20430
-
r4pt0r #8469 Na most már kezd elegem lenni a Yaki fajból de nagyon. Jó, barátságosak, le is lehet szállni a gyárakon, de nem tudok vásárolni mert nem engedi. Eddig ok. Csakhogy az „okos” Universal traderek mindig idejönnek és itt megállnak mert nem tudnak mit venni. Estére mikor bekapcsolva hagyom SETAzni azt látom hogy mind a 8 UT Yaki szektorban dekkol és nem csinál semmit, persze közben a pénzem meg megy le mert van 1 hajó ami mindig Advanced S. vesz a másik meg katonákat a HCFhez. Szóval ha valaki tud valami szektortiltó scriptet vagy valamit azt megköszönném.
#8459 Thx, megnézem. -
SaGa Jr #8468 Csak figyelni kell a BBS-t meg olvasgatni a híreket. Időnként vannak olyan esetek, hogy egy hajó közvetlenül kér segítséget és ez indít el egy sorozatot, vagy valamilyen előre betáplált feltételsornak kell megfelelni, hogy elinduljon a buli. Netán az AI beállításokban lehet valamit aktiválni.
Előre beállított paraméterekre indul például a HQ megszerzése. Sok pénz, saját állomás megléte, bizonyos minimális óraszámnyi játék és megadott fajokkal történő jó viszony esetén elindul Bala Gi küldetéssorozata a HQ megszerzéséhez. Erről kapsz egy üzenetet, így érdemes olykor odafigyelni az ezt jelző hangra meg olvasgatni az üzeneteket amiket kapsz a personal menüben.
Az a paranid kereskedő aki el akar adni koordinátákat az is egy beépített sztori. Csak ez konkrétan a Sohnen fajhoz köthető.
A BBS hírekben is vannak olykor elrejtett információk, sztorikkal kapcsolatos hírek, érdekességek amik sokat dohatnak a játékélményeden ha utánukjársz. Szóval ezernyi leehtőség van felvenni ezeket a feladatokat, csak figyelni kell a környezetedre, a hírekre és az üzenetekre. -
SaGa #8467 Az otas scarab az XTM küldetése. Valamelyik argon szektorban repkedve egy segítségkérés jön egy hajóról, hogy kéne neki pár hajtóműalkatrész. Ha leszállítod, elmondja az OTAS HQ helyét, ha odamész, felveheted a Scarab megszerzése küldetést.
A yacht Bala Gi küldetése, azt az X3 2.0.02 patch tartalmazza. Ha jóba vagy minden fajjal és van 5 milliónyi kp-d, jön egy üzenet, valamelyik (bármelyik) szektorba belépéskor, hogy menj el Bala Gi-hez, a Kingdoms End shipyardra. Ha csak a pénzed van meg, de a reputációd nem jó, akkor ilyen tartalmú üzenetet kapsz, azzaol kiegészítve, hogy javíts a viszonyodon a megfelelő fajokhoz és utánna menj oda. Ez is egy hosszú sorozat.
A többi küldetés BBS-eken jön. Azt nem tudom, hogy melyik mikor (mármint, melyik tartozik az alapjátékhoz, melyik modokhoz). A Bonus Package is tartalmaz kiegészítő küldetéseket, állítólag az XTM is, meg van egy enhanced bbs küldetés csomag is. Ezen kívül a Race invasions is folyamatosan ad feladatokat (különböző szektorokat kell megvédeni a megszállástól), a Guild modok szintén ilyen felvehető küldetéseket tartamaznak, csak ezekhez be kell lépni az adott Guildbe. Ezt a HQ-kon lehet megtenni és pénzbe (3-500k Cr) kerül.
Az alapjátékban olyanok szoktak lenni, hogy vigyél valakit gyorsan valahova, illetve ha már elég magas a harci rangod, akkor a különböző titkosszolgálatok adnak "betrayal" küldetéseket...
-
Ezeket a küldiket hol kapjátok? Mert én nem találom őket. Egy paranid kereskedő akar állandóan hajókoordinátákat adni, néhány gengszterlövöldözős küldi meg ilyenek. -
Ez az Otas Scarab MTS sorozat, de nagyon kéne az az üzenet, mert itt közli, hogy hová ugrott a kalózhajó, plusz itt kapsz egy jumpdrive blokkolót, hogy ne tudjon tovább ugrani. Nem értem, ha eddig érthetőek voltak az üzik, itt mi történt, próbáld meg mégegyszer. Fix helyet sem lehet mondani, mert több szektort is megjelölhet célpontnak, és oda pakolja az otas kíséretedet is. Később még arra kell vigyázni, hogy a célpontod közelében ne legyen sárkány, mert az ledarálja a pajzsától megfosztott hajót, mire elengedné a Scarabot. (Elsőre így jártam, másodszorra a dragonnal kezdtem, rendben le is ment a küldi, de másnál nem volt sárkány, tehát véletlen egybeesés lehetett) A vége egyébként a Scarab hazakísérése lesz, amit a rakomány kipakolása után fullra szerelten megkapsz. -
Kalo71 #8464 Persze hogy nyereséges lesz, hiszen teljesen önellátó vagyok, mindent megtermelek gyakorlatilag.
Dimre! A gyárakat hozzá tudtad kapcsolni a HQ-hoz? Vagy nem lehet?
Az én koplexem ami a HQ kiszolgálására épült, eddig tartalmaz:
1.db Ore Mine L
1.db Silicon Mine L
2.db Chelt Space Aquarium L
2.db Rastar Oil Refinery L
2.db Chrystal Fab
1.db Teladianium Foundry
1.db Cloth Rimes Factory M
1.db Wheat Farm M
1.db Quantum Tube Fab
1.db Chip Plant
1.db Computer Plant
1.db Solar Powerplant XL /ha rosszul irtam bocsi
Eddig. De valószinüleg még teszek hozzá Chip Plantot, mert nagyon kevés Microchip-et gyárt. Ja és még Silicon Mine L -ből hordják a Silicon Wafer-t a hajóim, mert abból is sok kell. Hát egyenlőre ennyi. Van egy másik komplexem is, ami főként fegyvereket meg egyebeket gyárt. /5GJ pajzs, 125MJ pajzs, Advanced Satellit, Laser Tower/
-
Uhhh! Széép! :) Leírnád ha megkérlek, hogy mivan benne és holvan ? -
chassius #8462 úgy tudom, hogy a Hyperion-t hiába fejted vissza.
mivel az prototype ship, így korlátozva van a max(1) darabszám a játékban (a Leviatan nevű M0-ásból is csak 1 darabod lehet).
de van 1 script amivel ezt meg lehet szüntetni. -
Én 20 stationt nyomtam egybe a HQ kiszolgálására, úgy három nap után nyereséget is termelt, idő kell amire megismerik.
A Hyperion bontási ideje kb egy nap (játékidő), az épitése is ennyi, és sok credit. A HQ veszteséges amig bontasz és épitesz, nyeli a milliókat rendesen.HQ Complex -
Ace McCloud #8460 Hi !
Szükségem lenne egy kis segítségre !
Megpróbálom megszerezni a Tractor beamet a vontatáshoz(hq küldi), de csak az Akeela's Beacon rendszerben az Otas hq-n találtam. Leszálltam, megvettem, és jön egy üzi hogy érdekelne-e egy küldi. Elfogadtam - mi baj lehet alapon, és elküldenek a Two Grandi Teladi trading stésőnbe :O) ahol további infókat kapok. Nyana's Hideoutban egy otas gép küld egy infót, és Scale Plate Greenben felveszek egy astronautát, aki elmeséli hogy szabadították meg a kalózok a hajójától, és megkér hogy tűzzünk el xy sectorba a trading stationba. Leszállok a kért helyen, megjön az üzi, hogy "readtext17xxx - 24xxx.
Szal hálás lennék ha valaki ki tudna segíteni, hogy itt mit akar közölni, és hova kell menni, ill mi lesz a buli vége. -
Nemvolt belinkelve asszem. Csak utalva volt rá, hogy az EGO oldalán fönnvan... Asszem Turret On/Off, vagy vmi ilyesmi a neve. -
r4pt0r #8458 Valaki egyszer linkelt be egy olyan scriptet, ami egy gombnyomásra kikapcsolja az összes turretet, nem tudja valaki mi volt a neve mert nem találtam visszafele. -
Gondolod, hogy behozza majd az árát ? Én mindig úgy csináltam/om, hogy 2-3 komponenst hozzáadtam, és amikor az már nyereségesen termelt, akkor adtam hozzá még egyet-kettőt... Biztosabb így sztem...
-
Kalo71 #8456 Srácok! A hajógyártás miatt építettem egy hatalmas komplexet. 15 állomásból áll eddig. Több mint 100 millió cr-t költöttem rá.
-
Most laptopról vagyok és az otthoni gépemen van a game, de sztem a HQ details fül alatt írja, h mi kell hozzá nem ? De ha fölrakod a station manager scriptet és hozzáadsz pár TS -t vele a HQ -hoz, sztem azok lerendezik a nyersanyag dolgát... -
Kalo71 #8454 Közben rájöttem.
Visszafejtettem a Nemesis terveit. A gyártásához kel:
Energy Cells:8314 Teladianium:259 Cloth Rimes:86 Rastar Oil:173 Ore:346 Silicon Wafers:259 Crystals:86 Quantum Tubes:86 Microchips:86 Computer Components:86 Cr:2452973
Az eredeti ára: 9,3 mill cr. Ha mindezt én termelem meg, egész jól járok. Lehet hogy visszafejtem a Yacht-ot is.
-
Kalo71 #8453 Senki nem tud segíteni, hajógyártás ügyben? Tervrajzok megvannak, azt kéne tudnom, hogy a gyártás hogy indul be, milyen nyersanyagokat kell beszállítanom a HQ-ba, és mennyit.
-
chassius #8452 az OTAS Scarab-ot hogyan kell visszaszerezni?
megvan a kalóz galleon és blokkolom is, de a mellém adott OTAS hajók szétdurrantják.
utána meg kapom az üzenetet, hogy menjek a jó búsba, mert ilyen béna voltam. -
SaGa Jr #8451 Az M3+ hajók az adott faj központi szektorának hajógyárában vehetőek miután a Bala Gi feladatok egy része teljesítésre került és elküldenek, hogy szállítsd le a terveket. Na ezután majd lehet vásárolgatni. -
Köszi, de egy flottához az egy kicsit kevés... -
Kalo71 #8449 Eclipse-t én kaptam, amikor a HQ küldetést befejeztem. Lehetett 3 hajó közül választani, és én azt választottam.
-
Kalo71 #8448 Lenne egy kérédsem! A HQ-ról hol van valami leírás? Visszafejtettem egy hajó terveit, és nem tudom hogy mi kell a gyártáshoz.
-
Miután nézem a sorozatot ezzel tisztában vagyok:) -
Üdvözlet Mindenkinek!
Talált valaki olyan hajógyárat ahol Argon Eclipse-t lehet venni? Az XTM előtti három Argon gyárban nem találtam...??? -
Kalo71 #8445 Ja egyébként a BSG Pegasus a Galacticánál is nagyobb!!
-
Kalo71 #8444 A leírás szerint 80 hajó fér a hangárjába. A raktere 90.000 , és 350.000-re bővíthető, de ezt még sose tettem meg, mert kicsit sokba kerül. 
-
Jaja, tudom azért nem teszem be csak sztem 1-2 TL -t, mert így nagyon borulna a "világrend"! :) -
Hány Starfury fér bele? (a Starfurykon gondolom Mass driverek vannak:) -
Kalo71 #8441 A galactica külön a Ship Installerrel van betéve! Nem része az XTM-nek. De a legerősebb hajó ha beteszed. 
-
SaGa Jr #8440 Tényleg nem része az XTM-nek a BSG hajók egyike sem. -
Wohh, ezt nemtudtam, THX! :)
To: Bucser:
Szerintem nincs, mert én még nem találkoztam vele egy shipyardban sem, és ez a térképező prog sem látja... Persze ettől még lehet! :) -
Tudtommal a galactica benne van az XTM.ben. De lehet rosszul emlékszem. -
goyo2 #8437 Ami a mod könyvtárban van, át kell másolni a játék főkönyvtárába,
át kell nevezni a dat és cat filet a következő sorszámúra, és akkor az is betöltődik.
De csak összeférhető modokat használj így.
-
IGazából azt nem értem, hogy hogyan van benn többeknek a galactica, meg az XTM is egyszerre... Mert amikor kiválasztod a modot amit használni akarsz, akkor az XTM helyett a ShipCreator mondjának kell kiválasztva lenni...
Más:
Próbáld ki az Argon Cerberust! :) Igazán jó hajó az is! -
Fickesz #8435 Sajnos nekem sincs ott semmi, pedig kellene mert whiskey-vel kereskedem -
Kalo71 #8434 Na megvan a HQ-m. Nem volt egyszerű eset a XTM-en belül, mert hemzsegtek a kalózok abban a két szektorban amerre a Yachtért kellet menni, de megérte. Ez a Yacht nagyon spéci hajó. 3x1GJ! pajzs. Előre 10 löveg 6 fő + 2x2 torony, hátra 2x3 torony, és Gamma PSG is megy rá. Mostantól ezt használom, hacsak nem jön valami nagy, akkor ott vannak a Galactica-im.
-
SaGa Jr #8433 Biztos jó szektorban nézted? A priests Pity-ben bizony ott lesz a kalóz bázis. Nem véletlenül a Priests Ring-ben nézelődsz?
Csak akkor nem találsz ott semmit, ha arra kóricált egy kisebb Khaak tisztogató csoport és elsöpörte az útból. Máskülönben az összes, alapjátékban meglévő kalózbázis ugyanazon a helyen található ahol mindig is volt. -
SaGa #8432 Én egy kalóz hajógyárban vettem egy Pirate Kea-t. Erre 125Mj-s Military pajzsot lehet rakni, amit meg egy military pajzs gyárban sikerült szerezni (194k Cr). Egy darabig 7 AHEPT-tel (6 előre, és egy az egyik toronyba), meg 3 Beta PAC-cal (a másik toronyba nem megy nagyobb ágyú), ebből kettő előre) mentem.
Aztán vettem Mass drivert 2-t, előre a 2 PAC helyett. Majd itt-ott sikerült venni Alfa Kion Emittereket (először 3-at, majd még 4-et. Most előre van 6 emitter, hátra egy, meg egy BPAC, meg előre még 2 mass driver. Ezeket akkor használom, ha mindenképp el akarom tüntetni a kiszemelt áldozatot. A 6 db emitter meglehetősen meggyőző, bár közel kell vele menni...
Egy bbs overtune ment még rá, így 191 a végsebessége, utánégető nélkül...
Más:
Kaptam egy Federation Betrayal feladatot a Paranid kormánytól, valamelyik bbs-en. Szarul fizetett (fél milla, a hajóm javítására ráment majdnem a háromszorosa), de megérte, mert a Paranidoknál 3 egész szintet ugrott tőle a reputációm. Addig minden szektorukban azonnal lőni akartak, azóta meg már Police Licencet is adtak... Egy 5 hajóból álló csoportot kellett érte kinyúvasztani: 3 M6, 1 M3 és egy TL. Jó buli volt... -
Kicsit elfogult vagyok mostanában ezen a téren, de sztem a Terran hajók fölényesek kissé, szal mindenképpen vmi Terran hajót javasolnék... Esetleg Pirate mivel azok is általában erősebbek. Pl. az m3+. -
fuho #8430 igen fent van és te mit ajánlasz?