20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Ace McCloud
    Hi !
    Rendessen a shipyardokon, de néhány nem bizti hogy kompatibilis az xtm el, ezért nem jelenik meg.
    Ha shipcreatorral belenézel a hajó adataiba, láthatod és állíthatod melyik faj(ok) nál legyen vásárolható.
    Mikor felrakod, kb fél percet várni kell hogy megjelenjenek a hajógyárakban.
  • Amaro
    Nocsak, beindult az üzlet? Örülök. A banner mérete nincs konkretizálva, szélessége ne legyen 760 pixelnél több, hogy a 800*600-ban netezőknek se ugrassza szét a fórumot. Az aránypár másik fele tetszés szerint, 120-tól 600-ig van itt már minden :)
  • kisviku
    A kérdésem az lenne, mekkora banner-t lehet ide berakni?Mert egy ideje nincs már.Hány pixeles lehet?
    Aztán ha Flash-ben nem is,de Photoshoppal csinálok egyet.De még a Flash-es sem kizárt.
  • kisviku
    HQ-t nem lehet összekötni.Azért is hívják HQ-nak... :)
    Oda be kell szállíttatni hajókkal a cuccost.
  • SaGa
    Rajta...
    Legalább a kezdők is kapnak segítséget...
  • deph
    Amúgy a játékba Ship managerrel bepakolt hajókat hol lehet megvenni?
  • deph
    nekem nem sikerült a Hq-t összekötni a Komplexel.

Kisviku: Jó lesz belehúznod, ha regényeket akarsz írni :-))
  • kisviku
    Lehet hogy ideje lenne visszaraknom a játékot és az XTM-ről is regényeket írnom?

Gondolom, alig várjátok újabb 20 oldalas leírásaimat...
    Igen, lehet, hogy most már lesz időm játszani is.

Persze, ha októberben kijön a Teamfortress 2,akkor még a magánéletemet is elfeledem. De hát addig még van idő.
  • kisviku
    Háát igen...
    A Mamba nem jó arra.De nem kell nagyon félni a Khaak Cluster-től, simán ki lehet nyírni kisebb hajóval is.Vagy a Hornet Missile egy lövéssel elintézi vagy folyamatos AHEPT,BHEPT tűz.Az egyetlen megmaradt Khaak Fighter-rel kell egy kicsit vesződni, de nem vészes az sem.

Célbavenni,és folyamatos tűz.Ha szétreppennek,akor már csak a maradékot levadászni.Ha nagy hajód van,akkor még lőni sem kell,egyszerűen csak elütni...
  • RJoco
    Az EQ Dockot is össze lehet kötni egy komplexszel? Csak, hogy tudjak nagy hajókkal dokkolni és onnan feltölteni vagy üríteni a rakteret.
  • SaGa
    Cluster ellen nagyonagyszerű a taktika, már leírtam:

Elindulsz szemben velük, max tempóban. Amikor közelítesz a lőtáv határához, elkezded folyamatosan lőni őket. Amikor látod, hogy szétesik a cluster, lelassítasz. Nem állsz meg, de nagyon le kell lassítani. Ha a célbefogód (k-val lehet váltani) a max beállításon van (a hud-on a fegyverek alatt * alakú a célkereszt), szépen egyenként rááll a legközelebbi scoutra, így semmi más dolgo nincs, csak amikor egy-egy felrobban, egy pillanatra elengeded a tűzgombot, hogy ráállhasson a következőre. Kb 5-8 másodpercig nem mozdulnak a hajók, ezalatt szép kényelmesen le lehet szedni egy 6-8 tagú cluster darabjait. Ha többen vannak, akkor marad még, amikor belendülnek, ilyenkor a tornyokra is szükséged lesz, de nem szoktott különösebb gondot okozni még a leggyengébb M3-asnak sem...

A rakéta rájuklövése azért nem jót, mert az túl hamar szétugrasztja a clustert, mire odaérsz, már teljes harckészültségben várnak. Az ilyen clustert nagy ívben el kell kerülni, hascak nem vagy nagyon jór felszerelt...

A cluster vadászatra a legjobb: 4 db Kyon Emitter... Egy rövid löket, egy scout. Ha nem olyan a hajód, akkor jó még egy Mass driver és pár energiafegyver. A mass driver a pajzs mögött is bontja a hull-t, gyorsan végez egy scouttal.
  • SaGa
    Hmm...

Milyen scriptek vannak most telepítve?

Szerintem érdemes betartani a sorrendet a telepítésnél:

1: X3
    2: patch-ek, 2.0.2 verzióig
    3: X3plus
    4: egyéb scriptek
    5: XTM

Ha már raktál fel scripteket, szerintem szedd le mindet (az XTM-ét is), rakd fel az X3plus-t, majd a többi scriptet, amit használni akarsz, majd utoljára az XTM scriptcsomagját.

Fontos, hogy mindig az XTM legyen az utolsó. Ha leveszel egy scriptet, ezt akkor is le kell szedni vele, majd újra visszarakni. csak a script csomagot!!!

Az X3plus egyébként csinál mentést a script könyvtárakról telepítéskor, így ha uninstallálod, (control panelből lehet) akkor visszaállítja a telepítés előtti állapotot, de szerintem jobb a fenti sorrendben pakolni őket...
  • r4pt0r
    Szerezni kell egy Terran M0ást 500milláért és nincs gond. :D
    De ha már lesz egy M6osod akkor már nem jelentenek veszélyt.
  • sWbFII
    kész rémálom! megtámadtak egy szektort a kha'ak-ok csupán 2clustert és jónéhány felderítőt küldtek(+néhány vadász de azokat lekaptam az elején)
    a poén az hogy mikor közelebbmentem egy cluster-hez belelőttem egy hornet-rakétát,és fordultam is meg : "Na ennek is annyi!" -majd nevetés hallotam mögülem 300-al száguldott felém 15 sértetlen felderítő
    --> "Sebességet maximumra!" és már jött is szemből egy 6-8 tagú felmentősereg "húúhh"-mondtam!Amilyen gyorsan jött a sereg olyan gyorsan el is tűnt,de a Kha'ak-ok nem fogytak ,szembe egy másik Cluster közeledett -> hátranéztem üldözőimre-> egy hang megszólalt "NO AIM"-dejó gondoltam ,de mire visszanéztem már szemből is 15 felderítő jött...egy darabig eltartott míg kiirtották a szektort,majd mindenki felém indult pedig tisztes 25km távból figyeltem az eseményeket!
    Mikor már minden remény tovaszállt: JUMPDRIVE (azt az apróságot még tudni kell ,hogy előtte már próbáltam velük harcolni,de lehetetlen ...körbevesznek és durr....senki nem éli túl!)
    estimese megvolt->megyek aludni VÉLEMÉNYETEK? (most nem a novellámra gondoltam hanem hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben az olajralépésen kívül ! amúgy mamba semmit nem ért...gyenge a pajzs és a AHEPT-et nem cikázó ellenfélre tervezték!)
  • sWbFII
    de nincs!
  • SaGa
    Leírtam a felsorolásban őket...
  • SaGa
    Célzó rendszer elvileg könnyíti a célok kiválasztását, de nekem nem jött be. Millió hotkey kell hozzá...
    Taxi: vállalhatsz taxizást. Pl a starburst-tel...
  • SaGa
    Saját állomásod Command menüjében keresd!
  • sWbFII
    Jó dolgok ezek ha tudja az ember(az az én) hogy mire jók:
    - "manual trade run"
    - "start economcs and supply trader"

látjátok nem tettem föl több kérdést :D ,csak egy egyszerű utalást -egy kérdésre
  • sWbFII
    Ha már túl sok kérésem/kérdésem van szóljatok (vagy lőjetek le :D)!
  • sWbFII
    célzórendszer ,taxi szoftver mire jó?
  • sWbFII
    felraktam mindent ,most 2 új opció jelent meg! de most sincs "STATION MANAGER"-opció!
  • SaGa
    Ahogy gondolod. Én a fejlesztett célzórendszert kihagytam, mert nem tetszett, meg a rakéta védelmi rendszert és a taxi szoftvert, a többi hasznos.

Economycs and Supply trader: az állomások (főleg majd a HQ) ellátásában segít

Mineral chief blaster: a sziklákat szedi szét és gyűjti be
    Mineral Miner: úgyszint csak kicsit más elvek alapján

Race Invasions: a fajok meg-meg támadják egymást, sok csata, segítés jópénzért

Egosoft Upgrade-k:

A Standard Patrols lehetővé teszi, hogy a hajóid járőrözzenek, ezzel növelve a reputációt
    Trade Command Software MK3: Az Universal trader javított verziója

X3 bonus pack:

Afterburner: jó kis utánégető, EC-ért rövid időre nagyon felgyorsít.
    Commercial Agent: kereskedelmi ügynök, szintén reputációt növel, kereskedéssel
    Commodity logistics: több saját vagy idegen állomás közötti kereskedelem, sok lépésben beállíthatóan.
    Dick Ware Manager: bespájzolhatsz árucikkeket, hogy ha felmegy az ára, drágábban eladd. Cserébe rakteret figlal a bázison
    Explorer: automatán feltérképezi a szektort, ha van mineral scanner, az aszteroidokat is...
    Fleet Support Ship Software: Flotta ellátó hajó (bevásárol a flottádnak)
    Manual Trade Command Soft: kézzel indtott, több állomásra kiterjedő bevásárló vagy eladó körút lehetősége...

Missile Defence Moskito: ezt nem szeretem...

Remote Transporter Device: nem kell kidobálni a cuccot, vagy bedokkolni, ha két saját hajó között kell árut átrakni. Az egyikre kell ilyen, a Gonerek árusítják

Station Manager: Erről már volt szó...

Az egyes elemek leírását sajna össze kell szedegetni a fórumból nyíló linkekről, mert leírás egyelőre nem nagyon van a csomagban...

Ezen kívül fent van még:
    120k XTM distance (a ködöt ritkítja, így gyorsul a játék kicsit)
    Advanced Jumpdrive: pontos koordinátára lehet ugrani, nem csak kapuba . 17 milla az ára...

Ashleys Fabs and extended HUBS: jó nagy gyárakat lehet venni, drágán.

BBS extras: egy halom bbs küldetés és egyéb...

Factory Complex Constructor: jobban össze lehet rakni a nagy gyárakat...

Mercenaries Guild: jó sok, pénzes küldetés, egyre nehezebbek...

Overtune BBS: sok pénzért gyorsabbá és fordulékonyabbá teszik a hajódat. Vagy elrontják...

Race Response fleet: gyorsreagálású hadtestek az egyes fajoknál. Balhé esetén több szektornyiról is odaugranak segíteni. Nem neked...

Salvage Claim Softvare: távolról is capture-olhatóak a hajók. Illegális, az MK2-es nem, de az meg jó drága...

Xenon Migration: beállítható mértékben vándorolnak a Xenonok erre-arra. Magas szinten komplett szektorokat lezúznak. ÓÓvatosan, mert könnyen kiirtják a szomszédságot...

Xtended mod...
  • sWbFII
    mindent felrakjak? nem tudom hogy mi mire jó,szóval te mit javasolsz?nem akarom hogy lényegesen változzon a játék
  • RJoco
    Amaro oldalán fenn van. XScript Manager a neve.
    Leszeded, installálod, betöltöd a scriptet (.spk) és játszol.
    Mindegy honnan indítod.
  • SaGa
    Szerintem akkor jársz a legjobban, ha letöltöd az x3plus csomagot. Ebben benne van a Station Manager, az automata bányász, meg még pár igen jó cucc. Gyakorlatilag a Bonus pack és még pár jó cucc. A telepítőt elindítva kiválogathatod, mit akarsz felrakni. Ne ijdedj meg, a fórum német, de a program angolul is telepíthető...

A scriptet először szedd le...
    Egyébkánt mindegy, ha sikeresen fent van, mennie kell...
  • RJoco
    Egérrel a gyorsan forduló hajót, billel a lassan forduló hajót (TS osztály)
  • RJoco
    Köszi!
    Többszőr említettétek már, de azt hittem nekem is megvan. Tévedtem.
  • sWbFII
    megpróbálom a másik programmal,ha elmondjátok hogy hol lehet PONTOSAN leszedni
  • sWbFII
    miután fölraktam a scriptet "Plugin Manager"rel mind1 hogy honnan indítom a gamet? vagy muszály ebből a programból?
  • sWbFII
    őőőőőő háááát nekem az állomásom command consoljában nincs ilyen lehetőség...pedig van pénz,nincs homebase és felinstaláltam a scriptet
  • sWbFII
    thx
  • SaGa
    Ha megvan a Station manager, akkor előszöris vedd le a hajókról a Home Base-t (asszem a konzolon van egy ilyen parancs a special commandok között, vagy a spéci command slotoknál...

Az állomás Command konzolján, ott ahol a pénzt is beállítottad, egy másik, szabad slotban kapcsold be a Station manager-t (ez az első bekapcsoláskor 25k Cr-t levon az állomás készletéből, legyen neki ennyi minimum). Majd ugyanitt, a következő szabad sloton aktiváld a Station manager add ship parancsot és válaszd ki előbb az egyik, majd a másik Merciry-t. Ehhez valahol az űrben kell legyenek. Ezzel automatice hozzárendelted a Home Base-t is.

Ha kiváncsi vagy, mit állítottál be, az állomás Command konzolján egy üres sloton a Station manager Add/remove ship parancsot az állomásra használd, így az üzenetek között kiírja, melyik hajó, mivel fog kereskedni.

Hajónként beállíthatod (a hajók menüjében) az ugrótávot, illetve azt, hogy mivel Ne kereskedjenek (Station manager Add/remove ware). Ez ki-be kapcsolgatja az adott hajón az adott termékkel való kereskedést.

Megnézni ezt is az állomáson tudod, az előbb leírt módon.

ha valhova kézzel küldted el a hajót, utánna a trade menüjében a Continue Station Managenent-tel tudod újra folyatattatni vele a kereskedést. Ha másra akarod használni a hajót, az állomás add/remove ship parancsával tudod leválasztani
  • Borg18754
    kössz
  • sWbFII
    thx
  • sWbFII
    van 2 mercurim...és most mit tegyek? milyen parancsot adjak nekik ? vagy most már mind1 hogy sell vagy buy?
  • SaGa
    Joy-jal jobb, de szokás kérdése.
    Legjobb a vegyes használat. Mikor csak úgy békésen repkedek, akkor bill, ha kötekszenek, joy...
  • sWbFII
    én egérrel :P
  • Borg18754
    hello azt szeretném kérdezni hogy ti joystick-el nyomjátok vagy billentyűvel? ha joyyal jobb akkor veszek egy ujat mert a régi már elég ratyi
  • SaGa
    Térképező program by Scorp