20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Ace McCloud
    OTAS Transporter Küldetés

Küldetés :
    Cím : OTAS Transporter Küldetés
    Összegezés: Találsz egy Otas Transzportert, amin segíteni kell (Vulcan - TS)
    Nehézség: 0 - Könnyű
    Jutalom: Megkapod az Otas Hajógyár pozícióját.
    Szükséges hajó: Bármi amivel dokkolni lehet egy Kereskedelmi Állomásra.

Ellentétes eredmények: Nem okoz problémát, mert az Argon rendszerekben kérdezősködve meg lehet találni a helyét.

Hogyan lehet megtalálni: Nem BBS küldetés, hanem a kapuk között vándorolva egy véletlenszerűen kiválasztott Argon rendszerben egy Otas transporter áll egyhelyben. Ennek kell a közelébe menni.

Leírás: Miután 3km re megközelíted az otas hajót, kapcsolatba lép veled, és megkér hogy menj a helyi kereskedelmi állomásra.
    Miután megtetted, beraknak a rakteredbe valamit, majd irány újra a madárka. Mikor ismét a közelébe érsz, megköszöni a segítséget, és elárulja a bázisa helyét.

Vége a küldetésnek.
  • Ace McCloud
    http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=6702
  • Ace McCloud
    Küldetés :
    Cím: Sohnen Observer küldetés 2
    Összegzés: Leszállni a Sohnen "Dyson Sphere" re, és szállítani néhány dolgot.
    Nehézségi szint: 2
    Jutalom: Mivel még nem befejezett a program, ez a jövő ködébe vész. Elvileg az XTM 0.7.3 - javításban válik elérhetővé.
    Szükséges hajó: Leginkább TS típusra lesz szükség, de egynémely alkalommal másra is szükség lehet.

Ellentétes Eredmények: Egy sem ismert jelenleg .

Hogyan lehet megtalálni: Ez önműködően következik az 1. misszió elvégzése után.

Leírás: Ez egy hozz és vigyél küldetéssorozat, ami leginkább (egyenlőre) a repunövelést hivatott elérni.
    Kiindulás kb 10 pont, de ez a küldetések előrehaladtával változik. Kezdetben Az observer segít, a többiek nem beszélnek veled.

1.Küldetés : Shonen azt mondja hogy jelenleg nincs számodra munka, de vedd fel vele többször a kapcsolatot, úgy 40 másodperces időközökkel.

2. Küldetés : Szállíts építési berendezéseket, Mikroorganizmusokat, vagy kristályokat 20 - 40 ugrásnyi célterületekre.
    Kidokkolás után maradj a Dyson Sphere 28 km s közelében, amíg nem jön az üzi hogy bepakolták a cuccot.
    A célterület nagyjából 7.5 kms közelében kapod az üzenetet hogy a küldetés el van végezve. Mivel nincs időlimit, ezért elvileg nem rontható el.

3. Küldetés : Szállíts 1000 - 5000 rakományhelynyi szilíciumot.
    A fizetség az átlagár 120% a de egyben (egy hajóban) kell leszállítani. Az összes rendelés leszállítása után a Dyson Sphere ban kell leszállni.
    Időlimit itt sincs, így elrontani nem lehet.

4. Küldetés : Megfelel az 1. küldetés leírásának, csak más szövegekkel.

5. Küldetés : Véletlenszerűen kijelölt Argon Állomást, kereskedelmi kikötőt, Goner templomot kell letapogatni. A kijelölt cél közelébe kell repülni 1200 m bellülre, 30 másodperc és jön az üzenet a sohnenektol, hogy a letapogatott adatok feltöltve.
    Státusznövelés 1 el, de itt van egy buktató. Nem kapod meg a +1 státuszpontot ha az állomást szkenneled mielöt törlöd az elozo letapogatást.

6. Küldetés : Hiányzik a programból, de elvileg vásárlásra ajánlanak egy Lilith nevű Sohnen M6 hajót

7. Küldetés : Valamilyen Argon állomás közelébe repülni, és 30 másodperc múlva kapod is az üzenetet. Nem kapod meg a +1 pontot, ha az állomást letapogatni üzenet törlése előtt letapogatsz.

8. Küldetés : Hiányzik a programból, de elvileg vásárlásra ajánlanak fel egy Charon nevű Sohnen hajót.

9. Küldetés : Véletlenszerű Argon szektorban egy véletlenszerűen kiválasztott argon Centaur Mk.3, Argon Cerberus, Terran Sleipnir vagy Terran Vidar hajót
    kell szkennelni 1900 m bellülről. Nagyjából 50% valószínűséggel a Shonenek utasítása hogy pusztítsd el, és nagyjából 50% valószínűséggel a hajó neked esik rögtön ezután.
    Mivel a hajó Terran, vagy Argon, így a repud csökkenésével jár ennek elpusztítása. Esetleg ha nem temagad pusztítod el, de megoldod a pusztulását, a shonenek ugyanúgy elfogadják.

Mivel ez a programrész még nincs befejezve ezért egy csomó dolog nem elérhető benne. Ennek javítását elvileg a következo javítócsomag orvosolja majd.

Vége a küldetésnek.
  • Ace McCloud
    Főküldetések
    * Sohnen Observer Misszió (1. rész)

* Sohnen Observer Misszió (2.rész) - Elhozni és átadni

Küldetés :
    Cím : Sohnen Observer küldetés
    Összegezés: Segítség egy lerobbant hajó megjavításához
    Nehézségi szint: 1 - A nehézség csupán annyiból áll, hogy kalózok ólálkodnak a rendszerben, és olyan hajót kell vinned ami képes XL es szállítmányt hordozni.
    Jutalom: Megkapod a Sohnen hajógyár és bázis koordinátáit, valamint az ellenséges státusz megszűnik a fajnál.
    Szükséges hajó: Bármilyen hajóval kezdhető, de egy pontnál szükség lesz XL es rakomány szállítására.
    Ellentétes Eredmények: Amennyiben a küldetést elbukod, a Sohnen faj ellenséges lesz veled, a küldetést nem tudod majd újból felvenni, és ez megnehezíti a Bala-gi küldetést, ahol hajót kell majd kivontatnod (Malestrom közelében).
    Hogyan lehet megtalálni: A BBS Rendszerben találsz egy felvehető Teladi felajánlást egy komolyabb hajó koordinátáival, melyből a pilóta távozott. Ez úgy 60k-100k cr be fog kerülni. Jómagam a rendszeren átrepülve akadtam a hajóra, és a közelébe érve kommunikációt kezdeményezett velem.

Leírás : Amikor megkapod a koordinátákat Maelstrom északnyugati felébe vezetnek. Érdemes ezt a szektort feltérképezni, mert valahol a keleti kapu közelében található meg az Observer.
    Ki hogyan intézi a kalózokat, erre most nem térnék ki.
    Amikor nagyjából 2kms körzetébe érsz az Observernek, kapsz egy üzenetet amiben elmondja hogy elakadt, szüksége lenne 800 energiacellára. Hozd el neki gyorsan amit kér, és mikor megközelíted, kitranszportálja a hajódból a kívánt rakományt.
    Jelentkezik és nem túl megnyerő modorral megköszöni, majd közli hogy neki ugyan kellene még 2 Szilícium kristály. Ezt követoen még lesz pár tétel, ezek összesítve a következök :

800 Energiacella
    2 Szilícium kristály
    15 quantumcső (tube)
    5 egység Nividium
    7 Egység Plutónium

Az utóbbi két tétel megszerzése már kissé bonyolultabb módszer.
    Az Nvidium nem vészes, ezt megszerezheted egy yaki szektorban, nem messze a Paranid Prime - től. Érdemes Advanced Nav. Satellitet kihajítani, és ennek segítségével érzékelhető egy elhagyott Nvidium szállítmány.
    Alternatív megoldásként javasolnám az Nvidium bányászását a Manticore ban fellelhető Nvidium aszteroidából, illetve Getsu Fune közeli Unknown Sector Nvidium aszteroidáiból, de lehet még találni a Zephrain rendszerben, illetve khaak és xenon rendszerekben. Amennyiben a hajógyár megszerzését lehetővé tevő misszió már kész, és maradt Nvidium tartalmú aszteroida, ill ügyes begyüjtés során fölösleges mennyiségű Nvidium, akkor a dolog szintén megoldva.

Amint leadtad az Observernek az Nvidiumot, megkér hogy hozz neki némi plutóniumot. Talált egy Plutóniumra utaló energiajelet valamelyik szektorban (ez egy véletlenszeru szektor), és szerezd meg neki.
    Utazz el a szektorba, és irány egy állomás (javasolnám elsősorban a kereskedelmi állomást). A BBS ben olvasható egy felhívás aminek a jutalma egy marék plutónium.
    Nosza teljesítsd a küldetést, és már viheted is az Observernek.
    Miután megkapta, megadja neked a "Dyson Sphere" koordinátáit.

Vége a küldetésnek.
  • Ace McCloud
    Oksa akkor feldobom, de az a kérésem hozzátok, hogy javítsátok ahol lehet, mielőtt Amaro feldobná a portáljára.
    Sok esetben csak egy gyengécske online fordítóra hagytkoztam, nem találkoztam még egyes küldetésekkel, és esetleg nem megfelelő dolgok jöttek ki, ezért elsősorban azok írják be az észrevételeiket akik végigvitték az adott küldetéseket.
    Ennek köszönhetően talán jobb leírás születik majd, mint az alapsztori végigjátszása, amit szintén kénytelen voltam javítgatni mielőtt végleg elmentettem.
  • SaGa
    Gondolom akkor, ha be tudod állítani, hogy az inicializálója automatikusan fusson le az első induláskor.
  • RJoco
    De jó helyekre tudok építkezni!
    Ore Beltben megjelennek a Clusterek.
    Most meg!
    Sicor's Death Valley-ba a gyáraim mellé beköltöznek a kalózok egy bázissal.
    Épp most intéztem el egy J, 3XL-t, meg 2L-t! Mondjuk 1XL és 1L az enyém lett. Mindjárt utánuk megjelent néhány Kha'ak!
    Asszem itt az ideje Lasertower complexet építeni...
  • deph
    Ja és köszönjük...
  • deph
    Úgy gondoljuk dobd fel :-)
    Szívesen vennénk, sokat segítenél pár embernek. (Köztük nekem is)
  • Ace McCloud
    Hi !
    Az alábbi linken találhatóak - amint azt már írta valaki ebben a fórumban - az xtm küldetések, de sajna Angolul.
    Vettem a fáradtságot, és lefordítottam, kicsit átrágtam és néhol beleírtam a saját tapasztalataimat, de alapjábanvéve ugyan az mint a fenti linken.
    Túl jól nem sikerült, de ha gondoljátok szívessen feldobom ide nektek.
  • chassius
    és ha csinálok spk-t és a használom a script installert?
    azzal megoldható?
  • Berv
    Köszönöm!
    Hát én az egyszerűbb módot választottam, "külső" scrip-editorral minden felhájkoltam, és azóta nem merek hozzányúlni :)
  • RJoco
    Köszi, erre nem gondoltam!
  • SaGa
    Vannak olyan scriptek, amikből nem csináltak .spk-t, hanem szépen fájlonként kell őket a helyükre pakolni. A legtöbb el sem indul mindaddig, míg a játékon belüli script editorban az init scriptjüket kézzel be nem indítod. Ezt a script editor funciót lehet előcsalogatni a leírt módon...
  • Berv
    hi !
    és ez mire jó ?
  • vecsi71
    Köszi.Ennek utánna nézek.
  • kisviku
    Wheat Farm-hoz köss egy Rimes Fact.-et és gyárt belőle Cloth Rimes-t, amit asszem a Boronok nagyon vesznek az északi szektoraikban.Kingdom's End környékén.
    Nekem volt ott egy komplexem és nem győztem ellátni.Az egyik legjövedelmezőbb volt.
  • RJoco
    Köszi kisviku! Köszi SaGa!

Igen, az a problémám, hogy vettem egy Wheat Farm-ot, de mint kiderült az EC komplexhez nem kell. Semmi nem használja fel. Ezt akarom leválasztani.
    Engem zavar, ha egy gyárban ott az anyag, ami pénzbe került és nem adom el, csakhogy ne gyártson többet. Ezért akarom szétszedni.
    Az FCC fenn van, megpróbálom majd vele.
  • SaGa
    Valami nem jó helyre került nálad. Vagy a scriptet nem tetted föl, vagy a .dat és .cat fájl számára nem ügyeltél...
  • SaGa
    Alapértelmezetten sehogy. Ellenben ha felrakod az FCC scriptet (Factory Complex Construction), azzal lehet finomítgatni a meglévő komplexumokat, akár darabolni is...
  • vecsi71
    Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Az xtm térképén amit lentebb megtaláltam a szektorokhoz nevek vannak irva.Mármint amivel bővült a játék mióta fent van az xtm.Nálam nem ezeket a szektor neveket irja,hanem pl:sector07-05.Ez fog változni?Vagy így marad.Másnál is így irja ki,vagy ahogy itt a térképen szerepel?
  • kisviku
    Ezt nem tudom.Szerintem nem lehet már szétszedni őket, miután összeraktad.És különben is,minek?

Tudom ez itt nem volt kérdés, de elég sokan kérdezték már, hogyan lehet megcsinálni, hogy ne csak Primary termékeket gyártson.

A minden termék gyártáshoz a következőt kell tenni.Ugye egy complexben ahogy megtermeli az egyik állomás az anyagot, a másik már fel is használja.Le kell tiltani az eladást.Ne adjon el a gyárkomplexum semmit sem az "idegen" hajóknak, csak termeljen.Leállítani nem lehet a termelést.Ha az eladás tiltott, a termékek elkezdenek felhalmozódni egészen addig, amíg van raktárhely.Ha megtelt a raktár bármelyiknél, nyugodtan ki lehet venni belőle a megfelelő mennyiséget, pl. ha szükséged van rá.
    Be lehet állítani azonban azt is, hogy a Secondary termékekkel kereskedjen-e a komplexumod.
    Például van egy komplexum ami áll élelmiszer+kaja+érc+EC+fegyver/pajzs.
    Ha neked kell kaja vagy érc, akkor letiltod az összes eladást és akkor addig termel,amíg meg nem telik a raktár.
    Vagy letiltod csak a másodlagos anyagok kereskedelmét és akkor azokat sem tudják megvenni az "idegen" hajók.

Mondom, tudom, hogy ez nem volt kérdés itt és most, de elmagyarázom, mert az a gyanúm, hogy aki szét akar választani egy komplexumot, annak erre van szüksége.
  • kisviku
    Nem,nem használják, ezért felesleges rászerelni.
  • erdos
    A docking computert használják a kereskedők is? Igen gyorsítana a kereskedésemen :-)
  • deph
    Én amióta XTM-mel játszom docking computert használok, azzal simán 5 km-n belül be lehet dokkolni mindenhová.
    A kapukon meg átmegyek a közepén. Kivéve, ha az Arrow-val hasítok, mert az 1 MJ pajzs nem nagyon pattint vissza egy Titanról.
    Ja Arrow: Kicsit feltunnigoltam az Overtune scripttel, jelenleg 1650 a végsebessége. Úgy megy, mintha 10x-es SETA-n nyomnám.

Kérdés: Az eredeti játékhoz képest az XTM-ben változtak, hogy mely fajnál milyen gyárat lehet venni?
    Jó volna az Argonoknál AFLAK gyárat találni...
  • SaGa
    Script editor:

A pilóta átenevezése menübe írd be a Thereshallbewing szót (nagy T, két l). Nem nevezi át a pilótát, de aktiválja a scruipt editor opciót a menüben.
  • SaGa
    Jelöld ki a kaput és nyomd meg az autopilot parancsot. Az is átvisz rajta, és biztosan nem fog egy szemből jövő legázolni.
  • chassius
    ha van egy scriptem, de nincs hozzá 't' könyvtár, akkor azt hogyan tudom aktiválni?
    konkrétan lenne egy script ami eltünteti az értéktelen sziklákat a szektorokból (ezáltal gyorsabb lenne a játék néhány szektorban), de csak a script fájl van.
    nem tudom elővarázsolni a script editort a játékban.
  • RJoco
    Az összekötött gyárakat hogy lehet szétszedni? Illetve ha több van összekötve, de az egyiket szeretném leválasztani azt hogy lehet?
  • RJoco
    Hát úgy gondoltam, hogy ugye a dokkolásra adod ki a parancsot, aztán átmegy rajta. Nem lehet beledokkolni a Docking Computer-rel sem. Én úgy gondoltam, hogy gépi vezérlés viszi bele a tócsába a hajót? Vagy csak átmész rajta? (Én az utóbbit teszem.)
  • kisviku
    Hogyhogy kapuba dokkolni?
    Szerintem a kapukon át kell repülni.De nem kell foglalkozni a gépi dokkolással.Nem mindig jön be, még akkor sem, ha baromi sok hely van rá.Szerintem nem bug, volt ilyen a sima játékban is.Most még én is manuálisan dokkolok.Nincs még Docking Computer-em,de legalább élvezem a rég nem hallott dokkolási zenét...
  • RJoco
    Előfordúlhat, hogy bugos. Nekem is az volt, bár ilyennel nem találkoztam.
    A mentett állás tartalmazza a bogarat. Vagyis ha újrarakod, akkor az új játékot is jelent.

Egy kérdés: Ti mindig bedokkoltok a kapukba?
    Én mindig csak átrepülök rajta és kész. Kis hajóval a szélén, naggyal a közepén.
  • saba30
    Az a gond, hogy minden állomáson, és minden kapu eseményhorizontjában kering, és nem hajlandó átrepülni rajta, illetve dokkolni.
    Nekem ez érthetetlen. Régen ilyen nem volt, lehet nekem bekavar ez az XTM.
  • kisviku
    Az automata dokkolás nekem pont egy cigiszünetbe került tegnap is.
    Még mindig ugyanolyan sz*r sajnos.Vagy manuálisan beállsz vagy a computerrel.Néha a gép halálra bonyolítja.
  • SaGa
    Van valami túl közel (szikladarab, aszteroid, bármi)...
    Kézzel dokkolj, vagy vegyél docking computert...
  • chassius
    úgy látom, hogy a link amit összevadásztam, igencsak kelendő.
    ennek nagyon örülök.
  • Fickesz
    Nagyon köszönöm beraktam műkszik.
  • saba30
    Na fél év, és egy jelentősebb gép upgrade után újra elővettem a játékot +XTM, és már az elején szívat, automata dokkolásnál elviszi a hajót a leszállófény végére és ott körözteti.
    Mi a fene ez?
  • SaGa
    A Battlestar Galactica hajók között keresd. Botanical Cruiser.
  • SaGa
    Itt. Sok egyéb hajóval együtt...