20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • fenris
    Szia goyo2!

Nagyon köszönöm a választ!
    Teszek egy próbát.

fenris
  • chassius
    én command console-ból végzem az ugrást.
    a Navigation pontba belemész és az alsó kettő lesz az advenced jump.
    az első az energy free jump, ilyenkor kaput tudsz kiválasztani érkezési pontnak, de ügyelj arra, hogy legyen elég EC, mert különben nem fogja engedni az ugrást.
    a második parancs az energy free position jump, ehhez kell a trgeting sys is, viszont nem kell hozzá EC egyáltalán, itt kiválasztod a szektor és ahogyan az űrállomásokat elhelyezed úgy itt beállítasz 1 pontot és enter.
    ha mindent jól csináltál ugrani fog.
  • deph
    Kérdés: Mi van, ha az UT-m nem használja a jumpdrive-ot?
    Átgaloppol 3-4 szektort, de nem használja.
  • kisviku
    Édes Istenem, mik vannak már itt?
    Egy ideje csak olvasgatom a hozzászólásokat, időm nulla játszani.Talán egy-két hónap múlva...
    Igazság, hogy én most a valóságban próbálom építgetni azt a birodalmat, amit az X3-ban megszereztem,csak itt egy picit nehezebb.
    És vannak zavaró körülméynek is, mint pl. az adózás...
    Milyen jó, hogy egyetlen gazdasági játékban sincs ilyen.
  • SaGa Jr
    1. Igen vége lesz majd és jutalmul majd vehetsz Sohnen hajókat. Azokat a típusokat amiket a Dyson Sphere szektorában láthatsz.

2. Terran rangodat nem tudod megnézni, mert nem részei az alap játéknak. Ha javítani akarod az ottani rangodat, akkor kereskedj velük szorgalmasan, írtsad az időnként előkerülő Khaak és Xenon hordákat a Terran űrben. A terranok legfőbb ellenfelei a Xenonok. De kimondottan utálják az összes idegen fajt is. Erről van is szó a sztoriban, hogy csak az embereket tűrik meg igazándiból, de ugye az XTM-ben vannak a területükön nem Argon kereskedők is olykor...

3. Idővel majd ezek is visszatelepülnek. Az igazán gyors visszatelepülésre a Xenon Grid és a Xenon Core szektorokban számíthatsz. A többiben nagyon lassan jönnek be majd újra.
  • erdos
    A képzésre egy ötlet:
    Én most kezdtem használni hogy amiből UT-t akarok csinálni azt hozzárendelem egy gyáramhoz. Ott is fejlődik és ha eléri a 8-as szintet (piszokgyorsan, egy jól beállított gyárban sok a fuvar) akkor csak benyomod UT-nek, utána meg jöhet a következő ujonc.
  • PSGhunter
    Jó reggelt mindenkinek!
    Pár infó kellene:
    1. Megmentettem a Sohnen Observert és most a Dyson Sphere küldözget engem hülébbnél hülébb küldetésekre, ("vigyél kristályt, hozz sziliciumot" stb..) Vége lesz ennek valamikor? Hogyan tudok Sohnen hajót venni/szerezni??

2.Plot-tal kezdtem, be is fejeztem és most az Aegir-t meg tudom venni a Terranoknál, de a Tyr-hez még nincs meg a rangom. ( a Leviathan küldit is megcsináltam)) Hogyan tudom megnézni a Terran rangomat, illetve miképp tudom hatékonyan növelni azt? Kereskedéssel, vagy kalóz irtásssal, vagy BBS-el? Kik a Terranok természetes ellenfelei a játékban?

3. Én kiírtottam a Xenon szektor534-et és 597-et. Azt hittem a Xenonok respawnolnak egy idő után, nálam viszont hosszú idő után is konganak ezek a szektorok az ürességtől... Ez azárt baj, mert Xenon Q-t csak itt találtam és azok elfoglalása jelentette fő bevételi forrásomat? Nektek sem termelődnek újra a Xenonok?
  • SaGa Jr
    Kell hozzá egy megfelelően felszerelt teherhajó, meg egy pilóta aki már elérte kereskedés közben a 8-as szintet.
    Ez utóbbihoz Mk3-as trade szoftver kell, meg Sector Trader parancs kiadása.

Aztán ha megvan a kellő szint és minden felszerelés, akkor át lehet állítani a pilótát Univers Trader üzemmódba. Onnantól mindenhová elmegy egy jó üzeltért, nem csak a kijelölt szektorban próbál kereskedni.
  • Janika648
    Köszönöm a segítséget. De lenne még egy kérdésem. Hogy lehet használni az universe trade funkciót?
  • Ace McCloud
    Bocsi Chassiusnak ment, csak balkézzel néha mellényomok...
  • Ace McCloud
    Hi !
    Thx a választ. A másik cumó azthiszem az energy generator.
    Viszont érdekelne a pontos folyamat, hogy hogyan indítod az ugrást, és mik a körülmények amiket igényel. mivel, és hogyan jelölöd ki az ugrás pozícióját, hátha rájövök miért tiltja le nálam...
  • SaGa Jr
    Terracorp Station, illetve Teladi Equipment Dock-ok.
  • SaGa
    Teladi eq dokkokban illetve a Terracorp HQ-n.
  • Janika648
    Tudja valaki hogy hol lehet trade mk3-at venni?
  • chassius
    én gond nélkül használom az advenced jumpdrive-ot.
    a hajóimon van sima, advenced jumpdrive, meg targeting system is, meg még 1 jump-al kapcsolatos cumó (nem jut eszembe a neve).
    namost, ha nem pozicióra ugrassz (hanem kapura) akkor is kell neki annyi EC amivel oda lehet ugrani, de fog elhasználni 1-et sem.
    ha pozicióra ugrassz, akkor egy darab EC se kell neki.
    viszont az advenced-es JD nem tudod a seta-val gyorsítani (a feltöltődést).
    ha pozicióra ugrassz, akkor először nyom 1 scan-t az ugrási pontra (ha van targeting scan), hogy nehogy ütközés legyen belőle.
    ebből következik, hogy amíg nincs targeting sys a hajón, addig bizony csak a kapukhoz tudsz ugrani.
  • Ace McCloud
    Hi !
    Köszi a választ, de nekem az x3modmanager kellene, hogy át tudjam írni a Hq adatait, mivel creditet nem kívánok fizetni ha hajót szeretnék kreálni.
    Sikerült leszednem a 0.0.3 - as verziót, és feldobni a vis.basic6. vert, mert az köll hozzá :)
    Sajnos kiírja hogy nem talál egy tetves dll filet, de az ott van a könyvtárában. szal cumi...
    - Amaro -
    Szeretnék helyesbíteni a sztorivégigjátszással kapcsolatban, mert a bányához nálam 250000 cr et kért, és alapból azthiszem csak 200000 igényelt a játék.
    - Elkor Alish - Ennél az aszteroidás résznél énis szenvedtem sokat, de végül egy busterral tudtam megcsinálni, bár avval nagyon könnyű volt.
    Beinstallált hajóval vagy fekete lett a kép, vagy mire elindult a hajó már el is kaptak. Busterrel elkezdett kifordulni az aszteroidából, szerintem azért, mert az öreg hajóját automata megközelítésre raktam, és nem vettem le mielőtt túl közel értem hozzá.... Ezt könnyen kijavíthatod ha a klaviaturán mozdítod el a hajód. onnantól már joysticcal is megy az irányítás. Majd elfelejtettem a boost ext. gombját állandóan nyomkodnom kellett, mert mindíg le akart állni.
    Volt egy kérdésem a storyval kapcsolatossan, az nvidium konvoj kísérős résznél. Beinstallált hajóval voltam, és emiatt lehetett a bug, kiléptek Paranid Primeban, nem ugrottak el Ocracoke's Stormba, s max egy kapuugrásra birtam a csapatot rávenni. Innentől behalt a dolog, kezdhettem újra. Esetleg ez másnál megelőzheti a bajt.
    Egyszer írtam hogy alapból is mentek az előző mentések az xtended .7 alatt.
    Sajna miután újra próbáltam eltelt egy kis idő és hibaüzenettel kidobott a programból. Szerintem megéri újra kezdeni, mert a harcok tényleg nehezebbek lettek. Ugyan kb 30 millát mostis gyorsan össze tudtam ütni, miután a xeon sector 347 ben rosszalkodtam kicsit.
    A javaslat...
    beugrotok egy gyors hajóval ami gppc -t is el tud cipelni, irány egy xeon k vagy j hasa alá, a többiek rögtön megpróbálnak lelőni, persze rajta keresztül, és ha a robbanás - sokkhatás be van állítva, szépen elintézi a kisebb hajókat is, csak a robbanásig pucolj el. Így sikerült 1 k és néhány l, lx kivételével minden xeont hidegre tetetnem egymással. Cuccok összeszed, és irány eladni. :)
    Érdekes dolog...
    Az yt1300 ast (millenium Falcon) kicsit megváltoztattam a shipcreator progival. Sikerült elérnem hogy minden fegyver illeszthető legyen rá, még két üres sort is engedtem neki. Lekaptam a játékban egy shonen madarat, és kidobta csomagban a fegyverét. Ez az a baromira nagyot villanó, és sebző csúzli..
    nem volt minden slotban fegyver installálva a hajón, így az egyikbe szépen berakta, de amint ránéztem levette. Mindegy, lőttem vele egy - két ellent...... Brutálisabb mintha 2 gppcvel lőne az ember, a khaak Gamma kyon ! minden előnyével, bár annál pontosabb.
    Volna egy kérdésem is. Valaki próbálta az advanced jumpdrivet, ill a jumpdrive targetting scannert?? Megvásároltam, beállítottam a billentyűket, sikerült lokkolnom (elvileg) egy célt, próbáltam hajót, kaput, saját, és idegen járművet, de ugrás helyett "command bought" üzenetet küld. Valaki, aki ismeri a trükkját legyen szíves leírni nekem.
    Asszem eggyenlőre csak ennyi volna :)
  • r4pt0r
    Jah így gondoltam.
  • goyo2

Egosoft Script könyvtár

A fenti linken megtalálod a cuccot.

Persze hogy mennek. Leirom a lényeget:
    1. Bedokkoltatod az összes hajód valahova
    2. Egyik hajónak se legyen semmilyen parancs kiadva
    3. lefuttatod a converterben a write parancsot.
    (ez kiirja egy fileba az infókat)
    4. X3 reinstall
    5. MOD install
    ennél a pontnál ugye egy teljesen működő MOD-olt verziód van.
    6. x3 converter read parancs
    (ez létrehozza a mentett birodalmad. Ez create ship, station script parancsokkal történik, ami egyáltanál nem befolyásolja a mod működését.)

Tudni valók:
    mindenképp nézd meg hogy mit tud és mit nem tud menteni a progi.

Emlékeim szerint ezek a főbb gondok:
    - a hajók tuningjai elvesznek (cargo, engine, rudder)
    - ha nincs fenn a megfelelő xsp hajó (ha volt ilyened) akkor valami más lesz helyette. De volt olyan hogy amúgy is más lett helyette.
    - a kapuk koordinátái eltűnnek, ha nem látja a műholdad. Ha nem fedezed fel ujra akkor nem tudsz beugrani a szektorba. Igaz ez nem nagy baj
    - Nem menti a harci és kereskedelmi rangod. A reputációkat menti.
    - a complexeket nem köti össze, neked kell ujra összekapcsolni.
    - a gyárak pozicióját menti, de ha elfograttad azt már nem.

Ezek helyreállitható dolgok. Megéri a fáradságot.
  • Elkor Alish
    Hmm,elég fura,mikor elindul akkor kimegyek az ürbe az aszteroida falán keresztül
    kicsit fura
  • erdos
    Jól írta raptor. "kis hajóval, m3,m4, m5 pont M6 már nem jó." szerintem legalábbis
  • Bucser
    Jó de azt írtad, hogy oda csak kis hajóval lehet menni. Erre írtad, hogy m6-m3-m5-m4 nem jó.... akkor melyik kis hajóra gondoltál?
  • Elkor Alish
    Ok akkor veszek egyet.
  • fenris
    Szia goyo2!

Az X3-X3 konverterrel átrakott (XTM előtti) mentéseknél mennek az új XTM-es dolgok is (új szektorok és hajók, story, scriptek, stb)?
    Hol tudnék a konverterről valami leírást találni?

fenris
  • r4pt0r
    Nekem az M3is kis hajó, ha szerinted nem nézd meg a Valhallát. :D
  • Kalo71
    A Faunus ismert bug! Hiába veszed meg, nem fog semmit csinálni. XTM forumon irták.

• Bucser
    kis hajóval?? az m5 a legkisebb...
  • Berv
    Na hello, akkor nem en leszek a legkezdobb :):):):)
  • r4pt0r
    Azért mert csak kis hajóval lehet oda menni, pl M3,M4,M5. M6 már nem jó.
  • McHaals
    thx
  • Lockheed
    XTM mod.
  • McHaals
    szevasztok, most fogom kipróbálni az x3-at, peccseken kívül van valami, amit érdemes felrakni?

Köszi
  • Elkor Alish
    Kéne egy kis help:annál a küldinél járok mikor Nyana’s Hideout-ba kell mennem.Oda megyek az aszteroidákhoz bejön az anim,aztán elsötétül a kép bejön a gyors zene és a köv kép az hogy megyek az aszteroidában és szétlö az enemy.Nem is birtam smemit rajta irányitani.Mi lehet a gond?
  • SaGa Jr
    Na az lemaradt, hogy nem garantált hogy lesz is valami a kérdéses állomásokon. Egyrészt úgyis randomra szórja ki őket a program a szektorokba és azon belül a középpontól véletlenszerű irányba és távra teszi le az ilyen állomásokat minden kezdésnél, másrészt meg kellenek ám ezekbe is alapanyagok. Kézifegyverek, katonák cyber cumók miegymás. Állomása válogatja hogy mi kell ahhoz, hogy gyártsa is a manusokat.
  • SaGa Jr
    Amíg nem voltál olyan szektorban, ahol van a kérdéses állomásból, addig ne mis fogja neked kijelezni a térképes program sem. Majd utána jelzi számodra, ha már meglátogattad a szektort és láttad is az állomást. Bedokkolni nem kell, de az érzékelési távodban legyen benne.

Én nem használom a bonus pack-ot. Teljesen feleslegesnek tartom. Simán a megvett X3 progit telepítettem, majd frissítés 2.0.0.2-re aztán jöhetett az XTM, majd az Xscript installerben bekapcsoltam az XTM javító srciptjét és hajrá.
    Ahol nem jártam még szektorban, onnan nekem sincs még használható infóm. :-)
  • r4pt0r
    Lehet. :D
  • PSGhunter
    Nah. Kipróbáltam mit mutat a térképezős progi a capture troop-okat gyártó station-ekről, ha Bankrupt Assassin-ként kezdem a játékot. Mellesleg újratelepítettem a játékot is és csak a bonus packet tartottam meg az Xtended mod mellett.
    Eredmény: Semmi :(. A térkép szerint slavek vannak ugyan a szokásos pirate base-ken (legalábbis kezdetben, mert szerintem nem termelődnek újra), de sem mercenary-t, sem cyborgokat gyártó állomások nincsenek.
    Amúgy a térkép progi sztem. mindent azonal megmutat, tökmindegy jártál-e már ott, vagy sem... és az Xtended cuccait is mutatja...

SaGa, már csak egy dologra tudok gondolni. Nekem alapból X3 Reunion 2.00-ás verzióm van és ezt patch-elem fel 2.002-re, majd bonus pack 3.105. Végül pedig az Xtended mod. Le tudnád írni neked ez hogy van? A térképezős progi is kimutatja neked a Captur T. Station-eket? Arra gyanakszom, hogy a patch-nél lehet vmi. eltérés, mert mást nem tudok elképzelni...
  • Berv
    'reggelt!
    Xtended-t felpakoltam én is, este probálom beüzemelni a térképes izét is :)
  • goyo2
    HI
    Ujra itt.
    Megoldottam a problémám, nyomom az xtendedet, ujrakenzdés nélkül (x3-x3 converter. nagyon frankó a MOD.

Kérdés: Hol lenet venni Goner ARAN-t? Nekem az kell. Küldivel? Hol?
  • Zombye

No innen van belinkelve a térképes progi.
    Én már leszedtem, de hogy érdemben mikor tudok játszani, az erősen Lutry.

Apropó lutri!

Nyertem egy Bázördöt, meg vagy 2 millát kb 10 perc alatt.

• SaGa Jr
    Kevered. Van egy BBS küldetés sorozat aminek a vége egy Argon M0, meg van a Treasure Hunt, amit külön aktiválni kell az ALS menüben és annak a végeredményeként lehet szerezni egy "sárkányt".
    A kettő nem ugyanaz. :-)