20430
-
lövelni----elírtam :D -
nem lehet a hajó energiáját lövelni? 4fegyver van benne és kb 15-20 lövésig bírja energiával - ez nagyon kevés -
SaGa Jr #9067 Igen, kell hozzá lőszer. Az egyetlen ágyú ami nem energiafegyver és lőszert igényel.
Lőszert meg legtöbbször a megfelelő gyárakban és az Equipment Dock állomásokon lehet találni. Másutt nem. -
mass driver csak lőszerrel megy???? mert lőszert még sose láttam hozzá ...minden állomás üres :( -
ne mondd el mert az elrontja a játékélményt! -
SaGa #9064 Nem pár millás, csak pár százezres, de igen. TP-t is TS-t is. Igaz, ezekre nem tudsz Mobil drilling systemet rakni, mert nem az a típus...
Van szétszórva sokminden, M4-ek, M5-ök, 1-2 M3-as (ezekért már meg kell küzudeni, pl az egyik Xenon szektorban van eldugva).
Lejjebb van egy térképező programra link, keresd meg, rakd fel, megmutatja, hol vannak free ship-ek... -
nagyon kössz a válaszokat
-
csak úgy simán találok egy pármillás TS hajót?! -
SaGa #9061 Khaak clusterrel találkoztál. 1 db fighter, 3 db csúf beta kyon emitterrel, meg 4-16 scout, egy-egy db alfa kyon emitterrel felszerelve. meg csúnya rakétákkal. Úgy lehet szétlőni, hogy nagy tempóval rongyolsz feléjük, míg egyben vannak, már kicsivel a lőtávon kívülről elkezded lőni. Amikor szétugrik, kb 5 másodpercig nem mozdulnak a hajók, ezalatt lehet őket eltakarítani. Utánna bekerítenek... M3-asnál kissebb ahajóval nem érdemes megpróbálni... -
SaGa #9060 Ore Belt északi, észak-nyugati részén, a kapun messze túl, az aszteroida mező végén van a pirate base. -
SaGa #9059 Nagyjából egy darab kavics, az egy egység ore vagy silicon. Ez van...
Automatizálni akkor tudod, ha telepíted a "mineral collection software" vagy az "attack rocks" scriptet.
Ezzel megjelölöd a hajónak, hogy melyik szektorban takarítson, szétnéz és az adott szektorból egy urásnyira lévő állomásokon eladható cuccot szedegeti föl. Eladja, visszamegy. Vagy hozzárendeled egy saját állomásodhoz és annak fog alapanyagot gyüjteni szép lassan. Majdnem annyit lehet vele keresni, mint egy UT-vel.
TS hajót meg találsz elhagyva a rendszerekben... -
SaGa #9058 A maximum jumps azt határozza meg, hogy az állomáshoz rendelt, automatikusan kereskedő hajók milyen messzire menjenek eladni, vagy venni terméket vagy alapanyagot.
Az árat egyszer fixen beállítod és annyiér fogja adni az állomás a készterméket a leszálló, idegen vásárlóknak. A saját hajóid a max jumps-on belül fellehető, legjobban fizető vevőnek szállítanak árut (csak néha megelőzik őket), és a meghatározott alapanyag vételárnál olcsóbban, vagy max annyiért forgalmazóktól vesznek, szintén ezen a távon belül...
Ha felteszed a bonsu packot, abban van station manager script. Ha ezt bekapcsolof az állomáson, akkor maga az állomás szabályozza, hogy a hozzárendelt (a station managerhez kell hozzárendelni) hajó mit vegyen és mit adjon el. Ha ilyened (sm szoft) nincs, akkor hajónként egy-egy árucikkre adhatsz buy vagy sell utasításokat... -
és ugye nem egyessével gyüjti ...tehát 1 szikla nem 1. orenak számít ? minek kérdem hisz mire lesz agy TS-em addigra megöregszem
-
tenx! a másik 2 dolog : vettem űrbázist és mit jelent az a "maximum jumps"? és nem lehet beállítani hogy ne nekem kelljen mindig az árat kiszabni hanem magától,mint a többi űrbázis?
a 3.dolog ore belt melyik részén van kalózbátis körbejártam de arra járt egy csomó kalóz ->egy ka'ah(vagy mi)hajó mely 40000kis ka'ah felderítöre esett szét és ledurrantotak! szal nem találtam űrbázist
gondoltam le tom rázni mert 21-el jött ,de mikor szétbomlott minden kis felderítő 300-al száguldott :( -
SaGa #9055 Bánya nélkül bányászhatsz vele. Az űrben lebegő "sziklákat" (rocks) lehet vele szétlőni és az ore collectorral összeszedni. TS hajó kell alá. A "sziklák" azok az azsteroidák, amelyek nem jelennek meg a radaron, mert túl kicsik hozzá.
Veszel egy TS-t, egy ore collectort, egy mobil drilling systemet meg egy asteroide scannert és mehetsz bányászni. -
nomeg nem csak ezért! hanem főleg azért mert így sokkal könnyebb megcsinálni a játékot :) ! amúgy tud vala x-soozatoz hasonló játékot ami a szárazföldön játszódik? -
mobil drillig system mire jó? -
SaGa #9052 El kell olvasni az Argonopédiát. A bolygók nem véletlenül nincsenek bevonva a termelésbe. A múltbéli háborúk és azok nyomán aláírt szerződések csak és kizárólag az EC alapú energiaellátást teszik lehetővé, így a teljes ipar az űrbe települt... -
olyan nehéz palyzsokhoz hozzájutni! merre lehet találni gyárakat? -
mindenkinek kössz a segítségét amúgy x2-ben volt valami AEG-technológia anyiba került ,mint 1 kolosszus és szerintem semmire nem volt jó XD vagy legalábbis én nem tudtam hogy kell használni -
#9031 én is észrevettem
-
Ace McCloud #9048 Valaki ismeri ennek az Heavy assault technology scriptnek (remélem jól írtam) a működési csínját bínját?? Megvettem a hajómra, de semmisem történik a harcok alatt. Csekély 6x millióba került a pirat bázison, és mintha ott sem lenne. Gyorsbillentyűt nem láttam kiosztva hozzá.
-
Ace McCloud #9047 Hi !
Szerintem a bolygók idáig ebben a játékban a legjobbak. Én úgy figyeltem meg, mintha forogna a szárazföld, a vastagabb felhőréteg, és egy ionoszférában lévő még vékonyabb felhőréteg. Sajnos valóban nem modellezték le a ciklonok mozgását, és nem dolgozták jól ki a tengereket, óceánokat, de így is nagyon megnyerő volt amikor először láttam.
Amikor elég közel megy hozzá az ember, elkezdi a bájos női hang közölni hogy veszéj! belépés az atmoszférába, és kis idő után bumm. Amikor messze van a bolygó, akkor nem enged túl közel, hanem kidob egy távoli ponton, és megint mehetek felé. A legdurvább idáig a gyűrűrendszeres bolygók - gázóriások voltak. Volt ahol összeakadni látszottak a gyűrűk, és ilyen bólygóközelségnél szétszakítanák egymást a planéták.
Azonkívül egy alkalommal közelről szerettem volna látni egy gyűrűt, és egyszerűen lehúztam a bolygóról ahogy mentem felé. Annak ellenére hogy tele van lehetetlen, és durva hibákkal ez a része, szerintem nagyon látványos lett a légkörökkel, és a többi dologgal, de ha profibban akarnák megcsinálni, akkor szerintem néhány összekapcsolt quados géppel még talán el is futna. Mindenesetre úgy vélem hogy legalább a földi rendszereknél odafigyelhettek volna a valóságosságra jobban. Ez a része iszonyúnagy csalódás volt. Úgyvélem ígyis gratula érte a készítőknek.
Szerintem fajább lenne ha a bolygókat is bevonnák a termelésbe, és a lakosság száma is számítana a bevételeknél. Esetleg néhány telepítődvd árán még a felszínen is lehetne repkedni...
De ez a jövő zenéje, bár biztossan harapnék a játékra, és nem sajnálnám érte a komolyabb összegeket sem.
-
SaGa #9046 Nekem általában hamarabb halnak meg, mint hogy ilyet csináljanak... Pedig ha megtámatdják őket, elugranak, meg ilyesmi, de időnként arra eszmélek, hogy már megint hiányzik 1-1 UT... -
klb #9045 Amióta XTM-el játszom kissé butuskák lettek az UT-k.:(
Kiképzésre mostanság legjobban a Profit Share szektor jön be, eszméletlenül gyorsan fejlődik a Sector Trader.
Amint átállítom őket UT-re elkezdenek szépen dolgozni, de idővel leragadnak egy szektorban. Ilyenkor néhány egység Meatsteak Cahoonas vagy BoFu mindössze amit vesznek, és ezt adogatják el, majd megen vesznek 5-20 egységet. Az a baj, hogy a 25-ös szintű pilóták is ugyanezt csinálják. Rendszeresen figyelem őket, és amikor látom, hogy beragad megvárom, amíg eladja a cuccot, majd újra kiadom neki az UT parancsot, és láss csodát, mindjárt talál jó üzletet.
Más is tapasztalt ilyet?
-
SaGa #9044 Space Fuel: megveszed Herrons nebula-ban, mejd eladod helyben, illetve az Ore Belt-ben lévő Pirate Base-en. meg bármelyik kalóz bázison, csak ez elég közel van. Ha ezzel akarsz kereskedni, gyorsan szerezz Jump Drive-ot (Terracorp HQ vagy Goner Temple, 101k Cr), akkor a Fuel Distillery kapujából egyből ugorhatsz a célszektorba... -
SaGa #9043 Law enforcement licence: minden, az adott faj szektoraiban kilőtt, az adott fajjal ellenséges hajóért fizetnek, mérettől függően (500, 1000, 5000, stb Cr). Meg eljátszhatod a rendőrt, ahogy már írták: scannelheted a hajókat és ha tiltott áruja van, kidobathatod vele, vagy kilőheted miatta... -
SaGa #9042 Az universal traderhez kell a TS hajón:
MK3-as trader szoft, 8-as szintre fejlesztve
fegyverzet
25MJ pajzs minden pajzshelyre
Jó ha megvan mindkét fight szoftvere, men árt ha van transport device, best sell és best buy locator, triplex scanner, trading extension.
Hasznos ha van neki jump drive-ja is, ha nincs, vesz magának később. Arra figyelni kell, hogy ha a sector trader módban elérte a 8-as szintet és át akarod állítani universal traderré, ürítsd ki a rakteret (manuálisan add el a cuccot valahol) és ne maradjon semmiféle áru benne, mert azt többé nem adja el, csak foglalja a helyet. A fegyvereket, pajzsot nem kell eladni, csak az árukészletet!
-
SaGa #9041 sztorik az X3-ban:
Alap X3:
Julian küldetése (fő sztori), meg pár küldetés nélküli játék lehetőség. A sztori vonalat követve is lehet szabaadjátékot csinálni...
Patch 2.002, Bala Gi küldetések:
A fő vonal mellett bejön egy összetett feladasor. Akkor kaphatod meg, ha 5 milliód van kp-ben és minden fajjal jóban vagy. Ha nem, akkor is szól Bala Gi a rádión, hogy kezdhetnéd a feladatot, de előbb békülj ki azokkal, akiknél nem elég magas a reputációd. Meg is mondja, kikkel. Ha minden megvan, akkor beindul egy hosszú küldetéssor, aminek a végeredménye egy M7-es hajó és egy HQ építésének lehetősége.
XTM:
Az eddigiek mellé bejön az OTAS és a Sohnen küldetéscsomag, illetve ha az AI beállításoknál engedélyezed, akkor a Treasure Hunt, aminek végeredménye egy Shivan Dragon elnyerése. Az OTAS és a Sohnen küldetések eredménye, hogy jogot kapsz náluk a fejlettebb cuccaik megvételére. Az XTM alaposan kibővíti az univerzmot, bejárhatók a Terran rendszerek (Naprendszer), behoz egy csomó új hajótpust és kezdési lehetőséget.
Scriptek: vannak, amelyek könnyítik a játékot, vannak amelyek nehezítik (pl vsn egy olyan, amiben az ellenfeleid fejvadászokat küldenek rád, meglehetősen gyakran). A legtöbb ésszerűsíti a játék kezelsét. Ilyenek a saját bázis ellátó és automata kreskedő scriptek, amelyek automatizáljálk azokat a melókat, amelyeket amúgy is megunnál hamar, de nélkülük a játékban elég nehéz előre jutni.
Űrállomás építés: Azt senki sem tudja megmondani neked, hogy milyet érdemes építeni, mert minden attól függ, hogy milyen stílusban játszol. Más kell annak, aki harcos, más aki kereskedő, megint más, aki iparbáró akar lenni. Tanulmányozd, hogy melyik gyár, bánya, miegyéb mit termel, mit lehet belőle kihozni, melyikre van szükséged és építgesd a saját kis ipari bázisodat. Ami bizos: EC-re mindenütt van kereslet, így ezt termelni biztos, bár nem gyors haszon. Ehhez kell sylicon mine, crystal fab, solar power plant. emellett, attól függően, hogy a crystal fab-ot melyik fajtól veszed, más-más egyéb alapanyagok is kellenek, amelyeket szintén előállíthatsz a saját gyáraidban, vagy vásárolhatsz másutt. El kell döntened, mit, hogyan. Erről szól a játék. Döntések sorozata, emitől vagy jobb, bagy rosszabb lesz a helyzeted...
-
SaGa #9040 Ahhoz, hogy feladják, kell egy bizonyos harci rang is... -
SaGa #9039 Scannelni úgy érdemes, hogy kijelölöd a hajót és automata pilótával követed. Akkor nem tud meglépni, csak ha okkal gyorsabb nálad. Egyébként meg minden parancsot billentyűhöz lehet rendelni... -
chassius #9038 to sWbFII: ha van a kereskedő hajón trade softwer MK3 (lelőhelye:TerraCorp HQ@Home of Light), akkor tudsz sector trade parancsot kiadni neki (a kijelölt szektoron belül fog kereskedni).
ha elérte a 8-as szintet, akkor lehet universal trader (csak ki kell adni neki a parancsot és több szektorban fog trade-elni magától).
de vigyázz, mert a te pénzed használja kereskedés közben. -
deph #9037 Valaki kapta már az ugrálós Xenon J küldit?
Hát nekem mindig az utolsó pillantaban elugrik. Ha kinyírom jön másik, vagy csak 1 db ugrálgat? -
télleg jó ez a scaner!5.hajónál le is lepleződött hogy illegális fegyverkereskedő!kb 10 másodperc alatt lekapot XD nincs valami gomb a arra hogy gyorsan tudjak scannelni?mert mire lenyomom a "."gombot +kiválasztom+ "scan" addigra már rég elhúzott XD -
XTM-ről írnátok bővebben?
-
na de milyen űrbázist vegyek szerintetek? vagy hogy tudna máshogy a gépem autómatikusan kereskedni (anélkül hogy beleülnék)? -
engem nagyon irritál: úgy működik hogy minden bolygó 3 rétegből áll a legbelső 1helyben,ez a szárazföld....utána jön a tenger szint ami már forog körbe körbe,lyukacsos így látszódik a szárazföld(ami emiatt mozgónak látszik)....a 3. réteg a felhő/füst ami megintcsak forog,ezen már hatalmas lyukak vannak és kicsit átlátszó..............az az illúzió romboló még hogy a felhűk együtt mozogna a ciklonok nem forognak hanem mennek a többi felhővel! ezeket csak SETA-val lehet észrevenni...és aki nem tudná be lehet állítani 10X-re 6X-ról!!! -
Andrzei #9032 :D Ezt eddig észre sem vettem. Biztos náluk is olvad a sarki jégsapka... Egyébként a law enforcement license még arra is jó, hogy legálisan szkennelheted vele a teherhajók rakományát, és ha illegális cucc van náluk, akkor lelőheted őket. Utána összeszeded az anyagot és eladod magad: Tiszta Bronxi mocskos zsaru fíling. :D Ja ha kiugrik közben, akkor még hajód is van.
Na felteszem az XTM-et és újrakezdem a gamet. Kíváncsi vagyok mi a különbség.
Andrzei -
biztos már feltűnt hogy a bolygófelszínt elrontották...elég illúzióromboló számomra hogy a szárazföld egyik oldala kiszáad,másik meg elárasztódik vízzel...
-
dejó