20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Fickesz
    ez a Botanikus hajó érdekelne hol lehet reá lelni?
  • SaGa
    Vettem egy Boron Orca-t. Tettem rá jumpdrive-ot, szükséges szoftvereket meg egy Superfreightert. Meg 4 Alpha FLAK-ot és 4 Beta HEPT-et, így elvan jól.
    Jött egy Boron Rapid Response M1-es, és valamiért ellenséges volt. Gondolom valami múltbeli rossz emlék. Megtámadta az Orca-mat. Odarongyoltam hozzá a Vidarral, szóltam az M1-esnek, hogy bocsi. Szépen kikékült, de az Orca-m változatlnaul harci állapotban maradt. Bedokkoltattam a helyi Eq Dock-ba, elmúlt a harci láza. Szépen jön-megy, csinálja amit kell, de ha beleülök, azonnal minden boron hajó és állomás elpirul, ellenség lesz. Addig, amíg nem szállok be az orkába, se mmi bajuk, sem velem, sem vele. Érdekes...

Megyek a Yakiknál reputációt növelni. Pár cluster leamortizálása a -6900-as elfogadottságonmat -2000 környékére javította (clusterenként kb 800 pontot javult), de nem jön több. Berakok egy Cahoona Bakery-t valamelyik Yaki szektorba, ezzel az ugrálós Orca-val már nem lesz lehetetlen, és a kereskedés majd feljebb viszi. Engem még nem engednek leszállni a yaki állomásokra így majd nekik kell nálam dokkolni...
  • kisviku
    Köszönöm.Most már mindegy.
    Nem azért játszom vele, hogy egy újabb birodalmat kiépítsek.
    Csak miattatok csinálom.Szeretnék erről is valami átfogó ismertetőt/hajóteszteket/újdonságokat írni, ha már oly' hálásak vagytok érte.
    Én a sima játékban elértem mindent amit akartam, röpke másfél év alatt.
    Itt az a célom, hogy bemutassam az újdonságokat, bár tudom, jóval előrébb jártok, mint jómagam.
  • Ace McCloud
    Végigvittem a cod 1 et, de nem voltam kifeküdve tőle, ezért még sosem próbáltam a cod2-t. Ellenben az AVP 1-2 től, de leginkább az 1 től tényleg el voltam varázsolva.
  • Ace McCloud
    :O)
  • RJoco
    Ezt velem akkor játszotta el, amikor már a gyárakat kellett volna vinnie. Mondtam neki, kövessen, erre elment az ellenkező irányba. Akkor kiadtam neki a parancsot, hogy mennyen OreBelt XYZ pontjára. Én gyors odaugrottam és SETA. Így jött is.
    A másik, mikor megint gyárat akartam venni, egyszerűen nem dokkolt be a gyárba. Körözött jobbra, balra. Kimentem az egyik kapun, SETA és csakhamar eltünt a gyárnál. Sikerült dokkolnia. Persze ehhez már kell egy Satellite is a szektorba.
    Mindkettőt ArgonPrime-ban csinálta meg.
    Én általában azt szoktam csinálni, hogy beteszem a Botanical Cruiser-t. Megvehető 840.000 Cr-ért, csak a cargo-t kell felnyomni 40 ezerre. Meg persze a motor tuningot. Fegyvert nem lehet rárakni, de állomást szállítani tökéletes.
  • Lysandus
    Bár már írtad, hogy újrakezdted az XTM-ben, egy ötlet:

Talán a custom starton érdemes elgondolkodni. Van benne full repus kezdés is, sok hajóval és vagy 200 milla kápéval (gyár nincs). Gondolom a fejlesztők ezzel a lehetőséggel szerették volna kárpótolni azokat a játékosokat, akik egy másik verzióban vagy épp az alapjátékban már kiépítettek egy birodalmat. A customban ugyan a sztorimód nincs benne, de nekem nem is hiányzik.
  • Lysandus
    Mi lenne, ha elkísérnéd? Vagy esetleg egy másik szektorban vennéd meg a gyárakat és onnan vitetnéd ki a helyszínre? Úgy hogy ne szambázzon keresztül a szállító a pirat szektorokon? Mostanság (különösen az XTM-ben) nem lehet csak úgy átszelni a kalóz űrt.
  • Fickesz
    "Túl nagyok az igényeim vannak"

Tisztára megzavar ez a zavar.
  • Fickesz
    Kb 12 órányi játék óta megy a következő huza-vona.

Argon Prime-ban szeretnék venni gyárakat ezért szoltam egy mamutnak hogy jöjjön.
    szokásos 1000cr/gate jött is. Legalábbis látszatra, természetesen nem nagyon figyeltem oda mást csináltam. Egyszer azt vettem észre eltünt. Vissza olvastam az üzenetekben "meghalt Danna's Chance-ban" (közeli pirát szektor).
    Ezt a viccet megcsinálta velem a gép még 3db mamuttal.
    Az utolsót követtem nem a shipyard-ra ment hanem az ellenkező irányba.
    Mondtam neki, hogy kövessen, meg pontra menjen.
    A végén már megelégedtem volna azzal ha csak a szektorba el tud menni, de nem.
    Túl nagyok az igényeim vannak vagy mi?

Tud valaki esetleg valamit javasolni?
    Megesz az ideg nem tudok gyárat vásárolni a megtakarított 2,2mille vagyonkámon
  • kisviku
    No.Örülök is meg nem is annak, hogy a nagy méretű hajók most már a szektorok között is áthaladnak, azaz folyamatosan mozgásban vannak.
    Biztonsági okokból ez egy remek gondolat, csakhogy nem nagyon örültem tegnap, mikor hosszas játék után megvettem egy Mammoth-ot magamnak és éppen mentem volna felszerelni.
    A gép abban a pillanatban repített át egy Boron M1-et a kapun szemben velem, mikor kábé 2 km-re voltam tőle.Természetesen nem fértünk el egymás mellett és új hajóm azonnal megsemmisült.
    Ezentúl figyelmes leszek...
  • lalinov
    már úgy játszanék az x3mal de nem megy a gépemen pedig a game is megvan meddig szenvedrtem vele mire meglett és nem emgy áááá mert nem jó a gépem hozzá vagy inkább a video kártya amiket írtok scak megfájdítja szívemet
  • RJoco
    Hát igen! Egy jó kis COD! Az első fps, amit végigjátszottam és tényleg tetszett. Most az X3 mellett a Chrome-mal játszom. Hasonló a feelingje, mint a COD-nak csak más időben és nem kell csapatokban mozogni.
    A Battlefield 2142 nagyon bejött, csak kár hogy 3 pálya van...
  • deph
    Medal of Honor irborne-t én is várom, mert X3 mellett a II vh-s fps-ek a kedvenceim. Egy jó kis Cod:UO partynál nincs jobb :-) (Esetleg az, ha 2 K meg 1 J porlik el egy Xenon küldiben 25 milkáért)
  • kisviku
    Nekem meg Commodore 64-em van 64 kb rammal és Action Replay MkVII-el, amit az AtillaSoft-tól vásároltam lezárt postai csomagban, számla nélkül.Megjegyzem, ugyanott méz is volt eladó.
    Amikor benyomtam a Turbo gombot, a TurboTape64 egyszerűen csak úgy repítette a játékot.

• sWbFII
    én a Spore-t várom nagyon! kíváncsi vagyok mit tud!Amúgy amióta visszakaptam a bf2 lemezem,azóta nem X-ezem :( lehet hogy ennyi elég volt most belőle ...
  • Ace McCloud
    Kár hogy a CatalystControlCenter elég sok erőforrást lezabál. 3 Ati kártya (a legutolsó 9800 256 mb s volt) után vettem Nvidiát. Nem bántam még meg, bár az Atinak tényleg sokkal szebb az élsimítása. Na megyek, szedek Nvidiumot...
  • Ace McCloud
    Asszem ez a játék inkább a magas órajelet kedveli mint a több magot, de ez nem 100%
    Mellesleg a felbontás csak most esett le, miután újraraktam a játékot, és hunyorogtam hogy milyen kicsi minden dolog a képen, de milyen jól fut...
  • Ace McCloud
    Ore Beltben nekem csak 10x setan szaggat de nem vészessen, Barren Shoresra nem emléxem, de Zephrain ami még eléggé megterhelte, főleg miután gyárakat raktam belé...
  • Lysandus
    Mindkét helyen jártam már. Nem volt semmi gond.
  • deph
    Ugorj be Barren Shores-ba vagy Ore Beltbe...
    Vannak olyan szektorok, ahol nekem 10-12 FPS, pedig nincs fél éves a gépem.
  • Lysandus
    Igen, de mindig előjön. Egyébként az XTM jobban optimalizált mint az alapjáték. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a catalyst controll centerben csináltam egy profilt az X3-nak és mindent lehúztam benne. Mondjuk az ati kártyák a ccc-vel jobban finomhangolhatóak, pont emiatt.
  • Ace McCloud
    Bár erről már volt szó.. :)
  • Ace McCloud
    Az hagyján !
    Nekem 1magos 3200 proci, 2x1gb ram párban, 7800 bliss (512mb) vidkaresz és sata winyó vízhűtéssel a proci vidkaresz és chip, és csak azután futott akadásmentessen hogy 1024x768 ról 1280x1024 32 bit felbontásra tettem :O)
  • Lysandus
    Nem értem. Nekem egymagos 3000+ procim van, 1 giga ram, és egy 128 mb-és 9600 XT vidkari. Mégis megy akadás nélkül 10*-es SETÁ-n is.
  • Lysandus
    Igen, működik. Nekem semmi gondom nem volt vele.
  • SaGa
    Működik...
  • Ace McCloud
    Sajna nekem nem működött a 0.7.2 vel az alap mentés, vagy fordítva...
    Nem is toom...
  • kisviku
    Nna, még egy kérdés.Van ez a patch az XTM-hez.
    Mivel én még nem raktam fel, gondolom már késő és megint lehet újrakezdeni.
    Vagy működik az XTM-es mentés a patch felrakása után is? Mondjuk így lenne értelme...meg normális fejlesztők ezt csinálják.
  • Ace McCloud
    Nem a mentéssel volt a hiba, mert abból vanb 19 db + az autosavek, hanem hogy nem úgy mentettem el, hogy a külön betett hajókból nemvolt akár 1 is a tulajdonomban...
    Ez az a hiba ami ilyenkor hazavágja a dolgokat. Ha csak az alapgame, ill az xtended hajói vannak benn, akkor nincs gond, scriptek tekintetében úgy láttam nincs ilyen probléma.
  • kisviku
    Legyen egy tanulság.
    De ez persze minden játékra/egyébre is vonatkozik.
    Bármi új kipróbálása előtt menteni szíveskedjetek!Én biztonsági másolatot is csinálok, a játéktól független helyre, megfejelve ezt DVD-re történő mentéssel is, ha bármi beütne a vinyónak.

Nekem is elb*ta két savegame-t a konvertáló, de mivel több helyütt is megvan így bármikor visszaállíthatom.
  • Ace McCloud
    Hi !
    Sajna hiba a játékban.
    Ezzel a shipinstallerrel sikerült maradéktalanul feltennem őket, de úgy rakta be a hajókat, hogy full pajzs, és 0 azaz abszolute semmi hull.
    Ettől megbolondul a game, hiba, és kilép vagy lefagy a program
    Azért kb 1000 x próbáltam, de nem ment. Valószínűleg segített volna ha van egy mentésem amiben eladtam őket, vagy más hajóban ülök...
    Természetessen erre nem gondoltam. Mindenesetre újrakezdtem, és legalább feldobtam az Ashley fabot is..
    Szerintem hamar utolérem magam, röpke fél év, és ugyan itt leszek...
  • RJoco
    Van rá igény!
    És meg is köszönjük!!
  • kisviku
    Háát egy kis türelmet kérek.
    Újrakezdtem mégis, nem csítelek, ha lehet.Viszont kapásból végignyomtam a sztorit, úgyhogy az Argonok ismét istenként tisztelnek.Mindezt tegnap estétől ma reggel úgy kábé 9-ig...csak eddig bírtam.Szemkifolyás után reggel mentem lefeküdni, délután meg folytattam.
    Ha így tudok vele haladni októberig tudok készíteni Nektek újabb leírásokat,teszteket (persze csak ha van rá igény).
    Az október pedig a Teamfortress 2 megjelenésének ideje, amikor megszakítom minden kapcsolatomat a külvilággal, ugyanis arra már vagy 8 éve várok...
    De addig is türelmeteket kérem, összehozok majdan ezt-azt.
  • mindero
    Ma rámmosolygott a szerencsecsillagom:

Bevállaltam egy xenon core-os küldetést és 130 (!) milliót kaszáltam vele

Sajnos csak egy rakás bug miatt sikerülhetett ez: vagy 20-szor felvettem a küldetést a játék kezdete óta, de mivel bugos volt nem járt le az időlimit, ezért mikor a xenonokkal szétlövettem a saját állomásukat többszörösen kidobta a rewardot.

Gond volt a szektorba való bejutással is, 7.2 előtt csak úgy lehet bejutni a grindes szektorokba hogy a hajót távírányítással ugratod be (mert egyébként az egyik belső szektorba felrobbansz).

Ennyi lóvéból csináltam egy GPPC komplexet, meg vettem még egy 25-ös pajzsgyárat, így fél óra seta után kb 10 milkát tudok keresni.

Mindjárt lesz egy titánom, aztán meg egy olympos.
  • deph
    Hát ez az Executor elég vad egy jószág...
    Majdnem akkora, mint egy shipyard.
    Fordulni életveszélyes, mert fél szektor nagyságú, kivétel Xenon vagy Khaak szektor.
  • deph
    Lehetséges, mert nálam például 1 fajnál max 1 hajót tudok feltenni, ami nincs benne az alapjátékban és XTM-ben.
    1,5 nap kellett mire rájöttem...
  • Kalo71
    A hajókkal van a gond, én is jártam így. Többször kell őket feltenni. Próbálkozz.

• Ace McCloud
    Affene !
    Újratelepítés után beraktam ugyan azon scripteket, és hajókat amik a mentésekben voltak, és mégis minden hiába. Nem működnek a mentések..
    Oda a birodalmam, kezdhetem az egészet előlről....
    A Leviathan nekem annyiból volt nagyon jó, hogy állandóan bementek az egyik rendszerembe (bug) a yakik, és semmit nemértek a fullra fejlesztett, és felszerelt orbital platformok, csak ha énis bennvoltam a rendszerben.
    Amikor nem voltam ott, csak a Leviathan kapta szét őket....
  • chassius
    de vannak drágább hajók is, ha raksz fel custom hajókat.
    azok között is van egy-két fincsi darab.