okat találtam at OTAS HQ-n, a slave-eket pedig biztosan nem a kiugráló vadászpilóták összegyűjtésével kell megszerezni egyesével, mert az nonsense...
Pedig kellenének, mert a marine-okból nem tudsz annyit magaddal vinni, ami egy nagy kapitális hajó elfoglalásához is elég volna... Tehát hol és hogyan lehet a többi "partraszálló":) egységhez hozzájutni?? Help PLZ!
-
Kalo71 #8171 Hi! 2 galacticámmal kitakarítottam a Xenon 101-es és az előtte lévő Nopileoss' Memorial szektort. Nemsokára az enyémek lesznek amint teszek oda kereskedő állomást.

Találtam néhány hibát. Az általam vett 10GJ Shield factory csak 5GJ-os pajzsot gyárt! A külön feltelepített hajóknál, /pl:BSG/ ha azon eredetileg 10GJ-os pajzsnak kellene lennie, csak 5GJ-t lehet rá tenni....
-
Berv #8170 nos igen... 4 sikeres üzletem volt, és jelenleg 35 v. 36k kr-m van, de a jump készülék 106k-ba kerül, tehát vagy kaparok még egy ideig erre v. újrakezdem ugyanezt, de nem ész nélkül upgradelem a softvereket a hajókon, és nem veszek plusz 2 lézert, rakétát, stb-t :) -
Berv #8169 Stop !
Tényleg 100k kr-tel kezd a qs, mert tényleg cirka 1100 Ec-t vásároltam... -
Berv #8168 a 100 kr-s kezdtem, "quickstart" talán...
de én azt hittem, h. az 100.000 kr :):):):)
vhogy igy is van írva, de lehet vesszővel van tagolva. Ebben az esetben nem 16ezer kr-m van, hanem 16 :) Elnézést, ... Viszont minden sokkal olcsóbb mint gondoltam -
SaGa #8167 16k az rengeteg pénz, főleg ha máe be is vásároltál. Ebből kb 1100 EC-t tudsz venni, amit ha jó áron tudsz eladni, máris 25k körül leszel...
Az egyik kezdésben 0Cr az induló tőkéd.
Az első részben meg egy 100-assal és egy teljesen fegyvertelen hajóval kezdhettél. Az igaz, hogy ott az árak kicsit alacsonyabbak voltak, de 100 credit nem sok mindenre jogosított... -
Berv #8166 Pedig átnéztem, de vhogy elkerülte a figyelmem :)
A tippeknek köszönhetően beindultam, mint a rajzszakkör, kereskedek bőszen.
Azért azt elcsesztem, h. jól bevásároltam az elején mindenféle softver-t, lézert, így kevés pénzzel - ~16k - indítottam a vállalkozást, de szaporítom szépen felfelé.
De lehet újrakezdem, hibák kiküszöbölésével :):) -
SaGa #8165 Úgy nem. A reputáció vesttés gyorsan megy, mert bárhol is lősz ki egy hajót, a tulajdonos űrállomás és a tulajdonos faj megorrol rád. A reputáció növeléshez viszont a megfelelő faj szektorait kell védelend, azaz a saját szektoraiban kell irtanod az ellenségeit.
Ha végigolvasod az Argonopediat, abból kiderül, mely fajok nem kedvelik egymást. Azzal is növelhetsz reputációt, ha pl boron szektorban paranid kereskedő hajót lősz ki, csak ezzel a pranidoknál fogsz rontani. Még az argon szektorokban se haragszanak meg a paranid vagy split hajók elfogásáért. Meg fordítva is szokott működni. Olvasgatni kell a bbs news-okat, ott leszűrheted, hogy épp mely fajok között van komolyabb feszültség és ebből islehet profitálni. Fontos, hogy egy megfelelő hajó kilövése nagyobb reputáció növekedést tud okozni a szektor tulajdonosánál, mint amekkora csökkenést a hajó gazdájánál. Csak lesznek olyan állomások, amelyek akkor is ellenségesek maradnak, ha az adott fajjal már kiegyeztél... -
Senkinek nincs meg még véletlenül se?? X - Beyond the Frontier.
Polc alján, pincébe egyéb helyen? -
r4pt0r #8163 Ezt egy terran ladik ketté szedi. :D -
Teszteltem a kicsikét,Boron Ray, Shark,Pirate Reaver,Carrack,Khaak Corvette, ezek voltak eddig a nagyobbak, gond nélkül elintézte.Elöl 2db GPSG,a többi A-BHEPT és full software. -
Egy kis Terran és Sohnen ellenszer.:))
No 1
No 1 Afterburner -
Elkor Alish #8160 Úgy nem javul a rep,hogyha egy xenon szektorba megyek és ugy ölök?Csak az számit ha saját szektoraikban ölöm az ellenfeleket? -
goyo2 #8159 térkép -
r4pt0r #8158 most mi van? :D -
fuho #8157 na megy mint álat szahóggatás nélkül és még az elmentésemben is benne vannak az uj cucokmeg is vettem a valhallát de alig tudtam felszerelni. -
ölj a szektoraikban Khaakokat xenonokat vagy pirate-at. -
Elkor Alish #8155 Kéne egy kis help.Van 2 kereskedö pilotám amit elkéne helyezni egy helyen ami:egyik split,másik paranid sector.Vegyétek figyelembe hogy:Split Shameless Creature,Paranid Unholy Nomad a repem ezzel a két fajjal,és ezt szeretném kereskedéssel javitani(csakhogy vannak olyan szektorok ahol dokkolni sem engednek)valami tipp hogy tudnék javitani annyi repet hogy simán kereskedjek velük.Minden tipp jöhet! -
chassius #8154 ok.
pedig átböngésztem az XTM fórumot is.
és nem találtam. -
SaGa Jr #8153 No problem.
De legközelebb legalább ne egy régi verziót sasolj meg ha már egyszer fenn van a kérdéses anyag frissítve az XTM fórumokban.
Ships xls -
Lysandus #8152 rajta helyett rakta! :-))) -
Lysandus #8151 Csak arra szerettem volna utalni, hogy a játékban controlls menűpont alatt vannak érdekes dolgok. Érdemes azt is átnézni! :-)