20430
-
chassius #9989 szerintem igen.
egy álló erőd. a bedokkolt hajókat lehet javítani (azt hiszem), építhetsz is hajókat vele. a Task Force-hoz nagyon klassz.
bár igencsak nehéz megzserezni. nagyon lassú és körülményes a manőverezés is, de szerintem megéri megvenni. beleültetsz egy jól kiképzett pilótát, adsz mellé néhány kisérőt és mehetnek valamelyik Xenon szektorba játszadozni. -
deph #9988 Megér annyit? -
chassius #9987 legalább lesz pénzed az XTM-es hajókat megvenni és kipróbálni.
egy Leviathan 282 millió kredit. -
deph #9986 Hehe!
Vevő vagyok a hajóidra 1 creditért :-)
Ez így már nem csííít szagú :-) -
kisviku #9985 Huhh.Lezajlott a konvertálás.
A következőket vettem ediig észre.
A Complex-ek tényleg nincsenek összekötve.
Nade,MEGDUPLÁZTA A HAJÓIM SZÁMÁT.
Egy darab Mammoth-om volt, most kettő lett, persze a neve ugyanaz.Ugyanezt tette az összes M1,M2,TL hajóval.A kicsiket még nem tudom.
Ennek csak azért nem örülök, mert ez így csít szagú.Persze mondjuk az XTM fejlesztőinek is lehetett volna annyi esze, hogy kapásból úgy csinálják meg, hogy jó legyen hozzá a sima X3 savegame.És ne kelljen konvertálgatni. -
deph #9984 Király!
Köszi!
KIpróbálom... -
Ace McCloud #9983 Bocsi csak most jutottam gépközelbe.
Ezt a linket ezen a fórumon, pár oldallal ezelőtt küldte valaki. Nagyon jól összekapták, és kijavították rajta a hajókat, még star trek hajók is vannak.
Erről a linkről töltheted le :
http://www.blackpanthergroup.de/x3/XSP-Schiffe/
Az hogy milyen fegyvert tud elvinni magával egyáltalán ne zavarjon.
Ezeknél a hajóknál csak a textúrázást becsülöm, a többit shipcreatorral gyönyörűen lehet alakítani.
Ezért van hogy a Magyar Birodalmi csillagrombolóm, és a Magyar Birodalmi Parancsnoki csillagrombolóm képes minden fegyvert (még shonent is) kezelni, és megnövelt hullal, pajzsokkal vannak ellátva.....
a trükk annyi, hogy a configure ship ikonra kattintasz, majd a lasers/weapons fülre. Belövöd ami kell, aztán a rakétáknál is, majd jöhet a turrets fül.
Ott kiválasztod az ágyút ami érdekel, majd custom chokpit, és itt 0 át írsz a szövege helyére, majd allul bejelölöd hogy a turretre milyen fegyverek legyenek szerelhetőek. Néha nehezen veszi be (nálam legalábbis) de ha kitapasztaltad, soxor próbálgatod menni fog. írtó klassz járgányokat kovácsolhatsz belőllük. Az alapmenüben a text fülnél átírhatod a szöveget amit látni akarsz róla (pl magyarra) és a játékban a hajógyárban az jelenik majd meg.. Nagyon pofás a dolog. Ezzel a játék eredeti hajóit is átírhatod, és mindjárt magyarítottál is egy kicsit... -
Ace McCloud #9982 Hi!
1000000 kösszke neked ezért.
Vazze hálám örökké üldözni fog :)

-
deph #9981 Én nem 10GJ-os pajzsot kértem, hanem GPPC-t? :-) -
deph #9980 Executor & Millenium Falcon honnan tölthető le? -
SaGa #9979 OTAS Scarab ügy...
Sok nekifutásra (saccra úgy 20-25), azt hiszem sikerült rájönnöm a dolog lényegére. Akkor fogod épségben megkapni a hajót, ha abban az időben, amikor a Galleon szól, hogy vidd a fenébe a hajót, belül vagy a lőtávon. Mármint a Galleon van a te hajód lőtávján belül. Ilyenkor ugyanis az OTAS hajó abbahagyja a lődözést és rád bízza a célt. Ha közben kívül kerülsz, újra nekiáll lőni és szétszedi.
Figyelem: miután a galleon elereszti a Scarabot, szeretne elugrani, de ez az aktív blokkoló miatt nem megy neki, bemérged és elkezd lőni. Ekkor már neked kell lelőnöd, mert az OTAS hajók a Scarabbal vannak elfoglalva.
Ebből következően, a legjobb taktika:
Beugrasz a kérdéses szektorba, megkeresed a galleont. Amíg nem ismered az adott szektor kapuinak helyét, nem válaszolsz az OTAS hajók hívására és nem mész közel a galeonhoz. 10-12 km már jó táv...
Ha megvannak a kapuk, válaszolsz és közel mész a galleonhoz. Amikor 8 km-nél közelebb vagy, megjön az üzenet az ugrásgátló bekapcsolásáról. Ha ezt nyugtázod, a galleon kiengedi a vadászokat. Vigyázz, a galleon fegyverei kb 5 km-re hatásosak. Nagyon. A Vidar 2x125 MJ military pajzsát 3 találat levitte...
A vadászok kiengedéséről is jön üzenet, ezt is nyugtázni kell.
Elugrasz a valamelyik kapuhoz és bevárod a támadó vadászokat. A galleon is jönni fog. Amikor elfogynak a vadászok, az OTAS M6 szépen leszedi a galleon pajzsát, majd elkezdi szétlőni a hajót. Ekkor neked már nagyon közel kell lenned, hogy időben lőtávon belül érj. Kb amikor 20%-on van a galleon hull-ja, akkor üzen. Ekkor mindenképp lőrávon belül kell legyél, és mindaddig ott kell maradj, míg el nem ereszti a Scarabot. Általában van még pár ágyúja, így meglehetősen kényes a helyzet...
Nekem annyira szétkapta a Vidart, hogy a két magammal cipelt Thorral kisértettem el a scarabot, én meg egy alapos hull repair után, beugrottam oda, ahol épp tartottak. A 2 Thor, meg a 2 OTAS hajó kényelmesen megvédték a scarabot... -
SaGa #9978 Mondani nem tudja, mert a hangokat nem vették fel az új hajókhoz, meg szektrokhoz, de ha bekapcsolod a hangokhoz a feliratokat, ki fogja írni mindet...
Sima játékkal is az XTM-et használja. Amikor új játékot indítasz, az első üzenetek egyike az XTM-re vonatkozik. Az AI beállításoknál fiomíthatod az XTM beállításait... -
Kalo71 #9977 At előző Ace McCloud -nak szólt. Csak rossz helyre nyomtam.
-
Kalo71 #9976 Feltettem neked. Letöltheted.
XShipManager 1.91
-
Kalo71 #9975 Az egyik kalóz szektorban /ami nálam már az én szektorom/ azthiszem Nopileos Memorialban van egy Heavy Shield L complex, ott mindig van vagy 30 db. Sajna az XTM-ben a még mindig benn lévő bug miatt nem tudsz gyártani 10GJ-os pajzsot.
-
deph #9974 Honnan lehet őket letölteni? -
deph #9973 Imperial Executor nekem is felcsigázta a fantáziám :-)
-
chassius #9972 szépnek szépek, de egy kicsit gyengék az SG hajók (legalábbis én úgy vettem észre, bár tény, hogy 3 db O'neil eléggé rendet tud végni). -
Ace McCloud #9971 Helyesbítek. csak tolnám, mert az a nyomorult shipmanager 1.91 még mindíg nincs meg... - brühühü - -
Ace McCloud #9970 Hozzátenném nem vagyok nagy sw rajongó, csak tényleg jól kidolgozták a gépeket. -
Ace McCloud #9969 Szerintem jobban jársz ha kicsit átnyúzol néhány sw hajót, és azokat tolod be. M0 nak merem ajánlani a Imperial Executor SSD.xsp hajót, m1 nek pedíg a SWImperialAvanger.xsp hajót. Magam a milenium falconnal tolom, és a játékból az átvezetőanimokból kifényképezett képek állati jól mutatnak vele. Az Avangerből a hasalji mélyedésben helyezték el a dokkokat, és írtó jól mutat amikor akár egy ts el kijössz belőlle. Az executor meg hatalmas, és mindegyik hajó elég jól kidolgozott. Ez sajnos nem nagyon mondható el a stargates hajókról, és a bsg ről sem...
Legalábbis szerintem. A sw hajóknál a fegyverzetet egy egyszerű ship creatorral is állíthatod, és akkor akár shonen fegyvert is rakhatsz rá. -
deph #9968 Adj már egyet-kettőt kölcsön, hiányzik még a Titán felszereléséhez 6 db 
Amúgy mihez kezdesz ennyi pénzzel?
Én is töprengek, van 100 milkám: Gyárat fejleszzek, vagy vegyek majd egy Aguard(SG) vagy Daedelust(Atlantis)?
Ja ezekről van valakinek infója, mit tudnak? -
Kalo71 #9967 Légy nyugodt én is elköltöttem már annyit. A statisztika szerint több mint 220 gyárat vettem már. Egy este 110 db GammaPPC-t gyártanak le a gyáraim. 
-
Ace McCloud #9966 Hi !
Köszi a linkeket, de nekem Shipmanager kellene, és csak az 1.91 es jó.
Cyrow oldalán fenn van egy plugin manager, amibe be van építve shipinstaller is, de sajna nem viszi be a hajókat.
Mindenesetre köszi hogy megpróbáltad. -
Fickesz #9965 XScriptManager_Setup.zip
bocs ez talán jó -
Fickesz #9964 Itt egy 1.87-es
XScriptManager_Setup.zip
Amaronál 1.81 van fenn hátha ez is jó, egy próbát talán megér.
-
chassius #9963 nem. nem tudtam és nem is áll szándékomban összekötni a kiszolgáló komlplexet az HQ-val (tudtommal nem lehet).
to kisvuki: azt azért csinálja, mert hangos adatbázisában, elő fog fordulni néhányszor (főleg az új hajók esetében).
ha a storyval kezded, akkor az már bizony az XTM-es újdonságokat is tartalmazni fogja. -
Ace McCloud #9962 Hi !
Kéne egy gyors segítség !
Újratelepítettem az egész hóbelebancot, és nem tudom az 1.8x es shipinstallerrel berakni a hajókat amik kellenének. Sajna a mentéseimben épp benne ülök az egyikben, így szétesik az egész.
Gondoltam az 1.91 es shipinstaller jót tenne a dolognak, de nem elérhetőek a linkjei. Cyrownál sem lehet lekapni, és ennélkül meg vagyok lőve. Volt egy kis balesetem a géppel, így nálam is törlődtek. Szal megköszönném ha valaki küldene egy linket ehhez !!
Előre is THX -
kisviku #9961 Nézzük mi veszteni valóm van, ha újat kezdenék,merthogy nem fogok mégegyszer másfél évet pöcsölni ezzel.
Ahogy elnéztem 90-nél több űrállomásom van és 376 hajóm.Jelenleg olyan 864 milla van a számlámon és a repum mindenütt a csillagos eget nyaldossa.
Minden fajnál megvehetek mindent,szóval itt sincs gáz.
A harci rang Conqueror ,a kereskedelmi Mogul.
Háát asszem konvertálgatok.Aztán majd meglátom mi lesz. -
kisviku #9960 Na, hát már megtettem az első lépést.Betöltöttem a játékot.
De mindjárt a következő hiba lépett fel.
Bizonyos hajóknak vagy állomásoknak nem tudja a nevét.Nekem meg fogalmam nincs mik azok.Egy újszülöttnek minden dolog új...
Még a nevüket sem mondja ki, csak annyit, hogy "Argon..."
A másik, ha a sima játékot választom, azaz sztorival, akkor is az XTM-et használja vagy az még a jó öreg X3?
-
deph #9959 HQ-t össze tudtad kötni a komplexxel? -
chassius #9958 én annyit már elköltöttem.
minden fegyver típushoz van egy komplex, plusz egy nagy (az HQ-t) kiszolgáló komplex és most kezdek el még egy nagy komplexet építeni. -
Kalo71 #9957 Rosszul tudod!
Csak a harci és a kereskedelmi rang csökken ha nem csinálsz semmit.
A repud az egyes fajoknál sosem csökken SETA miatt.
Tudom mert rendeteget SETA-ztam, és nem változott.
Már 1,6 milliárdom van.
-
nagyon kössz! -
minden felirat a tizedére csökkent,amúgy nem tudom milyen a monítorom,de inkább a nagyobb fajtam,meg szélesebb is az átlagnál(így sajna a képeket nyújtja) -
Fickesz #9954 Ha valami hibát találsz benne (bőven lehet) kérlek szolj javítom -
XFP-be beraktak egy egész jó kis Stargate motívumot. Csillagkapu egy Ore Mine belsejében. Hogy meglepődtem.
-
Majdnem ilyen konfigom van csak 1,5 GB RAM és 3000+ proci. Ezt a képfelbontást én is kipróbálom.
Megjeyezném a videókártyám kb 70 fokra megy fel, míg a FlatOut-nál eléri a 80-at is. Szal én is csodálkoztam, hogy akkor miért is akad? -
deph #9951 Nekem XTM-es újrakezdésnél nem volt Argonéknál semmi kalóz meg khaak.
Ahogy fejlődtem, úgy jelentek meg, de Argon Prime környékén most is max pár kisebb kalóz és egy-két cluster járkál. -
sandros #9950 Megkerestem neked.... x3-x3 convert
© goyo2
2007. jún. 14. 15:04 | privát | válasz erre | #8293
Egosoft Script könyvtár
A fenti linken megtalálod a cuccot.
Persze hogy mennek. Leirom a lényeget:
1. Bedokkoltatod az összes hajód valahova
2. Egyik hajónak se legyen semmilyen parancs kiadva
3. lefuttatod a converterben a write parancsot.
(ez kiirja egy fileba az infókat)
4. X3 reinstall
5. MOD install
ennél a pontnál ugye egy teljesen működő MOD-olt verziód van.
6. x3 converter read parancs
(ez létrehozza a mentett birodalmad. Ez create ship, station script parancsokkal történik, ami egyáltanál nem befolyásolja a mod működését.)
Tudni valók:
mindenképp nézd meg hogy mit tud és mit nem tud menteni a progi.
Emlékeim szerint ezek a főbb gondok:
- a hajók tuningjai elvesznek (cargo, engine, rudder)
- ha nincs fenn a megfelelő xsp hajó (ha volt ilyened) akkor valami más lesz helyette. De volt olyan hogy amúgy is más lett helyette.
- a kapuk koordinátái eltűnnek, ha nem látja a műholdad. Ha nem fedezed fel ujra akkor nem tudsz beugrani a szektorba. Igaz ez nem nagy baj
- Nem menti a harci és kereskedelmi rangod. A reputációkat menti.
- a complexeket nem köti össze, neked kell ujra összekapcsolni.
- a gyárak pozicióját menti, de ha elfograttad azt már nem.
Ezek helyreállitható dolgok. Megéri a fáradságot.