20430
-
B-verzió: hol találok freedom's reach-ez legközelebb energiacellát? starburstel elmegyek ...vissza busterhez....buster kiugrék én meg lelépek starburstel! -
nanana!!!!de igenis beválna buster kiugrana én meg 1140-el kiszáguldanék simán! de ha jön mögöttem a buster akkor mindketten csak 175-el tudunk menni és hiába kerülgetem a kalózokat mert az egyik kapu végénél ott áldogálnak és ahogy odaérek leszedik a pajzsot egy ion-fegyverrel majd szép lassan lekapnak:( -
az nem az a kapu amit a sztori szerint bezártak hogy a terraformálók ne jussanak vissza? -
Ace McCloud #9146 Szerintem érdemes rögtön ebben a szektorban a trading dockba beküldni, és mindjárt fel is tuningolni. Hirtelen 1033 - al fog repeszteni (vagy mindenesetre valami hasonló sebességgel) innentől fogva nagyobb az esélye az életbenmaradásra. A szektorban az a nagy kör meg nem kapu, hanem a rajt .... khöm .... vonal :) -
Ace McCloud #9145 Amikor meg akarsz vásárolni egy hajót a shipyardon a listában kiválaszdtod a kívánt bárkát, és enter helyett "i" betűt nyomsz. Előjönnek az adatai, és ott van egy színkódos, majd egy színkódmagyarázós része az infóknak. Ott meg tudod állapítani mit tudsz az adot járgányra felpakolni. -
patyomkin #9144 Köszönöm a választ!
Ez eszembe sem jutott volna.... -
SaGa #9143 A kiugrás amúgy se válna be, mert csak az egyik hajóval tudsz ugrani. Mivel a JD hajófelszerelés, nem tudsz 2-t felrakni belőle egy hajóra, hogy mindkettőnek legyen.
A veszélyes szektorokból, jobb hajókat úgy szoktam kihozni, hogy veszek egy olcsó M4-est, rádobom a JD-t, meg annyi EC-t, ami belefér, beugrok vele a lehető legközelebbi szektorból, átrakom a JD-t meg a maradék EC-ket a megszerzendő hajóra és kiugratom valami biztonságos helyre (át kell rakni néhe az MK1-es manőverező szoftot is). Én meg kimenekülök a kishajóval. Ha erre nincs esély, akkor kiugrom a nagyobbal és a kicsit ott hagyom, vagy utasítom, hogy menjen ki ahogy tud...
-
és persze az energiacella is elfogyott nehogymáááá ki tudjam jumpingoltatni! -
megvan a starburst de nem tudok visszajutni,mert a drága busteromat az utolsó szektor kapujánál lekapcsolták :) tiszta vicc az egész...már csak 1 kapu volt :( -
SaGa #9140 Mert nem kompatibilis a Mercury fegyverrendszerével.
A mobil drill tulajdonképpen egy energiafegyver (ahogy a vonósugár is) és csak meghatározott hajótipusokra rakható fel.
Amikre biztosan, azok a paranid, split és teladi TS-ek. Ezeknek van kifejezetten miner verziója is, bár ez utóbbi annyit tesz, hogy az ore collector gyárilag be van építve. -
patyomkin #9139 Felpakoltam a Mercuryra a mobil drillt,az ore collector,az asteroida scennert!Az utóbbi kettőt tudtam installálni de a mobil drillt nem!
Az lenne a kérdésem,hogy a mobil drillt miért nem tudom installálni?? -
tapasztaltam hogy kapok 2db energiacállát azt örüljjjek :P -
SaGa #9137 Ennek a játéknak ez is része. Meg kell gondolni, kibe kötsz bele és mikor... Állomás meg mindig van a közelben, ahol le lehet szállni, ha jóban vagy a szektor gazdáival...
A Yaki Turncoat kezdés pont abban szivatós, hogy a legbelső Yaki szektorok egyikéből indulsz, minden yaki le akar vadászn és míg ki nem verekedted magad a Paranid szektorokig, nem tudss leszállni és menteni. Se Jump drive, se SI nincs a hajón. Erdetileg SETA sem volt, így a teljes menet kb 2 órát vett igénybe IRL, különösebb harcok nélkül és akkor még ott van az Izanagi és az Izanami a Senator's Badland szketor kapujában, a rakétáival és kellemes ágyúival... -
meeeegvan!végre én meg a másik kapunál kerestem..már teljesen arraált az agyam ,pedig itt volt a működökapunál ...mondtam hogy hülye vagyok ehez ....FPS-eken nőttem fel :D :P -
SaGa Jr #9135 Vegyél egy M5-ös hajót és tuningold fel a sebességét. Máris van egy 500+-os sebességű csónakod. Persze vásárlás előtt kérd le az infót a hajóról, hogy mennyi is a maximális sebessége. Megsúgom nem az Argon hajóké a legjobb. Az maximum közepesnek mondható.
Paranid vagy Split hajók környékén nézelődjél ha gyors gépet akarsz.
Az meg véletlenszerű, hogy a megsemmisített hajó dob valamit vagy sem. Nem mindegyik szokott még akkor sem, ha tele a raktere. A nagyobb hajók után általában marad pár begyűjthető rakéta, a komolyabb szállítóhajók után esetleg pár egységnyi a rakományként szállított áruból. -
SaGa Jr #9134 Önmagában tényleg marha gyenge az AKE ez vitathatatlan tény. De egyszerre több (3+) már meglepő dolgokra képes. Gyakorlatban 4 db már komolyan és gyorsan pusztít. Ha megfelelően mozgékony a hajónk akkor aztán végképp nyeregben érezheti magát az ember.
Az új M3+-os hajókkal már meggyűlik a baj (főleg a military pajzsok miatt) 4 AKE ágyúval, de azokat is ki lehet lődözni.
Az igazi királyság viszont a pirate Kea-ra feldobott 8 db AKE jelenti. Csak az M2 és M1 osztályokkal nem tud mit kezdeni a rengeteg pajzs miatt. De 1-2 GJ-ig bármit lehegeszt az ember relatíve gyorsan egy ilyen felszereltségű hajóval.
Amíg nem jött ki a javítás az XTM-hez és 0,75-2 Gj közötti pajzsokkal rohangáltak a pirate nova-k, addig ez a hajó volt a 8 AKE fegyverével az igazi ellenszerem ellenük.
A BKE meg igencsak jónak bizonyult a nagyobb kalózhajókon. Teljes nyugalommal nekimegyek 4 ilyennel ellátott csónakkal egy Pirate Carrack vagy Reaver hajónak, pedig azok is már igencsak GJ-os kategóriában mozognak. 4 BKE viszont elég jól amortizálja őket.
Xenonok ellen is prímán beválik a beta változat, bár mióta megízleltem a Terran ágyúk jelentette iszonyat tűzerőt, azóta arra esküszöm. A "sima" Thor MkII fullra felszerelve Alpha Terran ágyúkkal úgy takarítja ki a rendszerekből némi ügyeskedéssel a Xenon harci csónakokat, hogy öröm nézni. -
szerintem szivatás ha nem lehet menteni -
SaGa #9132 A föl az föl, a le meg le. Beesel a kapun, nem fordulsz semerre, hanem elindulsz 90 fokban föl...
Egyébként ha a szektortérképen nézetet váltasz (default az INS-re csinálja), akkor az Y tengely lesz a függőleges és ott látod a le-föl irányokat... -
SaGa #9131 Életbiztosítást tudsz venni (Salvage Insurance), a Goner Temple-kben, 3000 Cr/db. Néha BBS-eken is kínálnak, ennél drágábban. Egy db, egy mentést tesz lehetővé az űrben. Nem kell külön használni, csak megnyomod a mentés gombot és ha nincs ilyened, visszaszól, ha van, akkor ment...
Anno, az X2 ben az állomásokon való mentésekért is kellett egy tizest fizetni... -
mennyek fölfele?! és merre van a föl és merre a le?! -
hol lehet mentőlemzt venni? úgytudom csak azzal lehet menteni az űrben -
huh izgi -
SaGa #9127 Arra figyelni kell, hogy egynémely elhagyott hajó csapda, amit a kalózok készítenek elő. Ezeknek tipikusan maxon van a hullja, de nincs pajzsa egy gramm se. Ha közel mész, sivít a hajó computer, hogy akna van a közelben, de általában már robban is. A kirakott hajó porrá válik, a tied is rendesen kap, és már a nyakadba is esik 2-3 kalóz... -
Ace McCloud #9126 Neem
Bemész a renccerbe, és elindulsz a kapu síkjára merőlegessen rögtön a kaputól, és fölfelé. Mész - mész mendegélsz, és eccercsak ott lessz egyedül, árván. Csak rád vár. -
annak elhagyatottnak kéne lennie?
mert velem versenyzett..akor rosszat néztem eddig...nem a kapu mellet találtad?+3 arrow röpköd mellette -
Ace McCloud #9124 Ennek többféle módja van. Vagy a freedom researchban megszerzed az elhagyottat, vagy veszel egy starbustert, esetleg a shipcreator progi segítségével kicsit átszerkesztesz egy beilleszteni kívánt bárkát, majd a shipinstallerrel berakod és megveszed, és ha veszel egy gyorsacska gázégetőt, majd a bbs en elfogadod és kifizeted a motortuningot. Azthiszem ennyit tudok javasolni. -
Ace McCloud #9123 Nálam egy yaki rendszerbeli ütközet volt egy Unknown M6 al. Szétlőttem a nyomorultat, szerencsém volt, és ezt hagyta reám. Ahhoz hogy a hajók kidobjanak valamit, robbaanásuk előtt érdemes menteni, és annyiszor elfüstölni őt ahányszor nem dob ki semmit. Szerintem ez véletlengeneráláson alapul, bár megfigyeltem hogy Khaak fightert ha szemből lövöm, álltalában a fegyverei nem maradnak meg, ezért úgy gondolom hogy a khaakok hátúlról szeretik ... :O) -
hol lehet még gyors hajót szerezni? ami megy legalább 500-al -
Ace McCloud #9121 Bocs 39 oldallal ezelőtt. -
mondtátok hogy kidob cuccokat egy hajó...mit kell hozzá tenni hogy kidobon valamit? -
nem a sztorit csinálom és úgy versenyzek a boronnal a starburstben....egyszerűen odamenetem és elindult mondta hogy 3 kör....2kör....1kör a végén meg a kapu után megállt és csak álldogál! (3arrow meg összevissza száguldozik) és nem kaptam semmilyen hajót versenyhez
muszáj legyöznöm a fickót? én 175-el megyek ő meg 600+al! -
Ace McCloud #9118 Ó a szikla az nekem is megy, de minden fegyver viszi, még ha jól emlékszem az APBE is, de ire vel még talán nem csináltam. Amit nem visz semmi csak a mobile drill azt még gppc vel sem tudom szétszedni nemhogy kyonokkal. A kyonnak nálam csak azért van jelentősége mert elég közelről elkerülhetetlen a lövése. Ettől függetlenül lehet hogy nálam állt másképp fel egy kicsit a program, talán ennyiben is eltér és a pontatlanságát is lehet ez igazolja. Mindenesetre x2 ben valóban verhetetlen volt a kyon..
Nem akarok igaztalant állítani, de talán kb 6001 hozzászólásban (50 oldallal ez előtt) SaGaJr állította amit most én, és sajna igaza volt.
Ha jól emléxem pont fordított volt a felállás.... :O)
-
Ace McCloud #9117 A cyborg gyárban hiányzott a 20 ból 15 microchip, de betoltam neki aztis, amúgy minden fullon van. Sajnos ennek ellenére nem termelnek a gyárak, barakkok, és a tréningépületek. Elvileg hajókról is lehet venni cuccokat, csak azokkal még nem találkoztam. Valahol olvastam olyasmit, hogy ebben az esetben vissza kell tölteni egy régebbi állást, de már nagyon elmentem azóta. semmi kedvem hozzá, viszont örülnék egy scriptnek, amivel automatikussan venné az otas HCF a marinereket. Ebben esetleg tudnátok segíteni, azt megköszönném, mert sokszor nem tudok odafigyelni az otasokra. -
SaGa #9116 Akkor valamit nem jól csinálsz...
1 db alfa emitter szétkap egy sziklát, 2-3 másodperc alatt, amire nem sok egyéb ágyú képes... -
Ace McCloud #9115 Meglep, mert nálam az AKyon nagyon gyenge, a Bkyon kb olyan erős mint a bpac, és a Gkyon nincs olyan erős mint a GPPC , bár nagyhajókat 5 km ről is egész jól meg lehet vele cirógatni, de egy xeon LX ellen csak kb 2.8 km ről hatásossan pontos, és 4 db annyi energiát fogyaszt amennyit 4 gppc sosem fog. Azzal azonban tényleg eggyetértek hogy rakéták ellen valóban nagyon hatásos és mivel folyamatossan lehet vele lőni és nem kell várni amíg a lövedék eléri az ellent, elég jó fegyver. Ennek ellenére xszenonírtásra a J, K, és q típusnál GPPC, az M, N, L, LX, P ellen gkyont, és rakétavédelemre bkyont használok. Valahol olvastam hogy egyes hajóknál blueprintet lehet csináltatni akármilyen fegyverekből, és gyártatni vele. Remélem a Leviathannal is megoldható, bár az 1. darabból épp most készítenek blueprintet a munkásaim :), Mégvalami..
Felraktam a gyármozgató scriptet, és eltűnt az 1. gkyonom a hajómról. Mielőtt bárki ilyet tenne, javaslom erre gondoljon. Sajnos akármennyi mentést vittem előre, seholsem volt többé.
-
SaGa #9114 Shivan Dragon és Rock Beetle alkatrészeket én is szedtem már föl, de nem lehetett őket semmire sme használni, Direktben eladni sem tudtam. Ez a hajóval együtt eladás meg eszmebe sem jutott, pedig azt tudom, hogy ha rakott hajót adunk el, a rakomány értékét is beszámítja a gép. na majd legközelebb...
Az a baj, hogy a harci egységek gyártásához mindenütt hiányoznak a kézifegyverek, azok nélkül meg nem gyártanak semmit. Ilyeneket meg nem láttam sehol. Ha egyáltalán létezhet ilyen gyár, akkor az Ashley's XXL Fab mod-ban felrakott hajógyárakban talán vehető... -
SaGa Jr #9113 Részemről igen. De csak addig nem ment a termelés míg vagy tele nem pakoltam a gyárat azon cuccokkal amikre szüksége volt, vagy pedig nem javítottam a reputációmon. Ez utóbbi nem tudom mire fel kellhetett, de előfordult már. -
Lysandus #9112 Mi? Most ennyit ér a shivan dragon scale? Vagy mi dobta meg a hajóid értékét? -
Lysandus #9111 Igen. Nálam ugyanez a helyzet. Csak az OTAS HQ-n tudok tengerészgyalogosokat venni, oszt kész. Nem értem a többi facility miért nem termel, mert nyersanyagból fullon vannak. -
Ace McCloud #9110 Hi !
Magam is találtam egy halommal ebből a cuccból, de még nem jöttem rá mi a fenére való.
Talán valaki rájött már hogy lessz e ennek szerepe a játékban.
Azonban lehett venni hull repair kitteket is BBS en. 100 db olyan 150 - 200 e cr között van. No ebből rakjatok eladandó hajóra... 10 db nagyjából 1 millával növeli a hajó értékét.
Találkozott már valaki avval a problémával hogy megtalálta a mariner, a cyborg, és egyéb katonai egységeket gyártó gyárat, csak lehetetlen volt belőlle venni, mert nem volt termelés??